Cel mai bun design interior spații comerciale

Cel mai bun design interior spații comerciale
4.3/5 - (10 votes)

Decizia de cumpărare este influențată de mai mulți factori fizici sau emoționali. Printre factorii decizionali se numără și designul interior al spațiilor comerciale. Atunci când suntem la cumpărături nu ne dăm seama că suntem influențați de modul în care arată un magazin, dar în realitate așa este. Sigur s-a întâmplat cel puțin o dată să întri într-un magazin pentru că îți place cum este amenajat. Prima dată te-au atras ușile, după care ai privit podeaua, rafturile și poate corpurile de iluminat. Ai continuat să mergi și ai simțit că îți place mirosul. Ai văzut cum sunt aranjate hainele, dacă ne referim la un magazin cu articole vestimentare sau poate ai mai aruncat o privire la podea sau la rafturi, dacă era un hypermarket sau un restaurant.

Nume(Required)
Cum să Maximizați Potențialul Comercial prin Design Interior Eficace

Cum să Maximizați Potențialul Comercial prin Design Interior Eficace

Un studiu realizat de ServiceChannel în 2019 privind comportamentul consumatorilor în relație cu centrele comerciale arată că 70% dintre cumpărători au avut cel putin o experiență negativă într-un magazin din cauza rafturilor goale sau a modului de amenajare. Având în vedere cele două aspecte, 64% dintre aceștia au părăsit spațiul comercial și au ales un alt magazin pentru a-și continua cumpărăturile.

Astfel, spațiile comerciale au nevoie atât de un design practic pentru a facilita procesul de cumpărare, dar și de un aspect plăcut pentru a oferi relaxare în timpul cumpărăturilor.

Modul în care este amenajat un unui spațiu comercial este unul dintre factorii care cântăresc foarte mult decizia de a alege un magazin în detrimentul altuia. Sunt clienți care merg într-un magazin pentru a se relaxa, idiferent dacă vorbim despre cumpărături de articole vestimentare, produse home&deco sau produse pentru hrană sau băuturi. Tocmai de aceea este important să acorzi o mare atenție în ceea ce privește designul interior al unui spațiu comercial. Trebuie să pui accent pe elementele fizice de design, dar și pe cele senzoriale pentru a atrage clienții și pentru a-i determina să rezoneze cu magazinul.

Aspecte importante în designul interior al unui spațiu comercial

Aspecte importante în designul interior al unui spațiu comercial

Amenajarea unui spațiu comercial este un proces complex și strategic care trebuie să țină cont de mai mulți factori pentru a crea un mediu plăcut și funcțional. Iată câteva aspecte esențiale de luat în considerare aunci când plănuiești să amenajezi un spațiu comercial.

Publicul țintă: Analizează caracteristicile demografice și comportamentale ale publicului țintă. Alege un design care să atragă și să satisfacă nevoile publicului pe care dorești să-l ai. Un exemplu aici este magazinul Apple.

Apple este cunoscut pentru designul său minimalist și elegant, atât în produsele lor, cât și în spațiile de vânzare. Magazinele Apple au un aspect modern, cu podele strălucitoare, lumini uniforme și mese aranjate simplu și delicat pentru prezentarea produselor. Designul este destinat pentru a facilita testarea produselor și pentru a oferi o experiență senzorială deosebită la cumpărături.

Identitatea brandului:

Asigură-te că designul spațiului comercial reflectă identitatea și valorile brandului. Acest lucru se poate realiza prin aspecte distinctive ca: paleta de culori, stilul și designul mobilierului, elementele de logo, textele și mesajele afișate în magazin, etc.
Textele și mesajele afișate în magazin, fie pe panouri, fie pe etichetele produselor trebuie să fie în contact cu ton of voice-ul și să transmită identitatea brandului.

După logo, paleta de culori aleasă pentru designul spațiului comercial este al doilea element distinctiv pentru brand. Culorile contribuie la recunoașterea brandului. De exemplu, magazinul de telefonie mobilă Telekom este recunoscut după magenta iar IKEA după culorile albastru și galben.

Logo-ul și celelalte elemente de identitate vizuală ar trebui să fie și ele integrate în designul spațiului comercial. Le poți monta pe pereti, ambalaje și pe etichete.

Stilul și forma mobilierului ar trebui să reflecte estetica și calitatea produselor brandului. De exemplu, în magazinul IKEA spațiul este organizat în camere amenajate în care sunt amplasate piesele de mobilier astfel încât să reflecte amenajarea reală a unui living room, băi, bucătării, etc, Organizându-le astfel, clienții pot să-și imagineze cum sar potrivi piesele de mobilier în propria casă.

