Cele mai bune idei pentru amenajarea interioară ale unui salon de înfrumusețare

amenajari interioare salon infrumusetare
4.7/5 - (3 votes)

Dacă vrei să ai un business în zona de beauty și ai ales spațiul pentru un salon de înfrumusețare acum urmează partea de amenajare interioară. Trebuie să acorzi atenție deosebită temei salonului și elementele care conturează stilul de amenajare ales. Pe lângă crearea unei imagini impecabile, designul trebuie să reflecte calitatea serviciilor oferite. Să bifezi toate aspectele care țin de oferirea de servicii de înfrumusețare ireproșabile, fie că este vorba de o manichiură, de o coaufură sau de timpul de așteptare.

Ce ai citit pe acest blog

Nume(Required)

Rolul amenajării interioare ale unui salon de înfrumusețare

În industria de beauty, aspectul unui salon de înfrumusețare, atât exterior, cât și interior joacă un rol foarte important în alegerea unui salon în detrimentul altuia. Este primul lucru pe care îl observă clienții, până să ajungă să beneficieze de serviciile în sine. De altfel, tuturor ni s-a întâmplat ca atunci când povestim de experiența pe care am avut-o cu un salon de înfrumusețare să menționăm și “cum arată salonul în interior”, iar dacă uităm să menționăm, sigur primim această întrebare. Iar aici intervine o problemă. Cum să-ți amenajezi interiorul unui salon astfel încât să atragi clienții și să-i determini să-ți mai calce pragul și a doua oara?

Pentru a primi idei de design pentru o casă cu două camere, faceți clic pe link-ul amenajarea unui apartament cu 2 camere 

În acest articol, am pregătit câteva idei de amenajare ale unui salon de înfrumusețare și tips and tricks care să te ajute să rămâi în mintea clienților, atât prin serviciile oferite, cât și prin designul interior.

Rolul amenajării interioare ale unui salon de înfrumusețare

Pașii pentru amenajarea unui salon de înfrumusețare

Pentru a amenaja un salon de înfrumusețare trebuie să iei în calcul mai multe aspecte, precum conceptul. Ce vrei să transmiți prin conceptul ales? Este un salon luxury, în care clienții se descalță și stau în papuci pentru a se simți mai confortabili? Sau vrei să înlocuiești scaunele clasice cu fotofii puf pentru un plus de confort? Toate aceste elemente de amenajare trebuie să fuzioneze și să rezulte într-un design care să reflecte calitatea serviciilor oferite.

Cum alegi conceptul unui salon de înfrumusețare?

Indiferent ca vrei să ai un coafor, un salon de manichiură și pedichiură, unul de cosmetică sau un spațiu care înglobează toate aceste servicii, toate zonele trebuie să aibă același design pentru a completa aspectul general al salonului și să transmită valorile brandului.

Cum alegi conceptul unui salon de înfrumusețare?

Concept eco-friendly

În zilele noastre se pune foarte mult accent pe sustenabilitate, iar din acest motiv tot mai multe businessuri se adaptează și oferă servicii și produse care să fie prietenoase cu mediul înconjurătot. Astfel, un salon de înfrumusețare cu un concept eco-friendly ar impacta publicul și ar determina clinenții să revină.

În partea de jos am prezentat câteva aspecte pe care să le iei în calcul dacă vrei să ai un salon de înfrumusețare eco-friendly

Produse ecologice: Ia în considerare utilizarea produselor de înfrumusețare ecologice, fie că este vorba de lacuri de unghii, vopsea de păr, etc.

Eficiență energetică: Investește în sisteme de iluminat și încâlzire eficientă din punct de vedere energetic. O variantă în această direcție ar fi becurile LED sau termostatul.

Continut sugerat: amenajări interioare living cu scară interioară 

Reducerea consumului de apă: Utilizează baterii de chiuvetă cu debit redus.

Metode de reciclare: Amenajează containere speciale pentru a recicla plasticul, hârtia și sticla. În acest fel determinii și clienții de salon să adopte această practică și acasă.

Ustensile durabile pentru salon: Alege să folosești ustensible cu durabilitate în timp, cum ar fi perii de păr, piepteni, etc. De asemeena, optează pentru produse fabricate din materiale regenerabile sau din conținut reciclat.

Practici de curățare ecologică: Folosește produse de curățare ecologice care sunt biodegradabile și non-toxice.

