Tipuri unice de design interior pentru spațiul tău

Tipuri unice de design interior pentru spațiul tău
4.7/5 - (3 votes)

După ce te muți în locuința ta, fie apartament sau casă, trebuie să începi să te ocupi de amenajarea interiorului și exteriorului, după caz. Dacă apartamentul tău are o mansardă trebuie să gândești un design și pentru aceast spațiu. Vezi mai multe despre amenajarea mansardei în articolul dedicat în zona de blogs.

Nume(Required)

Iar, în cazul în care te muți într-o casă și spațiu exterior trebuie să creezi un design pentru grădină. Indiferent de spațiul pe care îl ai de amenajat, este important să abordezi un concept unic care să spună o poveste. Nu vrei să ai același dressing sau aceeași oglindă ca a vecinului sau a prietenei tale. Trebuie să ai în vedere mai multe tipuri de design interior, după care să te hotărăști la cel care îți reflectă cel mai bine personalitatea.

Dacă doriți să explorați alte stiluri de design interior, faceți clic pe link-ul „Design Interior Stiluri„.

tipuri de design interior

Ce este designul unic personalizat

O casă este mult mai mult decât patru pereți, și mai mult decât masa aceea de cafea pe care ai văzut-o pe site-urile magazinelor de home&deco. Atunci când amenajezi interiorul unei case trebuie să ai în vedere mai multe tipuri de design interior ca să obții un loc care să-ți aducă relaxare și o stare de bine după o zi de muncă, iar acea stare trebuie să apară de când ai pășit pe holul de la intrare și vezi acel model de travertin pe care l-ai ales când erai în vacanță în Capodaccia sau în Maramureș. În acest context vorbim de alegerea de tipuri de design interior menite să transforme locuri aparent fără sens în camere pline de semnificație.

Elementele esențiale în tipuri de design interior

Astfel, atunci când cauți mai multe tipuri de design interior trebuie să acorzi atenție și elementelor decorative pe care le poți introduce în spațiu pentru a fi cât mai personalizat.. Atunci când rudele sau prietenii îți calcă pragul să-și dea seama că ești o persoană nonconformistă sau că îți plac picturile murale, de exemplu. Așa cum hainele îți compleatează stilul, la fel trebuie să facă și elementele decorative din tipuri de design interior.

Imaginează-ți că intri în casă și simți o legătură cu fiecare detaliu, cu cromatica pereților și texturile sau cu acel cuier pentru care ai ales să se intgreze detaliile aurii.

Fiecare piesă, fiecare alegere pe care ai făcut-o pentru a ajunge la acel decor trebuie să vorbească despre tine, despre pasiunile, interesele și aspirațiile tale.

Acesta este elementul cheie când alegi din mai multe tipuri de design interior.

Elementele esențiale în tipuri de design interior

Cum ajung la designul interior unic și personalizat

Designul interior personalizat este o abordare care se concentrează pe crearea de spații care să răspundă nevoilor, preferințelor și personalității specifice fiecărui client. Însă, pentru a ajunge la un astfel de spațiu, trebuie să vizualizezi mai multe tipuri de design interior și să-l alegi pe acela care să te ajute ca fiecare detaliu este în armonie cu gusturile și preferințele tale.

Alegerea unuia singur din mai multe tipuri de design interior este o călătorie care se bazează pe o comnicare strânsă între client, arhitect, designer de interior și multă creativitate pentru ca în final să rezulte un spațiu estetic, funcțional, și mai presus de toate, în concordanță cu preferințele clientului.

Dacă sunteți în căutarea unui design interior modern pentru un apartament în București, vă invităm să vizualizați pagina „Design Interior Apartament Modern București„.

Beneficiile designului unic personalizat

Deseori, atunci când ne gândim tipuri de design interior, trebuie să vizualizăm fiecare cameră pentru ca în final acestea să creeze un echilibru cromatic și să nu aibă un aspect dezordonat. Însă, unori când căutăm tipuri de design interior, tindem să alegem piese pe care le vedem la alții.

