Idei de Amenajări Interioare Living Open Space

Amenajări Interioare Living Open Space
4.6/5 - (10 votes)

Tot mai mulți dintre cei care vor să-și schimbe locuința sunt interesați să găsească un apartament sau o casă cu living open space.

Motivele pentru care aceștia sunt dispuși să renunțe la un apartament dacă nu are living open space le-am detaliat în acest articol. Dacă te-am făcut curios, găsești mai jos informații utile despre acest subiect, și dacă te vei decide ulterior să faci o astfel de achiziție regăsești în articol sfaturi și idei practice despre amenajarea unui living open space.

Dacă intenționați să vă realizați amenajari interioare living de zi în cel mai bun mod posibil în București, faceți clic pe linkul pentru design interior în București.

Nume(Required)

Organizarea unui Living Open Space

Ce înseamnă living open space și care sunt avantajele ?

Un living open space este o compartimentare pe care o găsim la ansamblurile rezindențiale noi, și care presupune încadrarea camerei de zi și a bucătăriei în același spațiu prin eliminarea peretelui despărțitor. Acest tip de amenjare interioară a fost apreciat și adoptat rapid și de către proprietarii apartamentelor vechi. Așadar, foarte mulți au decis să renunțe la peretele care separă bucătăria de living deoarece și-au dat seama că se potrivește mai mult cu stilul de viață și implicit cu nevoile acestora.

Această tendință se bazează pe dorința oamenilor de a avea un apartament mult mai mare care se traduce printr-un spațiu aerisit și luminos. De asemenea, le oferă oamenilor multiple posibilități de amenajare.

Este încurajată și comunicarea între membrii familiei. Într-o compartimentare clasică, atunci când unul dintre parteneri gătește și celălalt este în living cei doi nu pot comunica. În schimb, într-un living open space, ai posibilitatea să relaționezi cu partenerul chiar dacă nu sunteți în aceeași cameră.

Amenajări Interioare Living

Continut sugerat: Amenajări Interioare Apartamente Mici

Idei de amenajare interioară living open space

Înainte de a amenajarea unui living open space trebuie să măsori spațiul pentru a vedea ce dimensiuni ai nevoie pentru pat, birou, precum și piese de mobilier specifice zonei de dining, relaxare și bucutărie. Acestea trebuie să se potrivească cu stilul de amenajare prezent în casă și de asemenea cu stilul tău de viață. Trebuie să mai știi că amenajarea unui living open space la apartament este diferită față de amenajarea unuia la casă.

În cazul în care vrei să amenajezi un living open space în apartament trebuie să fii mai atent la aspecte precum continuitate în design interior și delimitarea exactă a funcțiunilor pentru că spațiul este de regulă mai mic. Pentu separarea funcțiunilor se recomandă integrarea unui perete decorativ, a finisajelor pentru pardoseală, covor sau o canapea.

Idei de amenajare interioară living open space in 2024

Dacă vorbim despre amenajarea unui living open space la casă atunci ai multe opțiuni. Poți alegi între mai multe tipuri de bucătării deoarece spațiul este unul mai generos. Astfel poți opta pentru o bucătărie cu insulă, peninsulă, în fomă de L sau de U.

Creează o atmosferă relaxantă și bucură-te de mai mult spațiu prin introducerea culorilor neutre. Poți alege tonuri pământii, atât pentru canapea sau mobilier, cât și pentru textile.

Este important să alegi culorile care se potrivesc stilului de amenajare prezent în locuință, dar în același timp să fie în raport cu gusturile tale personale, astfel încât să se creeze armonie. În plus, lumina naturală, dimensiunea spațiului și elementele de design vor influența intensitatea culorilor.

Idei de amenajare living open space – zona de dining

În amenajarea zonei de dining, fie că alegi să amplasezi o masă cu blat rotund cu scaune sau o insulă este important să respecți regula accesului, care presupune ca fiecare persoană să aibă loc la masă fără să mute elementele de mobilier.

Poți evidenția această zonă prin amplasarea unui covor care să fie în concordanță cu stilul de amenajare prezent în casă. În ceea ce privește sistemul de iluminat poți opta pentru candelabre, aplice, lampadare sau corpuri specifice stilului contemporan, precum scafe sau benzi LED.