Salon de înfrumusețare și cafenea

Cum ar fi să servești o cafea sau un ceai în timp ce te bucuri de o manichiură? Acest concept este adaptat în saloanele de înfrumusețare din alte țări și potrivit statisticilor, clientele pleacă mai fericite după ce și-au setvit cafeaua în timp ce s-au bucurat de o manichiură executată corect.

Salon de înfrumusețare pentru seniori

Dacă există frizerii pentru copii, de ce nu ar exista și saloane de înfrumusețare pentru seniori? Prin acest concept îți propui să oferi servicii de înfrumusețare persoanelor cu vârsta peste 50 de ani.

Stilul de amenajare al unui salon de înfrumusețare

Stilul de amenajare al unui salon de înfrumusețare

După ce ai ales conceptul salonului de înfrumusețare trebuie să-l încadrezi într-un stil de amenajare. Deși, poate la prima vedere ești tentat să adopți stilul minimalist, fiind infuențat probabil de saloanele de înfrumusețare în care ai mai fost, trebuie să ieși în evidență și să adopți un alt stil de amenajare interioară.

Pentru a obține mai multe idei în domeniul designului interior pentru o bucătărie cu spațiu deschis mic, faceți clic pe link-ul amenajări interioare pentru o bucătărie open space mică 

Stilul vintage în amenajarea unui salon de înfrumusețareâ

O idee de amenajare pentru un salon de înfrumusețare este stilul vintage. Este întâlnit mai mult în barber shop, dar se poate aplica și într-un salon de cosmetică sau de epilare. Iar cu elementele de design potrivite poți să-l adaptezi cu ușurință la conceptul ales.

Referitor la aspectele generale ale unui stil vintage menționăm piese de mobilier din lemn masiv, scaune tapițate din piele, candelabru cu abrajururi din pânza sau cristale, completate bineînțeles de un parfum cu note lemnoase.

Stilul chabby chic în amenajarea unui salon de înfrumusețare

Stilul chabby chic în amenajarea unui salon de înfrumusețare

Stilul chabby-chic este potrivit pentru amenajarea unui salon pentru manichiură și pedichiură sau pentru un centru SPA.

Stilul Shabby Chic este caracterizat prin combinația între aspectul vintage și cel rustic, oferind o atmosferă romantică și ușor piedută. În amenajarea unui salon de înfrumusețare în acest stil trebuie să folosești culori deschise, cum ar fi alb, crem, roz pal, albastru sau verde pastel și să amplasezi piese de mobilier vechi, cu aspect uzat.

Stilul rustic pentru amenajarea unui salon de înfrumusețare

Stilul Country într-un salon de înfrumusețare poate aduce o atmosferă caldă, prietenoasă și relaxantă. Pentru a crea această atmosferă trebuie să pui accent pe culori calde și naturale, cum ar fi nuanțe de maro, bej, verde deschis și albastru deschis. Mobilierul trebuie să fie din lemn solid, cu finisaje naturale sau vopsit în culori deschise. Poți opta pentru scaune confortabile, mese din lemn masiv și alte piese care să aducă un aer rustic.

Folosește textile confortabile, cum ar fi perne decorative, pături moi sau draperii din materiale naturale. Aceste detalii vor adăuga căldură și confort spațiului.

Stilul boem pentru amenajarea unui salon de înfrumusețare

Stilul boem pentru amenajarea unui salon de înfrumusețare

Stilul boem într-un salon de înfrumusețare poate aduce o atmosferă relaxată și să-i determine pe clienți să se simtă ca într-un basm atunci când beneficiază de serviciile salonului sau sunt în zona de așteptare.

Pentru a avea această atmosferă de basm în salonul tău trebuie să folosești o paletă de culori bogată și vibrantă, cum ar fi roșu, portocaliu, mov, albastru electric sau verde smarald.  Să optezi pentru textile cu modele bogate, precum perdele cu printuri florale.

Stilul eclectic pentru amenajarea unui salon de înfrumusețare

Stilul eclectic într-un salon de înfrumusețare oferă posibilitatea de a combina diverse elemente, texturi și stiluri pentru a crea un spațiu original. Fiind vorba despre experimentare, combină culori vibrante cu nuanțe neutre sau pastel în funcție de cocneptul ales și de atmosfera pe care vrei să o creezi. În ceee ce privește mobilierul, trebuie să te asiguri că este din stiluri diferite. Combină scaune vintage cu mese moderne sau oglinzi art deco. De asemenea, adaugă elemente decorative care reflectă “personalitatea salonului”.

