Creează un Spațiu Elegant și Modern cu Design Interior Alb

Creează un Spațiu Elegant și Modern cu Design Interior Alb
4.3/5 - (3 votes)

Albul este o culoare versatilă care oferă numeroase avantaje decorului, atât timp cât este folosită în cantități moderate și în combinații potrivite. În schimb, un design interior alb poate căpăta un aspect banal și plictisitor dacă alegi să îmbraci întreaga încăpere în această culoare (pereți, pardoseală, mobilier și accesorii). Din acest motiv, albul este cea mai la îndemână variantă de culoare în amenajare, dar și cea care te poate pune în dificultate, dacă nu este dozată în mod corect.

Nume(Required)

Un alt lucru cert este că un design interior alb nu se potrivește oricui. Culoarea alb este aleasă de persoanele mai liniștite care nu merg în locurile aglomerate și cel mai bine se simt in interiorul casei.

Design Interior Alb

Dacă tu ești o fire mai energică și chiar și stilul tău vestimentar este mai colorat, atunci un design interior alb nu te definește. Pentru că, așa cum am mai mai menționat în articolele anterioare, modul în care alegi să-ți amenajezi interiorul, și direcția de stil pe care o urmezi, trebuie să-ți reflecte personalitatea. Să te regășesti în acel spațiu și să simți că vorbește pentru tine atunci când taci. Iar, pentru a ajunge ca interiorul să aibă acest efect, trebuie să urmezi câteva reguli în crearea unui design interior alb.

În acest articol am pregătit câteva sfaturi in amenajare pe care să le urmezi pentru a te bucura de un design interior alb care să-ți încânte privirea și să-ți ofere relaxare de fiecare dată când ajungi acasă.

Avantaje design interior alb

Un interior decorat în alb va atrage imediat atenția și le va oferi celor prezenți în încăpere senzația de calm și relaxare. Însă, pe lângă acest efect asupra psihicului nostru, un design interior alb are mai multe avantaje. Vezi mai jos beneficiile pe care ți le poate aduce această culoare în amenajarea apartamentului și nu numai.

Avantaje design interior alb

Oricine din noi știe că albul este o culoare care mărește vizul spațiul oferindu-i luminozitate. Astfel, un design interior alb poate oferi un aspect plăcut din vedere estetic în fiecare cameră, atât în zona de living, cât și în bucătărie, sau chiar baie. Ca sfat de amenajare, poți să folosești o lavabilă lucioasă pentru a crea un efect remarcabil și de a evidenția eleganța și rafinamentul unui design interior alb. Iar dacă stilul scandinav este preferatul tău, atunci îl poți obține foarte ușor în acest caz. Nu este obligatoriu să ai toată casa în alb, dar câteva camere cu pereți și mobilier alb în diferite nunațe sunt necesare.

Avem idei de design pentru curte și fațadă pentru a crea un spațiu uimitor pentru casa dvs. Pentru a vizualiza, faceți clic pe link-ul Amenajare Curte și Fațade.

Design interior alb minimalist

Pentru cei cărora le plac interioarele aerisite fără prea multe decorațiuni interioare sau corpuri de mobilier, atunci un design interior alb minimalist este tot ce au nevoie.

Dacă de exemplu, te regăsești în stilul rustic, atunci în living, pe lângă mobilerul în culoarea nucului, poți amplasa o măsuță de cafea de culoare albă. O altă variantă este să adaugi o canapea și două fotolii albe, o măsuță de cafea și câteva rafturi sau polițe de culoare albă.  Iar pentru pereți, poți opta pentru forme geometrice alb-negru realizate din vopsea lavabilă. Iar pentru a oferi acel aspect elegant în design interior alb, poți alege un covor în culoare contrastantă sau piese de mobilier cu detalii din sticlă sau metalice. De exemplu, poți amplasa corpuri de mobilier cu mânere argintii sau aurii.