Nu o dată te-ai uitat pe rețelele sociale și ai văzut de exemplu, un model de perete la o persoană publică și ai zis că neapărat trebuie să-l ai și tu. Îți recomandăm să nu iei această decizie, deoarece te va bucura pentru o perioadă scurtă pentru că nu vei fi singura care va avea acel perete. Același lucru vor face și cunoscuții sau prietenii tăi când caută tipuri de design interior și nu vei mai avea aceeași satisfacție și o să vrei să-l schimbi. Însă, dacă ai avea un interior unic personalizat pentru acel perete, acest lucru te va încânta de fiecare dată când deschizi ușa de la camera și îl privești. În partea de jos am prezentant în detaliu cât de important este să cauți tipuri de design interior atunci când îți amenajezi apartamentul.

Tipuri de design interior pentru individualitate și exprimarea personală

Tipuri de design interior pentru individualitate și exprimarea personală

Spațiile sunt concepute pentru a reflecta gusturile, interesele și stilul de viață. Astfel, este foarte important să alegi din mai multe tipuri de design interior.

Tipuri de design interior pentru utilizarea eficientă a spațiului

Un tip de design interior unic valorifică potențialul unui spațiu indiferent de dimensiune. Un specialist în amenajare te poate ajuta să găsești soluții creative pentru a optimiza spațiului disponibil.

Tipuri de design interior pentru valoare adăugată spațiului

Atunci când alegi din mai multe tipuri de design interior trebuie să te gândești și la valoarea pe care o poți oferi spațiului. O locuință care are un design unic personalizat poate crește fără îndoială valoarea unei proprietăți în cazul în care vrei să o vinzi. Astfel, vei avea motive reale pentru care să crești prețul.

Dacă doriți să realizați o amenajare interioară cu piatră decorativă în propria locuință, vă invităm să vizitați pagina „Design Interior cu Piatră Decorativă„.

10 Reguli pentru a crea singur un design interior unic și personalizat

10 Reguli pentru a crea singur un design interior unic și personalizat

Ca să poți să creezi un spațiu unic trebuie să cauți mai multe tipuri de design interior. Iar acest lucru necesită mult timp, dacă vrei să te ocupi singur. Este nevoie să te informezi bine înainte în privința tuturor aspectelor. Să iei în calcul tipuri de design interior și detaliile care pot fructifica spațiul disponibil sau să fii atent la ce poate umbri frumusețea pe care ai creat-o.  În cele ce urmează ți-am pregătit zece reguli pe care să le urmezi pentru a ajunge să ai un design unic și  personalizat în locuința ta.

Fă un test de design interior

Realizarea unui test online este o variantă utilă pentru a-ți da seama ce tip de design interior ți se potrivește. Iată cum te poate ajuta un test de design interior.

Identificarea Stilului Personal: Testul poate să îți ofere o perspectivă asupra stilului tău personal atunci când ești între două sau mai multe tipuri de design interior. Astfel, un test poate să te ajute să înțelegi dacă preferi un stil modern, clasic, minimalist sau eclectic.

Explorarea Culorilor și Texturilor: Testul ar putea să includă întrebări despre preferințele tale în privința culorilor și texturilor. Aceste răspunsuri te pot ghida în alegerea culorilor pereților, mobilierului și decorului în cameră.

Analiza Necesităților și Preferințelor Funcționale: Testul ar putea să includă întrebări despre activitățile pe care le desfășori în cameră. Acest lucru te poate ajuta să alegi din mai multe tipuri de design interior, pe acela ca îți îndeplinește cel ami bine nevoile.

Sugestii de Mobilier și Accesorii: Pe baza răspunsurilor la test, poți primi recomandări pentru tipurile de mobilier și accesorii care s-ar potrivi cel mai bine cu gusturile și preferințele tale.

Armonie în design: Testul poate să te ajute să înțelegi cum să așezi elementele de design astfel încât să creezi un aspect plăcut și coerent.

Cu toate acestea, este important să iei în considerare faptul că testele sunt instrumente orientative, iar rezultatele nu trebuie să fie luate ca reguli fixe. Ele oferă direcții și sugestii pentru crearea unui design unic, însă trebuie să îți arăți și tu contribuția, pentru ca amenajarea să reflecte personalitatea.