Stilul mediteraneean pentru amenajarea unui salon de înfrumusețare

Stilul mediteraneean în amenajarea unui salon de înfrumusețare poate aduce o atmosferă relaxantă atunci când beneficiezi de serviciile, dar și atunci când așepeți. Pentru a amenaja salonul în acest stil, alege culori calde, precum auriu și albastru deschis care să aducă aminte de un peisaj de vacanță. Folosește materiale naturale precum piatra, lemnul și ceramica pentru elementele decorative.

Stilul mediteraneean pentru amenajarea unui salon de înfrumusețare

În zona de recepție sau de așteptare optează pentru mobilier cu linii simple și elegante. Adaugp canapele confortabile și perne decorative în nuanțe mediteraneene. Completează cu accesorii precum lumânări cu arome delicate, plante în ghivece și draperii pentru a crea o atmosferă relaxantă.

Iluminatul în salonul de înfrumusețare

Fie că vorbim despre un coafor, o frizerie, un salon pentru manichiură sau un salon pentru tratamente cosmetice, iluminatul este un aspect important de luat în amenajarea spațiului. Folosește spoturi sau iluminat direcțional pentru a evidenția anumite zone, cum ar fi oglinda pentru machiaj sau rafturile cu produse. Adaugă lumină decorativă pentru a sublinia anumite elemente de design sau pentru a crea un ambient plăcut în zona de așteptare.

Orice sursă alegi, asigură-te că lumina este distribuită uniform în întreg spațiul. În zona scaunelor de coafură, lumina trebuie sa fie mai puternică si sa lumineze în primul rând fața clientului, fără a crea umbre, care pot da o  impresie greșită despre noua tunsoare. În schimb, în zona de așteptare te sfătuim să optezi pentru o lumină mai caldă pentru a crea o atmosferă relaxantă și primitoare.

Iluminatul în salonul de înfrumusețare

Iluminatul în spațiile de lucru din salonul de înfrumusețare

Zona scaunului de frizer

Această zonă necesită o atenție deosebită pentru a crea o iluminare adecvată. Lumina trebuie să fie direcțională, pentru ca stiliștii să poată să-și desfășoare treaba. Recomandăm să plasezi spoturi deasupra scaunul și în lateral. Zona de spălare necesită, de asemenea o iluminare adecvată. Instalează lumini de cale deasupra scaunului de spălat. Asigură-te că o ai o iluminare direcțională și în zona cu vitrinele în care se află produsele cosmetice la vânzare. În acest fel le evidențiezi. De asemenea, nu uita de instalarea luminilor de cale în  jurul oglinzilor, astfel încât clienții să-și poată vedea coafura clar.

Iluminatul într-un salon de manichiură

Într-un salon de manichiură, iluminatul este esențial pentru a asigura desfășurarea corectă a serviciilor și pentru a oferi clienților o experiență plăcută.  Folosește becuri cu temperatură de culoare apropiată de lumina naturală pentru a asigura o prezentare clară a culorilor și a detaliilor.

Adaugă iluminat ambiental cu lumină caldă în zona de așteptare sau în jurul mesei de manichiură pentru a crea o atmosferă relaxantă.

Instalează surse de lumină direcțională deasupra fiecărui post de manichiură pentru a asigura o iluminare uniformă a unghiilor și a mâinilor.

Optează pentru lumină reglabilă în funcție de stadiul manichiurii. În momentul în care aplici oja sau faci construcția unghiilor poți folosi o lumina mai puternică pentru a evidenția detaliile.

Utilizarea oglinzilor în salonul de înfrumusețare

Utilizarea oglinzilor în salonul de înfrumusețare

Oglinzile sunt un obiect indispensabil într-un salon de înfrumusețare, astfel că trebuie să acorzi o mare atenție formei și mărimii. De asemenea, oglinziile trebuie să se încadreze în stilul de amenajare pe care pe care vrei să-l aplici.

De exemplu, oglinzile clasice de formă rotundă sunt potrivite pentru un decor retro. Având un aer mai feminin, recomandăm utilizarea lor într-un salon de cosmetică. În schimb, oglinzile dreptunghiulare sunt mai moderne și se potrivesc într-un salon de frizerie/coafură, unde trebuie să evidențiezi detaliile.

