Ghid Complet pentru Design Interior Apartament Modern Bucuresti

Apartament Modern București
4.6/5 - (8 votes)

Atunci când intrăm într-o locuință ne dăm seama imediat că este vorba de un design interior apartament modern București. Observăm liniile drepte, paleta de culori neutre, spațiul liber și prezența subtilă a anumitor piese de mobilier, și cum se îmbină toate acestea pentru a crea un design cât mai precis și elegant. Ce casă modernă! Excalamăm la final.

Am strucurat acest articol ca un mic ghid care să te ajute să obții un design interior apartament modern București. De asemenea, am inclus și informații pe care le poți folosi pentru a alege elementele corecte pentru a crea un design interior apartament modern București. Pentru că, poate la o primă vedere, termenul “modern” te duce cu gândul la perioada din zilele noastre, află că nu are nicio legătură. Așadar, dacă ești tentat să incluzi o o bibliotecă din lemn într-un design interior apartament modern București, trebuie să te răzgândești. În schimb, poți adaugă o canapea cu tapițerie din catifea pentru a avea un accent clasic. Dacă toate aceste detalii te copleseșc, continuă să citești și te vei lămuri, iar în final vei știi cum să creezi un design interior apartament modern București.

Nume(Required)
Beneficiile unui apartament modern în București

Ce însemană design interior apartament modern

Stilul modern în arhitecură a apărut la începutul secolului XX, ca rezultat al mișcării artistice și culturale ample, denumită modernism.

Noua mișcare care avea să infleunțeze arhitectura, s-a format pe fundamentul Bauhaus, un curent artistic care a aparut în 1919 la Weimar și care a conectat arta și funcționalitatea prin reducerea ornamentelor și prin uniformizarea culorilor. Astfel că, țesăturile cu imprimeuri bogate și mobilierul din lemn masiv au fost înlocuite cu fibre naturale și suprafețe netede, lustruite, din metal sau sticlă.

Nevoile oamenilor s-au schimbat, iar, draperiile groase și covoarele din lână care îmbrăcau podeaua au rămas în urmă, iar acum, într-un design interior apartament modern București, oamenii se bucură de un aparat de aer condițioanat și încălzirea centralizată. De asemenea, elementele structurale au început să fie lăsate la vedere. Astfel, că, într-un design interior apartament modern București, observăm prezența fierului, betonului și a cărămizii.

Stilul modern este unul dintre cele mai des întâlnite în orașul București. Dorința oamenilor de a avea un apartament amenajat în acest stil este tot mai mare de la an la. Astfel, dacă și tu vrei să-i oferi apartamentului tău o eleganță aparte, atunci stilul modern este cel mai potrivit. Acest stil se adaptează oricărui spațiu, însă ca și în alte stiluri de amenajare trebuie să ții cont de elemente specifice, precum forma și dimensiunea camerelor, pentru a realiza un design interior apartament modern București cât mai precis.

Blog sugerat: Design Interior de Birouri în București

Planificarea designului interior al unui apartament modern

Caracteristici design interior apartament modern București

Bucureștiul, un oraș în care predomină agitația și graba, stilul modern în amenajări interioare a venit să liniștească lucrurile și să ofere o atmosferă relaxantă și calmă. Un design interior apartament modern se recunoaște după următoarele elemente:

  1. Mobilierul cu forme geometrice și picioare la vedere.
  2. Predomină materile naturale precum metal, piele, fibre naturale și sintetice, ca nylon și piele ecologică.
  3. Suprafețe de dimensiuni mari care permit pătrunderea luminii.
  4. Paletă de culori neutre sau inspirate din natura: alb, crem, gri, albastru, verde oliv, maro și taupe;
  5. Prezența pereților din cărămidă sau a altor elemente structurale.

Citiți acest articol: Design Interior Sufragerie Apartament

design interior modern Minimalismul

Mobilier specific într-un design interior apartament București

La fel ca în oricare alt stil de amenajare, cel modern presupune includerea anumitor elemente specifice pentru a exprima un design corect și coerent. Astfel, pentru a avea un design interior apartament mobern București, asigură-te că incluzi următoarele piese de mobilier:

Barcelona Chair

Scaunul Barcelona se remarcă imediat după forma picioarelor în X care oferă un aspect elegant camerei. Deignul se continuă cu bare de oțel care se curbează și se intersectează astfel încât picioarele din față să susțină spătarul, iar cele din față scaunul.

