Cele mai bune idei pentru amenajarea interioară ale unui salon de înfrumusețare

amenajari interioare salon infrumusetare
4.7/5 - (4 votes)

Dacă vrei să ai un business în zona de beauty și ai ales spațiul pentru un salon de înfrumusețare, acum urmează partea de amenajare. Trebuie să acorzi atenție deosebită temei, pentru a contura cât mai clar conceptul de design interior pentru un salon de înfrumusețare. Astfel, pe lângă o manichiură sau o cofură executată corect și o comunicare adecvată, în alegerea unui salon de cosmetică, clienții mai țin cont și de modul în care acesta este amenajat. Așadar, în cele ce urmează ți-am pregătit un mini ghid cu sfaturi și idei pentru a putea crea un concept de design interior pentru un salon de înfrumusețare.

Nume(Required)

Design interior pentru salon de înfrumusețare

În industria de beauty, designul interior și exterior al unui salon de înfrumusețare joacă un rol important în percepția clienților. Stilul de amenajare este primul contact pe care clienții îl au cu salonul tău, până să ajungă să beneficieze de serviciile oferite.

Tuturor ni s-a întâmplat să menționăm designul interior al unui salon de înfrumusețare atunci când am fost întrebați cum ni s-a părut experiența pe care am avut-o. Chiar dacă am avut parte de un serviciu ireproșabil, faptul că pereții erau vopsiți într-o culoare care ne-a stors de energie, a influențat percepția noastră referitoare la acel salon. Așa că acum vine întrebarea. Cum să alegi un concept de design interior pentru un salon de înfrumusețare încât să atragi clienții și să-i determini să-ți mai calce pragul și a doua oara? Citește în continuare și vei afla răspunsul.

Pentru a primi idei de design pentru o casă cu două camere, faceți clic pe link-ul amenajarea unui apartament cu 2 camere 

Rolul amenajării interioare ale unui salon de înfrumusețare

Pașii pentru amenajarea unui salon de înfrumusețare

Atunci când trebuie să te ocupi de amenajarea interioară a unui salon de înfrumusețare trebuie să iei în calcul mai multe aspecte. Ce vrei să transmiți prin conceptul ales? Este un salon luxury, în care clienții se descalță și stau în papuci pentru a se simți mai confortabil? Sau vrei să înlocuiești scaunele clasice cu fotoliu puf pentru un plus de confort? Toate aceste elemente de amenajare trebuie să fuzioneze și să rezulte într-un design interior pentru un salon de înfrumusețare care să reflecte calitatea serviciilor oferite.

Cum alegi conceptul unui salon de înfrumusețare?

Indiferent ca vrei să ai un coafor, un salon de manichiură și pedichiură, unul de cosmetică sau un spațiu care înglobează toate aceste servicii, trebuie să urmezi o direcție clară de amenajare, care să ofere relaxare clienților starea de relazare.

Cum alegi conceptul unui salon de înfrumusețare?

Concept eco-friendly

În zilele noastre, se pune foarte mult accent pe sustenabilitate, iar din acest motiv tot mai multe businessuri se adaptează și oferă servicii și produse care să fie prietenoase cu mediul înconjurător. Astfel, o idee de amenajarea a unui salon de înfrumusețare este conceptul eco-friendly. Această abordare în design pentru un astfel de serviciu, ar impacta publicul și ar determina clinenții să revină.

În partea de jos am prezentat câteva aspecte pe care să le iei în calcul dacă vrei să ai un salon de înfrumusețare eco-friendly:

Produse ecologice: Ia în considerare utilizarea produselor de înfrumusețare ecologice, fie că este vorba de lacuri de unghii, vopsea de păr, etc.

Eficiență energetică: Investește în sisteme de iluminat și încâlzire eficientă din punct de vedere energetic. O variantă în această direcție ar fi becurile LED sau termostatul.

Salon de înfrumusețare pentru seniori

Continut sugerat: amenajări interioare living cu scară interioară 

Metode de reciclare: Amenajează containere speciale pentru a recicla plasticul, hârtia și sticla. În acest fel, determinii și clienții să adopte această practică și acasă.

Ustensile durabile pentru salon: Alege să folosești ustensible cu durabilitate în timp, cum ar fi perii de păr, piepteni, etc. De asemenea, optează pentru produse fabricate din materiale regenerabile sau din conținut reciclat.

Practici de curățare ecologică: Folosește produse de curățare ecologice care sunt biodegradabile și non-toxice.

