Transformă-ți Spațiul cu Stil Contemporan în Designul Interior

Transformă-ți Spațiul cu Stil Contemporan în Designul Interior
4.8/5 - (5 votes)

Stil contemporan în design interior se concentrează pe crearea unui design adaptat la stilul de viață al oameilor din prezent. Urmând astfel ultimele trenduri în amenajarea spațiului și influențele tehnologice, adoptând stil contemporan design interior vei avea o locuință care să-ți reflecte stilul personal.

Ce ai citit pe acest blog

Dacă îți dorești să explorezi stilul contemporan design interior pentru a obține un spațiu armonios care să corepundă gusturilor tale, atunci ai ajuns unde trebuie. În rândurile care umează vom pătrunde în dedesubturile stil contemporan design interior și îți vom prezenta idei de amenajare pe care le abordezi pentru spațiul tău. De asemenea, vom explica detaliat care sunt diferențele dintre stil contemporan deign interior și stil modern. Multe persoană consideră că urmează aceeași linie de design. Lucru care este total neadevătat. Așadar, rămâi să citești acest articol pentru a te lămuri.

Pentru a vedea mai multe proiecte cu Stil Contemporan în Designul Interior, vizitați pagina Proiecte de Design Interior.

Nume(Required)
Diferența dintre stil contemporan design interior și stil modern

Diferența dintre stil contemporan design interior și stil modern

Din lipsă de cunoștințe și din perpetuarea anumitor informații eronate, foarte multe persoane consideră că stilul modern și stilul contemporan design interior reprezintă acealași lucru. În cele ce urmează am explicat oferit caracterisitici definitorii pentru fiecare stil în parte, pentru a le putea deosebi mai ușor.

Stilul modern a apărut la începutul secolului XX, în urma mișcării moderniste din arhitectură și design. Caracteristica de bază a acestui stil de amenajări interioare este simtria corpurilor organice, paleta de culori neutre și păstrarea unei direcții cât mai echilibrate pentru un spațiu organizat.

În schimb, stilul contemporan a apărut în anii ’70 și prezintă elemente din modernism și postmodernism, adaptându-se constant la stilul de viață al oamenilor. Întâlnim astfel stil contemporan design interior cu accente din stilurile Art-Deco, minimalist, shabby chic, etc. De asemenea, una dintre caracteristicile stilului este integrarea tehnologiei în amenajarea spațiilor. Alte carcateristici definitorii ale stilului sunt varietatea de forme geometrice, accente de culoare vii sau contraste, puține elemente decorative și altele. În final, elementele se completeaza pentru a reda un spațiu ordonat și plăcut estetic.

Cromatica stil contemporan design interior

Cromatica stil contemporan design interior

Culorile au un rol important în amenajarea unui interior, deoarece îți influențează starea. Astfel, indiferen dacă vrei să redecorezi și să abordezi stil contemporan în design interior, atât pentru locuința ta, sau pentru amenajarea unui spațiu de vânzare pentru businessul tău, trebuie să fii foarte atent în alegerea culorilor, o dată pentru a obține stilul contemporan design interior și a două oară pentru a crea o stare de relaxare în locuință. Nu vrei ca atunci când ajungi acasă, de la muncă, să vezi un perete gri sau un verde saturat, alături de o canapea din catifea mov.

Pentru a obține stil contemporan în design interior, trebuie să folosești o paleta cromatică alcătuită din nunațe precum alb, gri, negru, bej, culoarea untului sau nuanțe pământii singular sau în diferite scheme de culori. De exemplu, poți combina culori neutre, nunațe pământii sau contrastele alb-negru pentru a obține o stare de relaxare. Iar pentru accente poți să introduci culori precum roșu, portocaliu, indigo, pentru a avea și influențe chabby chic. Tot în aceeași direcție poți să întroduci în stil contemporan design interior și imprimeuri geometrice, cu flori sau abstracte. Pentru a evindenția pereții într-un stil contemporan design interior poți să opteze pentru o podea de culoarea neagră.

Dacă doriți să aveți un Design Interior pentru o Casă cu Etaj, faceți clic pe link-ul Design Interior Case cu Etaj.

Culorile vibrante, cum ar fi albastru electric, verde smarald, roșu intens sau galben strălucitor, pot fi folosite în perdele, perne decorative, tablouri sau alte accesorii pentru a crea un punct de accent în stil contemporan design interior.

