Adaugă Stil Vieții Tale cu Design Interior pentru Garsoniere Mici

Adaugă Stil Vieții Tale cu Design Interior pentru Garsoniere Mici
4.5/5 - (2 votes)

Realizarea unui design interior garsonieră mica îți poate ta bătăi de cap, întrucât trebuie să reușești să obții un spațiu funcțional, cu locuri pentru depozitare cât mai organizare și, în același timp să creezi o atmsoferă plăcută care să-ți ofere o stare de relaxare de fiecare dată când ajungi acasă. În aces articol ți-am pregătit câteva sfaturi și idei care îți pot și de folos pentru a realiza un design interior garsonieră mică.

Ce ai citit pe acest blog

Nume(Required)

Atunci când te gândești la un design interior garsonieră mica trebuie să iei în calcul fiecare metru pătrat să-l utilizezi în mod eficient pentru a avea un spațiu organizat și plăcut din punct de vedere estetic.

Poate părea dificil la început, dar dacă urmezi câteva reguli exacte și aplici câteva trucuri în amenajarea unui spațiu de dimensiuni reduse te poți bucura de un design interior garsonieră mică, dar cochetă.

Dacă căutați un design frumos pentru casele mici, faceți clic pe link-ul Amenajări Interioare Apartamente Mici

design interior garsoniera mica

Poți jongla cu deocorațiunile interioare și cu poziționare acestora. De asemenea, poți alege culori care să creeze iluzia de spațiu mai mare și să incluzi în design interior garsonieră mica, mobilier cu rol, atât estetic, cât și funcțional. Acestea sunt doar câteva sfaturi pe care să le aplici pentru a-ți transforma garsoniera într-un spațiu ideal care să-ți reflecte stilul personal.

Reguli de amenajare a unei garsoniere, în funcție de spațiu și dimensiuni

Garsoniera ta poate sa devină un spațiu la fel de funcțional și util precum un apartament de dimensiuni mai mari, însă trebuie să ții cont de câteva reguli de amenajare și decorare. Tot ce trebuie să faci este să ai în vedere de o serie de aspecte importante pentru a reda funcționalitatea necesară locuintei tale.

Design interior garsoniera mică

Cea mai mare provocare atunci când realizezi design interior garsonieră mică este să valorifici fiecare metro pătrat, și din dorința de a obține un interior cât mai personalizat, să nu aglomerezi încăperea cu piese de mobilier sau decorațiuni.

Reguli pentru un design interior garsonieră mică

Reguli pentru un design interior garsonieră mică

În primul rand, pentru a crea un design interior garsonieră mica, pune accent pe spațiile de depozitare și alege-le în așa fel încât să nu ocupe foarte mult , sa fie practice astfel încât să poți să depozitezi toate lucrurile de care ai nevoie.

În crearea unui design interior garsonieră mică cu o suprafață de 15 sau 20 de mp, trebuie să deții cunoștiințe atât în zona tehnică, cât și creativă, pentru că un spațiu mic necesită o mare atenție în decorare și amenajare pentru a-l putea face să fie estetic și funcțional.

Dacă sunteți în căutarea unui design interior modern pentru apartamente în București, vizitați pagina Design Interior Apartament Modern Bucuresti

Amenajare garsonieră open-space

Realizarea unui design interior garsonieră mica open space poate reprezenta o adevărată provocare, deoarece totul este la vedere, de când intri pe ușă. În acest sens, toate funcțiunile trebuie să se îmbine pentru a crea un spațiu unitar, foarte bine organizat și atractiv din punt de vedere estetic.

De exemplu, pentru zona de living poți alege o culoare caldă precum verde care să atragă atenția și să animeze spațiul. Iar pentru delimitarea zonei de dining de cea de gătit, poți folosi covoare sau să-țo îndrepți atenția către finisaje, precum pardoseala. Pentru un design interior garsonsieră mică care te va surprinde recomandăm plasarea unui riflaj sau al unui perete de sticlă.

De asemenea, pentru a evidenția o anumită zonă poți aplica tapet pe unul dintre pereti, care să creeze un punct de accent în design interior garsonieră mică.

