Servicii Profesionale de Design Interior pentru Hoteluri

Servicii Profesionale de Design Interior pentru Hoteluri
4.5/5 - (2 votes)

Tuturor ni s-a întâmplat ca atunci când ne întoarcem din vacanță, prietenii și colegii de muncă să ne întrebe cum a fost cazarea. Prin aceste întrebări vor să afle cât a costat sejurul și mai exact cât a fost pe noapte. După care, sunt curioși să vadă imagini pentru a-și da seama de design interior hotel. Ulterior, sunt interesați să afle ce facilități sunt incluse în prețul de cazare și ce activități pot să desfășoare în zonă.

Dacă la prima vedere, prețul poate influența destul de mult decizia clienților, atunci când ajung la cazare și primesc cheia sau cartela, design interior hotel îi poate determina să se cazeze sau să plece numaidecât.

Design interior hotel înseamnă mai mult decât o cameră spațioasă și un pat confortabil. Așadar pentru a înțelege mai bine, am structurat acest articol ca un ghid de amenajare în care am inclus idei practice și sfaturi care să te jute la realizarea unui design interior hotel cu care să te remarci în industrie.

Nume(Required)

Importanța în design interior hotel

Indiferent de stilul de amenajare pe care vrei să-l abordezi pentru design interior hotel, trebuie să pui accent pe partea estetică și pe funcționalitate. Iar, la final după ce reușești să îmbini aceste două aspecte într-unul, ajungi rapid la un design interior excelent care să încânte un public cât mai larg și care te va diferenția în piață.

Importanța în design interior hotel

Pentru a mulțumi clienții și de a-i termina să se reîntoarcă trebuie să te asiguri că oferi o experiență senzorială completă. Nimeni nu va avea nimic de zis, dacă îndeplinești mai mule condiții în design interior hotel. Amenajarea interioară a unui hotel trebuie să surprindă atât prin confort, prin mirosul din cameră și prin estetica generală. Totul trebuie să se unească pentru a crea o experiență memorabilă. Un design interior realizat la standarde înalte aduce zâmbete pe fața clienților și răsfățul absolut și îi determină să revină și să împărtășească experiența avută cu prietenii sau pe rețelele de socializare. Pentru că, design interior hotel care satisface clienții, sigur va primi cinci stele și va primi numai cuvinte frumoase.

Acestea fiind spunse, pare atât de simplu să oferi servicii de calitate, dar dacă stai să analiezei fiecare detaliu, devine complicat pe alocuri, mai ales dacă nu ai experiență în dezvoltarea proiectelor de design interior hotel.

Trebuie să analizezi fiecare lucru și să fii atent la cele mai mici detalii pentru a realiza un design interior hotel care să rămână în mintea clienților. Atunci când clienți se gândesc unde să se cazare, primul gând să fie hotelul tău.

Pentru ca design interior hotel să fie ușor de remarcat și greu de uitat este necesar să bifezi mai mule aspecte și să încerci să surpinzi toate gusturile. Să faci remarcate, atât zona de la intrare, lobby, liftul, scările și bineînțeles camerele de hotel.

Reguli în design interior hotel

Atunci când realizezi un design interior hotel sunt anumite reguli generale de care trebuie să ții cont, cum ar fi:

  • Să reiasă facilitățile oferite
  • Să subliniezi calitatea serviciilor
  • Să te diferențiezi de concurență
  • Să comunici cu clientul
  • Să ajungi la u public cât mai larg
Recepția în design interior hotel

Recepția în design interior hotel

Recepția sau lobby este primul contact pe care clienții îl au cu hotelul. Este așadar prima parte din design interior hotel car te poartă către lift, scări și ulterior în camere. De aceea, trebuie să creezi un impact vizual plcăcut și să suprinzi cu toate elementele care alcătuiesc design interior recepție. Să se remarce culorile, texturile, și formele și piesele de mobilier alese pentru stilurile potrivite. Să nu incluzi o canapea Serpetine într-un stil modern sau modelul Barcelona chair într-un stil contemporan. Prin astfel de detalii poți obține uniune în design interior hotel și o recepție care să încânte de fiecare dată când vin sau pleacă clienții în camere.

