Transformă-ți Spațiul cu Design Interior Oriental

Transformă-ți Spațiul cu Design Interior Oriental
4.6/5 - (7 votes)

De-a lungul timpului, influențele culturale au dus au dus la dezvoltarea stilurilor de design interior. Unele s-au păstrat, iar altele au evolut, reușind să se adapteze la traiul oamenilor, fiind folosite și în prezent. Unul dintre acestea, este stilul oriental, care înfrumusețează locuințele atât din Orient, cât și din Europa. Astfel, în acest articol am prezentat sfaturi și idei practice care să te ajute să creezi un oriental design interior în apartamentul tău din București, sau din oricare alt oraș sau regiune din țară. De asemenea, te vom ajuta să selecetezi cu atenție elementele specifice unui oriental design interior, piesele de mobilier și decorațiuni, astfel încât să ai armonie în amenajarea spațiului.

Dacă ce am detaliat mai sus ți se pare complicat și informațiile te copleșesc, atunci cel mai bine este să colaborezi cu o firmă de design interior, care să te ajute în abordarea celui mai potrivit stil care să-ți reflecte personalitatea.

Te așteptăm cu căldură și cu interioare decorate cu bun gust, cu accent pe estetică și pe funcționalitate. Astfel, apelează cu încredere la noi și te vom ajuta cu proiectul tău de amenajare, fie pentru locuințe, spații horeca, spații comerciale, și orice alt spațiu de business în care vrei un oriental design interior, atât din București și din țară.

Nume(Required)
Ce înseamnă oriental design interior în apartament

Ce înseamnă oriental design interior în apartament

 Oriental design interior se compune din elementele stilurilor asiatice și indiene care au ca scop aducerea liniștii în locuință și crearea unei legături cu natura. În oriental design interior remarcăm locuințe cu forme de mobilier grațioase care contribuie la o atmosferă elegantă și plină de farmec.

În oriental design interior distingem culori neutre în zona pereților și nuanțe vibrante pentru mobilier, acompaniate de materiale prețioase pentru finisaje, cât și pentru texturi sau elemente de decor.

Caracteristici oriental design interior

Stilul oriental de amenajare este cunoscut pentru lux și eleganța datorată de elementele de decor din cultura arabă sau persană. Altă caracteristică definitorie într-un oriental design interior este conectarea cu natura. Astfel, trebuie să încadrezi în interior, plante cu flori și frunze de diferite forme și dimensiuni, dar și plante cățărătoaree, care sunt cunoscute în interioarele arăbești.

În afară de aceaste caracteristici, într-un oriental design interior se utilizează foarte mult figurile geometrice. Mobilierul sau ferestrele sunt deseori împodobite cu linii sau difeite forme. Indiferent că este vorba de pereți, mese de ceai sculptate sau cești suflate în argint, se disting semne ortografice care oferă un aspect deosebit fiecărei încăperi.

Paleta de culori este un aspect important într-un oriental design interior. Interioarele se remarcă prin culori precum galben radiant, roșu intens, portocaliul strălucitor, verde smaralad, etc. Pe lângă culorile tradiționale stilului arabesc de amenajare, întâlnim și nuanțe aurii și arămii.

Caracteristici oriental design interior

Mobilier în oriental design interior

Ca să aduci oriental design interior în apartament ai nevoie de piese de mobilier realizate din bambus, tec, trestie sau ratan simple, sau cu detalii de culoare, în funcție de linia de design pe care vrei să o urmezi. Spre exemplu, mobilierul japonez este recunoscut pentru linii drepte și clare (de exemplu patul futon). În schimb ce, în China și în alte țări din Orient, în designul interior se întâlnesc scultpuri și ilustrații. Se pune aceent pe crearea unei atmosfere relxante, iar iluminarea este indirectă. Se utilizează mai mult iluminatul ambiental.

Alte elemente decorative prezente în majoritatea locuințelor din Orient sunt obloanele din lemn sau trestie, felinare din ratan, vaze și ghivece de flori pictate cu motive tradiționale, figurine decorative din jad, etc.