Rolul culorilor în design interior garsonieră mică

Cromatica conteaza foarte mult în crearea unui design interior garsonieră mică, deoarece unele culori au rolul de a maximiza spațiul, iar altele contribuie la pătrunderea luminii naturale, care din nou creează senzația de spațiu mai mare și aerisit. În schimb, alte culori închide mai mult garsoniera. De aceea este foarte important să acorzi atenție culorilor în design interior garsonieră mica.

Rolul culorilor în design interior garsonieră mică

În general, indiferent de încăpere, nuanțele neutre și cele deschise luminează cameră, motiv pentru care dacă te uiți pe site-urile sau revistele de home&deco vei observa interioare amenajate în culori precum alb, grij, bej sau crem.

Armonie între mobilă, finisaje și culori

O altă regulă de care să ții cont atunci când te gândești la design interior garsonieră mica este să creezi o armonie între culoarea, forma piesele de mobilier și finisaje. De exemplu, dacă ai un perete alb, poți să obții contrast prin amplasarea unei canapele extensibile de culoare verde oliv sau galben muștar. Această combinație va înfrumuseța aspectul camerei și totodată vei economisi spațiul în crearea unui design interior garsonieră mică.

Mobilier multifuncțional

Mobileirul funcțional este esențial în design interior garsonieră mică. Iar ca să-ți ofere și un aspect plăcut trebuie să acorzi atenție culorii, tapițeriei, de asemenea și să se potrivească cu stilul de amenajare. Însă, mai întâi de toate să pui accent pe funcționalitate. În acest caz recomandăm să incluzi următoarele piese pentru a crea un design interior garsonieră mică.

Pat pliabil sau canapea extensibilă

Aceste piese de mobilier pot fi folosite ca loc de dormit pe timp de noapte și ca o canapea sau loc de relaxare în timpul zilei, sau atunci când ai musafiri.

Mese extensibile

 O masă extensibilă este ideală într-un design interior garsonieră mică. Dacă ai musafiri o poți face mai mare pentru a avea mai mult spațiu, iar când ești singur o poți închide.

Mobilier cu depozitare integrată

 Alege piese de mobilier care au spațiu de depozitare integrat, cum ar fi patul cu sertare sau o canapea cu spațiu de depozitare dedesubt. Acestea sunt ideale pentru a maximiza spațiul și pentru a păstra ordine în design interior garsornieră mică.

Rafturi și biblioteci cu formă înaltă

Utilizează spațiul vertical prin amplasarea de rafturi sau biblioteci înalte și înguste pe pereți. Le poți folosi pentru a depozița cărți, decorațiuni interioare sau alte obiecte, fără a ocupa prea mult spațiu pe podea.

În creare design interior garsonieră mica, detaliile fac diferența. Deoarece spațiul nu îți permite să expui foarte multe corpuri sau elemente decorative, trebuie să încerci să evidențiezi altfel camera, de exemplu prin crearea unui perete de accent. De asemenea, este important să te hotătărăști asupra pieselor decorative care îți sunt cu adevărat utile.

Finisajele pentru design interior garsonieră mică

Finisajele pentru design interior garsonieră mică

În design interior garsonieră mică este important să delimitezi funcțiunile, iar cea mai bună variantă pentru a face acest lucru fără să aglomerezi spațiul este cu ajutorul finisajelor. De exemplu, poți alege un anumit parchet pentru zona de gătit, și unul pentru zona de dining și pentru zona de relaxare. De asemenea poți avea într-o anumită zonă parchet, și în alta poți alege gresie, în funcție de preferințe.

Rolul covoarelor în design interior garsonieră mică

Covoarele au rolul de a îmbunătăți aspectul oricarei incaperi. Îndeplinesc atât rol estetic, dacă forma și dimensiunea sunt alese corect, dar și rol funcțional, dacă folosești covorul pentru a separe funcțiunile.

Este o variantă ideală pentru a incadra mult mai ușor corpurile de mobilier, precum măsuța de cafea, canapeaua sau spațiul în care amenajezi biroul.

De asemnea, poți delimita funcțiunile, și cu ajutorul mobilierului. De exemplu, o canapea amplasata între pat și masa de cafea din zona de relaxare desparte intr-un mod simplu si estetic zona de gătit de cea de relaxare. În cazul bucătariei, poți monta un bar, o poliță sau un riflaj care ii va crea un aspect plăcut în design interior garsonieră mică si, mai mult decât atât, poate fi un punct de accent.

