Idei de Amenajări Interioare Living Open Space

Amenajări Interioare Living Open Space
4.6/5 - (10 votes)

Cameră de zi, sufragerie sau de câțiva ani deumită living living, odată cu construcția ansamblurilor rezidențiale, este camera în care petrecem timp relaxându-ne, singuri sau în compania prietenilor. Tocmai de aceea este important după ce ne ghidăm în amenajare living, astfel încât să rezulte în final un spațiu relaxant, cald și primitor, care să ne reflecte personalitatea.

Dacă te-ai mutat recent într-un apartament care are un living open space și simți că nu te descurci cu amenajări interioare, și probabil te gândești că va trebui să speli vasele tot timpul pentru că nu vrei ca ceilalți să le vadă atunci când vin în vizită, atunci ai ajuns unde trebuie.

În acest articol ți-am prezentat idei amenjare living open space prin care să separi funcțiunile, păstrând în același timp estetica și ordinea în design. Mai mult de atât, am inclus și poze sugestive cu diferite stiluri de amenjare living open space pentru a-ți oferi o direcție în alegerea celui mai potrivit design interior pentru tine și nevoile tale.

Nume(Required)

Organizarea unui Living Open Space

Amenajări interiore living open space

Obieceiurile și îndeosebi stilul de viață al oamenilor s-a schimbat, iar noțiunea de locuință a căpătat un alt sens. Din acest motiv, s-a schimbat și modul de compartimentare al spațiului, iar în apartamentele construite în ansamblurile rezidențiale s-a introdus termenul de living open space, fapt care i-a determinat pe ahitecții și designerii de interior să abordeze concepte noi în amenajări, astfel încât să satisfacă noile nevoi ale oamenilor în ceea ce privește spațiul de locuit.

Amenajăr interioare living open space reprezintă un aspect al modernității și al inovației în designul interior, fiind în același timp o modalitate de a individualiza mai mult locuința. Această tendință se bazează pe dorința oamenilor de a avea un apartament mult mai mare și de a se bucura de o atmosferă aerisită.

Este de asemenea încurajată comunicarea între membrii familiei. Dacă într-o comaprtimentare clasică, atunci când unul dintr parteneri gătește, nu poate să comunice cu celălalt, pentru că între bucătărie și living este o ușă. În schimb, un living open space îți oferă posibiltatea să vorbești cu soțul atunci când gătești sau cu copiii, ba chiar poți să-i și vezi. În rândurile următoare am explicat concret ce beneficia aduce living open space.

Amenajări Interioare Living

Continut sugerat: Amenajări Interioare Apartamente Mici

Avantaje amenajări interioare living

Unul dintre principalele avantaje în amenajarea unui living open space este obținerea unui aspect contemporan al locuinței care să-ți îndeplinească nevoile. Iar dacă vrei să știi cum poți să faci cartofi prăjiți fără să pătrundă mirosul în zona de ralaxare, atunci trebuie să colaborezi cu o firmă specializată în care să-ți ofere idei amenajare living open space. Cu ajutorul designerilor de interior, poți să obții un spațiu estetic și funcțional care să-ți reflcete personalitatea și să-ți îndeplinească nevoile.  În loc să împarți suprafața în două camera, poți integra aceste funcții într-un singur spațiu fără să dai senzația de aglomerare.

Un alt avantaj al unui living open space este faptul că permite pătrunderea luminii naturale în interior. În absența pereților care să separe camerele, lumina soarelui poate pătrunde direct în casă, oferind senzația de spațiu mult mai mare. De asemenea, aerul circulă mai bine într-un astfel de mediu deschis, realizând ventilația natural, ceea ce poate îmbunătăți calitatea aerului din casă.

Provocări în amenajări interioare living open space

În amenajări interioare găsești provocări la tot pasul, mai exact când este vorba de living open space, deoarece presupune un grad mare de atenție în realizare concept și transpunerea acestuia în spațiu.

