Design Interior Lemn pentru Spații Unice și Excepționale

Design Interior Lemn pentru Spații Unice și Excepționale
4.6/5 - (5 votes)

În ultimii ani, tot mai mulți clienți au început să adopte un design interior lemn pentru locuința lor. Datorită frumuseții atemporale pe care o oferă interioarelor, dar și căldurii, design interior lemn este tot mai îndrăgit, atât pentru cei care locuiesc în apartament, cât și de cei care stau la casă.

Nume(Required)

Dacă și tu te gândești să redecorezi și vrei să incluzi lemnul în stilul de amenajare, atunci acest articol este pentru tine. În rândurile următoare am povestit care sunt beneficiile unui design interior, tipurile de lemn disponibile pentru desing interior și câteva lucruri pe care să le ai în vedere atunci când folosești lemul în amenajări interioare.

Design Interior Lemn

Rulul lemnului în amenajarea interioară

Când vine vorba de amenajările interioare, lemnul este și va rămâne întotdeauna o alegere ideală pentru a crea spații cu adevărat spectaculoase și pline de farmec. Și, datorită faptului că este un material versatil poate fi folosit pentru a aborda mai multe stiluri de amenjări interioare, de la clasicul rustic, până la scandiv, boem sau modern. De asemenea, lemnul contrastează foarte bine și cu alte materiale, cum ar fi betonul, sticla sau metalul, oferindu-ți astfel posibilitatea de a realiza un desing interior lemn în stil eclectic.

Tipuri de lemn în design interior

În designul interior se folosește, atât lemn de esență tare, cât și de esență moale. În categoria lemnului de esență tare intră foioasele, iar cea de esență moale este reprezentată de conifere.  Însă, datorită proprietăților, doar anumite tipuri se folosesc pentru design interior lemn. Iată care sunt acestea și cum le poți integrea pentru a oferi unicitate livingului tău.

Dacă doriți să vedeți diverse tipuri de design interior, faceți clic pe link-ul tipuri de design interior.

Tipuri de lemn în design interior

Lemn de plop

Pentru că poate fi ușor de prelucrat și oferă durabilitate, plopul este adesea folosit în realizarea piselor de mobilier, dar și a decorațiunilor. Este un lemn de culoare deschisă, care poate varia de la alb crem la galben pal sau maro deschis. Are o textură fină, uniformă, cu fibră dreaptă, ceea ce îl face ușor de lucrat. Când vine vorba de design interior lemn, plopul este o opțiune versatilă. Poate fi folosit atât pentru stilul tradițional, cât și pentru cel contemporan. De obicei se folosește în casele amenajare în stil rustic, dar poate fi încadrat și într-un stil industrial sau boem.

Lemnul de mahon

Mahonul este un lemn de esență tare este și foarte rezistent la diverși factori externi precum zgâriere, umezeală, soare, etc). Datorită nuanțelor sale de maro roșcat și variații, mahonul este unul dintre cele mai folosite materiale pentru fabricarea pieselor de mobilier. Este potrivt pentru fabricarea măsuțelor din living, sau diverse dulapuri de depozitare, având atât rol decorativ, cât și practic.

Lemnul de brad

Bradul este un alt tip folosit în desing interior lemn apreciat pentru texura sa uniformă și mirosul specific. Pentru că nu este atât de rezistent ca altele, lemnul de brad se folosește pentru pisele de mobilier cu rol decorativ datorită aspectului inedit și frumuseții aparte. Atfel, dacă îți dorești un punct de accent într-un living, poți include o masuță de cafea din lemn de brad.

Lemnul de stejar

Stejarul se numără printre cele mai folosite tipuri în realizarea unui design interior lemn datorită aspectului și durabilității. De asemenea, lemnul de stejar contribuie la menținerea căldurii în apatament, motiv pentru care este potrivit în design interior lemn pentru pardoseală.

Lemnul de arin

În design interior lemn, arinul este o alegere ideală pentru pardoselă, deoarece este un material rezistent și ușor de întreținut. Se mai folosesește pentru dulapuri, drssing și pentru a realiza piese de artă cu scopul de a oferi unicitate spațiului. Culoarea sa deschisă este potrivită pentru a ilumina camera și de a crea senzația de spațiu mai mare. Îl poți folosi atât pentru crearea unui design interior lemn în stil tradițioanal, cât și într-unul contemporan.

