Modele si Stiluri Inovatoare de Amenajări Interioare în București

Modele si Stiluri Inovatoare de Amenajări Interioare în București
5/5 - (1 vote)

Modul în care alegi să-ți amenajezi locuința trebuie să-ți reflecte personalitatea și stilul tău de viață. Tuturor ni s-a întâmplat atunci când mergem în vizită la cineva, un prieten sau o rudă, să ne dăm seama de cum am pășit în casă că este decorată în stilul lui și pe lânga asta, are elemente inovatoare în deisgn.

Nume(Required)

În oricare colț te uitai, puteai să-ți dai seama că este despre el, despre pasiunile sale și despre obiceiuri și despre cum tehnologia de ultimă generația a creat un spațiu estetic și funcțional. Cu toate acestea, chiar dacă la o primă vedere te gândești că ai vrea și tu toate acele sisteme de iluminat inteligent și dispozitive care să-ți trimită notificări pe telefon, îți dai seama că pentru tine contează mai mult partea estetic în crearea de stiluri de amenjare și consideri că introducerea acestor dispozitive aduc după sine un design funcțional, fără accent pe estetică sau pe creativitate.

Dacă doriți să aveți un design interior pentru un bloc de apartamente în București, faceți clic pe linkul amenajări interioare apartamente bloc din București

Astfel, dacă vrei să te adopți și tu aceste sisteme smart în casa ta, dar să menți și o linie de design estetică, ai ajuns unde trebuie. În cele ce urmează am prezentat cum să abordezi stiluri de amenajari interioare pentru a avea un design inovator și creativ.

Inovație și creativitate în stiluri de amenajări interioare

Inovație și creativitate în stiluri de amenajări interioare

Stilurile de amenajări interioare care reușesc să te satisfacă atât din punct de vedere funcțional, cât și estetic au la bază creativitatea și inovație. Atunci când designerii le combină pe cele două, rezultă sisteme unice și eficiente care simplifică cu adevărat modul de viață.

Unul dintre beneficiile integrării creativității și inovației în stilurile de amenajare este că permite designerilor să creeze modele care nu sunt doar funcționale, ci și atractive din punct de vedere vizual.

Există o varietate de dispozitive smart pe care le poți adăuga în stiluri de amenajare interior pentru a îmbunătăți confortul.

Stiluri decorațiuni interioare inovative – Cum să le creezi

Inovația este procesul prin care integrezi creativitatea pentru a avea un lucru funcțional. Inovația în crearea de stiluri de amenajări interioare poate lua mai multe forme. Poate implica utilizarea de noi materiale sau tehnologii, regândirea practicilor tradiționale de design sau găsirea de noi modalități de rezolvare a problemelor. Prin adoptarea inovației, designerii pot crea modele de amenajări interioarecare nu sunt doar funcționale, ci și sustenabile, rentabile și ușor de utilizat.

Stiluri decorațiuni interioare inovative

Aducerea inovației pentru modele de amenajari interioare implică abordarea creativă a spațiilor, utilizarea tehnologiilor emergente și aducerea de soluții noi și originale. Iată câteva strategii pentru a aduce inovație în designul interior:

  • Studierea Tendințelor: Urmărește stiluri decoratiuni interioare și înțelege tendințele actuale în designul interior. Acest lucru îți poate oferi idei despre ce funcționează și ce este în vogă în prezent.
  • Explorarea Materialelor Inovatoare: Utilizează stiluri amenajare interior care presunu integrarea de materiale ecologice pentru mobilier, podele, pereți etc. Materialele noi pot aduce un aspect fresh și pot contribui la sustenabilitatea proiectului.
  • Integrarea Tehnologiei: Adaugă modele de amenajari interioare smart, cum ar fi sisteme de automatizare a casei, iluminat inteligen sau chiar elemente de realitate virtuală pentru a oferi o experiență modernă și conectată.
  • Personalizare și Flexibilitate: Oferă soluții personalizate și spații flexibile. Adaptează designul pentru a se potrivi nevoilor și preferințelor persoanale.
  • Adoptarea Sustenabilității: Include modele de amenajari interioare prietnoase cu natura, cum ar fi reciclarea materialelor, iluminatul cu eficiență energetică sau mobila produsă ecologic, poate aduce o inovație semnificativă.
Sistemele smart în crearea unui design inovator

Sistemele smart în crearea unui design inovator

Tehnologiile au un rol semnificativ în stiluri de amenajari interioare, aducând inovații și facilități care îmbunătățesc traiul. Prin implementarea sistemelor smart în casă, utilizatorii pot scurta timpul necesar realizării activităților de zi cu zi. Iată câteva categorii de dispozitive smart pe care le poți lua în considerare pentru a crea stiluri de amenajări interioare.