Zona de relaxare

Pentru a amenaja zona de relaxare ai nevoie de o canapea confortabilă dintr-un material specific unui stil de amenajare. Pot fi în formă de L, modulară sau altă formă, în funcție de utilitatea spațiului. În fața canapelei trebuie să așezi o măsuță de cafea cu blat din sticlă neagră pentru un aspect elegant. În ceeea ce privește iluminarea camerei, optează pentru un sistem controlat prin telecomandă care îți permite să setezi nivelul de intensitate. Include tablouri, un perete de accent sau chiar tapet pentru a evidenția zona.

Avantajele amenajării amenajării interioare a unui Living Open Space

Recomandări pentru amenajare living mic cu bucătărie open space

În amenajarea unui living mic de tipul open space, trebuie să ții cont de câteva aspecte esențiale pentru a optimiza spațiul. Modul în care alegi să amplasezi piesele de mobilier și a celorlalte elemente de design interior trebuie să-ți ofere continuitate între cele trei zone. Astfel, trebuie să ai același tip de finisaje pentu pardoseală, și nuanțele pereților să fie din aceeași gamă cromatică. Iar pentru separarea funcțiunilor, în cazul unui living open space mic, specialiștii recomandă:

Utilizarea separatoarelor

Pentru a menține un anumit grad de intimitate se pot folosi separatoare,cum ar fi panouri glisante sau riflaje.

Delimitare prin culori

Culorile te pot ajuta în mai multe moduri pentru a obține o delimitate clară a funcțiunilor. De exemplu, poți alege două culori complementare sau chiar contrastante pentru pereții. Optează pentru alb în bucătărie și un gri închis sau negru pentru living.

Folosește accente de culoare în ambele zone, dar în intensități diferite sau poți alege două culori complementare și să le folosești într-o zonă. De exemplu, poți avea perdele și perne roșii în zona livingului și vase și accesorii de bucătărie în aceeași nuanță.

Continut sugerat: Design interior apartament cu 3 camere

Beneficii Concrete ale Livingului Open Space

Separare cu ajutorul materialelor

Una dintre cele mai ușoare metode pentru a separa livingul open space de bucătărie este prin așezarea unui covor. Acesta ar trebui ales în contrast cu nuanțele dominante și să fie suficient de mare pentru a putea ancora, atât masa de cafea, canapeaua, cât și lămpile de podea.

Decorează tavanul

O altă metodă care aduce și un plus pe partea estetică în amenajări interioare este decorarea peretelui din living. În acest sens poți monta grinzi false, dacă vrei amenajare living în stil rustic sau poți aplica cornișe decorative, obținând astfel un aspect modern într-un living open space.

Folosește mobilier și decorațiuni interioare

Poți folosi oglinzi decorative pentru a marca limitele dintre cele două zone. O altă variantă este să așezi canapeaua sau colțarul cu spatele către bucătărie. Astfel, spătarul se va folosi drept separator, iar cel care gătește nu va fi văzut de musafiri.

Corpurile de iluminat

Corpurile de iluminat pot adaugă profunzime unui living open space, creând în același timp un spațiu de locuit ordonat. În bucătărie, un corp de iluminat tip pandantiv sau un grup de lumini în zona de dining poate atrage atenția și să separe zonele în mod estetic.

Organizarea unui Living Open Space

Idei amenajare living mic cu bucătărie open space pentru mai mult spațiu

În cazul unui living mic, trebuie să alegi un stil de amenajare cunoscut pentru obținerea funcționalității unui spațiu printr-un număr redus de elemente de design interior și de asemenea printr-o paleta de culori neutre. Într-un living mic, o culoare pastelată poate da senzația de relaxare aducându-ți un confort vizual. În schimb, o nuanță aprinsă te poate epuiza și îți poate crea o stare de neliniște.

Alege culori, precum crem, bej, gri, alb pentru pereți și pardoseală, care oferă senzația de spațiu mai mare. Optează pentru mobilier din sticlă, cu picioare înalte și corpuri suspendate și integrează electrocasnicele în mobilier. Poți de asemenea să alegi o hotă integrată care este și decorativă. Este recomandat ca în zona de gătit să nu ai draperii la ferestre pentru ca lumina naturală să pătrundă mai bine.

Sfaturi pentru amenajarea unui Living Open Space

Tipuri de bucătării în amenajări interioare living open space

Tipul de bucătărie potrivit pentru o compartimentare open space trebuie ales în primul rând de spațiu și de preferințele personale. Vezi mai jos câteva tipuri de bucătării open space și cum să le amenajezi.