Lemnul de palisandru

În design interior lemn, polisandru este o alegere pentru a crea mobilier premium. Este un lemn de esență tare într-o nuanță de maro-roșcat. Deoarece, nu este disponibil în țara noastră, prețul tinde să fie mai crescut, însă, dacă vrei să creezi un design interior lemn care să ofere eleganță și farmec în living, atunci o bibliotecă din lemn de polisandru sau o comodă este alegerea ideală.

Avantaje design interior lemn

Avantaje design interior lemn

Cu varietatea sa de esențe și culori, care oferă posibilități multiple în design interior lem, poți avea un living sau un dormitor unic și ușor de remarcat. Află care sunt avantajele integrării lemnului în designul interior.

Material prietenos cu mediul înconjurător

Lemnul este un material natural și mai puțin dăunător mediului decât alte materiale decorative de interior. Prelucrarea lemnului eliberează mai puțin carbon, care poate fi altfel dăunător mediului și sănătății noastre.

În plus, are proprietăți izolante remarcabile. Astfel, dacă alegi un design interior lemn vei avea un spațiu cald sau rece în raport cu vremea de afară. De asemenea, poate fi un bun izolator fonic.

Accesibilitate în design interior lemn

Unul dintre avantaje este raportul preț calitate foarte bun, motiv pentru care este un material des folosit în amenajări interioare. Dacă nu vrei un design interior lemn complet, poți merge pe crearea unui perete de accent în living, sau pentru un mobilier de baie dacă vrei un stil contemporan.

Versatiliate în design interior lemn

Un design interior lemn nu doar că este plăcut din punct de vedere estetic, dar îl poți utiliza în diferite moduri pentru a oferi farmec și căldură unui spațiu. De la pardoseală, până la mobilier, lemnul este un material superb pentru a crea un design interior de excepție. Când este folosit în mod corect, lemnul poate oferi o frumusețe aparte livingului sau bucătăriei.

Design interior lemn personalizat

Unul dintre cele mai mari vantaje ale unui design interior lemn este durabilitatea. Iar dacă optezi pentru mobilier la comandă poți avea de exemplu o masă de cafea sau un raft de care să te bucuri mai mult timp și care să ofere căldură și unicitate spațiului.

Design interior lemn cu aspect inedit

Un design interior lemn în care se folosesc grinzi expuse, iar materialul nu este finisat poate crea un aspect rustic în living sau în bucătărie. Dacă este utilizat în mod corespunzător, poți avea parte de mai multă lumină naturală.

Tipuri de design interior lemn

Tipuri de design interior lemn

Lemnul poate fi integrat într-o varietate de stiluri de design interior, de la rustice la moderne și de la clasice la contemporane. Vezi mai jos câteva exemple de stiluri de design interior cu lemn.

Dacă doriți să aveți o amenajare frumoasă și modernă pentru apartamentul dvs., vizitați pagina Design Interior Apartament Modern Bucuresti

Designul rustic lemn – Stil tradițional

Dacă un design interior lemn te duce cu gândul la un stil de amenajare rustic, atunci nu mai sta pe gânduri și apucă-te de reecorat ș integerează lemn de brad, pin sau stejar, modele clasice sau cu noduri și imperfecțiuni pentru a adăuga autenticitate spațiului și pentru a crea o atmosferă primitoare. De asemenea, în completarea unui design interior lemn cu accente rustice nu ar trebuie să lipsească pardoeala din stejar.

Desing interior lemn – Stil asian zen

Un design interior lemn în stil asian zen se remarcă prin mobilier minimalist din materiale oraganice într-un spațiu aerisit și cu multă lumină naturală. Ideea generală este de a crea spații echilibrate vizual care să transmită o stare de liniște și de relaxare. Parchetul din esențe exotice sau din nuc sunt adesea folosite în design interior lemn în stil asiatic zen.