Măsuța de cafea Noguchi

Măsuța de cafea de Noguchi are un design organic, cu baza din două pise de lemn sculptat cu forme identice. Este o variantă inovatoare a măsuței cu trei picioare.

Wassily Chair

O piesă inconică inspirată de ghidonul unei biciclete a stârnit imediat adimirația arhitecților de la acea vreme. Scaunul este realizat fără sudură, doar prin îndoirea tubulaturii și cromat pe ambele părți.

Tulip Chair

Proiecta de Eero Saarinen în 1955-1956, acest scaun cu șasiu din aluminiu și șezut în formă de coajă a fost una dintre primele încercări de a elimina picioarele clasice ale scaunelor.

Într-un design interior apartament modern București, piesele de mobilier au rol funcțional, estetic și de maximizare a spațiului. Unele piese creeaza impresia unei camere mai mari (scaunele și mesele din policarbonat), altele înalță optic tavanul (corpurile de biblioteca în forma de trepte).

exemple de design interior modern pentru apartamente din București

Beneficii design interior apartament modern București

Crearea unui desing interior apartament modern București îți aduce numeroase beneficii, printre care:

Spațiu și eficiență în design interior apartament modern București

Unul dintre principalele avantaje ale unui design interior apartament modern București este maximizarea spațiului disponibil. Din moment ce apartamentele situate în orașe mai mari sunt, adesea, limitate din punctul de vedere al dimensiunilor, implementarea unui concept de design strategic poate crea iluzia unui spațiu mai mare, aerisit și luminos.

Planificarea atentă a pieselor de mobilier alese, precum și a amplasării acestora și utilizarea strategică a elementelor de design cum ar fi oglinzile și culorile deschise, creează senzația de spațiu mai mare.

Estetică și stil în design interior apartament modern București

Așa cum am menționat mai sus, un design interior apartament modern București este ușor de remarcat. Utilizarea culorilor, a texturilor și a materialelor contribuie la o estetică elegantă și rafinament.

Funcționalitate și confort în design interior apartament modern București

Un apartament modern nu se bazează numai pe aspect. Primează de asemenea, funcționalitatea și confortul. Planificarea inteligentă a spațiului și a amplasării mobilierului poate crea zone destinate unor activități diferite. Utilizarea tehnologiei inteligente, precum sistemele de iluminat și controlul temperaturii pot îmbunătăți atât confortul, cât și eficiența energetică în design interior apartament modern București.

Citiți acest articol: Design Interior Dormitor 

Apartament modern în București

Planificare design interior apartament modern București

Pentru a contura un design interior apartament modern București care să fie și funcțional, trebuie să ai în vedere un plan de amenajare. În acest plan sunt incluse schița apartamenului, planurile tridimensionale și randările esențiale pentru a putea să vizualizezi cum va arăta design interior apartament modern București. Aceste etape sunt incluse în pachetul de servicii oferit de o firmă de amenajări interioare.

Vezi în partea de ce trebuie să ții cont în realizarea unui design interior apartament modern București.

Identificarea stilului și a temei

Înainte de a începe proiectul de design interior, trebuie să identifici stilul pe care dorești să îl abordezi în amenajarea apartamentului. Consultă imagini cu locuințe amenajate în mai multe stiluri pentru a-ți da seama cu care rezonezi. Printre stilurile care se potrivesc unui apartament modern menționăm: Art deco, minimalism, deconstructivism, brutalism și Bauhaus.

Optimizarea spațiului în design interior apartament modern București

Cu o atenție sporită asupra detaliilor spațiului pe care vrei să-l amenajezi, trebuie să creezi un plan realist prin care să utilizezi spațiul în mod eficient. Alege mobilierul potrivit, luând în considerare dimensiunile aferente și variantele de depozitare care pot fi implementate în design interior apartament modern București. Încercă să lași suficient spațiu între funcțiuni dacă este vorba de un living open space.