Culorile pastelate, cum ar fi rozul pal, lavanda sau albastrul deschis, sunt perfecte pentru a adăuga un delicat în stilul contemporan design interior. Aceste culori delicate pot fi folosite în perdele, tapițerii sau alte accesorii pentru a aduce un plus de căldură și confort în cameră.

Culoare pereți în stil contemporan în design interior

Culoare pereți în stil contemporan în design interior

În stil contemporan în design interior, paleta cromatică folosită pentru pereți este una neutră, însă te poți juca, prin introducerea unor culori pastelate sau chiar vibrante, dacă ales de exemplu, o canapea de culoare crem. Iată câteva culori pentru zona pereților potrivite în stil contemporan în design interior.

Dacă sunteți interesat de Designul Interior Oriental, faceți clic pe link-ul Design Interior Oriental.

Culori neutre

 Nuanțele de alb, crem, gri și bej sunt alegeri populare pentru pereți într-un stil contemporan în design interior interior. Aceste culori neutre oferă un fundal cald și versatil pentru mobilierul și accesoriile contemporane.

contemporan design interior

Nuanțe pastelate

Culorile pastelate, cum ar fi albastrul deschis, verdele mentă sau rozul pal, pot adăuga accent vizual într-un interior contemporan, păstrând totodată un aspect rafinat și elegant.

Culori saturate

Pentru a adăuga dinamism în stil contemporan în design interior poți opta pentru culori saturate, cum ar fi roz deschis, verde oliv sau culoarea teracotei. Aceste culori pot fi folosite pe un perete accent sau în spații mai mici pentru a adăuga profunzime și caracter.

Tonuri de gri

 Griul este o culoare populară în designul contemporan datorită versatilității sale și a abilității de a crea un fundal elegant și sofisticat pentru diferite elemente de design. Poți opta pentru tonuri de gri calde sau reci în funcție de preferințele personale și de paleta generală de culori a spațiului.

Mobilier în stil contemporan design interior

Mobilier în stil contemporan design interior

Mobila potrivită pentru crearea unui stil contemporan în design interior are linii simple, curate, cu influențe minimaliste. Piesele au dimensiuni mici, dar cu toate acestea sunt foarte încăpătoare. Dulapurile sunt multifuncționale, mobilierul fiind  modular, iar  ca finisaje, în stil contemporan în design interior se pretează cele din lemn, lucioase sau mate, combinate cu sticlă sau metal.

Ca materiale folosite în stil contemporan design interior menționăm sticla, metal, plastic, simple sau combinate cu lemnul sau pielea ecologică. În ceea ce privește culorile, mobilierul este prezent în nunțe neutre, contribuind la starea de relaxare, oferind în acealași timp o frumusețe atemporală.

Referitor la tapițerii, acestea sunt sunt de cele mai multe ori din materiale textile din fibre naturale precum: bumbac, mătase, iută, etc.

Mobilă pentru dormitor în stil contemporan design interior

Mobilă pentru dormitor în stil contemporan design interior

Mobila potrivită pentru un dormitor în stil contemporan este caracterizată de linii simple, forme curate și combinații de materiale Iată câteva idei pentru mobilă potrivită pentru stilul contemporan design interior.

Alege un pat cu un design minimalist, cu un cap de pat simplu, dreptunghiular sau cu linii curate din lemn în nuanțe naturale sau vopsit în culori neutre, sau poți alege un pat din metal.

Optează pentru dulapuri și comode cu linii simple și mânere discrete sau integrate. Culorile neutre sau pastelate sunt ideale pentru a contura stil contemporan design interior.

Dacă căutați Stilul Neoclasic în Designul Interior, puteți să-l vizionați de pe pagina dedicată Stilului Neoclasic în Designul Interior.

Noptierele în stilul contemporan design interior sunt adesea simple și compacte, cu design minimalist și funcțional. Acestea pot fi din lemn sau din materiale moderne, cum ar fi sticla sau metalul.

Pentru un stil contemporan în design interior trebuie să păstrezi un aspect ordonat. Utilizează astfel piese de mobilier cu spațiu de depozitare integrat, cum ar fi paturi cu sertare sau dulapuri cu uși glisante.

O oglindă modernă poate fi un element de design frumos și util într-un dormitor contemporan. Alege o oglindă cu un cadru simplu sau fără cadru pentru a completa aspectul.