Design interior alb minimalist

Design interior alb și posibilități de amenajare

Albul este o culoare versatilă și se poate încadra în mai multe stiluri de amenajare. De asemenea, albul este permisiv și în privința texturii, putând fi folosit într-o varietate de moduri. În ceea ce privește amenajarea pereților, un design interior alb poate înseamna să îmbraci pereții complet în alb, sau poți să folosești alb ca o bază neutră pentru alte culori. O altă variantă este să folosești culoarea alb pentru a crea un punct de accent. În completare design interior alb, poți să vii cu piese de mobilier din diferite epoci și obții astfel un stil de amenajare eclectic. Știm cu toții cât de bine este scos în evidență un mobilier dintr-un lemn de nuc într-un decor alb. De asemena, o altă variantă este să combini lemnul cu alte materiale, cum ar fi sticlă, metal sau piatră, pentru a crea un interes vizual și pentru a evidenția spațiul într-un design interior alb.

Design interior alb și posibilități de amenajare

Armonie cu natura și lemnul în design interior alb

Lemnul este unul dintre cele mai folosite materiale pentru a combina culoarea alb. Poți alege piese de mobilier din lemn natural sau lemn finisat în culori deschise pentru a contrasta frumos cu un design interior alb. De exemplu, o masă de cafea din lemn masiv de nuc sau o bibliotecă din lemn pot fi punctele de accent într-un living sau un dormitor.

De asemenea, podelele din lemn natural sau laminat pot constitui baza ideală pentru un design interior alb. Podelele din lemn adaugă căldură și caracter în design interior alb și pot fi îmbrăcate cu tapițerii sau covoare în culori neutre pentru a completa aspectul.

Pereții albi sunt o alegere excelentă pentru a adaugă o poliță cu plante cățărătoare, sau poți crea o zonă pe peretele alb cu mușchi conservați. Oricare variantă ai alege, nu ai cum să greșești, pentru că plantele nu ies atât de bine în evidență și nu valorifică spațiul mai bine decât într-un design interior alb.

Dacă sunteți în căutarea Stilului Modern în designul interior, faceți clic pe link-ul „Stilul Modern de Design Interior„.

Armonie cu natura și lemnul în design interior alb

Ușor de întreținut

Nu trebuie să-ți faci griji de curățarea unui design interior alb pentru a menține aspectul impecabil. Albul este o culoare care se curăță ușor și este rezistentă la pete. Și dacă nu te-am covins, să știi că pe un mobilier alb, praful nu se vede atât de bine, comparativ cu altă culoare.

Posibilități de schimbare

 Albul servește ca o bază neutră, ceea ce înseamnă că îți oferă flexibilitate atunci când vine vorba de schimbarea mobilierului sau a decorului. Poți adăuga accente de culoare sau schimba decorațiunile pentru a reîmprospăta aspectul în design interior alb.

Motive pentru care să alegi mobilă albă

Motive pentru care să alegi mobilă albă

Piesele de mobilier de culoare albă oferă un farmec aparte oricărei încăperi și de asemenea, posibilități multiple de amenajare. Poate fi baza perfectă pentru a crea un stil clasic, scandinav sau modern. Trebuie doar să fii deschis la schimbări și să respecți câteva reguli atunci când alegi mobilierul într-un design interior alb.

Spații mai mari

Cu ajutorul mobilierului alb, încăperea va deveni mai relaxantă, luminoasă și primitoare. Mai mult decât atât, în cazul unui living de dimensiuni mici, o dată ce ai amplasat mobilierul de culoare albă, se va crea senzația de spațiu mai mare și aerisit. Este important însă, să nu alegi prea multe piese de mobilier.

Transmite energie pozitivă

Transmite energie pozitivă

Albul are beneficii asupra psihicului uman. Îmbunătățește starea emoțională și este asociat cu calmul, liniștea și relaxarea. Este de asemenea o culoare care favorizează energia Chi, astfel că, un design interior alb est cea mai bună alegere pe care o poți face, atât din punct de vedere estetic, cât și emoțional.

