Cele mai bune servicii pentru amenajări interioare living cu scară interioară

Cele mai bune servicii pentru amenajări interioare living cu scară interioară
5/5 - (1 vote)

Din dorința de a avea mai mult spațiu și a se bucura de aer proaspăt în fiecare dimineață, tot mai mulți tineri lasă apartamentele din blocurile rezidențiale și își cumpără o casă cu două nivele (P+1) cu sau fără mansardă. Acest lucru înseamnă că se introduce un nou element de design, ci anume scara interioară, pe care trebuie să o amenajezj corect ca să se încadrezi în aspectul general al casei.

Ce ai citit pe acest blog

Nume(Required)
amenajări interioare living cu scară interioară

Cu o rampă sau mai multe, cu trepte unite sau portante, spiralate sau drepte, cu o înclinație mai mare sau mai mică, scările contribuie considerabil la aspectul final al locuinței tale.

Astfel, dacă și tu vrei să faci o astfel de achiție în viitorul apropiat atunci acest articol te va ajuta cu cele mai bune idei de amenajări interioare pentru scările interioare, și nu numai. O să menținăm modele potrivite de scări interioare pentru stilul de amenjare ales, astfel încât să-ți îndeplinească nevoile și să fii mândru de fiecare dată când ajungi acasă.

Ce rol are scara interioară și din ce este compusă

Într-o locuință, rolul scării interioare este de a face legătura între încăperile care se află la parter, living și baie, între camerele se află la etaj, adică dormitoarele și celalată baie sau mansardă, în funcție de tipul construcției.

Din ce este compusă o scară interioară

  • O scară interioară, fie dintr-o locuință sau dintr-o clădire de birouri este compusă din următoarele:
  • Casa scării– spaţiul structural în care este încadrată scara;
  • Rampa scării – porţiunea înclinată pe care se aşază treptele;
  • Podest – spaţiul orizontal care face trecerea între rampe înclinate diferit, practic elementul de legătură dintre două segmente ale unei scări;
amenajări interioare living cu scară interioară la atrix concept
  • Parapet şi balustradă – înconjoară scara pentru a evita riscul de cădere în gol;
  • Mâna curentă – element protector şi decorativ localizat în partea superioară a balustradei;
  • Treaptă – elementele unei scări care se succed pentru a permite urcarea;
  • Contratreaptă – elementul vertical care face legătura între trepte;
  • Ochiul scării – spaţiul dintre două trepte, în interior;
  • Vang – grinda centrală ori laterală ce permite susţinerea treptelor.

 Scara interioară nu este doar zonă de tranzit, ci are și rol estetic. Amenajată corect poate fi chiar una dintre atracțiile principale din design, datorită materialelor de construcție, dar și formei acesteia.

Tipuri de scări interioare și stiluri de amenajare

În partea de jos am pregătit câteva exemple de scări de interior cu una sau mai multe rampe, cu trepte portante, unite, spiralate sau drepte, cu inclinatii diferite adaptate stilului de amenajare.

Scară interioară  din sticla securizată și laminată

Scările sau balustrada din sticlă securizată și laminată est un model tot mai cerut de clienți datorită eleganței pe care o generează. Sticla securizată este proiectată să fie rezistentă la impact și presiune, reducând riscul de accidente, acesta fiind un aspect important pentru familiile cu copii. Pe lânga asta, datorită proprietății pe care o are, sticla poate influența spațiul din jur, făcând-ul mai mare și mai luminos.

Scară interioară  din sticla securizată și laminată

Scara interioară cu sticlă și balustradă securizată și laminată se potrivește cel mai bine în stilul de amenajare modern sau minimalist.

Scară interioară din lemn

O scară interioară amenajată din lemn poate fi un element distinctiv în stilul de amenajare oferind o atmosferă caldă și primitoare. De asemenea, lemnul este un material ușor de modelat și se pot crea diverse forme ale treptei sau ale baslustradei.

Pentru realizarea treptelor se folosesc adesea esențe din lemn tare: fag, stejar, frasin sau paltin. Acestea avnd proprietăți de rezistență mecanică ridicată. De asemenea, lemnul este bun izolator termic și fonic.

