Idei de Amenajări Interioare Living Open Space

Amenajări Interioare Living Open Space
4.6/5 - (7 votes)

Amenajările interioare living open space reprezintă un aspect al modernității și al inovației în designul interior, fiind și o opțiune deosebit de practică pentru spațiile de locuit. Această tendință se bazează pe dorința oamenilor de a maximiza utilizarea spațiului, de a crea o atmosferă aerisită, care să permită atât deplasarea, cât și comunicarea liberă, încurajând interacțiunea între membrii familiei sau între vizitatorii prezenți în context. Vom nota, astfel, beneficiile și aspectele cheie ale amenajării interioare pentru un living open space.

Nume(Required)

Organizarea unui Living Open Space

Ce este livingul Open Space

Livingul open space este o formă de amenajare interioară modernă cu accent pe inovație, estetică și funcționalitate. Pe lângă un aspect deosebit pe care îl oferă, este și o modalitate practică pentru amenjarea spațiilor de locuit.

Această abordare în designul interior s-a născut din dorința oamenilor de a se bucura de un spațiu mai mare și mai aerisit, cât și pentru a se deplasa mai rapidă între zona de gătit și living. De asemenea, livingul open space încurajează interacțiunea între membrii familiei sau cu persoanele care vin în vizită.

În acest articol vom prezenta beneficiile și aspectele cheie ale amenajării interioare pentru un living open space.

Amenajări Interioare Living

Continut sugerat: Amenajări Interioare Apartamente Mici

De unde a pornit conceptul

În trecut, casele erau concepute pentru a avea camere separate pentru dining, bucătărie și sufragerie, având mereu pereți care le delimitau. Însă din nevoia de aerisire, s-a renunțat la acest design, optându-se pentru livingul open space.

Livingul open space reprezintă un concept de design interior care combină mai multe zone funcționale din cadrul unei locuințe într-un singur spațiu deschis. Este specific stilului modern de amenajare interioară și este întâlnit mai des în apartamentele și casele mai mici, unde spațiul trebuie să fie utilizat în cel mai eficient mod posibil.

În general, amenajările interioare living open space sau “living în plan deschis”, așa cum mai este întâlnit, se referă la combinarea zonei de dining, zonei de living și a bucătăriei într-un singur spațiu mai mare, fără existența unei uși sau al unui perete despărțitor, așa cum se obișnuia în amenajările interioare tradiționale.  Prin combinarea acestor funcții principale într-un spațiu comun, se creează o senzație de continuitate și se evidențiază spațiul prin pătrunderea luminii. În funcție de preferințe, în același plan se mai poate adăuga într-un colț, o zonă de lucru, ca de exemplu un birou care să aibă alături un raft pentru cărți.

Livingurile open space pot fi decorate într-o varietate de stiluri și pot fi personalizate pentru a reflecta gusturile și nevoile proprietarului. Cu toate acestea, trebuie să se ia în considerare aspecte practice, cum ar fi organizarea corectă a mobilierului și utilizarea culorilor și a elementelor decorative pentru a defini zonele și pentru a crea armonie vizuală.

Este important să reții faptul că trendurile în design interior evoluează constant, iar preferințele personale variază considerabil. Prin urmare, un living open space poate fi atractiv pentru unele persoane, în timp ce altele pot prefera o configurare tradițională, cu camere separate în locuință.

Avantajele amenajării amenajării interioare a unui Living Open Space

Avantajele amenajării unui Living Open Space

Unul dintre principalele avantaje în amenajarea unui living open space este optimizarea spațiului disponibil într-un mod estetic și funcțional. În loc să împarți suprafața în trei camere separate, puteți integra toate aceste funcții într-un singur spațiu fără să dați senzația de aglomerare.

De asemenea, un living open space facilitează comunicarea și interacțiunea dintre membrii familiei sau aceea între gazde și oaspeți. De exemplu, în timp ce gătiți, puteți rămâne implicat în conversațiile purtate de cei din living sau chiar să urmărăriți emisiuni televizate fără a vă izola într-o cameră separată. Această dinamică socială îmbunătățește conexiunile interpersonale și creează un mediu mai relaxant.