Culori și materiale în oriental design interior

Culori și materiale în oriental design interior

Dacă vrei să creezi un oriental design interior trebuie să incluzi multă culoare, atât pentru pereți, cât și pentru mobilier sau elemente decorative. Galben deschis, portocaliu strălucitor și albastru azuriu îți vor inunda camera și te vor încărca cu energie pozitivă. Trebuie doar să dozezi corect cantitatea și să creezi contraste pentru a avea armonie în oriental design interior. Nu trebuie să omitem tonurile reci. Culori precum tucoaz, verde smarald sunt nelipsite dintr-un oriental design interior. Ca direcție de design, poți include o nuanțî luminoasă precum roșu marocan pentru a crea un perete de accent, în timp ce restul peretelui să fie îmbrăcat într-o nuanță de crem sau bej sau nuanțele nisipului.

Iar pentru un efect în oriental design interior poți să folosești o vopsea texturată sau cu un aditiv de pulbere pentru a evidenția și mai mult peretele sau poți să alegi un tapet cu model oriental care adaugă dinanism spațiului, și în completare poți să vii cu rafturi ruspendate. În acest sens, creezi un aspect plăcut și ai un oriental design interior funcțional.

Dacă nu rezonezi cu niciuna dintre culorile menționate mai sus, poți să ai totuși un oriental design interior, dar să te îndrepți către un stilul de amenajare arab. Astfel poți să incluzi o paletă de culori calde compusă din nuanțe de migdală, somon, curry, scorțișoară, etc. Poți alege ce culori sau combinații vrei tu. De exemplu poți avea albastru cu vișiniu, prună cu ocru sau teracotă cu albastru, important este să creezi armonie în oriental design interior și să au un aspect luxos și elegant.

Citiți acest articol: Culorilor în Designul Interior

Textile în oriental design interior

Textile în oriental design interior

 Unul dintre asepctele definitorii ale orientului design interior este prezența textilelor colorate de diferite modele și texturi.

În multe interioare în care s-a abordat un oriental design interior, pereții și plafoanele au fost acoperite cu țesături compuse din piei de capră sau de miel țesute manual. Unele dintre acestea includ organza, brocartul și catifeaua și prezintă un mix de dungi înguste și modele late sau în zig-zag. De asemenea, obervăm prezența franjurilor la perne și draperii de diferite forme și culori. Materialele sunt grele cu tapițerii bogate. Se disting covoarele persane, mătăsuri strălucitoare, satin rafinat și cașmir moale și fin, care fac ca fiecare colț al camerei să prindă viață.

Elemente decorative în oriental design interior

Elemente decorative în oriental design interior

În ceea ce privește decorațiunile sunt folosite foarte mult materiale precum alamă, nichel sau ceramică. Astel, dintr-un oriental design interior nu vor lipsi seturi de ceai sau tăvi din alamă sau ncihel, vase și vaze din ceramică. Se pune accent pe confort și astfel în interior sunt incluse elemente precum lămpi decorate, taburet și vase cu gât cu structură înaltă și subțire.

Corpuri de iluminat în oriental design interior

Corpuri de iluminat în oriental design interior

Corpurile de iluminat într-un stil oriental în amenajare sunt adesea caracterizate prin eleganță, linii curate și elemente care evocă o atmosferă calmă și liniștită. Astfel, vei observa corpuri de iluminat din lemn și bambus. Alte corpuri de iluminat sunt lămpile cu abajururi din hârtie de orez sau hârtie Washi. Acestea emit o lumină moale și difuză, creând o atmosferă intimă și relaxantă.

Corpurile de iluminat orientale au adesea forme simple și geometrice, cum ar fi sfere, cilindri sau lămpi de formă pătrată sau dreptunghiulară.

În oriental design interior se utilizează culori naturale și tonuri pământii, cum ar fi bej, maro, verde sau albastru deschis, pentru a completa atmosfera calmă și echilibrată. Iar unele pot avea detalii sau motive inspirate din cultura asiatică, cum ar fi simboluri chinezești sau japoneze, caractere sau modele tradiționale.

Așa cum am mențioant anterior, în loc de lumină directă și intensă, corpurile de iluminat orientale favorizează adesea iluminarea indirectă, care creează o atmosferă mai relaxantă și mai plăcută.

Lanternele și lămpile suspendate sunt elemente comune în oriental design interior oferind un aspect exotic și adesea practic prin economisirea spațiului.