Scară interioară din fier forjat

Un alt model de scări interioare cerut de clienți sunt cele din fier forjat. Culoarea lor este usor de asortat, însă contururile se încadrează mai mult într-un stil clasic sau minimalist. Pentru a obține continuitate în design poți opta să ai balustrada din același material.

Scară interioară din inox și oțel

Dacă ai nevoie de un element de design versatil, atunci scara realizată din inox sau oțel este cea mai potrivită variantă. Inoxul se potrivește în stiluri de amenajare modern, industrial, contemporan, minimalist și eclectic.

Poți alege să ai structurile de susținere și balustrada din metal, în timp ce treptele pot fi din alt material, sau o altă variantă ar fi să ai scările din piatră naturală și balustrada din inox.

Scară interioară din piatră naturală

Scară interioară din piatră naturală

Scara interioară din piatră naturală este în topul preferințelor clienților datorită rezistenței.

 Dincolo de asta, oferă un aspect elegant întregii încăperii. Materialele naturale precum marmura, travertinul, quartzul, granitul și ceramica oferă opțiuni variate de amenajare.

În funcție de material, scările interioare sunt potrivite unui anumit stil de amenajare după cum urmează.

Scară interioară din marmură

Scara interioară realizată din mamură este potrivită stilulul minimalist modern. Este pentru cei care apreciază simplitatea în designul interior.

Scară interioară din travertin

Scara interioară din travertin se încadrează într-un stil de amenajare contemporan organic în care se folosesc materiale inspirate din natură pentru un spațiu echilibrat și plin de confort.

Scară interioară din quartz

Scările din quartz cu linii drepte și finisaje netede reprezintă un element de design glam care nu va trece neobservat. Se integrează perfect într-un stil minimalist high-tech, iar datorită formelor și culorilor variate le poți personaliza în funcție de preferințe.

Scară interioară din granit

Scara interioară din granit oferă durabilitate și un aspect elegant. Se potrivește în multe stiluri de amenajare, reprezentând chiar un element central. Treptele din granit pot fi combinate cu elemente de sticlă sau metal pentru un efect modern și minimalist. În stilul contemporan se încadrează alături de finisaje moderne și culori neutre. Într-un stil clasic se poate utiliza pentru a accentua eleganța spațiului.

Scară interioară din ceramică

Pentru a crea o atmosferă energică în încăpere se utilizează scări interioare din ceramică în culori vibrante. De asemenea, din design nu ar trebui să lipsească modele geometrice sau artă abstractă. Scările interioare din ceramică sunt adesea folosite în stilurile mediteraneean și eclectic.

Scară interioară după stilul treptelor

Scară interioară după stilul treptelor

În funcție de stilul de amenajare ales poți să personalizezi aspectul scării interioare. Astfel, în funcție de particularitățile de construcție există patru tipuri de trepte și contratrepte.

Scară interioară cu contratrepte drepte

Contratreptele drepte sunt cel întâlnite stil în designul interior al locuințelor, deoarece sunt ușor de construit și folosit.

Scară interioară cu trepte cu ciubuc

Treptele cu ciubuc sunt mai lungi decât contratreptele pe care se sprijină şi au o terminaţie care iese în relief.

Scară interioară cu contratrepte înclinate

Scară interioară cu contratrepte înclinate

Aşa cum le spune şi denumirea, contratreptele nu realizează un unghi de 90 de grade cu treptele.

Scară fără contratrepte

În loculul contratreptelor există spațiu. Se poate realiza doar din lemn și oferă un asepect deosebit atunci când este folosită la o scară circulară

Scară interioară după forma rampelor

O altă clasificare a scărilor este după forma rampelor. Astfel avem: rampă dreaptă, rampă rotundă, cu două rampe cu podest intermediar și cu trei rampe la 90 de grade.

Scară interioară după forma rampelor

Scară interioară cu rampă dreaptă

Este un model foarte practic, mojoritatea scărilor fiind construite cu rampă dreaptă.

Scară interioară cu rampă rotundă

Scările interioare cu rampă rotundă sunt întâlnite în locuințele vechi. Sunt consturite în jurul unui stâlp și realizează o spirală până la următorul nivel. Oferă rol estetic, reprezentând chiar un punct central în designul interior. Nu sunt practice atunci când vrei să cari ceva mai greu de la un nivel la celălalt.