Mobilier în living în stil contemporan în design interior

Mobilier în living în stil contemporan în design interior

Pentru un living în stil contemporan în design interior, mobila ar trebui să fie caracterizată de linii curate, și forme simple. Iată câteva sugestii pentru mobila potrivită pentru un living contemporan:

O canapea în stil contemporan ar trebui să aibă linii clare și curate, fără prea multe ornamente. Poți opta pentru o canapea cu un design modular sau o canapea în formă de L pentru a optimiza spațiul.

Alege scaune care se potrivesc cu canapeaua și care au un design simplu și ergonomic. Poți opta pentru scaune cu picioare metalice sau din lemn în culori neutre sau pastelate pentru a crea un punct de accent.

O măsuță de cafea în stil contemporan ar trebui să aibă un design simplu și funcțional. Poți opta pentru o măsuță cu un blat din sticlă sau lemn în nuanțe naturale, cu un cadru metalic sau din lemn.

Pentru a expune cărți, decorațiuni sau alte obiecte personale, poți adăuga rafturi sau biblioteci cu un design minimalist. Asigură-te că aceste piese se potrivesc în mod corespunzător cu restul mobilierului din living.

Adaugă confort și funcționalitate în stil contemporan în design interior prin amplasarea unor fotolii și set de taburet din diferite tapițeii. Acestea pot fi folosite atât pentru relaxare, cât și pentru a completa aspectul general al încăperii.

În stilul contemporan în design interior, alege lampadare și corpuri de iluminat cu un design care să completeze aspectul general al livingului. Poți opta pentru modele minimaliste sau pentru corpuri de iluminat suspendate pentru un accent vizual interesant.

Dacă este vorba de un living open space, atunci trebuie să alegi mobilierul și pentru zona de dining. În  acest caz trebuie să ai în vedere spațiul disponibil. În stil contemporan în design interior și în funcție de spațiu, poți alege o masă pătrat pe care să o așezi pe un covor tot în aceeași formă. Creezi astfel un design plăcut și separi în mod estetic funcțiunile, echilibrând în acealați timp și proporțiile.

Mobilier pentru baie în stil contemporan în design interior

Mobilier pentru baie în stil contemporan în design interior

Pentru a crea o baie în stil contemporan în design interior, este important să alegi mobilier care să fie funcțional, durabil și să se potrivească cu estetica generală a spațiului. În general, mobila pentru o baie în stil contemporan este caracterizată de linii curate, suprafețe netede și materiale moderne. Iată câteva sugestii pentru mobilier potrivit pentru o baie în stil contemporan

Dulapuri suspendate sau integrate

Optează pentru dulapuri suspendate sau integrate în perete pentru a economisi spațiu și a crea un stil contemporan în design interior ordonat. Alege materiale rezistente la umiditate, cum ar fi MDF-ul lăcuit sau lemnul tratat, pentru a asigura durabilitatea mobilierului.

Lavoare suspendate sau de tip bol

 Lavoarele suspendate sau de tip bol sunt ideale pentru o baie în stilul contemporan design interior, deoarece oferă un aspect aerisit și modern. Poți opta pentru lavoare din ceramică sau sticlă, cu linii simple și suprafețe netede.

Blaturi de baie minimaliste

Pentru a completa lavoarul, poți adăuga un blat de baie minimalist, fabricat din materiale conteporan, precum piatra natural ca marmură sau travertin. Evită ornamentele excesive și optează pentru linii curate și suprafețe netede.

Sisteme de depozitare inteligente

Pentru a organiza obiectele de uz zilnic și produsele de igienă personală, poți integra în mobilier sisteme de depozitare inteligente, cum ar fi sertare cu amortizoare sau rafturi retractabile. Asigură-te că mobilierul oferă suficient spațiu de depozitare fără a compromite aspectul general al băii.

Oglinzi cu lumina integrată

 O oglindă cu iluminare integrată poate adăuga un element practic și modern în baie, asigurând în același timp o iluminare optimă pentru machiaj și îngrijire personală. Alege o oglindă cu un cadru subțire potrivită pentru stil contemporan design interior.

Accesorii de baie moderne

Completează mobilierul cu accesorii de baie moderne, cum ar fi suporturi pentru prosoape din oțel inoxidabil sau accesorii de montare pe perete. Alege accesorii în aceleași finisaje și culori pentru a crea o coerență în design.