Dacă căutați un design interior atrăgător, frumos și cu impact vizual pentru o cofetărie, vă invităm să vizionați pagina de design interior cofetărie

Pentru a oferi o estetică remarcabilă creează în zona de lobby un punct de accent, un element în design interior hotel care să suprindă.

Punct de accent în design interior hotel

Iată câteva idei prin care poți crea punct de accent în zona de lobby.

Corpuri de iluminat

Folosește iluminat creativ pentru a evidenția zona de recepție. Poți utiliza spoturi, pendule sau bandă LED pentru a accentua anumite elemente arhitecturale.

Lucrări de artă spectaculoase

Dacă oi optat pentru un design interior hotel modern, atunci poți crea un punct de accent printr-un tablou cu artă abstractă. În acest mod atragi atenția și creezi o atmosferă unică.

Mobilier cu forme deosebite

Alege piese de mobilier inovatoare și elegante pentru a marca zona de recepție. De exemplu, un design interior hotel care include o recepție în care se află o masă cu blat de sticlă este o definiție a luxului.

Plante și elemente naturale

Integrează plante în design interior hotel  în lobby pentru a crea un spațiu care să ofere relaxare.

Finisaje ca punct de accent

Folosește materiale de înaltă calitate pentru pardoseală, pereți și blaturi. Aceste detalii pot contribui la crearea unei experriențe memorabile în design interior hotel în zona de lobby.

Punct de accent prin elemente personalizate

Integrează elemente specifice locului în design interior hotel în zona de lobby. Acest lucru poate include  materiale tradiționale sau obiecte care reflectă cultura locală.

Cromatica în design interior hotel

Cromatica în design interior hotel

Paleta cromatică este un aspect important în crearea unui design interior hotel. Alegere corectă a culorilor și combinarea acestora, prin crearea punctelor de accent poate influența percepția clienților asupra designului. Pe lângă faptul că înfrumusețează aspectului unui hotel sau valorifică o anumită zonă, culorile contribuie și la starea emoțională. Astfel, trebuie să fii atent atuci când alegi nuanțele pereților, a așternuturilor sau a altor elemente care creează design interior hotel.

Există un concept numit psihologia culorilor care se referă la cum anumite culori ne pot ridica moralul, ne pot întrista sau ne pot provoca o stare de agitație.

Culorile reci precum albastrul și verdele sunt asociate cu calmul și cu oferirea unei stări de relaxare și sunt întâlnite în dormitoare sau băi. În schimb, culoarea mov oferă o senzație de rafinament și lux, mai ales atunci când este combinată cu gri sau accente metalizate.

În zona de lobby, pentru un design interior atrăgător se folosesc adesea accente de galben, care potrivit științelor în psihologie, favorizează conversațiile.

Saturația și nuanțele sunt, de asemenea, părți importante în psihologiei culorilor. De regulă, culorile deschise creează un aspect luminos și aerisit în camere. În schimb, culorile închise conferă rafinament și intimitate camerelor. Aceste culori pot fi folosite și pentru zona de bar sau holuri. De exemplu, în crearea unui design interior hotel, este ideal să alegi o culoare deschisă pentru hol, precum auriu și crem, în timp ce pentru zona de bar poți să optezi pentru un vișiniu, mov sau gri.

Mobilier în design interior hotel

Un aspect important în creare design interior hotel este mobilierul. Piesele de mobilier pot influența destul de mult aspectul general al hotelului. Pot crea o impresie bună despre design interior sau pot avea un efect respingător. Astfel, atunci când alegi mobilierul, atât pentru zona de lobby, cât și pentru camere, recomandăm să ții cont de următoarele aspecte:

Mobilier în design interior hotel

Materialul

Investește în calitate și achiziționează piese de mobilier de la branduri recunoscute în această branșă. Poți avea mobilier din pal sau mdf, într-o formă și o culoarea care să creeze un design interior hotel remarcabil. Pe lângă un aspect deosebit, aceste materiale au durabilitate mare. Bineînțeles că poți să combini materiale, iar în baie poți să ai un lavoar din marmură și pereții din travertin.