Un alt aspect esențial al unui living open space este faptul că facilitează o mai bună gestionare a luminii naturale și a aerului circulant. În absența pereților care să împartă spațiile, lumina soarelui poate pătrunde direct în casă, oferind senzația de spațiu mult mai mare. De asemenea, aerul circulă mai bine într-un astfel de mediu deschis, optimizându-se ventilația naturală, ceea ce poate îmbunătăți calitatea generală a aerului din interiorul casei.

Continut sugerat: Design interior apartament cu 3 camere

Beneficii Concrete ale Livingului Open Space

Provocările amenajării interioare ale unui Living Open Space

Ca în orice altă formă de amenajare interioară, există și unele dezavantaje atunci când vrei să ai un living open space. De exemplu, există un grad mai mare de expunere vizuală, ceea ce înseamnă că trebuie să fii mai atent la aspectul general al spațiului și la cum se îmbină decorul fiecărei zone a locuinței. De asemenea, trebuie să iei în calcul că va exista mai mult zgomot în casă. Neavând pereți, sunetul se va propaga mult mai ușor.

Iată câteva dintre dezavnatajele pe care le poți întâlni în amenajarea unui living open space. Menționăm că aceste informații se pot percepe diferit față de fiecare persoană prin prisma stilului de viață.

  1. Intimitate redusă: Un living open space poate să ofere mai puțină intimitate, deoarece nu există pereți care să delimiteze zonele. De exemplu, persoanele care gătesc sau cele care muncesc în living pot fi deranjate de zgomotul din alte zone sau pot simți că au prea puțină intimitate, fiind în permanență văzute de celelalte persoane.
  1. Aspectul general: Designul unui living open space necesită o planificare atentă pentru a asigura armonia între zone. Culorile, mobilierul și elementele decorative trebuie să fie alese cu grijă pentru a crea o estetică plăcută. Astfel, există posibilitatea ca elementele decorative să nu se îmbine armonios într-un design de tip open space sau, chiar mai mult, să fie nevoie să revopsești pereți sau să schimbi anumite piese de mobilier.
  2. Gestionarea zgomotului: Fără pereți care să atenueze sunetele, un living open space poate fi mai zgomotos, ceea ce poate afecta calitatea experienței în interiorul casei. Pe lângă asta, conversațiile celor din zona de dining ar putea fi auzite de persoanele care gătesc, iar muzica ascultată de cei din living îi va deranja pe cei care sunt în zona de dining sau în bucătărie.
  3. Pătrunderea mirosului: Dacă nu există uși pentru a delimita zona de bucătărie de zona de dining sau de living, atunci când gătești, mirosul de mâncare se va simți în toată încăperea. Însă acest lcuru nu ar trebui să prezinte un inconvenient, deoarece sunt produse care s-au adaptat la stilul de viață al oamenilor și astfel se poate folosi o hotă cu putere mare de absorbție, iar mirosul de mâncare nu va mai pătrunde în tot spațiul. Iar pentru a nu se crea un aspect inestetic prin amplasarea unei hote se pot folosi modele decorative care se pot incorpora și vor face parte din designul interior al camerei.

Soluții pentru provocările unui Living Open Space

Așa cum pentru orice problemă se găsește o soluție, la fel se întâmplă și în cazul inconvenientelor întâlnite în amenajarea unui living open space!

Utilizarea separatoarelor: Pentru a menține un anumit grad de intimitate și pentru a delimita zonele funcționale, se pot folosi separatoare de spații, precum panouri glisante, perdele sau mobilier modular.

Alegerea corectă a mobilierului: Piesele de mobilier trebuie să fie alese cu atenție pentru a optimiza spațiul și pentru a crea o distincție clară între celelalte zone din încăpere. Mobilierul multifuncțional, cum ar fi canapele extensibile, măsuțele de cafea cu spații de depozitare sau scaunele cu funcție dublă (scaune de dining și de birou) reprezintă o opțiune excelentă.

Izolarea fonică: Pentru a reduce zgomotul se pot utiliza materiale care au capacitatea de a produce izolarea fonică, cum ar fi covoarele groase, perdelele sau panourile de perete care servesc și ca rol estetic. De asemenea, amplasarea strategică a elementelor de mobilier pot contribui la atenuarea sunetelor.