Ușurință în combinație cu alte elemente

Mobila albă având un caracter neutreu, se poate combina cu ușurință cu alte elemente de design interior, cum ar fi perdele colorate, accesorii decorative sau textile în culori vibrante sau pastelate, ofrindu-ți posibilitatea de a amenaja mai mult stiluri de interior.

Evidențierea detaliilor și a texturilor

Mobila albă poate evidenția detaliile și texturile decorațiunilor interioare, permițându-le să iasă în evidență și să devină puncte centrale în încăpere. Poziționează astfel o piesă sculptată pe un corp de mobilier din living.

Mobila albă în stiluri de amenajare

Mobila albă în stiluri de amenajare

Mobilierul alb este simplu și elegant și se încadrează perfect în mai multe stiluri de amenajare. Însă, este important să alegi stilul cu care simți că rezonezi, și care îți satisface nevoile și dorințele în materie de spațiu.

Mobila albă în stilul clasic

Design interior alb în stilul clasic se remarcă prin interioare în care predomină luxul și abundența. O caractersitică este combinația dintre alb și detaliile argintii sau aurii. Astfel, dintr-un design interior alb în stil clasic, există mobilă albă cu sertare mari și mânere aurite și piese cu picioare sculptate.

Scaunele pot fi tapițate cu piele albă, sau poți alege fotolii din piele și chiar canapele mari din piele.  În completarea unui design interior alb poți crea puncte de accent prin amplasarea de oglinzi mari cu rame albe sau aurii și candelabre argintii împodobite.

Mobila albă în stilul Shabby-Chic

Mobila albă în stilul Shabby-Chic

Stilul Shabby-Chic se caracterizează prin interioare în care predomină albul, atât în zona pereților, cât și în privința pieselor de mobilier. Se utilizează mobilier de dimensiuni mari, și cu vitrine, pentru a aminti de casele din zona rurală. Mobila este recondiționată, din lemn cu aspect uzat, pentru a crea un aspect învechit într-un design interior alb. De asemnea, se folosește și vopsea specială pentru a crea un efect de pereți scorojiți.

De asemenea, albul este prezent și în cearșafuri, pături și alte textile de diferite forme. În acest caz, pentru a avea un design interior alb, poți veni cu mobilier într-o nunață contrastantă.

Mobila albă în stilul Scandinav

Stilul scandinav este definiția unui design interior alb. Fiind influențat de amenajările din țările nordice, se urmărește crearea unei atmosfere hyge. Astfel, se folosesc canapele și scaune în nuanțe de alb, care să ofere confort și căldură. Iar pentru pardoseală poți să folosești o nuanță de gri, deschis sau închis.

Mobila albă în stilul Scandinav

Un design interior alb în stil scandinav se remarcă prin camere cât mai aerisite, fără prea multe elemente de decor pentru a menține atmosfera de spațiu organizat și minimalist. Albul se regăsește și în elementele de decor, de la ghivece pentru plante, la vaze, farfurii, căni, etc.

Mobila albă în stilul minimalist

Un design interior alb se potrivește perfect în stilul minimalism și are ca direcție amenajare unui spațiu organizat, fără prea multe decorațiuni sau piese de mobilier. Iar cele alese trebuie să fie suspendate și să aibă forme cât mai simple, pentru a nu încărca spațiul. Ca un sfat de amenajare a livingului, poți amplasa o bibiliotecă de o parte și de alta a unui hol îngust folosind etajere simple albe sau polițe lungi. Dacă ai un living open space, atunci cea mai bună variantă este să amplasezi biroul spre perete, într-un colț sau într-un hol încăpător.

Mobila albă în stilul modern

Mobila albă în stilul modern

Un design interior alb în stil modern înseamnă eleganță și rafinament, atâta timp cât folosești materialele potrivite și păstrezi un echilibru.

În realizarea acestui design, albul se combină cu alte culori neutre, dar pentru a crea puncte de accent poți adăuga câte un element de culoare deschisă sau pastelată în fiecare cameră.