Stiluri de amenajare în oriental design interior

Stiluri de amenajare în oriental design interior

Designul oriental este bogat și divers, reflectând diferitele culturi și tradiții din Orient. Vezi mai jos care stil ți se pare mai potrivit pentru personalitatea ta, și cum poți să-l încadrezi în locuință.

Stilul Arab

Un oriental design interior cu influențe arabe se distinge printr-un decor cât mai natural cu forme organice. Întâlnim astfel multe arcade, zone pe perete cu rafturi lungi și colorate. Decorul și amenajarea interioară au un efect calmant și relaxant.

Stilul arab este ușor de recunoscut și datorită rugozității pereților, care poate fi realizată cu ajutorul tencuielii speciale, și prin vopsea. Pardoseala, tavanul și pereții trebuie să fie în armonie, așa că betonul nelustruit sau scândurile din lemn masiv sunt adesea folosite în oriental design interior. Tavanul este adesea decorat cu grinzi sau alte structure din lemn, iar ferestrele au obloane.

oriental design interior

Pentru a obține un oriental design interior autentic trebuie să folosești o canapea multicoloră și perne decorative pentru podea din diverse țesături, perdele, baldachin, cuverturi de pat și covoare. De asemenea, introdu decorațiuni specifice țărilor din Orient, precum cești mici de cafea colorate în diverse nuanțe cu modele distincte. Podelele sunt acoperite de covoare cu țesături grele, perdelele sunt prezente în multistraturi, iar pe mesele din lemn de stejar se observă diverse boluri, vaze, sfeșnice și felinare.

Un oriental design interior este caracterizat de iluminare moale și difuză. Corpurile de iluminat trebuie să fie din metal, bronz sau cupru. Lumina slabă creează atmosfera intimă și relaxantă.

Stilul Wabi-Sabi

Originea stilului Wabi-Sabi poate fi urmărită în cultura japoneză, unde termenii „wabi” și „sabi” erau inițial utilizați pentru a descrie starea de meditație și liniște. Aceasta este și ideea principală după care designerii se ghidează în amenajarea interioarelor. Pe lângă această stare, stilul Wabi-Sabi în oriental design interior se bazează pe un principiu în estetica japoneză care presupune evidențierea frumuseții interioarelor provenite din materiale și decorațiuni specifice unei anumite perioade. Este important să se folosească caracteristicile naturale ale materialelor și să se aprecieze imperfecțiunile. Elementele care au trecut prin timp și și-au păstrat caracterul sunt apreciate în oriental design interior în stilul wabi-sabi.

Aspectele cheie ale stilului wabi-sabi includ utilizarea materialelor naturale precum lemnul, piatra și ceramica, culori pământii și neutre. Se evită ornamentelor excesive și copurile masive de mobilier. Imperfecțiunile sunt apreciate și evidențiate, contribuind la caracterul autentic și la profunzimea obiectelor și a spațiilor. Lumina și umbra joacă un rol important în crearea atmosferei wabi-sabi, adăugând liniște în oriental design interior.

În plus, conexiunea cu natura este o componentă esențială a stilului wabi-sabi, iar obiectele artizanale și tradiționale sunt adesea integrate în design pentru a aduce în interior energia și echilibrul naturii. Această abordare simplă și autentică a designului interior promovează o stare de liniște, armonie și conectare cu momentul prezent, reamintindu-ne să apreciem frumusețea în fiecare aspect al vieții.

Adaugă plante de interior și elemente decorative inspirate din natură, precum aranjamente florale sau sculpturi din lemn sau piatră. Aceste accente naturale aduc o notă de prospețime în interior.

Stilul Turcesc

Amenajarea unui apartament în stil turcesc poate fi o modalitate minunată de a crea un spațiu oriental vibrant și plin de farmec.

Stilul turcesc în oriental design interior este o expresie vibrantă și exotică a culturii bogate și tradiții ale minunata Turcie. Acest stil încorporează influențe din arhitectura și culorile vii și vibrante ale zonei. Caracterizat de lux, rafinament și detalii elaborate, designul interior turcesc aduce în spațiu o atmosferă caldă, rafinată și plină de farmec.