Organizarea unui Living Open Space

Două aspecte pe care trebuie să le iei în calcul când te hotărăști să amenajezi un living open space sunt organizarea spațiului și designul. Este esențial să existe o planificare minuțioasă pentru delimitarea funcțiilor diferite ale spațiului. În această privință, mobilierul și elementele de design au capacitatea de a influența întregul proces de amenajare și de a diferenția succesul acestuia de eșec.

Atunci când vrei să-ți amenajezi un living open space, dar nu dispui de suficient spațiu, nu trebuie să fii dezamăgit. Spațiul nu reprezintă un impediment în realizarea acestui tip de amenjare interioară. Poți să ai un living open space care să impresioneze prin stilul de amenjare ales, prin eleganța pieselor de mobilier, a decorațiunilor interioare, a cromaticii și a texturilor. Însă, trebuie să alegei atent toate aceste lucruri pentru a te asigura că rămâi la stadiul de estetic, fără să aglomerezi spațiul. Alege piese compacte, în linii drepte și simple, care să îndeplinească mai multe funcții. Folosește oglinzi și cât mai multe suprafețe vitrate.

Continut sugerat: Amenajări Interioare Case Vechi

De asemenea, paleta de culori aleasă joacă un rol important în amenajarea unui living open space. O culoare potrivită poate da senzația de relaxare aducându-ți un confort visual. În schimb o nuanță aprinsă te poate epuiza și îți poate crea o stare de neliniște și tensiune.

Alege culori deschise pentru pereți și pardoseală, care nu au doar rol estetic, cât și funcțional, creând senzația de volum. De asemenea, într-un living open space mic un aspect definitoriu îl are și mobilierul ales. Optează pentru mobilier din sticlă, cu picioare înalte și corpuri suspendate și integrează electrocasnicele în mobilier. Poți de asemenea să alegi o hotă integrată care este și decorativă. Este recomandat ca în zona de gătit să nu ai draperii la ferestre pentru ca lumina naturală să pătrundă mai bine.

Este important să reții că într-un living open space trebuie să alegi elemente care sunt absolut necesare, cu funcții exacte pentru a te bucura de un design simplist, funcțional și estetic.

Organizarea unui Living Open Space

Sfaturi pentru amenajarea unui Living Open Space

Pentru a maximiza spațiul disponibil pe care îl ai și pentru a crea o armonie la nivel vizual trebuie să ții cont de câteva sfaturi atunci când amenajezi un living open space.

Folosește nuanțe asemănătoare

Faptul că nu există uși sau pereți care să delimiteze zona de living, bucătăria și uneori zona de dining înseamnă că ai libertate în ceea ce privește designul. Poți crea continuitate prin aplicarea unor nuanțe asemănătoare pe canapea și pe mobilierul din living.

Utilizează nunanțe pământii și materiale naturale

Creează o atmosferă naturală și bucură-te de mai mult spațiu prin introducerea culorilor neutre. Poți alege tonuri pământii, atât pentru canapea sau mobilier, cât și pentru textile.

Sfaturi pentru amenajarea unui Living Open Space

Este important să alegi culorile care se potrivesc stilului de amenajare ales, dar în același timp să fie în raport cu gusturile tale personale astfel încât să se creeze armonie. În plus, lumina naturală, dimensiunea spațiului și elementele de design vor influența intensitatea culorilor.

Element decorativ ca punct de accent

În designul unui living open space se folosește adesea un element decorativ ca punct de accent pentru a evidenția o zonă față de cealaltă. Astfel, fiecare zonă trebuie să beneficieze de o piesă centrală. În zona de living, cea mai utilizată piesă este șemineul. Aceasta reprezintă o alegere ideală, atât din punct de vedere estetic, cât și funcțional. Însă, atunci când te hotărăști asupra aspectului, trebuie să iei în considerare dimensiunea și proporția mobilierului față de șemineu, urmărind piese armonioase care să nu aglomereze spațiul. De asemenea, tot ca punct de accent în zona de living se poate folosi o masă sau un corp de iluminat.