Unde să cauți tipuri de design interior

Unde să cauți tipuri de design interior

Informează-te de pe rețelele sociale

Rețelele sociale sunt locurile ideale pentru a găsi mai multe tipuri de design interior. Pe măsură ce vei urmări mai multe fotografii vei observa că vor începe să ți se contureze diverse idei pentru realizarea unui design cât mai unic.

O aplicație de profil în această direcție este Pinterest. Poți să explorezi o varietate de tipuri de design interior pentru amenajarea fiecărei camere.

Pe lângă imagini, Pinterest oferă și tutoriale și ghiduri care îți pot arăta cum să realizezi diverse tipuri de design interior, dacă tinzi câtre stilul eclectic. În tutoriale găsești instrucțiuni pas cu pas pentru proiecte DIY, sfaturi de organizare, și alte idei utile pentru a crea un design unic personalizat.

Poți să salvezi ideile care îți plac într-o colecție sau pe panouri dedicate. Astfel, poți să creezi o colecție personalizată în care ai mai multe tipuri de design interior pe care să o accesezi oricând ai nevoie de inspirație. Iar, dacă ai nevoie de sugestii de la persoane care își doresc același lucru ca și tine, Pinterest îți oferă opțiunea ca panourile tale să fie disponbibile și pentru alți utilizatori și le permite să contribuie cu idei despre tipuri de design interior. De asemenea, pe Pinterest poți să găsești link-uri către site-uri externe care oferă produse sau servicii legate de amenajarea spațiului, facilitând astfel procesul de achiziție a elementelor necesare.

Instagram este un al loc inspirațional pentru a găsi tipuri de design interior. Poți urmări designerii de interior pentru a vedea proiectele pe care le-au desfășurat pentru a putea să-ți dai seama dacă rezonezi cu conceptul ales.

Familiarizează-te cu termenii de design

Încearcă să te familiarizezi cu termenii de design folosiți. Dacă vei începe să-i folosești frecvent te va ajuta cu siguranță să găsești informații utile despre tipuri de design interior. De exemplu, poți căuta după numele de stiluri de amenajare interioară, precum precum Bauhaus sau Art Deco sau poți face cautări mai specific, precum cananpea Chesterfield sau masă de cafea Piemonte.

Spre deosebire de rețelele sociale, site-urile de profil pentru amenajarea casei și a grădinii îți oferă  nenumărate idei de tipuri de design interior. Poți citi articole și poți afla mai multe despre ceea ai nevoie. Adesea, aceste articole oferă sfaturi și indicații despre obținerea unui design interior unic și implementarea lui în propriile spații.

Familiarizează-te cu termenii de design

Răsfoiește o revistă

Dacă ești pe stilul old school atunci recomandăm să iei o revistă de la magazinele de profil unde poți găsi mai multe tipuri de design interior. Iată cum te poate ajuta o revistă în crearea unui design unic și personalizat.

Tendințe și Stiluri: Revistele de amenajare a spațiului interior sunt actualizate cu cele mai recente tendințe și cuprind mai multe tipuri de design interior. Prin urmare, poți afla despre stilurile care sunt în vogă în prezent, combinații de culori populare și alte elemente de design la modă.

Portofolii de Designeri: În reviste sunt prezentate proiectele de succes ale firmelor de amenajare și poți să observi astfel mai multe tipuri de design interior. Studiind aceste proiecte, poți obține idei pentru paleta de culori, mobilier, iluminat și alte elemente pentru a crea un design interior unic și personalizat.

Sfaturi de Specialiști: Revistele includ frecvent articole scrise de experți în domeniul designului interior, care oferă sfaturi și trucuri pentru amenajarea spațiului. Acestea pot acoperi subiecte precum optimizarea spațiului, alegerea materialelor potrivite și soluții de design practic.

Recenzii de Produse: Dacă ești în căutarea de mobilier sau accesorii noi, revistele pot oferi recenzii și recomandări pentru produsele de calitate, iar acestea te pote ajuta să iei decizii informate.