Una dintre caracteristicile distinctive ale stilului turcesc în amenajare este utilizarea culorilor bogate și vibrante, precum roșu, portocaliu, auriu, turcoaz și verde smarald. Aceste culori vii sunt adesea combinate cu texte luxuriante și modele tradiționale, creând un spectacol vizual bogat și impresionant. De asemenea, textilele sunt o parte importantă a designului turcesc. Un oriental design interior este caracterizat de perne decorative, draperii lungi și covoare cu motive geometrice sau florale care oferă un aer rafinat.

Mobilierul tucesc este deseori sculptat în diverse forme, reflectând măiestria artizanilor locali. Mesele de cafea, scaunele și dulapurile sunt decorate cu diverse materiale sau realizate din fier forjat sau din metal decorativ, adăugând o notă de elganță în oriental design interior.

Accentele și decorațiunile tradiționale marocane, precum vasele din cupru sau ceramică pictate manual și oglinzile cu cadre decorate, completează aspectul general al unui oriental design interior în stil marocan, aducând o notă autentică și exotică în interior.

Stilul Thailandez

Stilul Thailandez

Un oriental design interior amenajat în stil thailendez se concentrează pe echilibru și spiritualitate, folosind culori vibrante, tesaturi bogate și sculpturi decorative.

Inspirat de influențele budiste și hinduse, precum și de frumusețea naturală a peisajului tropical al țării, designul interior thailandez aduce în spațiu o atmosferă calmă, relaxantă și plină de farmec.

Una dintre caracteristicile distinctive în oriental design interior este utilizarea culorilor calde și luminoase, precum auriu, portocaliu, roșu și verde, care reflectă frumusețea naturii și tardițiile culturii thailandeze. Aceste culori vibrante sunt adesea combinate cu textile luxuriante și materiale naturale, precum bambusul, lemnul și ratanul, creând un spațiu relaxant unde domină liniștea.

Continut sugerat: Design Interior Stiluri

Mobilierul în stil thailandez este simplu și elegant, cu linii curate și forme organice. Scaunele și mesele sunt adesea realizate din lemn sau bambus, cu detalii subtile și ornamente inspirate din natură și tradiția thailandeză. De asemenea, în oriental design interior se observă lămpile suspendate din fibre naturale sau din materiale textile care adaugă un accent exotic și plin de farmec în interior.

Accentele și decorațiunile tradiționale thailandeze, precum sculpturi, statuete cu elefanți și textile bogate cu modele florale sau geometrice, completează aspectul general al decorului thailandez. Plantele de interior și aranjamentele florale aduc prospețime și într-un oriental design interior reflectând conexiunea profundă a culturii thailandeze cu natura și spiritualitatea.

În ansamblu, designul interior thailandez este o combinație de frumusețe naturală și eleganță, care încântă simțurile și invită la relaxare și contemplare. Este o formă de artă care celebrează bogăția și diversitatea culturii thailandeze, transformând fiecare spațiu într-un sanctuar de liniște și armonie.

Stilul Asian Zen

Stilul Asian Zen in amenajare interioară este inspirat din locuințele japoneze, din designul interior in stil minimalist si din traditiile stravechi Feng-Shui.  Stilul Asian Zen in amenajare interioara se remarcă printr-un desing care creează o atmosferă relaxantă.

Liniile drepte, culorile pământii, lemnul și piatra naturală sunt elemente distinctive în oriental design interior în stil Asian Zen. Se urmărește ideea de a te conecta cu natura, de aceea sunt prezente imprimeurile subtile, comparativ cu stilul arab în care preodominau caracterele pe vaze și alte decorațiuni interioare. Un principiu de bază în oriental design interior în stil Asian Zen, este asimetria, dar folosită astfel încât să provoace armonie în locuință și o stare de liniște.

În ceea ce privește mobilierul se păstrează un număr mic de piese, pentru a se evita supraaglomerarea. Asadar, saltelele tradiționale japoneze, denumite si futoane, sunt elemente cheie în crearea unui oriental design interior. Pe langa utilizarea lemnului si a pietrei naturale, se recomandă folosirea de țesături moi și fine, atât pentru perne, cât și pentru covoare  într-o singura culoare. Țesăturile pot fi lână, matase, satin, orice material care ți-ar aduce o stare de relaxare.