Ca în orice altă formă de amenajări interioare există și unele dezavantaje atunci când vrei să ai un living open space. De exemplu, neavând perete despărțitor între living și bucătărie, musafirii pot observa dezordinea care se creează în timp ce gătești. Această situație te determină să creezi un concept amenajări living care să-ți ofere intimitate. De asemenea, trebuie să iei în calcul că va exista mai mult zgomot în casă. Neavând pereți, sunetul se va propaga mai rapid și va avea o rezonanță mai mare.

Mai jos am prezentat în detaliu dezavantajele pe care ți le aduce amenajări living open space. Totodată, menționăm că aceste informații se pot percepe diferit față de fiecare personă prin prisma stilului de viață.

Avantajele amenajării amenajării interioare a unui Living Open Space

Intimitate redusă

 Un living open space poate să ofere mai puțină intimitate, deoarece nu există pereți care să delimiteze funcțiunile. De exemplu, persoanele care gătesc, sau cele care muncesc în living pot fi deranjate de zgomotul produs de cei care se uită la televizor, și de asemenea pot simți că au prea puțină intimitate, fiind în permanență văzute de celelalte persoane.

Aspectul general

Amenajări interioare living open space necesită o planificare atentă pentru a asigura armonie între zone. Culorile, mobilierul și elementele decorative trebuie să fie alese cu grijă pentru a crea o estetică plăcută. Dacă alegi să faci totul singur, din lipsă de cunoștințe, există posibilitatea ca elementele decorative să nu se îmbine armonios într-o amenajare living open space sau chiar mai mult, să fie nevoie să revopsești pereți sau să schimbi anumite piese de mobilier pentru a obține un aspect ordonat.

Gestionarea zgomotului

Fără pereți care să atenueze sunetele, într-un living open space vei auzi mai mult zgomot, ceea ce poate afecta nivelul de trai. Conersațiile celor din zona de dining ar putea fi auzite de persoanele care gătesc, iar muzica ascultată de cei din living îi va deranja pe cei care sunt în zona de dining sau în bucătărie.

Continut sugerat: Design interior apartament cu 3 camere

Beneficii Concrete ale Livingului Open Space

Pătrunderea mirosului

Dacă nu există uși pentru a delimita bucătăria de dining sau de living, atunci când gătești, mirosul de mâncare se va simți în toată încăperea. Însă acest lcuru nu ar trebui să prezinte un inconvenient, deoarece sunt produse potrivite pentru acest tip de spațiu, și astfel se poate folosi o hotă cu putere mare de absorbți. Iar pentru a nu se crea un aspect inestetic prin amplasarea unei hote se pot folosi modele decorative incorporate care vor face parte din designul interior al camerei.

Soluții pentru provocările apărute în amenajăr interioare

Așa cum pentru orice problemă se găsește o soluție, la fel se întâmplă și în cazul de față. Vezi mai jos idei amenajare living open space și soluții practice și ușor de integrat.

Utilizarea separatoarelor

Pentru a menține un anumit grad de intimitate și pentru a delimita funcțiunile, se pot folosi separatoare de spații, precum panouri glisante, perdele sau mobilier modular, iar pentru un a obține o esetică în amenjări interioare poți utiliza riflaje separatoare.

Organizarea unui Living Open Space

Palete de culori

Culorile te pot ajuta în mai multe moduri pentru a obține o delimitate clară a funcțiunilor, și oferindu-ți în același timp un aspect unitar și remarcabil în amenjări interioare.

De exemplu, poți alege două culori complementare sau chiar contrastante pentru pereții. Optează pentru alb în bucătărie și un gri închis sau negru pentru living.

Folosește accente de culoare în ambele zone, dar în intensități diferite sau poți alege două culori complementare și să le folosești fiecare într-o zonă. De exemplu, poți avea perdele și perne roșii în zona livingului și vase și accesorii de bucătărie în aceeași nuanță.