Mobilierul modular este soluția ideală pentru hoteluri, deoarece se pot foarte ușor muta, înlocui sau schimbaa

Accesoriile pentru mobilier

Atunci când alegi piesele de mobilier pentru design interior hotel acordă importanță feroneriei. Având un flux continuu de clienți, acestea trebuie să fie din materiale durabile pentru a rezista. Optează pentru sisteme de calitate pentru balamale și altele.

Textilele și tapițeriile

În ceea ce privește texturile și tapițeriile pentru mobilier, trebuie să se țină cont de design interior hotel general și cu celelelate elemente. Coerența în amenajarea interioară contribuie la atmosferă plăcută și armonioasă.

De asemenea, mobilierul din zonele de relaxare, cum ar fi lobby sau zonele de lounge, trebuie să ofere un confort sporit. Alege tapițerii moi și pline pentru scaune și canapele pentru a asigura o experiență plăcută oaspeților. Pentru a te remarca cu ușurință, încearcă să îți personalizezi tapițeriile pentru a reflecta identitatea brandului hotelului sau pentru a adăuga unicitate spațiului.

Dacă doriți să aveți un design interior modern pentru apartament în București, vă invităm să dați clic pe link-ul „Design Interior Apartament Modern Bucuresti

Iluminatul în design interior hotel

Iluminatul în design interior hotel

Atunci când creezi design interior hotel trebui să pui accent pe iluminat. Acesta este un aspect important, indiferent de spațiu. De exemplu, alegerea unui corp de iluminat în  camere care nu se potrivește cu designul ales, poate să deranjeze chiar dacă lumina nu este aprinsă. Astfel, alegerea corpurilor de iluminat specifice unui anumit stil pot să confere puncte de accent.

Altă regulă în design interior hotel este să incluzi toate cele trei tipuri de iluminat, mai exact generală, ambientală și locală.

În design interior hotel în zona patului trebuie să amplasezi veioze sau aplice. Alte reguli generale în ceea ce privește iluminatul sunt:

Controlul iluminatului

Implementează sisteme de control al iluminatului pentru a ajusta nivelurile de lumină în funcție de nevoile specifice ale spațiilor. Acest lucru poate spori eficiența energetică și permite o adaptare mai bună la diverse activități.

Iluminat ambiental

Creează o atmosferă primitoare și relaxantă prin folosirea iluminatului ambiental, cum ar fi lămpile de perete, coridoare bine iluminate și alte surse de lumină care nu sunt prea intense.

Iluminat de accent

Evidențiază zonele cheie ale hotelului, cum ar fi recepția sau elementele de design, folosind iluminat de accent. Aceasta poate adăuga dinamism în design interior hotel.

Iluminat funcțional

Asigură-te că iluminatul în zonele funcționale, cum ar fi lobby sau mesele din restaurante, este suficient și bine distribuit pentru a sprijini activitățile desfășurate acolo.

Tehnologie LED

Folosirea tehnologiei LED poate aduce beneficii semnificative, precum eficiență energetică, durabilitate și posibilitatea de a controla culoarea și intensitatea luminii.

Decoratiuni în design interior hotel

Decoratiuni în design interior hotel

Decorațiunile completează design interior și au rolul de a valorifica spațiul sau pot să strice aspectul general. Depinde de formă, design și dacă se încadrează în stilul general de amenajare. O greșeală întâlnită în design interior hotel este multitudinea de piese de decor. Acest lucru se întâmplă din cauza faptului că se merge pe ideea de a avea un design cât mai complet, însă asta nu însemnă să aglomerezi spațiul cu tablouri sau diverse decorațiuni.

Sfaturi atunci când adaugi decorațiuni în design interior hotel

Alegerea decoratiunilor în designul interior al unui hotel este important pentru a crea o atmosferă plăcută și memorabilă pentru oaspeți. Iată câteva idei și principii pentru decorarea spațiilor hoteliere.

Alege decoratiuni care să se încadreze în design interior hotel. Fie că este vorba despre un design modern, clasic, contemporan sau tematic, trebuie să oferi o experiență vizuală.

De exemplu, dacă ai un desing interior modern, integrarea operelor de artă sau a lucrărilor artistice originale poate adăuga o notă de rafinament și personalitate spațiului. Acestea pot fi expuse în lobby, în camere sau în alte zone.