Designul interior lemn – Stil scandinav

Designul interior lemn – Stil scandinav

Un design interior lemn în stil scandinav se remarcă prin pardoseala din lmen deschis la culoare precum pin sau fag. Se observă de asemenea, mobilierul funcțional cu aspect elegant și accente de culori pastelate precum albastru, verde olive, etc.

Design interior lem – Stil boem

Designul interior lemn în stil boem se caracterizează printr-o atmosferă plină de culoare și texturi variate. Se pot folosi culori bogate precum roșu, portocaliu, mov, verde sau albastru. Se recomandă folosirea de lemn natural, în special din esențe exotice care adaugă un element rustic și autentic. Mobilierul, pardoselile sau elementele decorative pot fi realizate din lemn cu texturi distincte.

Se pot integra covoare persane, perne cu franjuri, textile cu modele etnice sau broderii bogate. Aceste elemente adaugă adâncime și dinamism stilului boem.

Design interior lemn – Stil clasic

Într-un design interior lemn în stil clasic se observă prezența lemnului nobil, precum mahon, cireș sau stejar, pentru mobilier și finisaje. De asemenea,lemnul poate fi prelucrat artistic, cu detalii sculptate sau cu finisaje lucioase. De asemenea, podelele din lemn masiv închise la culoare, sunt frecvente în stilul clasic. Mobilierul are linii elegante și simetrice, iar detalii precum picioarele încovoiate sunt caracteristice într-u design interior lemn în stil clasic.

Design interior lemn în stil contemporan

Design interior lemn în stil contemporan

Design interior lemn în stil contemporan se bazează pe alegerea unui mobilier durabil, cu finisaje de calitate, care să îți mențină aspectul interesant mai mult timp. Aici intră și caracterul sustenabil al lmenului. Într-un design interior lemn întâlnim o varietate de tipuri, de la pin, larice, până la stejarul mai rafinat, lemnul termo și alte esențe de lemn prețios .

Design interior lemn în living

Introducerea lemnului într-un design interior lemn în stil contemporan pentru living poate aduce o notă caldă și naturală, contrabalansând liniile curate și materialele moderne.

Idei de living cu design interior lemn

Optează pentru podele din lemn cu finisaj mat sau deschis la culoare pentru a conferi un aspect modern și luminos. De asemenea, mobilierul cu linii simple și forme geometrice completează designul contemporan.

Poți opta pentru mese de cafea, sufragerii sau biblioteci cu cadre metalice și blaturi din lemn pentru a crea un aspect modern și echilibrat.

Adaugă accente decorative din lemn, cum ar fi boluri, lăzi de depozitare sau sculpturi. Acestea pot oferi un contrast frumos cu materialele moderne precum sticla sau metalul.

Alege lămpi sau lustre cu detalii din lemn pentru a adăuga o sursă de lumină caldă și naturală.

Lampadarele din lemn cu abajururi moderne pot fi o alegere potrivită pentru a crea o atmosferă plăcută.

Combinație de lemn și sticlă

Integrarea lemnului în combinație cu sticlă poate aduce o notă contemporană. De exemplu, o masă de cafea cu blat din lemn și picioare din sticlă poate oferi un aspect modern și echilibrat.

Design interior lemn în dormitor

Design interior lemn în dormitor

Introducerea lemnului pentru amenajarea dormitoarelor în stil contemporan aduce echilibru între funcționalitate și esetică. Camerele sunt spațioase și confortabile, iar combinația de materiale naturale creează un aspect elegant.

Idei de dormitor cu design interior lemn

Alege un pat cu un cadru din lemn sau cu un cap de pat din lemn. Păstrează liniile simple și moderne, iar lemnul poate fi într-o nuanță deschisă sau neutră pentru a se potrivi cu designul contemporan.

Optează pentru mobilier simplu, precum noptiere sau comode cu finisaje din lemn. Formele geometrice și liniile curate completează aspectul contemporan al dormitorului.

Adaugă accesorii din lemn precum rame de tablouri, lămpi de noptieră sau oglinzi cu cadre din lemn. Aceste detalii pot completa designul fără a domina spațiul.

Menține o paletă de culori echilibrată, cu nuanțe neutre sau pastelate, astfel încât lemnul să se integreze armonios în designul contemporan.