Alegerea culorilor în funcție de zone

Înainte de te hotărî asupra culorii pentru mobilă, parchet, decorațiuni sau textile este important să alegi direcția cromatică pentru pereți,iar aici trebuie să iei în calcul și maximixarea spațiului într-un design interior garsonieră mică, dar și reflectarea stilului personal. Astfel, ai de ales între nenumarăte variante de nuanțe si culori, fie închise, deschise, pastelate sau neutere. în funcție de preferințe.

Însă, înainte de a alege culorile preferate, este esențial să tii cont de câteva reguli în creare design interior garsonieră mică. Iar dacă te întrebi de ce contează atât de mult culorile pentru pereți, să șii că acestea contribuie și la starea de spirit, reușind astfel să-ți trasnmită o energie pozitivă, sau din contră să te moleșescă sau să-ți creeze o stare de agitație și neliniște.

Astfel, procesul de a gasi culorile potrivite în design interior garsonieră mica este unul dificil, în acest caz recomandăm următoarele reguli pentru a amenaja un design interior garsonieră mică care să-ți reflecte stilul personal.

Reguli pentru creare design interior garsonieră mică

Nuanțele de albastru, oliv sau vernil sunt ideale pentru a crea o stare de relaxare care să cobtribuie la un somn liniștitor, de aceea se utiliezează într-o garsonieră open space sau în dormitor.

 Culorile deschise și vii au rolul de a anima și de contribuie la o stare bună, însă în același timp pot obosi ochiul, așa că, alege nuanțe mai închise, sau poți să le folosești pentru a crea un perete de accent.

Continut sugerat: Tipuri de design interior

Reguli pentru creare design interior garsonieră mică

Una dintre principalele reguli care te vor ajuta sa obtii o armonie în design interior garsonieră mică este regula 60-30-10. Acest lucru presupune să folosești trei culori, fiecare în proporții diferite, respectiv 60%, 30% si 10%. Prima vizeaza culoarea pereților, a doua culorile mobilierului iar a treia nuanță va fi folosită pentru decoratiuni, textile si la diverse accesorii.

Altă regulă în design interior garsonieră mică este să alegi culorile în funcție de cantitatea de lumină natural. Daca, spre exemplu, camera este mai puțin luminată și nu îți permiți să adopți un alt model de geam, precum cele floor to ceiling, atunci este indicat să folosești culori deschise, neutre, chiar alb. De asemenea, ține cont că o culoare poate fi foarte usor influențată de lumină.

În bucatarie, fie într-un desing interior garsonieră mică închisă sau open space, nuanțele trebuie să fie ușor calde. Nunațele de cărămiziu, portocaliu și roșu oferă mai multa energie întregului spațiu, pe când albastru sau verde sunt indicate într-o zonă desitinată relaxării.

Zona de relaxare cere nuanțe mai naturale și mai deschise, precum alb, crem, bej sau crem, în funcție de stil și de preferințe. Iar pentru a separa zona de dormit de cea de relaxare poți realiza un perete într-o nuanță mai vibrantă, asemeni bucătăriei sau te poți juca cu nunațele, creând astfel un design interior garsonieră mică deosebit.

Ce culoare alegi pentru pardoseală

Atunci cand alegi culoarea pentru pardoseala, trebuie să ții cont de spațiu și de compartimentare. Este o garsonieră open space sau închisă?. Forma camerei conteaza foarte mult în această etapă, deoarece culaorea pentru pardoseală poate influența cantitatea de lumină pe care o aduci în design interior garsonieră mică.

Podele deschise la culoare vor transmite senzația de spațiu mult mai mare, decât este în realitate, ceea ce oferă un avantaj într-un design interior garsonieră mică. În schimb, lemnul închis la culoare diminuează spațiul. Astfel, dacă voiai să alegi podea din lemn de stejar , ar trebuie să-ți schimbi părerea. Sau dacp alegi un parchet din lemn maro închis, roșiatic, sau chiar negru, ești nevoit să realizezi contrast cu corpurile de mobilier, pentru nu crea senzația de spațiu închis în design interior garsonieră mică.