Boxe inteligente

Dispozitivele de la Amazon Echo, Google Home sau Apple HomePod sunt cele mai populare când vine vorba de integrarea tehnologiei în stiluri de amenajare interioară pentru a crea un design inovator. Acestea pot fi folosite cu control vocal pentru a simplifica realizarea diverselor activități. De exemplu poți crea o rutină prin programarea orelor la care să sune alarma dimineața, sau îți poate aminti de realizarea diverselor activități. Poate suna la ora 5.00PM și să te anunțe să mergi la sala de fitness sau să scoți carnea din congelator pentru a găti.

Iluminat inteligent

Becurile și sisteme de iluminat smart te pot ajuta să ajustezi intensitatea luminii și să alegi între lumina rece și caldă. Poți crea astfel atmosfere diferite în funcție de activitățile pe care le desfășori. De exemplu, dacă vrei să citești poți să setezi o lumină caldă și să scazi intensitatea, in schimb, dacă lucrezi de acasă ai nevoie de o lumina rece cu intensitate crescută. Astel, ai modele de amenajări interioare pentru living.

Termostate inteligente

Aceste dispositive te pot ajuta să controlezi temperatura din casă de la distanță. Poți să setezi anumite intervale orare la care să pornească termostatul, și astfel poți să si o temperatură optimă când ajungi acasă și de asemenea economisești și energie.

modele de amenajari interioare living

Senzori de mișcare și ferestre inteligente

Un model de amenajare interior inovator și care face parte din categoria de stiluri decorațiuni interioare este sistemul de senzori de mișcare. Îi poți programa să declaneșeze anumite acțiuni. De exemplu îi poți folosi pentru a porni iluminatul ambiental din living sau aparatul de aer condiționat.

Alt model inovator din gama de stiluri decorațiuni interioare sunt ferestrele inteligente care pot fi controlate de la distanță prin intermediul aplicației. Aces lucru înseamnă că poți deschide sau închide ferestrele chiar și atunci când nu ești acasă. Ai nevoie doar de conexiune la internet. Le poți programa pentru a se deschide sau închide în funcțiile de condițiile meteo sau de temperatura din casă. Contribui în acest fel la eficiența energetică și poți influența și alte persoane pentru abordarea stilurilor de amenajare interioară.

Unele ferestre inteligente vin cu designuri moderne și tehnologii inovatoare, precum sticla electro-cromatică care poate deveni opacă, creând astfel o atmosferă relaxantă.

Camere de supraveghere inteligente

Camerele de supraveghere smart sunt esențiale atunci când ai copii mici și îi lași să dormă în timp ce gătești și nu poți să-i supraveghezi. În acest caz poți monta o cameră de supraveghere în cameră și poți vizualiza live, prin intermediul aplicației dacă cel mic și-a schimbat poziția sau există alte situații pentru care este nevoie să mergi la el.

Prize inteligente

Prizele inteligente permit controlul dispozitivelor conectate la ele de la distanță. Acestea pot fi programate pentru a se porni sau opri automat și pot fi controlate prin intermediul smartphone-ului sau a asistenților vocali.

Controlul ușilor și al accesului

Sistemele smart de control al accesului, cum ar fi yalele smart sau sistemele cu interfon video îți pot oferi un nivel crescut de securitate. Reprezină astel inovație în stiluri amenajare interior.

Electrocasnice inteligente

Electrocasnice precum mașini de spălat, uscătoare, aspiratoare sau frigidere inteligente reprezintă inovație în stilurile de amenajare interior și reduc considerabil timpul pentru desfășurarea activităților casnice. Aspiratoarele inteligente pot fi controlate de la distanță prin intermediul unei aplicații mobile. În acest fel, poți porni, opri sau programa aspiratorul să facă curat atunci când nu ești acasă. De asemenea poți programa aspiratoarele să curățe automat în anumite zile sau ore. Unele aspiratoare smart permit controlul vocal prin intermediul asistenților vocali precum Amazon Alexa sau Google Assistant.