Alege canapele mari albe, covoare albe din blană artificială, o masă rotundă în centrul camerei și lumini indirecte pentru tavan pentru a evidenția zonele. De asemenea, într-un design interior alb în stil modern predomină piatra naturală precum marmura sau lemnul.

Putem realiza cel mai bun design interior pentru apartamentul modern în București pentru dumneavoastră.

Mobilă albă în Stilul Mediteranean

Mobilă albă în Stilul Mediteranean

Locuințele din zona mării sunt îmbrăcate în nuanțe de alb și albastru. Ferestrele mari lasă loc brizei să intre în cameră pentru a completa designul camerei. Dacă adopți acest stil de amenajare trebuie să incluzi mai multe coprpuri de mobilier alb pentru a crea o atmosferă naturală. Lumina este și ea importantă în acest design interior alb. Pentru sufragerie, alege un covor mare albastru sau cu pattern-uri albastre, pentru a aduce marea mai aproape de picioarele tale.

Design interior allb în funcție de cameră

Atunci când creezi un design interior alb trebuie să utilizezi aceeași direcție cromatică, și să alegi decorațiuni interioare din aceași stil, pentru a avea astfel un design cât mai organizat.

Mobilă albă în living

În living, mobila albă trebuie să aibă linii drepte și să nu iasă în evidenția imediat cum deschizi ușa. Fiecare piesă trebuie să se completeze astfel încât să formeze un tablou. Alege corpuri destul de încăpătoare pentru a depozita toate lucrurile. Un design interior alb se remarcă prin spații organizate.

Mobilă albă în bucătărie

Un design interior alb în bucătărie este caracterizat de piese de mobilier de dimensiuni mari cu accente de marmură sau lemn în partea de blat. Nu se recomandă amplasara decorațiunilor. În schimb ai libertate în alegerea plantelor, mai ales a celor cățărătoare.

Mobilă albă în dormitor

În funcție de stilul în care alegi să îți decorezi casa, un design interior alb în dormitor care să-ți ofere liniște și relaxare, este tot ce ai nevoie după o zi obositoare la muncă.

Dacă optezi pentru stilul minimalist, alege un corp de mobilier alb cu linii drepta cu sertare, sau un dulap mai mare, dacă ai nevoie de mai mult spațiu pentru haine. Alege cuverturi albe pufoase, însoțite de pături cu diferite imprimeuri  și fețe de pernă în culori neutre. În schimb, dacă mergi pe zona shabby-chic, trebuie să incluzi noptiere din lemn cu aspect uzat și veioze vintage.

Mobilă albă în baie

În baie, un design interior alb pune accent pe funcționalitate și confort în desfășurarea activităților specifice, precum machiatul sau bărbieritul. Alege dulăpioare din lemn alb suspendate sau din oțel vopsit în alb pentru un stil industrial.

Cum întreții mobila albă

Probabil una dintre cele mai neplăcute activități casnice este ștersul prafului. Ca o soluție în acest caz este un design interior alb. Mobila albă este mai ușor de întreținut, iar praful nu se vede atât de rău, ca în cazul celei negre sau de altă culoare. Însă, și aici trebuie să ai grijă la întreținerea ei, pentru a te bucura mai mult de aspectul mobilierului.

Evitarea utilizării clorului

Într-un design interior alb, evită să folosești clor sau înălbitor pentru a curăța textille, precum pătura sau fețele de pernă, pentru că după spălări frecvente se vor îngălbeni și vor căpăta un aspect abraziv. Pentru a întreține aspectul materialelor spală-le o dată pe săptămână.

Îngrijirea mobilei din pal alb

Curăța mobila cu o cârpă moale care nu lasă scame și un spray de mobilă, fără ulei, iar atunci când cureți nu pulveriza direct pe cârpă, ci pe mobilă, pentru că în timp se poate deteriora. De asemenea, este important să fii atent ce produse cumperi, deoarece multe dintre ele conțin substanțe puternice, care pot fi chiar nocive.  Dacă te confrunți cu pete poți folosi o soluție pe bază de oțet și apă pe care să o pui într-un recipient cu pulverizator.