Cel mai important este ca nuantele parchetului să completeze cât mai bine culorile deja existente în design interior garsonieră mică și să fie în armonie cu stilul de amenajare ales.

Design interior garsonieră mică în funcție de stil

Design interior garsonieră mică în funcție de stil

Amenajarea unei garsoniere în funcție de stilul preferat poate fi o modalitate excelentă de a-ți personaliza spațiul și de a-l face să se potrivească gusturilor și preferințelor tale. Iată câteva stiluri de amenajare populare și cum să amenajezi o garsonieră în funcție de fiecare stil:

Reguli pentru design interior garsonieră mică în stil minimalist

Optează pentru mobilier simplu, cu linii curate și profile subțiri.

Folosește culori neutre și pastelate pentru a crea o atmosferă calmă și relaxantă.

Evită supraîncărcarea încăperii cu obiecte inutile și alege doar câteva decorațiuni de calitate.

Maximizarea spațiului liber și crearea unei senzații de spațiu deschis sunt prioritare.

Reguli pentru design interior garsonieră mică în stil scandinav

Folosește culori deschise și luminoase, cum ar fi alb, crem, gri deschis și tonuri naturale de lemn.

Adaugă textile confortabile, cum ar fi covoare moi, perne decorative și plapume pufoase.

Optează pentru mobilier funcțional, cu linii simple și forme organice.

Integrează elemente naturale, cum ar fi lemnul și plantele de interior, pentru a aduce o senzație de prospețime și caldura în încăpere.

Reguli pentru design interior garsonieră mică în stil industrial

Folosește materiale brute ar fi cărămida expusă, lemnul neslefuit și metalul oxidat.

Alege mobilier cu un aspect robust și utilitar, cu elemente metalice și linii simple.

Accesorizează cu obiecte vintage sau industriale, cum ar fi lămpi din metal, piese de mobilier reciclate și accesorii din fier forjat.

Folosește culori neutre, cum ar fi gri, negru și bej, pentru a accentua caracterul industrial al spațiului.

Reguli pentru design interior garsonieră mică în stil boem

Combină modele, texturi și culori vibrante pentru a crea o atmosferă de basm și plină de personalitate.

Folosește textile cu motive etnice sau florale, perne decorative cu franjuri și covoare colorate.

Adaugă piese de mobilier din lemn natural sau rattan, cu forme organice și detalii sculptate.

Accesorizează cu plante de interior, perdele opace și obiecte de artă sau suveniruri din călătorii.

Reguli pentru design interior garsonieră mică în stil modern

Reguli pentru design interior garsonieră mică în stil modern

Optează pentru mobilier cu linii drepte și forme geometrice, cu finisaje lucioase și minimaliste.

Folosește culori neutre, cu accente de culori vibrante sau metalice pentru a adăuga interes vizual.

Alege accesorii moderne și tehnologice, cum ar fi lămpi cu LED-uri, obiecte de artă abstracte și piese decorative din sticlă sau metal.

Reguli pentru design interior garsonieră mică în stil retro

Crearea unui design interior garsonieră micî în stil retro implică includerea de piese decorative associate perioadei anilor ‘50, ’60 sau ’70. Iată câțiva pași pentru a realiza un design interior în stil retro:

Culorile retro pot fi vibrante și îndrăznețe sau pastelate și subtile. Optează pentru culori precum portocaliu, verde avocado, galben mu;tar, turcoaz sau roz prăfuit pentru a aduce stil în design interior garsonieră mică.

Alege mobilier cu forme și linii caracteristice epocii retro. De exemplu, scaunele cu picioare înguste din lemn, canapele cu spătar înalt și rotunjite, mese de cafea cu picioare subțiri sau mese cu blaturi rotunde sau ovale.

Materialele precum lemnul, cromul, vinilul, catifeaua și stofele groase sunt comune în designul retro și pot aduce stil în design interior garsonieră mică. De asemenea, completează aspectul cu tapițerii cu modele geometrice sau florale.

Adaugă accente și accesorii care să completeze designul retro. Acestea pot include candelabre cu forme abstracte, ceasuri de perete retro, postere sau imagini vintage.

Reguli pentru eficiență în design interior garsonieră mică

Reguli pentru eficiență în design interior garsonieră mică

Pentru a fi eficient în crearea unui design interior garsonieră mică, ține cont de următoarele reguli.