În ceea ce privește mașinile de spălat, unele dintre acestea au senzori care monitorizează nivelul de murdărie a hainelor și ajustează automat setările de spălare pentru a asigura o curățare eficientă. Mașinile de spălat smart adesea includ funcții pentru gestionarea eficientă a consumului de apă și energie. Iar, dacă apar probleme în timpul ciclului de spălare, mașinile de spălat smart pot trimite alerte prin intermediul aplicației mobile sau pot furniza analize detaliate pentru a ajuta utilizatorii să identifice și să rezolve problemele.

De asemenea, mașinile de spălat inteligente oferă adesea moduri de spălare specializate pentru diferite tipuri de țesături sau pentru a îndeplini anumite cerințe, cum ar fi spălarea rapidă sau delicată. Prin integrarea acestui model ai inovație în stiluri amenajare interior.

Senzori smart home control umiditate

Aparatele smart pentru controlul umidității sunt dispozitive care monitorizează și ajustează nivelul de umiditate dintr-un spațiu. Acestea sunt echipate cu senzori de umiditate care măsoară cantitatea de vapori de apă din aer. Poți seta nivelurile dorite de umiditate în funcție de preferințe sau recomandări medicale.

Multe aparate smart pentru controlul umidității oferă opțiuni de programare automată. Aceasta înseamnă că dispozitivul poate ajusta nivelul de umiditate în funcție de ora zilei sau alte criterii predefinite. Anumite dispozitive pot fi controlate de la distanță folosind aplicațilie mobile. Aceste aplicații oferă informații în timp real despre umiditatea din cameră și permit ajustarea setărilor de la distanță. De asemenea, anumite dispozitive pot fi controlate prin comenzi vocale prin intermediul asistenților vocali precum Alexa, Google Assistant sau Apple Siri.

modele de amenajari interioare

Întrerupătoare inteligente

Intrerupătoarele inteligente, cunoscute și sub denumirea de comutatoare sau prize inteligente, sunt dispozitive conectate la rețea care permit controlul dispozitivelor de iluminat sau aparatelor electronice printr-o aplicație mobilă sau prin intermediul asistenților vocali. Le poți folosi în stiluri decorațiuni interioare.

Întrerupătoarele inteligente pot fi instalate în locul intrerupătoarelor tradiționale, fiind conectate la rețeaua electrică existentă în casă. După instalare, acestea trebuie configurate prin intermediul unei aplicații mobile dedicate sau prin intermediul unui hub central, cum ar fi un asistent vocal sau un dispozitiv de automatizare a casei.

Jaluzele inteligente și electrice

Jaluzele inteligente și electrice sunt soluții moderne de gestionare a iluminării și a intimității într-o locuință. Acestea sunt echipate cu tehnologii care permit controlul lor la distanță, de obicei prin intermediul unor dispozitive smart sau telecomenzi. Iată câteva caracteristici cheie ale storurilor inteligente și electrice

Aceasta îți oferă posibilitatea de a le încadra în stilurile amenajare interior inovatoare prin deschiderea sau închiderea jaluzelele, de a ajusta nivelul de lumină și chiar de a programa anumite acțiuni în funcție de oră sau evenimente prin aplicația mobilă.

Multe dintre ele ptot fi folosite fi integrate cu asistenții astfel le poți controla prin comenzi vocale. Jaluzelele inteligente sunt disponibile într-o varietate de stiluri, culori și materiale, permițându-le să se integreze armonios în stiluri de amenajări interioare.

Unele vin echipate cu senzori care pot detecta nivelul de lumină ambientală sau prezența în cameră reprezentând astfel stiluri decorațiuni interioare inovatoare. Acești senzori permit ajustarea automată a poziției jaluzelelor în funcție de condițiile climatice. Prin posibilitatea de a programa automat deschiderea sau închiderea storurilor în funcție de nevoile de lumină sau de condițiile meteo, acestea pot contribui la economisirea energiei și, implicit, la reducerea costurilor.

Integrarea jaluzelelor electrice și inteligente poate aduce un plus de confort, eficiență și estetică în casa ta, oferind în același timp o soluție modernă și practică pentru gestionarea luminii și a intimității.