Continut sugerat: Design Living Room Minimalist

Provocările amenajării interioare a unui living Open Space

Corpurile de iluminat

Corpurile de iluminat pot adaugă profunzime unui living open space, creând în același timp un spațiu de locuit ordonat. În bucătărie, un corp de iluminat tip pandantiv bine sau un grup de lumini în zona de dining poate atrage atenția, și oferă în același timp fiecărei zone un scop clar.

Folosirea unui iluminat mai cald, de nivel inferior, cum ar fi lămpile de masă, în living ajută la crearea unei senzații de relaxare.

În amenajarea unui living open space se recomandă folosirea corpurilor de iluminat cât mai diverse. De la corpurile decorate cu cristale octogonale și cu pandantive decorative care contribuie considerabil la designul interior, până la spoturile LED funcționale și iluminatul sub dulap, toate îți permit să creezi un spațiu care este atât practic, cât și primitor. Lumina controlată este de asemenea o modalitate excelentă de a diferenția zonele. Aceasta îți permite să reglezi luminozitatea creând atmosfere diferite pe parcursul zilei.

Cum alegi finisajele pentru Livingul Open Space

Cum alegi finisajele pentru Livingul Open Space

Atunci când amenajezi un living open space trebuie să ții cont de forma și mărimea spațiului, de piesele de mobilier necesare și elementele de decor care individualizează și defines stilul.  În funcție de toate acestea se aleg finisajele ideale, nuanțele și culorile acestora, astfel încât să contribuie la formarea imaginii de ansamblu și să creeze un spațiu care să fie estetic și funcțional în același timp. De exemplu, alegerea parchetului și a finisajelor pentru pereți trebuie să respecte criteriile sitlului de amenajare ales ca în final să ai echilibru între zone.

Unul dintre cele mai importante elemente de finisare ale unui living open space este pardoseala, care are rolul de a lega toate celelalte obiecte de decor și piesele de mobilier alese. De asemenea, materialul pardoselii este și unul dintre elementele definitorii ale unui stil. De exemplu, pardoseala din lemn este caracteristică stilului de amenajare clasic și rustic, în timp ce parchetul stratificat se folosește adesea pentru stilurile modern și minimalist. Iar plăcile de gresie sunt prepoderant utilizate pentru amenajarea stilului industrial.

Idei de amenajare interioară a livingului open space în funcție de stil

Idei de amenajare interioară a livingului open space în funcție de stil

Un living open space oferă posibilități multiple de amenajare mult mai diverse decât în cazul locuințelor compartimentate. Poți îmbina diverse stiluri pentru a delimita mult mai bine zonele funcționale sau te poți orienta pe un singur stil și să separi zonele printr-o paletă de culori. Trebuie să reții că stilul de amenajăre interioară este definit de: 

  • piesele de mobilier; 
  • paleta de culori;
  • decorațiuni;

Află mai multe din acest articol idei despre cum să-ți amenajezi livingul open space.

Living Open Space: Piesa Centrală a Amenajărilor Interioare în Casa Modernă

Living Open Space: Piesa Centrală a Amenajărilor Interioare în Casa Modernă

În epoca contemporană, conceptul de amenajări interioare living open space a devenit o adevărată revoluție în amenajările interioare, transformând modul în care oamenii trăiesc și interacționează în propriile case. Acest articol explorează importanța și beneficiile acestor amenajări interioare living open space ca piesă centrală a unei case moderne.

1. Definirea Livingului Open Space

Amenajări interioare living open space se referă la designul interior care integrează spațiul de zi, bucătăria și deseori zona de luat masa într-un cunatum unic și un mediu spațios. Pereții care separă aceste încăperi tradiționale sunt eliminate, creând un sentiment de unitate și dce continuitate. De asemenea,amenajări interioare living open space pot fi extinse printr-o conexiune fluidă cu exteriorul, folosind uși mari sau ferestre de sticlă pentru a crea o atmosferă luminoasă și deschisă.