Design interior lemn în dormitor

Introducerea lemnului într-o bucătărie cu design interior contemporan poate aduce căldură și textură în spațiu, oferind în același timp un aspect modern și rafinat.

Design interior lemn în dormitor

Idei de bucătărie cu design interior lemn

Alege mobilier pentru bucătărie cu finisaje din lemn, cum ar fi blaturile de lucru sau dulapurile. Poți opta pentru nuanțe deschise sau pentru finisaje mate pentru a păstra un aspect contemporan.

Dacă spațiul îți permite, alege pardoseala din lemn sau cu placă laminată cu aspect de lemn. Aceasta adaugă consistență și creează o legătură cu celelelate elemente din bucătărie. Obții astfel un design interior lemn complet.

Completează designul cu plante de interior sau flori. Vazele sau ghivecele din lemn pot adăuga un plus de căldur și unicitate spațiului.

Alege accesorii de iluminat cu detalii din lemn, cum ar fi lustre, aplice sau veioze. Acestea pot adăuga un punct de interes în bucătărie și pot sublinia căldura oferită de alte elemente din design interior lemn.

Folosește scaune sau bănci cu cadru din lemn la masa de bucătărie sau în zona de luat masa. Acestea pot aduce un farmec rustic sau modern, în funcție de designul ales.

Combină lemnul cu elemente de sticlă pentru a crea un design contemporan. De exemplu, poți opta pentru uși de dulap din sticlă cu cadre din lemn sau pentru blat de lucru din sticlă cu suporturi din lemn.

Lemnul în designul interior – cum îl folosim

Dacă nu vrei un design interior lemn complet, atunci poți opta pentru a crea puncte de accent. Vezi mai jos câteva idei prin care poți să introduci lemnul pentru a crea un spațiu unic și elegant.

Lemnul în designul interior – cum îl folosim

Podele de lemn

Atunci când te gândești la design interior lemn, vrei să intervi asupra podelei. O pardosea din lemn de stejar reprezintă o variantă ideală a oferi o notă de lux unui  living sau chiar unui dormitor. Scândurile vin în diferite grosimi, lungimi și lățimi. Există, de asemenea, recomandat să folosești modele mozaic pentru unicitate spațiului și autenticitate.

Lemn în holul de la intrare

Folosește lemnul în designul holului de la intrare în casă. Dacă vreți să ai un aspect modern într-un design interior lemn include materiale precum sticlă sau piatra naturală sau decorativă.

Perete de separare din lemn

Lemnul este ideal pentru realizarea unui perete de separare. Poți folosi scânduri verticale la câțiva centimetri una de alta pentru a separa zona de relaxare de cea de dining într-un living open space cu design interior lemn. De asemenea, integrarea unei palete de culori inspirate de natură, cum ar fi verdele, albastrul, maro și nuanțe teracotă poate oferi un aspect natural.

Lemnul în baie

Include mobilier în baie, chiar și pentru zona de lavoar. Este important să alegi tipul de lemn, culoarea și textura potrivită pentru această cameră pentru a obține durabilitate și estetică în design interior lemn. De asemenea, pereții acoperiți cu scânduri tratate de lemn vor schimba imediat atmosfera și vor oferi un aspect elegant în baie.

Plafoane din lemn

Poți utiliza lemnul pentru realizarea plafoanelor. Obții astfel un design interior lemn, care să fie atât fucțional, cât și estetic. Poți folosi o varietate de stiluri pentru a adăuga un caracter distinct spațiilor interioare.

Tipuri de plafon în design interior lemn rustic

Plafon Boltit  Cuie: Unele plafoane din lemn sunt instalate cu placă de lemn boltită sau prinsă cu cuie pentru a crea un aspect rustic sau tradițional.

Plafon Orizontal sau Vertical: Plafoanele pot fi montate orizontal sau vertical, fie pentru a crea o senzație de expansiune, fie pentru a accentua înălțimea camerei.

Plafon Lamelar sau în Panouri: Plafoanele pot fi realizate din lamele sau panouri de lemn, oferind o textură și o estetică variată.