Bucătărie open space cu insulă

Acest tip de bucătărie este recomandată în cazul în care nu dispui de mult spațiu. În amenajarea acestui tip de bucătărie ai nevoie de o suprafață extinsă pentru desfășurarea activităților. Insula se amplasează în fața peretelui cu mobila de bucătărie la o distanță care să ofere libertate de mișcare. În funcție de stilul de amenajare trebuie să alegi materialele pentru blatul de bucătărie și scaune. De asemenea, înălțimea insulei trebuie gândită bine înainte de a fi montantă pentru a putea servi și ca masă de dining.

Continut sugerat: design sufragerie apartament 

Provocările amenajării interioare a unui living Open Space

Bucătărie open space în formă de U

Bucătăria în formă de U presupune integrarea a trei spații de lucru, două paralele și unul de legătură, poziționate de-a lungul pereților bucătăriei. Acest tip de bucătătărie este o variantă ideală pentru că te ajută să obții un spațiu suplimentar pe care să-l folosești pentru a depozita electrocasnicele care de regulă stau pe blat.

Bucătărie open space în formă de L

Amenajarea bucatariilor cu fronturi în L este specifică unor spații generoase cu blaturi mai late. Aceste tip de amenajare îți permite să montezi o chiuvetă simplă sau dublă și o plită cu mențiunea să rămână min 1,2 m pentru blat, astfel încât să poți desfășura activitățile.

În cazul bucatariilor care au o latură mai lungă si una mai scurta, specialișii recomandă ca spațiul de legătură între cele două blaturi sa înglobeze o chiuvetă de colț și plită, care de asemenea să fie montate spre capătul opus al blatului. În schimb, în cazul în care laturile sunt egale este recomandat ca partea de racord să fie utilizată ca blat de lucru și să nu înglobeze o plită sau o chiuvetă.

Cum alegi finisajele pentru Livingul Open Space

Bucătărie open space în formă de G

Acest model prespune să ai trei corpuri pe trei laturi ale bucătăriei și o latură semi închisă. Spațiile de depozitare sunt pe bază de sertar. Hota de montează pe tavan, iar utilitățile sunt trase prin pardoseală.

Bucătărie open space pe un perete

Bucataria open space pe un perete este potrivită în cazul locuințelor de mici dimensiuni, deoarece se pune accent pe eficientizarea spațiului prin organizarea unui singur perete. Prin urmare, pe acesta se vor afla dulapurile și elementele de utilare, precum aragaz, frigider și cuptor. În fața peretelui se va afla o masă cu scaune elegante pentru servirea mesei sau dacă permite spațiului, o insulă de bucătărie cu blat pentru prepararea hranei.

Idei de amenajare interioară a livingului open space în funcție de stil

Idei amenajări interioare living în funcție de stiluri

Atunci când alegi un stil de amenajare living trebuie să iei în calcul stiul tău de viață și nevoile pe care le ai de la acel spațiu, pentru că locuința este despre tine și trebuie să fie un loc în care te regăsești.

În partea de jos am prezentat câteva stiluri de amenajare interioară pe care să le poți aborda dacă simți că ți se potrivesc. În cazul în care nu știi exact cum ai vrea să arate livingul tău, îți putem oferi consultanță gratuită pentru a alege cel mai potrivit stil de amenajare.

Idei amenajări interioare living open space în stil scandinav

Un living open space amenajat în stil scandinav se traduce printr-un interior în care predomină culorile inspirate din natură. Nu este înărcat de foarte multe piese de mobilier, accentul fiind pe elemente care îndeplinesc rol estetic și funcțional. În ceea ce privește materiale, se recomandă cele naturale care oferă căldură spațiului. Folosește pături și perne confecționate din lână sau bumbac organic.

Cel mai bine, stilul scandinav poate fi integrat într-o locuință care are tavanele înalte, unde se întâlnesc ferestre floor to ceiling, care permit pătrunderea luminii naturale oferind în acealași timp oferă senzația de spațialitate. Dacă configurația spațiului nu îți permite să montezi acest model de ferestre, atunci poți să folești o variantă clasică și să utilizezi perdele sau draperii transparente.

Living Open Space: Piesa Centrală a Amenajărilor Interioare în Casa Modernă

Adaugă elemente decorative inspirate din natură, cum ar fi plante de interior, aranjamentele florale proaspete sau accesorii din lemn și rattan pentru a completa aspectul natural și relaxant al stilului scandinav.

Idei amenajări interioare living open space în stil minimalist

Livingul open space amenajat în stil minimalist se recunoaște prin combinarea celor trei direcții: claritate, simplitate și funcționalitate care duc la crearea conceptului de design interior.