2. Flexibilitate și Adaptabilitate

Unul dintre principalele avantaje ale unor amenajări interioare living open space este flexibilitatea. Locuința poate fi adaptată în funcție de nevoi și de preferințele momentului. Poți utiliza zona de zi pentru relaxare, pentru a primi oaspeți sau pentru activități precum cititul sau urmăritul unui film. În același timp, puteți găti în bucătărie și interacționa cu familia sau oaspeții, fără a fi izolat într-o încăpere separată. Această versatilitate este deosebit de valoroasă pentru casele moderne, în care spațiul este adesea limitat.

3. Lumină și Ventilație

Livingul open space permite pătrunderea mai multei lumini naturale în interiorul casei. Ferestrele de mari dimensiuni sau ușile glisante de sticlă oferă o vedere panoramică a exteriorului, creând o atmosferă luminoasă și prietenoasă. De asemenea, permit o mai bună circulație a aerului, ceea ce poate contribui la confortul termic și la calitatea aerului din cadrul acestor amenajări interioare living open space.

Living Open Space

4. Socializare și Conectare

Amenajări interioare living open space încurajează interacțiunea și conectarea între membrii familiei sau invitați. Faptul că toată lumea se află în același spațiu creează o atmosferă mai deschisă și comunicativă. Puteți găti în timp ce discutați cu ceilalți sau puteți supraveghea copiii în timp ce vă relaxați pe canapea.

5. Design și Estetică

Amenajări interioare living open space pot fi creative și plăcute din punct de vedere estetic. Se poate experimenta cu arhitectura, culorile, materialele și mobilierul pentru a defini și separa subtilele zone funcționale. În același timp, această abordare permite obținerea unui aspect mai spațios și ordonat, fără obstacole inutile.

Tendințele în Amenajări Interioare Living Open Space

6. Tendințele în Amenajări Interioare Living Open Space

În amenajări interioare living open space, tendințele se concentrează pe minimalism, pe folosirea paletei de culori neutre, pe folosirea materialelor naturale și pe accentuarea elementelor decorative care definesc fiecare zonă funcțională. În plus, mobila modulară și inovarea tehnologică permit spațiului să rămână funcțional și modern.

Amenajări interioare living open space au devenit o piesă centrală în amenajarea interioară a casei moderne. Cu beneficii precum flexibilitate, luminozitate și interacțiune socială, acest concept reprezintă o soluție inovatoare pentru viața de zi cu zi. În plus, abordările creative în designul interior permit crearea unui spațiu estetic plăcut și funcțional. Așadar, amenajări interioare living open space nu sunt doar o tendință, ci și o filosofie a designului care pune accent pe calitatea vieții și adaptabilitatea într-o lume în continuă schimbare.

Amenajări Interioare Living Open Space: Transformând Casa într-o Oază de Eleganță și Funcționalitate

Amenajare living open space în stil modern

Stilul modern se definește prin utilizarea liniilor curate și delicate alături de o paletă de culori simplă cu tonuri de alb și gri sau alte nuanțe deschise. Iar accesorizarea cu materiale precum metal, sticlă și oțel contribuie la crearea unui aspect modern și elegant.

Stilul modern este adesea întâlnit în amenjarea unui living open space prin faptul că poți să diferențiezi clar zona pentru confort și relaxare și zona cu activitate. Referitor la mobilier, se utilizează piese multifuncționale care îndeplinesc mai multe nevoi și evită aglomerarea.

Amenajare living open space în stil contemporan

Amenajare living open space în stil contemporan

Un stil care creează adesea confuzie, dar dacă știi să folosești elementele definitorii te poți bucura de profunzime în amenajare este cel contemporan. Acesta reprezintă o variantă de amenajare interioară mult mai fluidă și care pune accent pe personalitate. Poți opta pentru combinații de tipuri de mobilier și ai libertate în alegerea culorilor. Poți avea accente clasice sau minimaliste și poți include linii, curbe și elemente atipice. 

Amenajare living open space în stil clasic

Amenajare living open space în stil clasic

Atunci când vrei să amenajezi un living open space în stil clasic trebuie să ții cont de două aspecte: eleganță și funcționalitate. Se recomandă utilizarea mobilierului masiv și materiale precum catifea. În ceea ce privește cromatica poți alege tonuri mai închise și decorațiuni de mari dimensiuni.