Mobilier pentru bucătărie în stil contemporan în design interior

Mobilier pentru bucătărie în stil contemporan în design interior

Pentru o bucătărie în stil contemporan, mobila ar trebui să fie funcțională, elegantă și să pună accent pe linii curate și materiale moderne. Vezi mai jos câteva modele de pise de mobilier în stil contemporan design interior.

Dulapuri cu finisaj lucios sau mat

Optează pentru dulapuri cu finisaj lucios sau mat, care să ofere un aspect contemporan și elegant. Poți alege culori neutre sau pastelate pentru a crea o atmosferă luminoasă și spațioasă în bucătărie.

Fronturi de dulap fără mânere

Pentru un aspect minimalist și contemporan, poți alege fronturi de dulap fără mânere sau cu mânere integrate. Aceasta oferă o estetică curată în stilul contemporan design interior.

Blaturi de lucru din materiale moderne

Alege blaturi de lucru din materiale precum granitul, travertine sau compozitul acrilic pentru o combinație de durabilitate și aspect contemporan. Poți opta și pentru blaturi în culori neutre sau cu texturi subtile în stilul contemporan design interior.

Insulă de bucătărie

O insulă de bucătărie poate fi un element central într-o bucătărie contemporană, oferind spațiu suplimentar de lucru și depozitare, precum și o zonă pentru servirea mesei. Asigură-te că insula are un design modern și funcțional, potrivit nevoilor tale și pentru stilul contemporan design interior.

Electrocasnice integrate

Pentru a menține un aspect ordonat și uniform în bucătărie, optează pentru electrocasnice integrate în mobilier sau cu finisaje, cum ar fi oțelul inoxidabil sau sticla neagră.

Corpuri de iluminat

 Completează designul bucătăriei cu corpuri de iluminat moderne, cum ar fi spoturi încorporate, plafoniere suspendate sau iluminare sub dulapuri. Alege corpuri de iluminat care să ofere atât funcționalitate, cât și estetică în stilul contemporan.

Accesorii practice și elegante

Completează mobilierul cu accesorii practice și elegante, cum ar fi suporturi pentru tacâmuri, organizatoare pentru sertare și suporturi pentru sticle. Asigură-te că aceste accesorii se potrivesc în stilul general al bucătăriei și contribuie la o experiență de gătit plăcută și eficientă.

Decorațiuni interioare în stil contemporan

Decorațiuni interioare în stil contemporan

Pentru a completa aspectul unei bucătării în stil contemporan, poți opta pentru decorațiuni interioare care să accentueze estetica și să aducă un plus de funcționalitate și stil. Vezi mai jos care sunt cele mai potrivite decorațiuni.

Tablouri și artă abstractă

Adaugă personalitate și caracter spațiului cu tablouri și lucrări de artă care să se potrivească cu paleta de culori și tema generală a bucătăriei. Poți opta pentru tablouri abstracte, fotografii artistice sau printuri grafice care să aducă un plus de culoare și energie.

Plante de interior

Introduce plante de interior pentru a aduce o notă de prospețime și viață în bucătărie. Alege plante care să se potrivească cu condițiile de iluminare din încăpere și care să aducă un aspect natural și reconfortant.

Accesorii de bucătărie moderne

 Investește în accesorii de bucătărie moderne și funcționale, cum ar fi suporturi pentru prosoape, recipiente de stocare sau organizatoare pentru sertare. Optează pentru accesorii cu finisaje contemporane și forme ergonomice care să se integreze armonios în spațiul bucătăriei.

Iluminare ambientală și funcțională

 Folosește iluminare ambientală și funcțională pentru a accentua diferitele zone din bucătărie și pentru a crea o atmosferă plăcută și confortabilă. Poți opta pentru spoturi încorporate, plafoniere suspendate sau iluminare sub dulapuri pentru a adăuga un plus de stil și funcționalitate.

Accente de culoare

Adaugă accente de culoare în bucătărie pentru a însufleți spațiul și pentru a crea un punct de accent interesant. Poți folosi accesorii de bucătărie, cum ar fi vase, boluri sau prosoape de bucătărie în culori vibrante sau pastelate pentru a aduce o notă de prospețime și vitalitate în interior.

Elemente de sticlă și metal

 Introduce în stil contemporan design interior elemente de sticlă și metal pentru a adăuga un aspect vizual plăcut și elegant. Poți opta pentru rafturi de sticlă, lămpi suspendate sau accesorii din oțel inoxidabil pentru a completa aspectul general al spațiului.