Oglinziile care au rame sunt utilizare în saloanele decorate în stil clasic sau elegant. Pe când cele fără rame se potrivesc pentru un stil modern sau elegant.

De asemenea, oglinda din zona de tuns trebuie să fie mare, astfel încât clientul să se poată vedea din toate unghiurile pentru a-și da seama de noua coafură. Aici trebuie să iei în considerare și tipul de scaun.

Algerea stilului de mobilier într-un salon de înfrumusețare

Într-un salon de înfrumusețare, mobilierul joacă un rol foarte important în crearea unei atmosfere plăcute și relaxante și îi determină pe clienții să revină. Astfel, chiar dacă stylistul a reușit să realizeze o tunsoare modernă care să scoată în evidență trăsăturile clientei, aceasta va ține mine și cum s-a simțit pe scaunul respectiv, dacă a stat comod sau nu.

Optează pentru scaune cu un design ergonomic, care să ofere o poziție adecavtă spatelui și să le permită clienților să stea confortabil în timpul procedurilor. Pentru un plus de confort, alege scaune cu perne moi, în special pentru servicii mai lungi, cum ar fi coafura sau manichiura.

Dacă spațiul îți permite, ia în considerare scaune mobile sau cu roți pentru ca stilystul să poate ajunge mai rapid la produse.

Mobilierul trebuie ales și din punct de vedere estetic. La fel ca celelalte elemente decorative din salon, acesta trebuie să se încadreze în design. Fie că alegi un stil de amenajare eclectic, modern sau rustic, trebuie să creezi armonie în design. Un salon aglomerat cu piese de mobilier sau elemente decorative din stiluri diferite poate aduce o stare de agitație.

Amenajarea zonei de recepție într-un salon de înfrumusețare

Atunci când clienții întră în salon fac prima data cunoștința cu zona de recepție sau zona de aștepare, care joacă un rol important în decizia de a rămâne sau a părăsi salonul. Pe lângă timpul pe care clienții îl petrec în această zonă, este important și modul în care este amenajată.

Alege un design atrăgător și primitor, care să se incadreze perfect spatiului, atat din punct de vedere ar dimensiunii cat si al design-ului. Amplasează canapele comode și o măsuță pe care clienții să poată servi un ceai sau o cafea în timp ce așteaptă să fie preluați.

Elemente decorative în zona de recepție într-un salon de înfrumusețare

Elementele decorative de pe pereți pot aduce un plus de eleganță și personalitate într-un salon de înfrumusețare. Iată câteva sugestii:

Tablouri sau decorațiuni abstracte: Alege tablouri sau decorațiuni care să se potrivească temei generale a salonului. Culorile și texturile pot adăuga un element vizual interesant.

Tapet sau perete accent: Optează pentru un perete cu tapet într-un design elegant sau în culori care se potrivesc cu cromatica salonului.

Plante și flori în ghivece: Adaugă plante sau flori în ghivece pentru a crea o atmosferă relxantă în zona de recepție.

Elemente personalizate: Adaugă elemente care să se potrivească cu conceptul ales. Poți amplasa elemente de logo în diferite cadre.

Zona de coafor într-un salon de înfrumusețare

Atunci când amenajezi zona de coafor trebuie să iei în calcul spațiul pe care îl ai pentru a putea amplasa scaunele, scafele, dar și pentru a-ți permite să te deplasezi cu ușurință pentru a ajunge la echipamentele pe care trebuie să le utilizezi.

Lumina este un aspect important în zona de coafor. Opteză pentru un design care să permită cât mai mult luminii să pătrundă în interior. Folosește spoturi în jurul scaunelor pentru a ajuta clienții să-și dea seama de nuanța părului în cazul în care s-au vopsit.

În ceea ce privește mobilierul, este important să alegi scaune de coafură confortabile și reglabile, pentru o mai bună postură în timpul tunsului. De asemenea, cele cu bază rotativă sunt cele mai bune, deoarece facilitează realizarea coafurii și nu-i mai spui clientului să-și schimbe poziția dacă ai nevoie să vizualizezi părul dintr-un anume unghi.