Scară interioară cu două rampe, cu podest intermediar

Acest model de scară interioară oferă avantajul de a așeza decorațiuni datorită porțiunii de podea care unește în linie dreaptă cele două scări.

Scară interioară cu trei rampe la 90 de grade cu împărţirea fluxurilor

Scările cu trei rampe la 90 de grade şi împărţirea fluxurilor sunt scările care se regăsesc într-un design modern și luxos. Acest model permite să cobori pe două ramuri de scări care se unesc la mijloc.

Modele de scară interioară pentru diferite încăperi

Modele de scară interioară pentru diferite încăperi

In funcție de spațiul disponibil, dar și de locul în care vrei să amplasezi scara poți opta pentru mai multe modele adaptate la stilul de amenajare ales, dar și nevoilor și preferințelor tale.

Modele de scară interioară pentru pod sau mansardă​​​​​​​

​​​​​​​​​​​​Dacă lcouința ta are pod sau mansardă este recomandat să folosești o scară retractabilă, metalică sau din lemn. Dacă spațiul nu îți permite, există varianta de scară în formă de spirală din lemn care este și un bun izolator termic și fonic.

​​​​​​​​​​​​​​Modele de scară interioară pentru living

Scara interioară pentru living se alege în funcție de stilul de amenajare al încăperii. Astfel poți opta pentru modele cu o singură rampă, cu un design curbat sau cu mai multe rampe.

Citiți acest blog: Design Interior pentru Mansarde

Modele de scări interioare pentru hol

De regulă, spațiul din hol este mic, așa că cea mai bună variantă, atât funcțională, cât și estetică este scara circulară. Iar în spațiul de sub scară poți să amplasezi un pantofar.

Modele de scări interioare pentru birou

Dacă vrei să treci printr-un birou atunci când urci la celălalt nivel poți să optezi pentru un model de scară interioară cu o rampă. Spațiul de sub scară poate servi ca bibliotecă sau să alegi modele de trepte cu sertare pentru a depozita diverse lucruri.

Modele de scări interioare pentru birou

Modele de scări pentru spatii mici

Fie că vorbim de un living, hol sau oricare alt spațiu de dimensiuni reduse, cele mai potrivite modele de scări sunt cele spiralate, deoarece se montează pe spațiul vertical.

Modele de scări interioare statement

Scările interioare statement sunt adesea folosite ca puncte de accent într-un design interior, datorită formei și a paletei de culori folosite. Aici intră scările cu un design inovator, cum ar fi cele spirale, elice, sau cu forme geometrice neconvenționale.

Combinația de materiale precum lemnul, sticla, metalul sau chiar piatra, într-un mod contrastant poate crea un impact vizual impresionant. De exemplu, o scară cu trepte din marmură și balustrade din inox poate fi un model statement.

Scară interioară cu diferite designuri

Pentru a evidenția mai mult aspectul livingului poți folosi diverse modele de scări, în funcție de stilul de amenajare, dar și de creativitate.

Scară interioară cu diferite designuri

Scări interioare cu tobogan

Scările interioare cu tobogan sun pe placul copiilor. Atunci când plouă și cei mici insistă să iasă afară în parc, le poți oferă o altă alternativă la tobogan, acasă, în living. Poți să amenajezi o scară interioară care să aibă atașat un tobogan. Scara poate fi dreaptă sau spiralată, iar ca material se utilizează lemnul.

Scară interioară cu grădină

Dacă vrei să aduci naturalețe în living și să creezi o atmosferă relaxantă, atunci poți amenaja o grădină în spațiul de sub scară. Într-o astfel de grădină poți să folosesțti plante care nu au nevoie de multă lumina sau poți alege un aranjament cu copaci cu aspect natural.

Scară interioară cu spatii de depozitare

Într-un living cu dimensiuni reduse trebuie să valorifici fiecare colțișor. Iar dacă vrei să ai și o scară poți să folosești spațiul de dedeubt pentru a amenaja un dulap unde să depozitezi diverse lucruri.

Scară interioară în spirală

Pentru a aduce un plus de farmec și eleganță livingului, alege scări interioare în spirală. Nu sunt potrivite atunci când să cari obiecte cu dimensiuni mari, în schimb vor stârni toată admirația musafirilor.