Amenajare în stil etnic

Amenajare în stil etnic

La o primă vedere seamănă cu stilul rustic însă anumite elemente decorative fac diferența. Este considerat unul dintre cele mai dificile stiluri de amenajare interioră.
Este definit de culorile utilizate și de piesele de mobilier. Nuanțele de pământ și piesele de mobilier cu aspect vechi sunt elemente de accent într-un stil etnic de amenjare. Pentru a amenaja livingul open space în stil etnic, poți alege tapet și piese de colecție, precum tablouri, oglinzi, veioze și broderie sau vase decorative din porțelan.

Amenajare living open space în stil industrial

Amenajare living open space în stil industrial

Stilul industrial este o alegere pentru cei mai noncorformiști, care vor să iasă din anonimat și să depășească barierele în amenajări interioare. Specifice acestui stil sunt nuanțele neutre sau culorile reci și pe forme abstracte. Într-o astfel de amenajare trebuie să pui accent pe tavanele înalte și corpuri de iluminat impozante. De asemenea poți completa stilul cu tablouri sau fotografii abstracte.

Combinația dintre lemn și fier forjat, pereții din cărămidă sau cei care au un aspect uzat și tonurile închise au făcut ca stilul industrial să fie unul dintre cele mai utilizate în amenajările interioare.

Amenajare living open space în stil minimalist

În amenajarea unui living open space este idel să folosești stilul minimalist. Acesta se traduce prin elemente de decor funcționale care adaugă plus valoare spațiului. Predomină culorile neutre cu texturi din diverse materiale. Detaliile pieselor de mobilier sunt drepte și formele sunt reduse la esență. Este recoamandat utilizarea sticlei și a metalului. Designul este completat de corpurile de iluminat simple, dar cu accent.

 Cu o planificare atentă și cu o abordare inteligentă a designului, un living open space în stil minimalist poate fi chiar elementul de care ai avut nevoie pentru a crea o atmosferă relaxantă.

Amenajare living open space în stil Retro Revival

Amenajarea în stil retro revival este o punere în scenă a stilurilor Art Deco și Art Nouveau într-un design contemporan, prin utilizarea materialelor și a paletei de culori. Această renaștere poate fi văzută sub formă de palete de culori vibrante, modele geometrice îndrăznețe și piese de mobilier de epocă.

Amenajare living open space în stil Retro Revival

Amenajare living open space în stil Japandi

Japandi este stilul rezultat din combinarea dintre designul interior scandinav și modern japonez, împărtășind principiile unui design minimalist, cu accent pe căldură, confort, elemente naturale și nuanțe mai puțin vibrante ale culorilor. În prezent, Japandi este unul dintre cele mai populare și căutate stiluri de amenajare interioară. Unele dintre caracteristicile notabile utilizate pentru acest stil sunt texturile precum bambus și ratan, mobilierul din materiale naturale și ceramica echilibrate cu linii elegante și nuanțe calde pentru o estetică modernă.

Amenajare living open space în stil scandinav

Acest stil folosește un amestec de texturi și nuanțe discrete, cum ar fi taupe, fildeș și salvie, pentru a crea un decor elegant și contemporan, care emană un sentiment de căldură și confort. Este de asemenea accentuat mai mult cu linii, piese de mobilier și accesorii simple, dar funcționale.

O altă caracteristică proeminentă sunr contrastele puternice. Este adesea întâlnit să vezi o sufragerie albă în contrast cu o sculptură complet neagră sau o fotografie alb-negru.

Concluzie

În final, amenajarea interioară a unui living open space constituie una dintre cele mai bune idei destinate optimizării spațiului și creării unui mediu prietenos și plăcut. Este perfect pentru a găzdui o familie, un grup de prieteni sau chiar o singură persoană care dorește să se bucure de un spațiu extins. Prin intermediul amplasării ingenioase a mobilierului și a elementelor de design, precum și prin discernerea eficientă a aspectelor legate de gradul de intimitate și de cantitatea de zgomot care se dorește a fi suportată, un living open space este varianta optimă pentru amenajarea sau reamenajarea unui interior spațios și primitor, care să creeze sentimentul de “acasă”.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top
Call Now Button