Alegerea culorilor și a materialelor în design interior apartament modern București

Culorile și materialele pe care le alegi vor completa stilul de amenajare în design interior apartament modern București și vor contribui la crearea unei atmosfere plăcute și relaxante. Culorile deschise, precum și cele neutre pot genera un aspect luminos și aerisit, în design interior apartament modern București, în timp ce culorile de impact și mai întunecate adaugă profunzime. Alege materiale contemporane, precum lemnul, sticla, metalul sau piatra, pentru a evidenția diferite elemente din decor.

Mobila și decorațiunile adecvate pentru design interior apartament modern București

Piesele de mobilier și decorațiunile sunt elementele cheie în crearea unui design interior apartament modern București. Alege piese de mobilier care se încadreză în design și oferă funcționalitate. De asemenea, accentele decorative, precum perdelele și tablourile oferă farmec în desing interior apartament modern București.

Tendințe și elemente de design interior modern apartament București

Designul interior modern evoluează constant, adaptându-se la noile tendințe și preferințe ale oamenilor. Iată câteva dintre tendințele și elementele de design interior modern:

Integrarea tehnologiei în design interior apartament modern București

Tehnologia joacă un rol din ce în ce mai important în crearea unui design interior apartament modern București. Începând cu sistemele de iluminat controlate prin smartphone și ajungând până la termostate și aparate electrocasnice conectate la boxe inteligente, integrarea tehnologiei reprezintă un plus de confort și de eficiență într-un design interior apartament modern București.

Artă contemporană în design interior apartament modern București

Picturi, sculpturi și alte forme de artă contemporană adaugă personalitate și originalitate spațiului. Acestea se ot folosi ca puncte de accent pentru a oferi unicitate spațiului.

Mobilier modular în design interior apartament modern București

Mobilierul modular este din ce în ce mai solicitat pentru realizarea unui design interior apartament modern București și poate fi adaptat nevoilor și schimbărilor spațiului. Canapele extensibile, rafturi modulare și mese flexibile sunt exemple întâlnite în acest tip de design interior.

Plante de interior în design interior apartament modern București

Adăugarea plantelor de interior de dimensiuni mari este o tendință tot mai întâlnită în amenajarea unui design interior apartament modern București. Amplasarea unor plante cu frunze mari și colorate oferă un aspect natural și un aer fresh.

Avem sugestii și recomandări pentru designul interior al casei dvs. Pentru a le vizualiza, faceți clic pe link-ul Recomandare Design Interior

Design clasic modern apartament București

Cum să lucrezi cu un designer de interior pentru a crea un apartament modern

Pentru a obține un design interior apartament modern București este recomandat să colaborezi cu o firmă de amenajări interioare, altfel, din cauza lipsei de exeperiență în domeniu, vei obține greu designul dorit, sau vei întâmpina probleme care implică costuri desturi de mari pentru rezolvare.

Iată câteva sfaturi pentru a lucra eficient și pentru a avea un design interior apartament modern așa cum ai visat.

Stabilește un buget realist pentru design interior apartament modern București.

În discuția de cunoaștere, în care consultanții te îndrumă pentru alegerea temei și a conceptului, recomandăm să-ți exprimi preferințele pentru a oferii direcții clare pentru a realiza un design interior apartament modern București.

Avantajele colaborării cu Atrix Concept

Atrix Concept este o firmă de amenajări interioare din București și din țară cu o vastă experiență în realizare design interior apartament modern București. Suntem recunoscuți în domeniu pentru seriozitate, profesionalism și mai ales, pentru rapiditatea în execuție. Reușim de fiecare dată să ne încadrăm în termenul stabilit la prima întâlnire și livrăm un proiect de design interior apartament modern București care întrece orice așteptare.

Echipa de design de la Atrix Concept are studii recunsocute în domeniu și certificări în designul interior. De asemenea este la curent cu cele mai noi tendințe de amenajare a spațiilor din București. Știe cum să valorifice potențialul fiecărei locuinței pentru a realiza un design interior apartament București care suprinde la nivel estetic și funcțional.

Cum iei legătura cu Atrix Concept

Contactează acum Atrix Concept la numărul de telefon afișat pe site, printr-un email sau prin completarea formularului pentru a beneficia de consultanță în designul interior și implicit de design interior aparatament modern București.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top