Protejarea mobilei de razele UV

E foarte important ca razele soarelui să nu ajungă direct pe mobilă, pentru că, în timp, va căpăta o culoare gălbuie. Încearcă să nu amplasezi mobila albă în direcția soarelui, pentru a te bucura mai mult de aspectul ei.

Sfaturi pentru un design interior alb

Sfaturi pentru un design interior alb

Pentru a crea un design interior alb plăcut din vedere estetic și funcțional, ține cont de următoarele sfaturi.

Echilibru în utilizarea nuanțelor

Folosește o varietate de nuanțe și texturi de alb pentru a nu crea o atmosferă banală și plictisitoare Combină albul pur cu nuanțe mai calde sau reci pentru a adăuga adâncime și interes vizual.

Adugă textură și contrast

Folosește materiale și texturi diferite pentru a aduăga efect într-un design interior alb. Combină albul cu cu elemente din lemn, metal, sticlă sau piatră pentru a crea un contrast interesant.

Accente de culoare

Adăugă accente de culoare pentru a anima și a completa aspectul într-un design interior alb. Folosește perne decorative, covoare, tablouri sau obiecte decorative în culori vibrante sau pastelate pentru a crea punct de accent și pentru a conferi personalitate spațiului.

Iluminat adecvat

 Iluminatul joacă un rol important în design interior alb. Asigură-te că ai suficientă lumină naturală și utilizează iluminat artificial adecvat pentru a evidenția și pentru o atmosferă relaxantă.

Folosește plante și elemente naturale

Adăugă plante de interior sau alte elemente naturale pentru a aduce viață și prospețime în designul interior alb. Plantele verzi vor adăuga o notă de culoare și vor contribui la crearea unei atmosfere relaxante și naturale.

Atrix Concept – firma de design interior

Bine ai venit la Atrix Concept, o firmă de amenajări interioare care dezvoltă proiecte de design interior și exterior pentru locuințele, spații horeca, spații comerciale, coafor, cabinet dentar, cabinet de avocatură și alte spații de business personalizate, atât în București, cât și în țară.

De-a lungul timpului, ne-am diferențiat în industrie prin profesionalism, rapiditate în execuție și creativitate în abordare în amenajarea unui design interior alb unde am valorificat fiecare zonă și am inclus detalii personale pentru a reflecta stilul clientului. Fiind un design interior alb mergem pe o direcție minimalistă și nu încărcam interiorul cu elemente decorative inutile. Vrem să oferim spații care să satisfacă atât prin estetică, cât și prin funcționalitate, atât în living, cât și în baie sau dormitor.

Punem un accent deosebit pe calitatea materialelor utilizate pentru crearea unui design interior alb Tocmai de aceea, colaborăm doar cu furnizori de încredere, recunoscuți în industrie pentru materiale durabile și cu design deosebit. Oferim de asemenea, finisaje, echipamente sanitare și electrice la calitate înaltă.

Beneficii servicii de design interior Atrix Concept

Dacă îți dorești să obții un design interior alb care să te reprezinte și să te încânte de fiecare dată când ajungi acasă, apelează cu încredere la una dintre cele mai recunoscute firme de design interior din București și din țară.

Pentru a oferi un pachet complet cu servicii de amenajare interioară, am inclus și consultanță în alegerea celui mai potrivit design. Astfel, dacă nu știi exact ce stil să abordezi în amenajarea unui design interior alb, echipa noastră de arhitecți, designeri și consultanți îți stau la dispoziție și își oferă ajutor în crearea unui sapțiu care să te reprezinte și în care să te simți bine.

La Atrix Concept ținem cont de bugetul clientului și căutăm soluții care să se încadreze în suma respective și care să satisfacă nevoile și dorințele în crearea unui design interior alb.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top