Scară interioară suspendată

Din dorința de cât mai multă originalitate în designul interior, în special în living, clienții apelează la scări interioare cu aspect neconvețional. Un exemplu fiind cele suspendate. Se pot fixa în consola din perete și oferă un aspect vizual intereseant livingului.

Scară interioară cu tapet

Poți folosi tapet pentru a transforma o scară interioară aparent banală într-una deosebită. Optează pentru un model din natură sau un peisaj dint-o țară și oferă un aspect extravagant în living.

Scară interioară cu sobă sau șemineu

Dacă vrei să ai o atmsoferă primitoare și un living cu aspect specataculos alege o scară interioară în care să integrezi o sobă sau un șemineu. Nu este vorba despre un efect estetic, ci și o modalitate practică de încălzire. Casa scării permite transferul de căldură emanat între etajele conectate de scară.

Cum poţi decora scara interioară

Cum poţi decora scara interioară

In ideea de a avea un design cât mai original în living, poți decora scara interioară. Cea mai rapidă modalitate este prin aplicarea de vopsea. Dacă vrei un design pentru stilul modern alege o singură culoare. Folosește alb pentru simplitate și elgeanță, galben pentru o atmosferă veselă sau albastru pentru stilul mediteraneean. Sau poți combina culorile pentru un design eclectic. Ține cont însă și de impactul vizual pe care îl creezi. Dacă folosești mai multe culori poți să dai senzația de aglomerare. De aceea trebuie să ții cont de stilul de amenajare din living și din toată casă pentru a avea echilibru cromatic.

Continut sugerat: amenajări interioare apartamente bloc din București

Poţi folosi contratreptele pentru a realiza desene abstracte pentru un efect fabulos sau poți să creezi desene pe care să le poți înțelege doar când te afli în fața scărilor. De asemenea pe contratrepe poți să scrii mesaje pe care să le poți citi de sus în jos sau invers.

Pentru a crea un puternic impact vizual poți să vopseşti treptele într-o culoare mai deschisă, iar contratreptele o culoare mai închisă.

Tot pentru a crea un efect vizual în living, poți să îmbraci treptele și cu un covor special, însă trebuie să fii atent la material, să nu aluneni, mai ales dacă sunt și copii în casă.

O alternativă la covor este un material textil, precum tapetul de scară. Poți alege tapet într-o notă vibrantă pentru a crea un punct de accent în living.

Cum amenajezi spațiul de scub scară

Cum amenajezi spațiul de scub scară

Un spațiu care poate părea anost poate fi transformat cu ușurință într-unul plin de farmec și stil. Spațiul de sub scară este adesea ignorat atuci când vine vorba de amenajarea interioară. Lucru care este greșit. Află din partea de jos cum poți amenaja spațiul de sub scară pentru a-i oferi funcționalitate și pentru a avea încă un element de design interesant în decor.

 Spațiul de sub scără ca zonă de depozitare

Spaţiul de sub scări este locul potrivit pentru a amenaja o debara sub scară, în care poți să așezi hainele și pantofii de sezon sau alte lucurui de care ai nevoie să fie la îndemână. Poți depozita acte sau documente. În ceea ce privește designul, trebuie să iei în calcul și stilul de amenajare din living. Poți avea uși glisante pentru a nu ocupa mult spațiu. Iar pentru a avea un spațiu mai luminos poți alege dulap cu uși glisante și oglindă.

Spațiul de sub scără pentru bibliotecă

Pentru serile în care vrei să te relaxezi cu o cană de ceai pe canapeaua din living și să citești o carte bună, fără să urci în dormitor să iei cartea din bibliotecă, poți să-ți amenajezi una în spațiul de sub scară. Cea mai bună variantă este să alegi mobilier realizat la comandă. Te asiguri astfel că se înacadrează în spațiu și respectă și stilul de amenajare din living.

Spațiul de sub scară pentru mașina de spălat

Poți să foloșeti spațiul de sub scară pentru a depozita mașina de spălat rufe sau uscătorul după caz. În acest fel eliberezi spațiul din baie și ai loc să amplasezi un dulap pentru o mai bună organizare. Trebuie doar să verifici dacă poți să conectezi instalațiile sanitare și electrice.