Salon de înfrumusețare și cafenea

Cum ar fi să servești o cafena sau un ceai în timp ce te bucuri de o manichiură? Acest concept de design interior pentru un salon de înfrumusețare este aplicat în alte țări, și potrivit statisticilor, clientele pleacă mai fericite după ce și-au servit cafeaua în timp ce s-au bucurat de o manichiură executată corect.

Salon de înfrumusețare pentru seniori

Dacă există frizerii pentru copii, de ce nu ar exista și saloane de înfrumusețare pentru seniori? Prin acest mode de amenajare al unui salon de înfrumusețare, îți propui să oferi servicii persoanelor cu vârsta peste 50 de ani.

Stilul de amenajare al unui salon de înfrumusețare

Criterii de respectat în amenajarea interioară a salonului de înfrumusețare

Indiferent dacă ne referim la un salon de cosmetică, manichiură sau de masaj, sunt anumite elemente de design care influențează aspectul camerei și care de regulă sunt de dimensiuni mari. În acest sens ne referim la piesele de mobilier și la decorațiuni.

Pentru a obține mai multe idei în domeniul designului interior pentru o bucătărie cu spațiu deschis mic, faceți clic pe link-ul amenajări interioare pentru o bucătărie open space mică 

Amenajarea zonei de recepție și de așteptare

Zona de recepție este primul contact pe care clienții îl au cu salonul tau. Astfel, trebuie să-i surprinzi cu un concept de desgn interior pentru un salon de înfrumusețare care poate fi remarcat încă de la intrare. Nu te grăbi să șochezi, pentru că vei trece în extrema cealaltă. Încearcă să impresionezi prin culori și elemente decorative care sunt conscute pentru crearea unei atmosfere relaxante și liniștitoare. Pentrru a aduce această stare, specialiștii în design interior HoReCa recomandă amplasarea unei canapele de mari dimensiuni și o măsuță cu reviste.

Ferestrele să fie acoperite cu perdele și draperii pentru un spațiu intim. În colțuri, alege plante cu frunze de mari dimensiuni. După ce te-ai ocupat de aceste detalii, asigură-te că ai ales un playlist cu muzică potrivit și continuă cu amenajarea interioară a salonului de înfrumusețare.

Stilul chabby chic în amenajarea unui salon de înfrumusețare

Mobilier și decorațiuni în designul interior al unui salon de înfrumusețare

 Mobilierul si decoratiunile au rol important în crearea conceptului de amenjare. În ceea ce privește piesele de mobilier, acestea trebuie să se incadreze perfect în spațiul ales de tine. Fie că discutam despre stilul modern, minimalist, vintage, sau romantic, elementele de mobilier trebuie să se completeze în spațiul respectiv creând armonie și ordine în design interior. De asemenea, un alt aspect al mobilierului este ergonomia.

Utilizează mobilier ergonomic, stât pentru confortul clienților cât și al personalului. Asigură-te că ai suficiente spații de depozitare și sunt situate la îndemână. După ce ai ales stilul mobilierului urmează partea preferată a multora – alegerea culorilor pentru amenajarea interioară a salonului de înfrumusețare. Aici trebuie să reți că mobilier și finisajele, precum pereții și pardoseala, trebuie să fie în armonie. Culorile acestora să rezoneze pentru a oferi un aspect desosebit și o senzație de calm și relaxare.

Stilul boem pentru amenajarea unui salon de înfrumusețare

Iluminatul în salonul de înfrumusețare

Fie că vorbim despre un coafor, o frizerie, un salon pentru manichiură sau un salon pentru tratamente cosmetice, iluminatul este un aspect important de luat în calcul atunci când stabilești un concept de design pentru un salon de înfrumusețare.

 Folosește spoturi sau iluminat direcțional pentru a evidenția anumite zone, cum ar fi oglinda pentru machiaj sau rafturile cu produse. Adaugă lumină de accent pentru a sublinia anumite elemente de design sau pentru a crea un ambient plăcut în zona de așteptare. Orice sursă alegi, asigură-te că lumina este distribuită uniform în întreg spațiul.

În zona scaunelor de coafură, lumina trebuie sa fie mai puternică si sa lumineze în primul rând fața clientului, fără a crea umbre, care pot da o  impresie greșită despre noua tunsoare. În schimb, în zona de așteptare, te sfătuim să optezi pentru o lumină mai caldă pentru a crea o atmosferă relaxantă și primitoare.