Zona pentru manichiură și pedichiură într-un salon de înfrumusețare

În prezent, to mai multe femei apelează la serviciile unui salon pentru a-și realiza manichiura sau pedichiura, astfel, trebuie să încerci să te diferențiezi prin orice modalitate. Spațiul pentru manichiură și pedichiură trebuie să fie separate de celelalte zone din coafor. Nimănui nu i-ar plăcea să audă zgomot de uscător atunci când își face manichiura. De asemenea, trebuie să optezi și pentru un iluminat bun pentru a oferi clientei un aspect cât mai clar al culorii pentru a știi ce alegere să facă. Trebuie să plusezi pe partea de curățenie și să un spațiu cât mai îngrijit. Nu trebuie să lipsească soluțiile dezinfectane, atât cele pentru mâini cât și dezinfectanți pentru suprafețe. Iar tot instrumentarul și accesoriile necesare să fie bine depozitate în dulapuri curate, la îndemână. Iar atunci când alegi mobilierul trebuie să oferi o senzație confortabilă, atât pentru angajat, cât și pentru client.

Zona de manichiură și pedichiură trebuie să fie echipată cu un sistem adecvat de ventilare și cu un sistem de curățare și dezinfectare pentru a preveni răspândirea bacteriilor și a altor agenți patogeni.

Zona de cosmetică într-un salon de înfrumusețare

Zona în care se realizează procedurile cosmetice ar trebui să aibă un aspect plăcut și relaxant pentru a ajuta clienții să se deconecteze după o zi încărcată. Astfel trebuie să existe un pat special care să le ofere clienților o poziție relxantă, dar și adecvată pentru serviciul ales. Trebuie să mai fie prezent scaunul cosmeticienei, de pereferat cu bază rotativă, pentru se deplasa cu ușurință către recipientul de ceară, dacă este este un serviciu de epilare sau către produse cosmetice, dacă se realizează un tratament pentru revitalizarea tenului. Alte obiecte nelipsite dintr-un salon sunt o veioză cu lupă ce permite observarea celor mai mici detalii pentru realizarea unor tratamente faciale, pentru pensat, machiaj, etc.

Amenajarea bailor într-un salon de infrumusetare

Amenajarea bailor într-un salon de infrumusetare

Într-un salon de înfumusețare, fiecare cameră sau zonă de lucru trebuie să oglindească calitatea serviciilor oferite. Pe lângă un aspect o curățenie deplină, designul unei băi trebuie să contribuie la asepectul general al salonului. Utilizează de asemenea și materialele de calitate și rezistente pentru obiectele sanitare și oglinzi.

Alegerea muzicii ambientale într-un salon de înfrumusețare

Atunci când mergi într-un salon de înfrumusețare este ca și când îți oferi un moment intens de relaxare. Este ca o terapie pentru corp, minte și suflet. O coafură nouă sau o manichiură impecabilă îți influențează starea de spirit într-un mod pozitiv. Însă, pe lângă serviciile impecabile oferite, mai sunt și alte aspecte care contribuie la crearea unei stări de bine.

Muzica ambientală dintr-un salon poate juca un rol semnificativ în crearea unei atmosfere plăcute și relaxante pentru clienți. De asemenea, muzica trebuie să se potrivească cu imaginea salonului. De exemplu, într-un salon amenajat într-un stil elegant poți opta pentru muzică clasică sau jazz.

De ce să colaborezi cu o firmă de design interior

Pentru a bifa toate aspectele de mai sus și pentru a te bucura de un salon de înfrumusețare care să iasă în evidență, atât prin serviciile oferite, cât și prin esteică, recomandăm să colaborezi cu o firmă de amenajări interioare.

Atrix Concept – firmă de amenajări interioare din București și din țară îți oferă un pachet complet cu servicii de design interior pentru care calitatea și imaginea sunt principiile după care ne ghidăm atunci amenajăm orice spațiu.

Dacă nu te-ai hotărât asupra conceptului, îți oferim consultanță în amenajare pentru ca salonul tău să reflecte valorile și misiunea după care te ghidezi în crearea experienței clientului. De la realizarea proiectul la cheie, schițe și randări, până la renovări complete prin alegerea finisajelor și a mobilierului.

În funcție de stadiul proiectul, te putem ajuta cu servicii de proiectare, construcții și renovări, decorare interior exterior și mobilare.

Contactează astăzi Atrix Concept pentru servicii de amenajări interioare, atât în București, cât și din afara țării.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top