Idei Creative și Unice: Revistele sunt o sursă de idei creative și inovatoare în crearea de tipuri de design interior. Poți să descoperi modalități diferite de amenajare a spațiului și soluții inventive care să îți stimuleze creativitatea.

Proiecte DIY: Dacă îți place să faci singur anumite elemente de decor sau proiecte de amenajare, revistele pot oferi tutoriale și instrucțiuni pas cu pas pentru proiecte DIY (Do It Yourself).

Compararea Prețurilor: În reviste găsești elemente decorative, piese de mobilier sau altele care au dus la crearea tipurilor de design interior. Astfel, poți să vizualizezi prețuti și să faci cea mai bună alegere în concordanță cu bugetul tău.

Cea mai bună parte a unei reviste tipărite este că poți decupa imaginile care îți plac și să le folosești pentru a crea un moodboard pentru a vizualiza designul interior unic personalizat pe care îl vei aplica.

Creează un moodboard

Folosirea unui moodboard în procesul de alegere din mai tipuri de design interior este o soluție practică și organizată. Iată câteva motive pentru care este util să folosești un moodboard în amenajarea unui spațiu:

Un moodboard îți permite să vizualizezi într-un singur loc elementele cheie ale designului propus. Prin adunarea imaginilor, culorilor, texturilor și altor elemente relevante pe o placă, poți vedea cum vor interacționa acestea și cum se vor încadra în ansamblul spațiului.

Comunicare Eficientă: Este o modalitate excelentă de a comunica și de a partaja ideile cu clienții, echipa de design sau cu cei implicați în proiect.

Consistență în Design: Moodboard-ul te ajută să menți consistența în design. Prin adăugarea elementelor care se completează reciproc și reprezintă stilul dorit, poți să creezi un design coerent.

Alegerea Culorilor și Texturilor: Moodboard-ul îți oferă posibilitatea să experimentezi combinații de culori și texturi înainte de a le implementa în designul interior. Poți testa cum funcționează împreună anumite nuanțe sau materiale și să le ajustezi în funcție de preferințe.

Concentrare pe Inspiratie și Stil: Construirea unui moodboard îți permite să te concentrezi pe inspirație și stil în alegerea de tipuri de design interior. Poți adăuga imagini care reflectă atmosfera generală dorită, astfel încât să poți menține direcția estetică pe parcursul întregului proiect.

Eviți Combinații nepotrivire: Moodboard-ul te poate ajuta să eviți combinarea greșită în procesul de design. Atunci când ai o viziune clară asupra elementelor cheie, este mai puțin probabil să apară greșeli în ceea ce privește designul.

Inspirare Constantă: Un moodboard este o sursă constantă de inspirație pe măsură ce alegi din tipurile de design interior și începi să implementezi proiectul.

Când începi un mood board, cel mai bine este să te concentrezi pe o cameră sau pe un tip de mobilier odată, pentru a nu te deruta. Dacă te concentrezi pe o singură cameră sau pe o piesă de mobilier, cum ar fi o canapea, îți vei putea gestiona mai bine gândurile pentru a crea un design interior unic și personalizat.

Vizitează showroom-uri de mobilă

O altă variantă dacă vrei să vizualizezi tipuri de design interior este să mergi în showroom-uri de mobile pentru a te inspira din spațiile pe care le-au creat reprezentanții cu ajutorul diferitelor elemente de design. Nu trebuie neapărat să alegi atunci un tip de design și să achiziționezi elementele. Doar mergi și orientează-te prin atâtea tipuri de design interior pentru a crea propriul concept de amenajare. Este o oportunitate excelentă de a vedea ce este acolo și ce îți place. De asemenea poți să adresezi întrebări unui consilier de vânzări care îți poate oferi îndrumări despre produse sau direcții de stil de amenajare.

Colaborarea cu firmă de amenajări interioare

Colaborarea cu firmă de amenajări interioare

Dacă ți se pare derutant și nu ai timpul necesar pentru a explora tipuri de design interior, atunci cea mai bună soluție este să colaborezi cu o firmă de amenajări. Iată ce beneficii poți avea dacă apelezi la o firmă de profil.