Citiți acest blog: amenajare living open space

Sfaturi în realizarea designului unui spațiu comercial

Sfaturi în realizarea designului unui spațiu comercial

Atunci când amenajezi un spațiu comercial trebuie să iei în calcul mai multe aspect printre care:

  1. Buget:

Stabilește un buget realist atunci când alegi designul spațiului comercial. Alocarea resurselor în mod eficient este esențială pentru a obține un design de calitate fără a depăși costurile estimate.

  1. Experiența cumpărătorului

Gândește-te la modul în care clienții vor interacționa cu spațiul și cu produsele în general. Asigură-te că oferi o experiență de cumpărare plăcută, că le place să se plimbe prin magazine și interacționează într-un mod pozitiv cu produsele sau sunt încântați de servicii.

  1. Funcționalitate

Dacă un magazin are un aspect plăcut și produse de calitate nu va duce lipsă de clienți. Acest lucru înseamnă că trebuie să organizezi bine spațiul. Optimizează circulația prin magazine prin crearea mai multor culoare de acces către zona de plăți, cabine de probă sau acces mai ușor în zona de loby. Astfel vei evita aglomerarea și clienții vor reveni cu drag în spațiul tău comercial.

  • Iluminare

Alege o iluminare adecvată care să evidențieze produsele și să creeze o atmosferă plăcută. Iluminarea poate influența starea de spirit a clienților și poate atrage atenția către anumite zone.

Citiți acest blog: Designer Interior Studii

  1. Paleta de culori

Folosește o paletă de culori corespunzătoare cu valorile și cu identitatea de brand pentru a crea un vizual atrăgător. Culorile pot influența starea emoțională a clienților și implicit decizia de cumpărare.

  1. Stocul produselor

Planifică eficient spațiul pentru depozitare și expunerea produselor. Asigură-te că produsele sunt organizate după criterii și sunt ușor de accesat. Timpul pe care un client îl așteaptă în magazin pentru a i se aduce un anumit produs influențează considerabil decizia de cumpărare.

  1. Tehnologie:

Integrarea tehnologiei în spațiul comercial poate îmbunătăți experiența de cumpărare. De exemplu, utilizarea ecranelor interactive sau a tehnologiei de realitate augmentată poate influența starea de spirit a clienților. De exemplu, în hypermarket-uri există ecrane interactive prin care se transmit informații despre un anumit produs.

Aspecte cheie în designul spațiilor comerciale

Aspecte cheie în designul spațiilor comerciale

Înainte de a începe să realizezi planul pentru amenajarea spațiului comercial trebuie să iei în calcul anumite aspecte:

Zona de intrare: Zona de intrare este prima impresie pe care clientii o au despre magazin. Trebuie să te asiguri că aceasta este accesibilă pentru toate categoriile de clienți, inclusive cei cu dizabilități. Rampele pentru scaune cu rotile si alte facilitati trebuie luate in considerare.

De asemenea, poți amplasa display-urile interactive care pot capteză atenția clienților. Iar aproape de intrare poți expune piesele din din noua colecție, dacă este vorba de un magazin cu articole vestimentare, home&deco sau electrocasnice.

Traseul clientului în magazin

Acesta este un alt aspect important de care trebuie să ții cont când optezi pentru designul magazinului. Un aspect cheie îl are podeaua și implicit materialul acesteia. Poți opta pentru gresie sau podele ceramice pentru durabilitate și confort. Se folosesc adesea în designul unui restaurant sau al spațiilor de birouri. Însă, pentru un hotel sau un restaurant fine dining poți alege să îmbraci podeaua cu un covor într-o culoare vibrantă sau neutră Acesta are avantajul că izolează fonic și în același timp contribuie la aspectul încăperii.

Organizarea produselor 

Organizarea produselor este un element care influențează destul de mult experiența clientului în spațiul comercial.

Potrivit studiilor, zona din dreapta a magazinelor se bucură de o atenția mai mare. Clienții sunt mai atrași să aleagă produsele care sunt așezate pe rafturile din dreapta. Astfel că, atunci când vrei să evidențiezi prețul unui produs sau o ofertă este recomandat să amplasezi produsul respectiv pe partea dreaptă.

Faceți clic pe linkul de design pentru a obține informații despre prețul de Design Interior Preț

Cum amenajezi spațiul comercial în funcție de business

Cum amenajezi spațiul comercial în funcție de business

Principalulobiectiv pe care trebuie să-l ai atunci când te gândești la designul unui spațiu comercial este autenticitatea. Astfel trebuie să utilizezi elemente diferențiatori în funcție produsul sau serviciul livrat.