Planifică inteligent spațiul

Începe prin a măsura spațiul și a face un plan detaliat al încăperii.

Identifică zonele principale și separă-le eficient pentru sa obține un design interior garsonieră mică estetic.

Include mobilier multifuncțional

Alege mobilier care îndeplinește mai multe funcții, cum ar fi patul pliabil, canapeaua extensibilă sau masa extensibilă.

Optează pentru piese de mobilier cu spațiu de depozitare integrat, cum ar fi dulapurile cu sertare sau noptierele cu rafturi.

Utilizează spațiul vertical

Folosește rafturi înalte sau biblioteci montate pe perete pentru a maximiza spațiul vertical.

Utiliezează spațiul deasupra ușii sau deasupra ferestrelor pentru depozitare suplimentară.

Depozitare inteligentă

Alege soluții de depozitare inteligente, cum ar fi cutii sau coșuri de depozitare, pentru a menține ordinea în design interior garsonieră mică.

Include organizatoare de sertare sau compartimente pentru a optimiza spațiul din dulapuri și sertare.

Optimizarea spațiului în zona de gătit

Folosește rafturi deschise sau suporturi de perete pentru a depozita ustensilele de bucătărie și vasele.

Instalează un raft sau un panou magnetic pe perete pentru a agăța cuțitele și alte ustensile metalice. Obții astfel un design interior garsoniră mică eficient organziat.

Combină iluminatul

Folosește iluminat ambiental și iluminat direcțional pentru a ilumina corect fiecare zonă a garsonierei.

Amplasează oglinzi strategic pentru a reflecta lumina și a face încăperea să pară mai mare și mai luminoasă.

Utilizează culorilor și texturii cu dublu rol

Alege culori deschise și luminoase pentru a crea o senzație de spațiu mai mare și mai aerisit.

Folosește texturi și materiale variate pentru a adăuga interes vizual și a încălzi atmosfera încăperii.

Reguli pentru design interior garsonieră mică în stil retro

Atrix Concept – firma de design interior

Bine ai venit la Atrix Concept, o firmă de amenajări interioare care dezvoltă proiecte de design interior și exterior pentru locuințele, spații horeca, spații comerciale, coafor, cabinet dentar, cabinet de avocatură și alte spații de business personalizate, atât din București și din țară. De-a lungul timpului, ne-am diferențiat în industrie prin profesionalism, rapiditate în execuție și creativitate în abordare în creare de design interior garsonieră mică, unde am valorificat fiecare zonă și am inclus detalii personale pentru a reflecta stilul clientului.

Punem un accent deosebit pe calitatea materialelor utilizate pentru crearea design interior garsnoieră mică. Tocmai de aceeam, colaborăm doar cu furnizori de încredere, recunoscuți în industrie pentru materiale durabile și cu design deosebit. Oferim de asemenea, finisaje, echipamente sanitare și electrice la calitate înaltă.

Beneficii servicii de design interior Atrix Concept

Dacă îți dorești să obții un design interior garsonieră mică care să te încânte de fiecare data când ajungia casă și să te înarce cu energie, și mai ales să ai un loc care să te reprezinte, apelează cu încredere la Atrix Concept – firma de design interior București și din țară. 

 Echipa noastră de arhitecți, designeri și consultanți îți stau la dispoziție și își oferă ajutor în crearea unui design interior gasrsonieră mică, care să schimbe cu totul aspectul. Astfel, indiferent de stilul preferat sau bugetul disponibil, la Atrix Concept vei găsi soluții creative și inovatoare care să-ți transforme spațiul într-unul deosebit.

Cum iei legătura cu Atrix Concept

Contactează acum Atrix Concept la numărul de telefon afișat pe site, printr-un email sau prin completarea formularului pentru a beneficia de consultanță în designul interior și implicit de amenajarea spațiului într-un mod cât mai originial. Atrix Concept oferă servicii design interior în București, Ilfov, precum și în alte orașe din țară.

Contactează acum Atrix Concept și bucură-te de servicii de calitate în amenajarea spațiilor cu accent pe estetică, funcționalitate, dar și pe exprimarea stilului personal. Alege Atrix Concept. Alege calitate!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top