Designul biofilic cu accent pe lemn

Designul biofilic cu accent pe lemn

 În 2024, întâlnim tendințe inovatoare și captivante în designul interior care redefinesc aspectul și atmosfera spațiilor. De la combinații îndrăznețe în utilizarea culorilor și texturilor, designul interior este conturat cu accent pe sustenabilitate. Astfel, design interior lemn este un must have anul acesta, reușind să combine estetica, funcționalitatea și grija pentru natură pentru a oferi spații cu adevărat remarcabile.

Principala caracteristică a designului biofilic este să incluzi natura în amenajarea interioarelor pentru a aduce autenticitate spațiului. Astfel, poți să te bucuri la maxim de design interior lemn prin introducerea diverselor tipuri de mobilier sau elemente decorative. De asemenea, lemnul se poate combina cu piatră, și fibră naturală, pentru a aduce căldură în interior. În design interior biofilic cu accent pe lemn, plantele de interior devin esențiale, oferind nu doar culoare ci și prospețime spațiului.

De asemenea, în designul interior biofilic se pune accent pe texturile rustice, astfel materialele precum lamnul texturat, cermica și alte textile lucrate manual adaugă rugozitate și autenticitate. În acest fel, ai libertate în alegerea unui design interior lemn.

Atrix Concept – firma de design interior

Bine ai venit la Atrix Concept, o firmă de design interior care dezvoltă proiecte de design interior și exterior pentru locuințele, spații horeca, spații comerciale, coafor, cabinet dentar, cabinet de avocatură și alte spații de business personalizate, atât din București și din țară. De-a lungul timpului, ne-am diferențiat în industrie prin profesionalism, rapiditate în execuție și creativitate în abordare design interior lemn și nu numai.

Dacă doriți să aveți un spațiu comercial atrăgător și frumos în mediul dvs. de afaceri, vizitați pagina design interior spații comerciale

Punem un accent deosebit pe calitatea materialelor utilizate pentru crearea unui design interior lemn. Colaborăm cu furnizori de încredere, recunoscuți pentru profesionalism și calitatea materialelor. Oferim astfel materiale, finisaje, echipamente sanitare și electrice la calitate înaltă.

Servicii de Design Interior la Atrix Concept

Servicii de Design Interior la Atrix Concept

Oferim servicii de design interior pentru locuințe, spații comerciale, spații horeca, etc. Cu o experiență vastă în amenajări interioare, am dezvoltat un pachet complet și bine structurat pentru a oferi un design unic și personalizat pentru fiecare client în parte.

În pachetul de servicii de amenajare este inclusă și consultanța în design interior. Un aspect important în crearea unui design interior lemn.

Începem realizarea fiecărui proiect prin a-ți asculta cu atenție nevoile și dorințele pentru a dezvolta un design interior care să reflecte personalitatea și să îndeplinească nevoile.

Prezentăm propunerea și așteptăm feedback-ul. După aprobarea finală începem să demarăm proiectul. Ne asigurăm că totul este realizat cu precizie și în conformitate cu planul de amenajare și cu accent pe bugetul stabilit inițial.

Beneficii servicii de design interior Atrix Concept

Dacă îți dorești să-ți transformi casa sau spațiul de lucru într-un loc care să te reprezinte și să fie și funcțional apelează cu încredere la Atrix Concept – firma de design interior București și din țară. 

 Echipa noastră de arhitecți, designeri și consultanți îți stau la dispoziție și își oferă ajutor să creezi un mediu cât mai potrivit pentru tine și familia ta. Indiferent de stilul preferat sau bugetul disponibil, la Atrix Concept vei găsi soluții creative și inovatoare care să-ți transforme spațiul într-unul deosebit.

Cum iei legătura cu Atrix Concept

Contactează acum Atrix Concept la numărul de telefon afișat pe site, printr-un email sau prin completarea formularului pentru a beneficia de consultanță în designul interior și implicit de amenajarea spațiului într-un mod cât mai originial. Atrix Concept oferă servicii de amenjare interioară în București, Ilfov, precum și în alte orașe din țară.

Contactează acum Atric Concept și bucură-te de servicii de calitate în amenajarea spațiilor cu accent pe estetică, funcționalitate, dar și pe exprimarea stilului personal. Alege Atrix Concept. Alege calitate!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top