Asigură-te că dispozitivele smart pe care le alegi sunt compatibile între ele și pot fi integrate în stilurile de amenajare pentru a crea corență în desing. Este important să-ți configurezi și să-ți gestionezi dispozitivele în mod corespunzător pentru a beneficia la maximum de avantajele oferite de casa ta smart.

Modele de amenajări interioare living cu un design inovator

Modele de amenajări interioare living cu un design inovator

Livingul prin definiție este camera destinată relaxării. Acolo este amplasată canapeaua pe care te așezi după o zi solicitantă de muncă, dar și locul în care te relaxezi în compania prietenilor atunci când vin în vizită. Astfel trebuie să introduci elemente în design care să creeze o atmosferă primitoare și relaxantă. Și după ce ai stat pe site-urile magazinelor de home&deco și te-ai uitat la modele de amenajări interioare living cu design inovator ai văzut mai multe variante care ți-au atras atenția și pe care le poți integra în stilul de amenajare al locuinței tale. Iată astfel câteva idei de amenajare care te pot ajuta să creezi un design inovator.

Dacă căutați modele specifice de pictură interioară pentru apartamente, consultați pagina zugrăveli interioare apartamente 

Crearea unui perete de accent

Un perete de accent reprezintă o modalitate excelentă de a adăuga caracter și personalitate unei încăperi, evidențiind o zonă specifică. Pentru a crea un perete de accent ia în considerare următoarele sfaturi

Identifică peretele pe care dorești să-l evidențiezi. De obicei, se alege un perete principal din cameră

Alege o culoare sau o textură care să se deosebească de celelalte pereți din cameră. Poți opta pentru o nuanță contrastantă sau pentru un tapet cu modele interesante.

modele de amenajari interioare living

Adaugă un element distinctive. Poate fi o pictură, un tablou, fotografii personale sau chiar un obiect decorativ mai mare.

Tapetul sau autocolantul decorativ pot transforma rapid aspectul unui perete. Există o varietate de modele și texturi disponibile, de la culori solide la modele complexe.

Panourile decorative, cum ar fi panourile din lemn, plăcile de accent sau plăcile din polistiren, pot adăuga adâncime și interes unui perete de accent.

Folosește tehnici de vopsire speciale, cum ar fi vopsirea unui perete în două culori sau crearea unor efecte de gradient pentru a adăuga interes vizual.

Adaugă elemente naturale, cum ar fi rafturi pentru plante sau tablouri inspirate din natură. Acestea aduc prospețime casei.

Adaugă iluminare strategică pentru a evidenția anumite zone ale peretelui. Spoturile sau iluminarea cu LED-uri pot crea efecte vizuale interesante.

Alege piesele de mobilier și accesorii care se potrivesc cu noua estetică a peretelui de accent. Acestea pot completa designul și pot evidenția coerența estetică.

Încălzire în pardoseală

Dacă vrei un design inovator și să creezi o atmosferă cât mai primitoare și călduroasă în living atunci trebuie neapărat să optezi pentru încălzirea în pardoseală. 

Cel mai probabil ai auzit de la prieteni sau cunoștințe că iarna nu mai fosloesc papuci în casă chair dacă afară temperatura e sub limita înghețului și te-ai mirat pentru că tu de regulă porți șosete groase și papuci. Te-ai întrebat astfel ce presupune acest tip de încălzire a locuinței? Ce avantaje și dezavantaje are și care sunt modelele de pardoseală compatibile cu acest sistem.

stiluri de amenajari interioare

Sunt câteva dintre întrebările la care îți răspundem în cele ce urmează, pentru a te ajuta să iei cea mai bună decizie cu privire la adaptarea unui design inovator în stilul de amenajare interioară din living.

Unde întâlnim încălzirea în pardoseală

Conceptul de încălzire în pardoseală a început să fie tot mai adoptat, atât de cei care locuiesc la casă, cât și de cei care au o locuință la bloc, și nu numai. Chiar dacă nu îți dai seama, chiar și cei din centrele comerciale, sau spațiile horeca au integrat încălzirea în pardoseală în stilul de amenajare. De asemenea, sistemul de încălzire în pardoseală mai este întâlnit în clădirile de birouri, căminele pentru persoanele în vârstă, unitățile medicale și în instituțiile de învățământ.