O altă variantă este să apelezi la partea creativă și să folosești o culoare mai intense în living sau să adaugi dungi verticale sau orizontale de culoare care să marcheze zona de bucătărie.

Sfaturi pentru amenajarea unui Living Open Space

Separare cu ajutorul materialelor

Una dintre cele mai ușoare metode pentru a separa livingul de bucătărie este prin instalarea unei perdele. În funcție de stilul de amenajare poți opta pentru culori neutre precum maro și bej, sau dacă acestea sunt cuori dominante, poți opta pentru o perdea care să vină în contrast.

De asemnea, mai poți utiliza un covor ca piesă statement pentru a delimita zona de living. Acesta ar trebui ales pe principiul perdelei, adică tot în contrast, și să fie suficient de mare pentru a putea ancora atât masa de cafea, canapeaua, cât și lămpile de podea.

Decorează tavanul

O altă metodă, care aduce și esetică în amenajări interioare este decorarea peretelui din living. În acest sens poți monta grinzi false, dacă vrei amenajare living în stil rustic, sau poți aplica cornișe decorative, obținând astfel un aspect modern în living open space.

Folosește mobilier și decorațiuni interioare

Optează pentru mobilierul și accesorii mari în amenajări interioare. Poți folosi covorașe sau oglinzi decorative, pentru a marca limitele dintre cele două zone. Sau poți așeza canapeaua sau colțarul cu spatele către bucătărie. Astfel, spătarul se va folosi drept separator, iar cele care gătește nu va fi văzut de musafiri.

Continut sugerat: amenajări interioare living cu scară interioară 

Provocările amenajării interioare a unui living Open Space

Integrarea unei insule de bucătărie

Una dintre cele mai populare metode de separare a bucatariei de living care oferă și un aspect vizual interesant în amenjări interioare living este prin integrarea unei insule sau a unui bar. Poți folosi culori și materiale diferite pentru insulă față de restul bucătăriei sau livingului pentru a separa zonele. De exemplu, poți alege un blat de lucru din granit sau marmură pentru insulă, în timp ce restul mobilierului de bucătărie poate avea un blat din lemn sau o altă textură.

Izolarea fonică

Pentru a reduce zgomotul se pot utiliza materiale care au capacitatea de a produce izolarea fonică, cum ar fi covoarele groase, perdelele sau panourile de perete care servesc și ca rol estetic. De asemenea, amplasarea strategică a elementelor de mobilier poate contribui la atenuarea sunetelor.

Asadar, separarea bucatariei de living intr-un open space poate fi realizată în diferite moduri, în funcșie de preferințele si nevoile fiecăruia, și de asemenea ținând cont de stilul de amenajare living pentru care ai optat la început. Pentru orice întrebări despre design interior, aplează la Atrix Concept. Realizăm conceptul dorit în amenajare living open space, optimizând spațiul și facilitând interacțiunea cu membrii familiei.

Cum alegi finisajele pentru Livingul Open Space

Idei amenajare living open space

Două aspecte pe care trebuie să le iei în calcul când te hotărăști să amenajezi un living open space sunt organizarea spațiului și designul. Este esențial să existe o planificare minuțioasă pentru delimitarea funcțiilor diferite ale spațiului. În această privință, mobilierul și elementele de design au capacitatea de a influența întregul proces de amenajare și de a diferenția succesul acestuia de eșec.

Dacă doriți să obțineți mai multe informații despre amenajările interioare pentru o bucătărie open space mică, faceți clic pe link-ul amenajări interioare pentru o bucătărie open space mică

Atunci când vrei să-ți amenajezi un living open space, dar nu dispui de suficient spațiu, nu trebuie să fii dezamăgit. Spațiul nu reprezintă un impediment în realizarea acestui tip de amenjare interioară. Poți să ai un living open space care să impresioneze prin stilul de amenjare ales, prin eleganța pieselor de mobilier, a decorațiunilor interioare, a cromaticii și a texturilor. Însă, trebuie să alegei atent toate aceste lucruri pentru a te asigura că păstrezi ordine în amenajări interioare, și nu aglomerezi spațiul. Alege piese compacte, în linii drepte și simple, care să îndeplinească mai multe funcții. Folosește oglinzi și cât mai multe suprafețe vitrate.