Stilul și tema:

Alege un stil și o temă care să se potrivească cu tipul de business. Să lum în calcul spre exemplu un restaurant. Trebuie să stabilești daca este vorba despre un restaurant elegant, casual, tematic sau classic. Identifică astfel, tema sau povestea pe care vrei să o comunici prin design. De exemplu, dacă vrei un restaurant elegant poți să optezi pentru piese de mobilier din lemn masiv, ca fag sau stejar completat de finisaje atent selecționate și decorațiuni interioare specifice.

Citiți acest blog: Design Interior Unic din 2023

Pentru un restaurant cu tematică casual sau modernă poți alege mobilier cu forme geometrice și linii clare. Paleta de culori trebuie să fie alcătuită din nunațe de de alb, gri sau negru.

De asemenea, scaunele și fotoliile sunt elementele de design importante care tranformă atmosfera dintr-un hotel, restaurant sau chiar coafor. Mereu se întâmplă ca atunci când povestești despre expriența pe care ai avut-o într-unul dintre aceste locuri să menționezi cât de confortabil a fost scaunul. Astfel, pentru a crea o experiență plăcută clienților recomandăm să-ți îndrepți atenția către scaune și fotolii tapițate și ergonomice care oferă confort, și își mențin aspectul impecabil pentru mai mult timp.

Mesele sunt un alt aspect care face diferența între restaurante sau cafenele. Cele mai potrivite mese sunt cele confecționate din materiale rezistente, cum ar fi lemnul sau metalul care să reziste la uzură și să fie ușor de curățat și întreținut.

Culoare și Textură: Influențe psihologice în Designul Interior Comercial

Culoare și Textură: Influențe psihologice în Designul Interior Comercial

Culoarea folosită în designul interior al unui spațiu comercial poate influența atmosfera, percepția și comportamentul clienților. Alegerea culorilor trebuie să fie în concordanță cu tipul de business pentru a contura povestea brandului. Astfel, culoarea alb sau albastru este potrivită în industria medicală sau alimentară. Aceastea transmit profesionalism, încredere și sinceritate.

În schimb, verdele este o culoare liniștită asociată cu natura și sănătatea. Este astfel potrivită pentru spații de birouri, spații de wellness sau pentru afaceri implicate în domeniul ecologic.

Gri este o culoare neutră și versatile, potrivită pentru a crea un aspect modern și elegant. Este frecvent folosită în spațiile de birouri sau în industria modei și designului.

Iluminatul în Designul Interior: Transformarea Spațiilor Comerciale în Scene Captivante

Iluminatul în Designul Interior: Transformarea Spațiilor Comerciale în Scene Captivante

De asemenea poți folosi culoarea pentru a facilita orientarea către o anumită zonă din spațiul comercial. De exemplu, în mall-uri se folosește culoarea verde pentru a indica zona de toalete. Tot pentru o orientare mai rapidă se poate folosi culoarea pentru a indica o zonă de promoții sau poate un eveniment din magazin.

De asemenea, utilizarea eficientă a culorilor, iluminării și a altor detalii de amenajare interioară contribuie la crearea unei atmosfere relaxante la cumpărături și la autenticitatea magazinului. În plus, prin designul unui spațiu comercial se pot evidenția produsele, fapt care va încuraja achiziția. De exemplu, o companie de tehnologie își poate amenaja spațiul de birouri folosind un design modern potrivit pentru tipul produselor. În timp ce, un restaurant poate fi amenajat astfel încât spațiul său interior să reflecte specificul preparatelor pe care le servește. Astfel, trebuie să te diferențiezi prin vizualul folosit. Să pui accent pe culori și alte elemente decorative.

Decorațiuni pentru spații comerciale

Alegerea decorațiunilor potrivite pentru spațiile comerciale este esențială pentru a crea o atmosferă atractivă, care să încurajeze clienții să exploreze și să rămână în magazin sau în alt tip de spațiu comercial. Decoratiunile trebuie să se potrivească cu brandul și să reflecte stilul și tipul de business. Poți să pui accent pe iluminat și să opetezi pentru lămpi de podea, plafoniere și spoturi pentru a evidenția anumite zone sau produse. De asemenea, poți utiliza lumină ambientală pentru a crea o atmosferă plăcută.

Plantele de interior contribuie de asemenea la atmosfera spațiului comercial. Dacă ai ales plantele poți continua să completezi designul cu elemente inspirate din natură cum ar fi pietrele decorative sau lemn. Trebuie să ții cont că elementele decorative sunt cele care ies în evidență astfel că trebuie foarte bine alese. Se pot găsi elemente care se pot monta în centrul tavanului sau încadrate în lămpi sau candelabre.