Citiți acest blog: amenajări interioare living cu scară interioară 

Ce este încălzirea prin pardoseală

Încălzirea în pardoseală este un sistem de încălzire care utilizează conductoare speciale care se găsesc în interiorul pardoselii și permit distribuirea căldurii de jos în sus, comparativ cu sistemele tradiționale de încălzire.

Așadar, încălzirea prin pardoseală presupune instalarea unui sistem complex, compus dintr-un kit special, conducte, covoare electrice și accesorii. De astfel este recomandat să apelezi la serviciile firmelor specializate și la persoane calificate pentru a monta un astfel de sistem și pentru a alege pardoseala compatibilă cu acesta. În rândurile care urmează ți-am prezentat câteva tipuri de sisteme de încălzire în pardoseală pe care să le adopți pentru a crea un design inovator.

Tipuri de sisteme de încălzire în pardoseală

Tipuri de sisteme de încălzire în pardoseală

Există două tipuri de sisteme de încălzire prin pardoseală

Prin încorporarea de cabluri electrice

Pirn încorporarea de cabluri electrice în șapă fie prin înglobarea unui covoraș electric în adezivul care ajută la instalarea pardoselii. Acestea vor fi conectare la sistemul electric prin intermediul unor senzori vor emite căldură, în funcție de comanda de la termostatele ambientale. Cu alte cuvinte, dacă într-o încăpere nu se află nimeni, sistemul nu se va activa, iar temperatura din fiecare cameră va fi cea setată initial.

Prin încălzirea cu agent termic

Această metodă presupune montarea unor conducte de tur și retur în pardoseală dedesubt care să încălzească apa. Conductele s epot conecta fie la sistemul de apă caldă centralizat, fie la centrala termică (pe gaz, pe combustibil solid, electrică), un boiler, la pompele de căldură și chiar la un sistem bazat pe energie solară ori eoliană. La fel ca în cazul celeilalte variante, pentru eficientizarea sistemului, este recomandat să montezi un temostat. Integrarea acestui system de încălzire reprezintă o inovație în design și se încadrează în stilurile de amenjări interioare de top.

Rolul firmei de amenăjări interioare

Rolul firmei de amenăjări interioare

De la amenajări moderne și minimaliste până la stiluri glam și insustrial, companiile de design interior din București își pun amprenta într-un mod aparte și realizează proiecte de amenajare care să reflecte personalitatea clientului.

Cu echipe talentate de arhitecți, designeri și consultanți, firmele de design interior lucrează cu pasiune și determinare pentru a crea stiluri de amenajari interioare cu accent pe inovație.

Abordările personalizate și atenția la detalii sunt elementele cheie care definesc aceste firme de design interior din București.

Fie că vorbim despre spații rezidențiale sau comerciale, firmele de design interior din București se disting prin abordări inovatoare în folosirea culorilor, texturilor și elementelor decorative. Ele sunt dedicate să ofere soluții practice și estetice, în armonie cu cerințele și gusturile personale.

Avantajele colaborării cu Atrix Concept

Avantajele colaborării cu Atrix Concept

Atrix Concept este o firmă de amenajări interioare din București și din țară cu o vastă experiență în domeniu. De-a lungul timpului a realizat mai multe proiecte de amenajare, de la locuințe, până la clădiri de birouri, spații comerciale și horeca.

Echipa Atrix Concept este compusă din arhitecți, designeri și consultanți în designul interior recunoscuți pentru profesionalism și dedicarea în amenajarea interioară a spațiilor din București și din țară.

Atrix Concept îți oferă un pachet complet cu servicii de amenajare pentru ca tu să ai într-un final locuința la care ai visat, sau să trasnmiți valorile și misunea, dacă este vorba despre un spațiu comercial. Echipa de design de la Atrix Concept are studii recunsocute în domeniu și cetificări în designul interior este la curent cu cele mai noi tendințe de amenajare a spațiilor din București. Știe cum să valorifice potențialul fiecărei locuinței sau spațiul comercial și reușește de fiecare dată să livreze un proiect de amenajare care să satisfacă atât din punct de vedere estetic, cât și funcțional

Astfel, dacă vrei un design deosebit pentru apartamentul tău sau un spațiu comercial prin care să transmiți valorile apelează la Atrix Concept – firma de design interior din București și din țară. Contactează-ne la numărul de telefon afișat pe site, printr-un email sau prin completarea formularului. Un consultant te va contacta imediat pentru a stabili o întâlnire.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top
Call Now Button