Idei amenajare living open space 2024

De asemenea, paleta de culori aleasă joacă un rol important în amenajare living. O culoare potrivită poate da senzația de relaxare aducându-ți un confort vizual. În schimb o nuanță aprinsă te poate epuiza și îți poate crea o stare de neliniște și tensiune.

Alege culori deschise pentru pereți și pardoseală, care nu au doar rol estetic, cât și funcțional, creând senzația de spațiu mai mare. De asemenea, într-un living open space mic un aspect definitoriu îl are și mobilierul ales. Optează pentru mobilier din sticlă, cu picioare înalte și corpuri suspendate și integrează electrocasnicele în mobilier. Poți de asemenea să alegi o hotă integrată care este și decorativă. Este recomandat ca în zona de gătit să nu ai draperii la ferestre pentru ca lumina naturală să pătrundă mai bine.

Idei de amenajare interioară a livingului open space în funcție de stil

Detalii care fac diferența în amenajări interioare

Atunci când amenajezi un living open space trebuie să ții cont de forma și mărimea spațiului, de piesele de mobilier necesare și elementele de decor care individualizează și definesc stilul.  În funcție de toate acestea se aleg finisajele ideale, nuanțele și culorile acestora, astfel încât să contribuie la formarea imaginii de ansamblu și să creeze un spațiu care să fie estetic și funcțional în același timp. De exemplu, alegerea parchetului și a finisajelor pentru pereți trebuie să respecte criteriile sitlului de amenajare living, ca în final să ai echilibru între zone.

Este important să reții că într-un living open space trebuie să alegi elemente care sunt absolut necesare, cu funcții exacte pentru a te bucura de un design simplist, funcțional și estetic.

Sfaturi pentru amenajarea living open space

Pentru a maximiza spațiul disponibil pe care îl ai și pentru a crea o armonie la nivel vizual trebuie să ții cont de câteva sfaturi atunci când amenajezi un living open space.

Living Open Space: Piesa Centrală a Amenajărilor Interioare în Casa Modernă

Folosește nuanțe asemănătoare

Faptul că nu există uși sau pereți care să delimiteze zona de living, bucătăria și uneori zona de dining înseamnă că ai libertate în ceea ce privește designul. Poți crea continuitate prin aplicarea unor nuanțe asemănătoare pe canapea și pe mobilierul din living.

Utilizează nunanțe pământii și materiale naturale

Creează o atmosferă naturală și bucură-te de mai mult spațiu prin introducerea culorilor neutre. Poți alege tonuri pământii, atât pentru canapea sau mobilier, cât și pentru textile.

Este important să alegi culorile care se potrivesc stilului de amenajare ales, dar în același timp să fie în raport cu gusturile tale personale astfel încât să se creeze armonie. În plus, lumina naturală, dimensiunea spațiului și elementele de design vor influența intensitatea culorilor.

Living Open Space

Element decorative ca punct de accent

În designul unui living open space se folosește adesea un element decorativ ca punct de accent pentru a evidenția o zonă față de cealaltă. Astfel, fiecare zonă trebuie să beneficieze de o piesă centrală. În zona de living, cea mai utilizată piesă este șemineul. Aceasta reprezintă o alegere ideală, atât din punct de vedere estetic, cât și funcțional. Însă, atunci când te hotărăști asupra aspectului, trebuie să iei în considerare dimensiunea și proporția mobilierului față de șemineu, urmărind piese armonioase care să nu aglomereze spațiul. De asemenea, tot ca punct de accent în zona de living se poate folosi o masă sau un corp de iluminat.