Reguli pentru un oriental design interior

Reguli pentru un oriental design interior

Amenajarea unui apartament în stil oriental poate fi o modalitate minunată de a crea un spațiu calm, echilibrat și plin de farmec. Iată câteva sfaturi pentru a amenaja un apartament în acest stil.

Pune accent pe paleta de culori

 Alege o paletă de culori inspirată din natură, cum ar fi nuanțe de bej, maro, verde, albastru deschis și tonuri pământii pentru un oriental design interior. Evită culorile prea vibrante sau stridente și optează pentru culori mai naturale și mai relaxante.

Introdu materiale naturale

Utilizează materiale naturale precum lemnul, bambusul, ratanul și piatra pentru mobilier, pardoseli și accesorii. Aceste materiale adaugă căldură și textură în oriental design interior și contribuie la atmosfera naturală și autentică.

Mobila simplă și elegantă

 Optează pentru mobilier cu linii simple și forme geometrice, evitând excesul de ornamente sau detaliile complicate. Canapelele și fotoliile cu perne confortabile, mese de cafea joase și scaune din bambus sau lemn sunt alegeri potrivite pentru un oriental design interior.

Lămpi și iluminare ambientală

 Folosește lămpi cu abajururi din hârtie de orez sau hârtie Washi pentru a crea o lumină moale și difuză, care să adauge o atmosferă intimă și relaxantă în oriental design interior. Poți utiliza, de asemenea, lămpi suspendate din bambus sau din materiale textile naturale pentru a completa designul.

Țesături și textile

Adaugă perne decorative, covoare și draperii din materiale naturale precum bumbacul, inul sau mătasea pentru a completa oriental design interior. Optează pentru modele și texturi inspirate din tradițiile asiatice, cum ar fi motive florale sau geometrice.

Include accente naturale

Adaugă plante de interior și elemente decorative inspirate din natură, precum aranjamente florale sau sculpturi din lemn sau piatră. Aceste accente naturale aduc o notă de prospețime în oriental design interior.

Arta și decorațiuni

Include lucrări de artă asiatice sau imprimeuri cu motive tradiționale în oriental design interior. Poți alege tablouri, picturi sau obiecte artizanale care să reflecte estetica și cultura orientală.

Creează spații deschise

Încearcă să păstrezi spațiile deschise și organizate, evitând aglomerația și excesul de obiecte în încăpere. Adoptă principiile de minimalism și organizare pentru a crea un mediu calm și relaxant.

De-a lungul timpului, ne-am diferențiat în industrie prin profesionalism, rapiditate în execuție și creativitate în abordare în creare unui oriental design interior, prin care am adus rafinament și eleganță în fiecare zonă.

Punem un accent deosebit pe calitatea materialelor utilizate pentru crearea unui oriental design interior, motiv pentru care sunt stricți în alegerea colaboratorilor. Alegem doar furnizori recunoscuți în industrie pentru materiale durabile și cu design deosebit. Oferim de asemenea, finisaje, echipamente sanitare și electrice la calitate înaltă.

Beneficii servicii de design interior Atrix Concept

Beneficii servicii de design interior Atrix Concept

Dacă îți dorești să obții un oriental design in care să te încânte de fiecare dată când ajungia casă și să te înarce cu energie, și mai ales să ai un loc care să te reprezinte, apelează cu încredere la Atrix Concept – firma de design interior București și din țară. 

 Echipa noastră de arhitecți, designeri și consultanți îți stau la dispoziție și își oferă ajutor în crearea unui design interior gasrsonieră mică, care să schimbe cu totul aspectul. Astfel, indiferent de stilul preferat sau bugetul disponibil, la Atrix Concept vei găsi soluții creative și inovatoare care să-ți transforme spațiul într-unul deosebit.

Cum iei legătura cu Atrix Concept

Contactează acum Atrix Concept la numărul de telefon afișat pe site, printr-un email sau prin completarea formularului pentru a beneficia de consultanță în designul interior și implicit de amenajarea spațiului într-un mod cât mai originial. Atrix Concept oferă servicii de amenjare interioară în București, Ilfov, precum și în alte orașe din țară.

Contactează acum Atrix Concept și bucură-te de servicii de calitate în amenajarea spațiilor cu accent pe estetică, funcționalitate, dar și pe exprimarea stilului personal. Alege Atrix Concept. Alege calitate!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top