Culoarea mobilierului și ale aspect în stil contemporan design interior

Culoarea mobilierului și ale aspect în stil contemporan design interior

Dacă ai optat pentru un perete gri sau într-o nunață pământie, poți veni cu o piesă de mobilier în contrat. Creezi astfel un punct central și oferi vitalitate întregii camere amenajată în stil contemporan în design interior. Astfel, poți adăuga culori vibrante în perne decorative, tapițerii sau alte accesorii.

Tehnologie integrată în stilul contemporan design interior

Așa cum am menționat anterior, stilul contemporan design interior presupune adaptarea constantă pentru a crea spații care să se potrivească cu stilul de viață al oamenilor. Astfel, integrarea tehnologiei este un aspect de care să ții cont în abordarea unui stil contemporan design interior.

Tehnologie integrată în stilul contemporan design interior

Mobilierul contemporan poate fi proiectat pentru a integra tehnologii moderne, cum ar fi încărcarea wireless sau porturi USB, în special în piesele destinate spațiilor de lucru sau divertisment.

luminare inteligentă

Folosește sisteme de iluminare inteligente, cum ar fi becurile LED controlate prin aplicații mobile sau sistemele de iluminat cu senzori de mișcare. Acest lucru nu numai că simplifică stilul de viață, prin faptul că oferă posibilitatea de a regla intensitatea și temperatura culorii luminii în funcție de nevoi, dar contribuie și la eficiența energetică.

Controlul temperaturii și umidității

 Instalează termostate inteligente sau sisteme inteligente care permit ajustarea temperaturii și umidității din cameră în funcție de preferințe. Aceste sisteme pot fi controlate de la distanță prin intermediul telefonului sau al altor dispozitive conectate la internet, precum boxă inteligentă.

Sisteme de automatizare pentru ferestre

Instalează sisteme de automatizare a ferestrelor și a obloanelor pentru a regla nivelul de lumina. Le poți controla foarte ușor, ba chiar să le programezi prin intermediul telefonului sau a altor dispozitive inteligente, care permit ajustări precise în funcție de preferințe și condiții meteorologice.

Corpuri de iluminat în stil contemporan în design interior

Corpuri de iluminat în stil contemporan în design interior

Lumina joacă un rol important în stil contemporan design interior. Spațiile aerisite și luminoase fiind o caracterisitică definitorie. Pe lângă lumina naturală, cea artificială vine să completeze cu succes întregul spațiu în stil conceporan design interior, în așa fel încât proiectul să fie unul funcțional, nu numai plăcut estetic. Astfel, trebuie să pui accent pe introducerea a cât mai multe corpuri de iluminar și să combini diverse modele pentru a obține iluminat general, ambiental și local. Un sfat de ținut minte este să nu folosești draperii clasice, cu faldurile atât de bogate, care vor bloca lumina să pătrundă. Vezi mai jos ce copruri de iluminat sunt potrivite pentru stilul contemporan design interior.

Plafoniere cu design minimalist

Plafonierele cu un design simplu și curat sunt ideale pentru un spațiu contemporan. Alege plafoniere cu carcase metalice sau din sticlă transparentă sau opală, cu linii simple și forme geometrice.

Aplice de perete

 Aplicele de perete pot adăuga un efect vizual interesant și pot crea o atmosferă confortabilă și intimă în stilul contemporan în design interior. Optează pentru aplice cu design modern, cu finisaje metalice și forme geometrice sau organice.

stilul contemporan in design interior

Lămpi de podea și de masă

Lămpile de podea și de masă pot fi folosite pentru a aduce un accent de iluminare suplimentară și pentru a completa designul general al spațiului. Alege lămpi cu finisaje metalice lucioase sau mate și abajururi din materiale moderne sau transparente.

Corpuri suspendate și pendule decorative

Corpurile suspendate și pendulele sunt o alegere excelentă pentru iluminarea spațiul și pentru a oferi dinamism. Se pot utiliza atât în sufragerie, cât și în zona de luat masa. Optează pentru corpuri de iluminat suspendate cu design modern și forme interesante, cum ar fi sfere, cuburi sau forme abstracte.

Lămpi cu sistem de reglare a intensității și a temperaturii culorii

Alege lămpi cu sistem de reglare a intensității și a temperaturii culorii pentru a crea atmosfera potrivită în funcție de momentul zilei sau de activitatea desfășurată.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top