Tendințele în Amenajări Interioare Living Open Space

Corpurile de iluminat

Corpurile de iluminat pot adaugă profunzime unui living open space, creând în același timp un spațiu de locuit ordonat. În bucătărie, un corp de iluminat tip pandantiv sau un grup de lumini în zona de dining poate atrage atenția, și să separe zonele în mod estetic.

În amenajarea unui living open space se recomandă folosirea corpurilor de iluminat cât mai diverse. De la corpurile decorate cu cristale octogonale și cu pandantive decorative care contribuie considerabil la designul interior, până la spoturile LED funcționale și iluminatul sub dulap, toate îți permit să creezi un spațiu care este atât practic, cât și surprinzător. Lumina controlată este de asemenea o modalitate excelentă folosite în amenajări interioare pentru a delimita zonele. Aceasta îți permite să reglezi luminozitatea creând atmosfere diferite pe parcursul zilei.

Amenajări Interioare Living Open Space: Transformând Casa într-o Oază de Eleganță și Funcționalitate

Pardoseala în living open space

O soluție elegantă pentru a separa spațiul comun de bucătărie este prin alegerea a două tpuri diferite de finisaj pentru pardoseală. De exemplu, poți alege parchet stratificat pentru living și gresie porțelanată sau piatră naturală, în funcție de stilul de amenajări interioare existent. De exemplu, podeaua placată cu piatră naturală ăeste caracteristică stilului de amenajare modern și clasic în timp ce parchetul stratificat se folosește adesea pentru minimalist și rustic.

Idei de amenajare interioară a livingului open space în funcție de stil

Un living open space oferă posibilități multiple de amenajare decât în cazul locuințelor cu o compartimentare clasică. Poți îmbina diverse stiluri pentru a delimita mult mai bine funcțiunile, optâdn astfel pentr amenajare interioară în stil eclectic, sau te poți orienta pe un singur stil și să separi zonele printr-o paletă de culori. Trebuie să reții că stilul de amenajăre interioară este definit de:

  • piesele de mobilier
  • paleta de culori
  • decorațiuni
Amenajare living open space în stil contemporan

Stiluri de amenajare living

Atunci când alegi un stil de amenajare living trebuie să iei în calcul stiul tău de viață și nevoile pe care le ai de la acel spațiu, pentru că locuința este despre tine, și trebuie să fie un loc în care te regăsești, care să te inspire și care să-ți ofere un trai mai bun. În partea de jos am prezentat câteva stiluri de amenajări interioare pe care le poți aborda dacă simți că ți se potrivesc. În cazul în care nu știi exact cum ai vrea să arate livingul tău, atunci Atrix Concept îți poate oferi consultanță gratuită și idei de amenajare living open space.

Amenajare living open space în stil contemporan

Stilul modern se definește prin utilizarea liniilor curate și delicate alături de o paletă de culori simplă cu tonuri de alb și gri sau alte nuanțe deschise. Designul este completat de  materiale precum metal, sticlă și oțel.

Stilul contemporan este adesea întâlnit în amenjarea unui living open space prin faptul că poți să diferențiezi clar zona pentru confort și relaxare și zona cu activitate. Referitor la mobilier, se utilizează piese multifuncționale care îndeplinesc mai multe nevoi și evită aglomerarea.

Amenajare living open space în stil clasic

Amenajare living open space în stil clasic

Atunci când vrei să amenajezi un living open space în stil clasic trebuie să ții cont de două aspecte: eleganță și funcționalitate. Se recomandă utilizarea mobilierului masiv și materiale precum catifea. În ceea ce privește cromatica poți alege tonuri mai închise și decorațiuni de mari dimensiuni.

Amenajare în stil etnic

La o primă vedere seamănă cu stilul rustic însă anumite elemente decorative fac diferența. Este considerat unul dintre cele mai dificile stiluri de amenajare interioră.