Rolul culorilor în amenajarea unui spațiu comercial

Rolul culorilor în amenajarea unui spațiu comercial

Atrag atenția și creează impact vizual

Culorile vibrante și contrastante pot atrage atenția clienților și pot evidenția produsele sau anumite zon ale magazinului.

Reprezintă identitatea brandului:

Culorile alese ar trebui să reflecte identitatea și valorile brandului. Iar integrarea acestora în amenajare îi va determina pe clienți să rețină mai bine brandul.

Influențează starea de spirit și comportamentul clienților:

Culorile au puterea de a influența emoțiile și stările de spirit ale oamenilor. Culorile vibrante, precum roșu și portocaliu îi pot energiza pe clienți și le pot oferi o stare de bine atunci când sunt în spațiul comercial. În timp ce culorile reci, precum precum albastru și verde, pot induce o senzație de liniște și relaxare.

Optimizează experiența de cumpărare:

Utilizarea culorilor în mod strategic pot ghida clienții prin magazin și îi poate conduce către anumite zone sau produse. De exemplu, culoarea poate fi folosită pentru a marca zona unde sunt produsele la ofertă.

Creează armonie vizuală:

Utilizarea culorilor potrivite poate duce la crearea unei atmosfere plăcute în magazin. Armonia vizuală în conformitate cu designul face ca spațiul comercial să fie bine organizat.

Încurajează achizițiile:

Culorile pot influența comportamentul de cumpărare și încurajează clienții să aleagă un magazin.

Servicii de design interior spații comerciale – Atrix Studio

Servicii de design interior spații comerciale – Atrix Studio

Atrix Studio oferă un pachet complet cu servicii de design interior pentru spații comerciale. Știe că fiecare detaliu contează și creează un design specific fiecărui spațiu comercial prin care să se reflecte valorile și identitatea brandului. Pe lângă asta, echipa de design pune accent pe maximizarea spațiului.

Portofoliul Atrix Studio cuprinde servicii de amenajare interioară pentru mall-uri, restaurante, hoteluri, locuri de joacă, saloane de coafură, clădiri de birouri, săli de sport, farmacii, showroom-uri.

Pentru a primi servicii de amenajari interioare, click pe linkul servicii de design interior

Echipa de desing interior de la Atrix Studio alege atent piesele de mobilier, materialul și culoarea pardoselii, culorile predominante din spațiu comercial și alte elemente decorative care să sublinize tematica și stilul ales și care să contribuie la o experiență memorabilă a clientului.

Atrix Studio oferă consultanță în amenjare și comunică constant cu clientul pe tot parcusul procesului de amenajare. Ține cont de toate detaliile, punând accent pe viziunea clientului și emoția pe care vrea să o transmită spațiul comercial. De la realizarea proiectul la cheie, schițe și randări, până la renovări complete prin alegerea finisajelor și a mobilierului.

Descoperă Magia Designului Interior Comercial cu Expertiza Atrix Concept!

Descoperă Magia Designului Interior Comercial cu Expertiza Atrix Concept!

În funcție de stadiul proiectul, Atrix Studio te poate ajuta cu servicii de proiectare, construcții și renovări, decorare interior exterior și mobilare.

Servicii de proiectare: întocmirea de relevee, planuri și randări

Construcții și renovări: decopertare pereți, ridicare pereți interiori, compartimentare gips-carton, tavane false, parodeseli, placări ceramică, montaj tâmplărie, zugrăveli, finisaje de interior, instalații electrice și sanitare.

Decorare și mobilare: design interior, montare mobilier, soluții de iluminare, selectare accesorii decorative.

În prima echipa de design se întâlnește cu clientul. Află care sunt cerințele și intervine cu idei de amenajare. După care se stabilește planul proiectului în care echipa dezvoltă ideile într-un concept și proiectează astfel designul dorit.

Urmatorul pas este în designul interior este dezvoltarea proiectului. Acestă etapă presupune realizarea de planuri 2D care cuprinde detalii despre construcție ca instalațiile, piesele de mobilier și orice alt element care să ducă la conturarea designului spațiului comercial.

Ulterior are loc construcția proiectului in 3D și realizarea de imagini fotorealiste pentru a informa de dinainte cum va arata designul interior. Ultima etapă este cea în care se asigură de detalii  pentru realizarea proiectului. Face listele de cumpărărturi pentru obiectele specifice designului și stabilește perioada și programul pentru realizarea proiectului.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top
APEL