Consultanță în design interior: Designerii de interior au expertiza necesară pentru a oferi consultanță profesională. Aceștia pot analiza spațiul, asculta preferințele tale și să-ți prezinte mai multe tipuri de design interior în funcție de bugetul disponibil.

Crearea unui Plan Personalizat: Un designer de interior va dezvolta un plan personalizat care să includă paleta de culori, materialele, mobilierul și accesoriile. Acest plan asigură că toate elementele vor lucra împreună în armonie, conferind casei tale un aspect coerent.

Optimizarea Spațiului: Designerii de interior au abilitatea de a maximiza utilitatea spațiului. Ei pot oferi soluții creative pentru a crea un design unic și pentru a asigura că fiecare zonă a casei este optimizată în funcție de nevoile tale.

Gestionarea Proiectului: O firmă de design interior gestionează fiecare etapă care duce la realizarea întregului proiect. De la planificare și cumpărarea de materiale până la supervizarea implementării, aceștia pot facilita procesul și te pot elibera de stresul gestionării fiecărui detaliu.

Tipuri de Design Interior la Atrix Concept

Acces la Resurse și Furnizori: Designerii de interior au adesea relații cu furnizori de materiale și mobilier, ceea ce poate duce la achiziții avantajoase și acces la produse de calitate superioară. Aceștia pot, de asemenea, să te îndrume către opțiuni care se potrivesc cu bugetul tău.

Personalizare: Un designer de interior poate crea un spațiu cu adevărat personalizat, luând în considerare preferințele tale individuale și stilul de viață. Ei pot integra elemente unice care să reflecte personalitatea ta și să creeze un mediu care să te facă să te simți acasă.

Adaptabilitate la Schimbări: Pe măsură ce proiectul evoluează, designerii de interior pot face ajustări și schimbări pentru a se adapta nevoilor și preferințelor tale. Această flexibilitate asigură că proiectul se desfășoară în concordanță cu nevoile și așteptările tale.

Atrix Concept – firma de amenajări interiorare

Atrix Concept este o firmă de amenajări interioare care dezvoltă proiecte de design pentru locuințele și spații comerciale din București și din țară. De-a lungul timpului, ne-am diferențiat în industrie prin profesionalimul oferit în crearea designurilor unice pentru clienți.

Punem un accent deosebit pe calitatea materialelor utilizate în timpul creării designului. Colaborăm cu furnizori de încredere și selectăm cele mai bune materiale, de la finisaje la echipamente sanitare și electrocasnice. Prin utilizarea materialelor de calitate superioară, asigurăm funcționalitate pe termen lung.

Tipuri Servicii de Design Interior la Atrix Concept

Tipuri Servicii de Design Interior la Atrix Concept

Oferim servicii de design interior pentru locuințe, spații comerciale, spații horeca și multe altele. Cu o experiență vastă în amenajări interioare, am dezvoltat un pachet complet și bine structurat pentru a obține un design unic și personalizat pentru fiecare client în parte.

În pachetul de servicii de amenajare este inclusă și consultanța în design interior. Începem realizarea fiecărui proiect prin a-ți asculta cu atenție nevoile și dorințele pentru a dezvolta un design interior care să reflecte personalitatea.

Prezentăm propunerea și așteptăm feedback-ul. După aprobarea finală putem începe să demarăm proiectul. Ne asigurăm că totul este realizat cu precizie și respectăm bugetul stabilit.

Tipuri Beneficii servicii de design interior Atrix Concept

Dacă îți dorești să-ți transformi casa sau spațiul de lucru într-un loc care să te reprezinte și să fie și funcțional apelează cu încredere la Atrix Concept – firma de design interior București și din țară. 

 Echipa noastră de arhitecți, designeri și consultanți îți stau la dispoziție și își oferă ajutor să creezi un mediu cât mai potrivit pentru tine și familia ta. Indiferent de stilul preferat sau bugetul disponibil, la Atrix Concept vei găsi soluții creative și inovatoare care să-ți transforme spațiul într-unul deosebit.

Contactează-ne astăzi și beneficiază de serviciile noastre de design interior de înaltă calitate.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top
Call Now Button