Plante și flori în design interior hotel

Dacă ai un design interior boem este recomandat să adaugi cât mai multe flori și plante. Acestea nu doar aduc un sentiment de prospețime, dar și o conexiune cu natura, ceea ce poate fi reconfortant pentru oaspeți.

Perne, cuverturi și tapițerii decorative

Introdu elemente decorative precum perne, cuverturi sau tapițerii cu modele și texturi interesante pentru a aduce caldura și confort în design interior hotel.

Oglinzi decorative

Oglinzile decorative pot fi folosite pentru a amplifica lumina și pentru a crea o senzație de spațiu mai mare. De asemenea, pot servi și ca elemente decorative. Oglinzile cu ramă în formă de razele soarelui sunt specifice stilului clasic, dar le poți încadra și într-un stil eclectic.

Decor potrivit stilului de amenajare

Dacă stilul hotelului este orientat spre minimalism, alege decoratiuni care să fie simple, elegante și să ofere o senzație de spațiu deschis și aerisit.

Dacă doriți să aveți o cameră de zi cu o scară interioară frumoasă sau să implementați un design interior pentru o cameră de zi cu o scară interioară în casa dvs., vă invităm să vizionați pagina „amenajări interioare living cu scară interioară„.

Izolarea fonică design interior hotel

Asigurarea unei bune izolări fonică în design interior hotel este esențială pentru confortul oaspeților. Iată câteva strategii și elemente de design care pot contribui la o bună izolare fonică:

Utilizarea materialelor adecvate

Alege materiale care absorb sunetul, precum covoare groase, perdele textile dense, tapițerii de perete. Acestea pot reduce zgomotul și contribui la o atmosferă mai liniștită.

Instalează materiale fonoabsorbante pe tavan și podea pentru a reduce transmiterea zgomotelor între etaje.

Pereti despărțitori izolati

Dacă spațiul permite, include în design interior hotel pereți despărțitori care compuși din materiale izolatoare fonoabsorbante între straturi. Acest lucru va ajuta la reducerea zgomotului provenit camerele de lângă.

Uși izolatoare fonoabsorbante

Alege uși care au capacitatea de a izola fonic, cu un strat suplimentar de material fonoabsorbant. Ușile grele și bine etanșate pot ajuta la limitarea transmiterii sunetelor între spații.

Ferestre duble sau triple

Instalează ferestre duble sau triple pentru a reduce zgomotele exterioare. De asemenea, include perdele groase în design interior care reduce intensitatea sunetului.

Stil de amenajare design interior hotel

Stil de amenajare design interior hotel

Atunci când vrei să optezi pentru un stil de amenajare trebuie să iei în calcul mai multe aspecte, printre care zona și publicul țintă. Însă, de cele mai multe ori, proprietarii tind să urmeze trendurile de design interior hotel. Astfel, potrivit ultimelor tendințe, cel mai folosit stil este cel minimalist și clasic, incluzând stilurile Renascentist și Neoclasic și Provence. De asemenea, cel eclectic este printre favorite în design interior hotel.

Stil de amenajare modern în desing interior hotel

Într-un design interior hotel în stil modern trebuie să incluzi mobilier și elemente de design cu linii simple și clare, pentru a obține fluiditate în decor.

Trebuie să incluzi o paletă de culori neutre, cum ar fi alb, gri, negru și nuanțe naturale de lemn. Aceste culori creează o amtosferă caldă și primitoare.  Utilizează materialele moderne, precum sticla și metalul. Acestea oferă un aspect contemporan și sunt adesea ușor de întreținut.

Acordă atenție deosebită iluminatului ambiental. Include lumini LED și alte surse moderne de iluminat. Iluminarea este adesea folosită pentru a evidenția anumite zone și pentru a crea o atmosferă plăcută.

Stil de amenajare clasic în design interior hotel

Stilul clasic în design interior hotel se caracterizează prin eleganță și delicatețe. Iată câteva elemente cheie ale stilului clasic în amenajarea hotelurilor.