Spațiul de sub scară pentru televizor

Pentru continuitate în design și un mediu cât mai organizat poți să folosești spațiul de sub scară pentru a amplasa o bibliotecă pe care să pui televizorul sau poți crea o zonă de relaxare prin amplasarea unui playstation cu joystick-uri.

Spațiul de sub scară pentru cămară

Dacă scara interioară este aproape de bucătărie poți folosi spațiul de sub scară pentru a amenaja o cămară cu rafturi culisante pentru a nu ocupa mult spațiu. O altă recomandare de mobilier sunt dulapurile cu setare, unde poți depozita anumite lucruri ca produse de birotică și papetărie sau electrocasnice.

Dacă sunteți în căutarea ideilor de design interior pentru spațiul bucătăriei dvs., verificați pagina „amenajări interioare pentru o bucătărie open space mică” de la Atrix Concept.

Spațiul de sub scară ca zonă de bar

În spațiul de sub scară poți amenaja un dulap pentru sticlelele de vinuri, iar lângă să amplasezi un minibar

Spațiul de sub scară pentru culcușul animalelor de companie

Spațiul de sub scară poate deveni locul de dormit sau de mâncăt al animalului tău de companie. Poți să amenajezi un culcuș sau un ansamblu de joacă, dacă este vorba de pisici.

Beneficiile colaborării cu o firmă de design interior

Atunci când vrei să-ți amenajezi livingul și scara interioară este recomandat să apelezi la o fimă de design interior. În partea de jos o să prezentăm câteva avantaje pe care le aduce colaborarea cu o firmă specializată.

De regulă, o firmă de design interior este formată din arhitecți de interior, designer de interior și consultanți în design interior care au o experiență și cunoștințe vaste în amenajarea interioară. Aceștia pot oferi sfaturi și soluții creative pentru a te ajuta să ai spațiul pe care l-ai visat.

Colaborarea cu o firmă de design interior te ajută să economisești timp și resurse prețioase. Echipa de design se ocupă de cercetarea, achiziționarea materialelor și coordonarea execuției proiectului.

O firmă de design interior de mult timp pe piață are conexiuni cu furnizori de încredere care le oferă materiale de calitate superioară și modele adaptate noilor trenduri. De la mobilier, până la finisaje, corpuri de iluminat și electrocasnice, firma de design interior se ocupă de toate aspectele care țin de amenajarea unei locuințe.

Servicii de Design Interior la Atrix Concept

Atrix Concept este o firmă care oferă servicii de design interior pentru locuințe, spații comerciale, spații horeca, etc. Cu o experiență vastă în amenajări interioare, oferim un pachet complet și bine structurat pentru a obține un design adaptat nevoilor și dorințelor clientului.

În pachetul de servicii de amenajare este inclusă și consultanța în design interior. Începem prin a-ți asculta cu atenție nevoile și dorințele pentru a înțelege stilul de amenajare pe care ți-l dorești. Apoi, echipa noastră de designeri va veni cu idei și soluții, inclusive cu planuri și schițe pentru o exemplificare mai exactă a conceptului de amenajare.

Ulterior are loc o discuție în se prezintă prupunerea și se așteaptă feedback-ul. După aprobarea finală putem începe să demarăm proiectul. Ne asigurăm că totul este realizat cu precizie și în conformitate cu standardele de calitate.

Noi, la Atrix Concept, oferim cele mai bune servicii de design interior pentru dumneavoastră. Pentru a beneficia de serviciile noastre de design interior, apăsați pe butonul „Servicii de Design Interior” de la Atrix Concept.

Beneficii servicii de design interior Atrix Concept

Dacă îți dorești să-ți transformi casa sau spațiul de lucru într-un loc care să te reprezinte și să fie și funcțional apelează cu încredere la Atrix Concept – firma de design interior București și din țară.  

 Echipa noastră de arhitecți, designeri și consultanți îți stau la dispoziție și își oferă ajutor să creezi un mediu cât mai potrivit pentru tine și familia ta. Indiferent de stilul preferat sau bugetul disponibil, la Atrix Concept vei găsi soluții creative și inovatoare care să-ți transforme spațiul într-unul deosebit.

Contactează-ne astăzi și beneficiază de serviciile noastre de design interior de înaltă calitate.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top