Living Open Space

Un living open space amenajat în stil minimalist trebuie să-ți ofere senzația de mediu ordonat și echilibrat. Pentru a reuși să redai această stare, începe prin a selecta o paletă de culori neutre și luminoase, precum alb, gri și tonuri de bej. Continuă prin integrarea unui mobilier cu linii drepte și forme geoemtrice simple și clare într-una din culorile menționate mai sus, sau le poți combina. Pentru a păstra ordinea în design interior alege mobilier cu spații de depozitare pentru a-ți organiza eficient lucrurile.

Idei amenajări interioare living open space în stil contemporan

În amenajarea uni living open space în stil contemporan se folosesc culori neutre, cum ar fi crem, alb, maro și gri. Se pune accent pe volum, culoare și textură. Accentul este redat prin textilele în culori vribrante care dictează și personalitatea individului. Astfel într-o cameră în care pereții sunt de culoare albă poți avea draperii albe cu dungi orizontale turcoaz și un covor turcoaz. Menționăm că dungile orizontale sunt folosite pentru a oferi senzația de spațialitate. Mobilierul poate fi din lemn de culoarea nucului. Sunt prezente materiale textile pentru canapea.

Tendințele în Amenajări Interioare Living Open Space

Corpurile de iluminat

Corpurile de iluminat pot adăuga profunzime unui living open space, creând în același timp un spațiu de locuit ordonat. În bucătărie, un corp de iluminat tip pandantiv sau un grup de lumini în zona de dining poate atrage atenția și să separe diningul de celelalte zone în mod estetic.

În amenajarea unui living open space se recomandă folosirea corpurilor de iluminat cât mai diverse. De la corpurile decorate cu cristale octogonale și cu pandantive decorative care contribuie considerabil la designul interior, până la spoturile LED funcționale și iluminatul sub dulap, toate îți permit să creezi un spațiu care este atât practic, cât și surprinzător. Lumina controlată este de asemenea o modalitate excelentă folosită în amenajări interioare pentru a delimita zonele. Aceasta îți permite să reglezi luminozitatea creând atmosfere diferite pe parcursul zilei.

Amenajări Interioare Living Open Space: Transformând Casa într-o Oază de Eleganță și Funcționalitate

Pardoseala în living open space

O soluție elegantă pentru a separa spațiul comun de bucătărie este prin alegerea a două tpuri diferite de finisaj pentru pardoseală. De exemplu, poți alege parchet stratificat pentru living și gresie porțelanată sau piatră naturală, în funcție de stilul de amenajare interioară existent. De exemplu, podeaua placată cu piatră naturală este caracteristică stilului de amenajare modern și clasic, în timp ce parchetul stratificat se folosește adesea pentru minimalist și rustic.

Idei de amenajare interioară a livingului open space în funcție de stil

Un living open space oferă posibilități multiple de amenajare decât în cazul locuințelor cu o compartimentare clasică. Poți îmbina diverse stiluri pentru a delimita mult mai bine funcțiunile, optând astfel pentr amenajare interioară în stil eclectic, sau te poți orienta pe un singur stil și să separi zonele printr-o paletă de culori. Trebuie să reții că stilul de amenajăre interioară este definit de:

  • piesele de mobilier
  • paleta de culori
  • decorațiuni
Amenajare living open space în stil contemporan

Stiluri de amenajare living

Atunci când alegi un stil de amenajare living trebuie să iei în calcul stiul tău de viață și nevoile pe care le ai de la acel spațiu, pentru că locuința este despre tine, și trebuie să fie un loc în care te regăsești, care să te inspire și care să-ți ofere un trai mai bun. În partea de jos am prezentat câteva stiluri de amenajări interioare pe care le poți aborda dacă simți că ți se potrivesc. În cazul în care nu știi exact cum ai vrea să arate livingul tău, atunci Atrix Concept îți poate oferi consultanță gratuită și idei de amenajare living open space.

Amenajare în stil etnic

Amenajare living open space în stil contemporan

Stilul modern se definește prin utilizarea liniilor curate și delicate alături de o paletă de culori simplă cu tonuri de alb și gri sau alte nuanțe deschise. Designul este completat de  materiale precum metal, sticlă și oțel.

Stilul contemporan este adesea întâlnit în amenjarea unui living open space prin faptul că poți să diferențiezi clar zona pentru confort și relaxare și zona cu activitate. Referitor la mobilier, se utilizează piese multifuncționale care îndeplinesc mai multe nevoi și evită aglomerarea.

Amenajare living open space în stil clasic

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top