Este definit de culorile utilizate și de piesele de mobilier. Nuanțele de pământ și piesele de mobilier cu aspect vechi sunt elemente de accent într-un stil etnic de amenjare interioară. Pentru a amenaja livingul open space în stil etnic, poți alege tapet și piese de colecție, precum tablouri, oglinzi, veioze și broderie sau vase decorative din porțelan.

Amenajare în stil etnic

Amenajare living open space în stil industrial

Stilul industrial este o alegere pentru cei mai noncorformiști, care vor să iasă din anonimat și să depășească barierele în amenajări interioare. Specifice acestui stil sunt nuanțele neutre sau culorile reci și pe forme abstracte. Într-o astfel de amenajare trebuie să pui accent pe tavanele înalte și corpuri de iluminat impozante. De asemenea poți completa stilul cu tablouri sau fotografii abstracte.

Combinația dintre lemn și fier forjat, pereții din cărămidă sau cei care au un aspect uzat și tonurile închise au făcut ca stilul industrial să fie unul dintre cele mai utilizate în amenajările interioare.

Amenajare living open space în stil minimalist

În amenajarea unui living open space este idel să folosești stilul minimalist, deoarece funcționează pe princpiul less is more.  Acesta se traduce prin elemente de decor puține, dar funcționale care adaugă plus valoare spațiului. Predomină culorile neutre cu texturi din diverse materiale. Detaliile pieselor de mobilier sunt drepte și formele sunt reduse la esență. Este recoamandat utilizarea sticlei și a metalului. Designul este completat de corpurile de iluminat simple, dar cu accent.

 Cu o planificare atentă și cu o abordare inteligentă a designului, un living open space în stil minimalist poate fi chiar elementul de care ai avut nevoie pentru a crea o atmosferă relaxantă.

Amenajare living open space în stil industrial

Amenajare living open space în stil Retro Revival

Amenajarea în stil retro revival este o punere în scenă a stilurilor Art Deco și Art Nouveau într-un design contemporan, prin utilizarea materialelor și a paletei de culori. Această renaștere poate fi văzută sub formă de palete de culori vibrante, modele geometrice îndrăznețe și piese de mobilier de epocă.

Amenajare living open space în stil Japandi

Japandi este stilul rezultat din combinarea dintre designul interior scandinav și modern japonez, împărtășind principiile unui design minimalist, cu accent pe căldură, confort, elemente naturale și nuanțe mai puțin vibrante ale culorilor.

În prezent, Japandi este unul dintre cele mai populare și căutate stiluri de amenajări interioare. Unele dintre caracteristicile notabile utilizate pentru acest stil sunt texturile precum bambus și ratan, mobilierul din materiale naturale și ceramica echilibrate cu linii elegante și nuanțe calde pentru o estetică modernă.

Amenajare living open space în stil Retro Revival

Amenajare living open space în stil scandinav

Acest stil folosește un amestec de texturi și nuanțe discrete, cum ar fi taupe, fildeș și salvie, pentru a crea un decor elegant și contemporan, care emană un sentiment de căldură și confort, contrabalansând clima din zonele nordice. Este de asemenea accentuat mai mult cu linii, piese de mobilier și accesorii simple, dar funcționale.

O altă caracteristică proeminentă sunr contrastele puternice. Este adesea întâlnit să vezi o sufragerie albă în contrast cu o sculptură complet neagră sau o fotografie alb-negru.

În final, amenajarea interioară a unui living open space constituie una dintre cele mai bune idei destinate optimizării spațiului și creării unui mediu prietenos și plăcut. Este perfect pentru a găzdui o familie, un grup de prieteni sau chiar o singură persoană care dorește să se bucure de un spațiu extins. Prin intermediul amplasării strategice a mobilierului și a elementelor de design, un living open space este o formă de amenajări interioare adapătă stilului de viață urban.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top