Stilul clasic include adesea elemente arhitecturale elaborate, precum coloane, frontoane, cornișe și alte detalii sculptate. Aceste detalii adaugă un aer elegant spațiului. Poți folosi aceste elemente, atât în lobby, cât și în camere.

Inlcude în design interior hotel o paletă de culori neutre cum ar alb, crem, nuanțele lemnului, etc. Aceste culori creează o atmosferă relaxantă.

În design interior hotel în stil clasic, mobilierul este adesea realizat din lemn nobil sau furnir, cu detalii sculptate și finisaje bogate. Piese precum canapelele, scaunele și mesele au linii elegante și forme clasice.

Materialele textile joacă un rol important în designul clasic al hotelurilor. Se folosesc materiale precum catifea, brocart, mătase și damasc pentru a adăuga textură și confort.

Iluminatul este un element semnificativ în stilul clasic, iar lustrele sau candelabrele mari și impunătoare sunt adesea folosite pentru a accentua eleganța spațiului.

Stil de amenajare boem în design interior hotel

Stilul boem în design interior hotel este caracterizat de o atmosferă eclectică, care oferă dinamism spațiului. Acest stil aduce în prim plan individualitatea, diversitatea și un amestec de elemente provenite din culturi variate.

Pentru camerele de hotel și nu numai, utilizează o paletă bogată de culori, cu nuanțe intense de roșu, albastru, verde și auriu. Se încurajează combinarea culorior îndrăznețe care contribuie la atmosfera vibrantă stilului boem.

Folosește textile cu modele bogate și colorate, cum ar fi tapițerii cu motive etnice, covoare orientale, perne decorative și draperii cu design impunător.

De ce să lucrezi cu Atrix Concept pentru design interior hotel

De ce să lucrezi cu Atrix Concept pentru design interior hotel

Atrix Concept este o firmă de amenajări interioare din București și din țară cu o vastă experiență în design interior hotel complet sau de tipul design interior lobby hotel și design interior camere.

De-a lungul timpului, am realizat mai multe proiecte de amenajare, atât în București, cât și în zonele montane sau la malul mării. Suntem recunoscuți în domeniu pentru profesionalism și rapiditatea de execuția a proiectelor. Iar pentru acest lucru am obținut numeroase certificări și premii, atât în design interior hotel, cât și în alte proiecte de amenjare.

Pasiunea pentru design interior hotel și accent pe nevoile tale

În toate proiectele de amenajare, ne-am inspirat din tendințele actuale de design interior hotel și inclus elemente personalizate pentru a crea un proiect unic care să primească aprecierea clienților și a oaspeților.

Ne mândrim cu o echipă care este mereu în căutarea soluților inovatoare și a materialelor de ultimă generație, pentru a oferi cele mai moderne și funcționale spații, care să corespundă nevoilor și dorințelor.

Compania noastra este specializată în realizarea de proiecte de design interior hotel la cele mai înalte standarde. Pentru a-ți face o părere despre munca noastră, îți punem la dispoziție un portofoliu cu diferite concept de design interior în care regăsești mai multe stiluri de amenajare.

Îmbrățișăm fiecare proiect de amenajare interioara pentru hotel și tratăm totul cu seriozitate pentru a livra un proiect care să reflecte calitatea servciilor.

Dincolo de atmosfera pe care vrei ca hotelul tău să o genereze, trebuie să iei în calcul și bugetul pe care vrei să-l aloci. De exemplu, un hotel în stil contemporan, poate fi mai accesibil decât unul în stil clasic, unde este recomandat să ai în design interior hotel diverse sculpturi sau tablouri de artă.

Bugetul disponibil va fi discutat la prima întâlnire, cea de cunoaștere, în care vom veni la spațiul care trebuie amenajat (poate fi și construcție la gri) pentru a face măsurători. Ulterior se va face un plan de amenajare în care vom include toatele elementele de design interior hotel.

Cum iei legătura cu Atrix Concept

Contactează acum Atrix Concept la numărul de telefon afișat pe site, printr-un email sau prin completarea formularului pentru a beneficia de consultanță în designul interior și implicit de amenajarea spațiului într-un mod cât mai originial. Atrix Concept oferă servicii de amenjare intetioară în București și în alte orașe din țară.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top
APEL