Stilul mediteraneean pentru amenajarea unui salon de înfrumusețare

Utilizarea oglinzilor în salonul de înfrumusețare

Oglinzile sunt un obiect indispensabil într-un salon de înfrumusețare, astfel că trebuie să acorzi o mare atenție formei și mărimii. De asemenea, oglinziile trebuie să se încadreze în stilul de amenajare pe care pe care vrei să-l aplici. De exemplu, oglinzile clasice de formă rotundă sunt potrivite pentru un decor retro. Având un aer mai feminin, recomandăm utilizarea lor într-un salon de cosmetică. În schimb, oglinzile dreptunghiulare sunt mai moderne și se potrivesc într-un salon de frizerie/coafură, unde trebuie să evidențiezi detaliile.

Blog recomandat: design interior spații comerciale

Oglinziile care au rame, sunt utilizate în saloanele decorate în stil clasic sau elegant. Pe când cele fără rame se potrivesc pentru un stil modern sau elegant. De asemenea, oglinda din zona de tuns trebuie să fie mare, astfel încât clientul să se poată vedea din toate unghiurile pentru a-și da seama de noua coafură. Aici trebuie să iei în considerare și tipul de scaun.

Iluminatul în salonul de înfrumusețare

Elemente decorative în zona de recepție într-un salon de înfrumusețare

Elementele decorative de pe pereți pot aduce un plus de eleganță și personalitate într-un salon de înfrumusețare. Iată câteva sugestii pe care să le poți folosi:

Tablouri sau decorațiuni abstracte: Alege tablouri sau decorațiuni care să se potrivească temei generale a salonului. Culorile și texturile pot adăuga un element vizual interesant.

Tapet sau perete accent: Optează pentru un perete cu tapet într-un design elegant sau în culori care se potrivesc cu cromatica salonului.

Elemente personalizate: Adaugă elemente care să se potrivească cu conceptul ales. Poți amplasa elemente de logo în diferite cadre.

Utilizarea oglinzilor în salonul de înfrumusețare

Amenjarea spațiilor de lucru

Amenajarea spațiilor de lucru într-un salon de înfrumusețare este esențială pentru a asigura eficiența, confortul și pentru a influența starea emoțională a clienților. Iată de ce trebuie să ții cont în design interior pentru un salon de înfrumusețare atunci dacă vrei să incluzi o zonă de coafor, manichiură și cosmetică:

Zona de coafor într-un salon de înfrumusețare

Atunci când amenajezi zona de coafor trebuie să iei în calcul spațiul pe care îl ai pentru a putea amplasa scaunele, scafele, dar și pentru a-ți permite să te deplasezi cu ușurință pentru a ajunge la echipamentele pe care trebuie să le utilizezi.

Lumina este un aspect important în zona de coafor. Opteză pentru un design care să permită cât mai mult luminii să pătrundă în interior. Folosește spoturi în jurul scaunelor pentru a ajuta clienții să-și dea seama de nuanța părului în cazul în care s-au vopsit.

În ceea ce privește mobilierul, este important să alegi scaune de coafură confortabile și reglabile pentru o mai bună postură în timpul tunsului. De asemenea, cele cu bază rotativă sunt mult mai bune deoarece facilitează realizarea coafurii și nu-i mai spui clientului să-și schimbe poziția dacă ai nevoie să vizualizezi părul dintr-un anume unghi.

Zona pentru manichiură și pedichiură într-un salon de înfrumusețare

Zona pentru manichiură și pedichiură într-un salon de înfrumusețare

În prezent, tot mai multe femei apelează la serviciile unui salon pentru a-și realiza manichiura sau pedichiura, astfel, trebuie să încerci să te diferențiezi prin orice modalitate. Spațiul pentru manichiură și pedichiură trebuie să fie separate de celelalte zone din coafor. Nimănui nu i-ar plăcea să audă zgomot de uscător atunci când își face manichiura. De asemenea, trebuie să optezi și pentru un iluminat bun pentru ca aceasta să poată să aleaga nuanța de culoare.

Trebuie să plusezi pe partea de curățenie și să ai un spațiu cât mai îngrijit. Nu trebuie să lipsească soluțiile dezinfectante, atât cele pentru mâini cât și dezinfectanți pentru suprafețe. Iar tot instrumentarul și accesoriile necesare să fie bine depozitate în dulapuri curate, la îndemână.

Zona de manichiură și pedichiură trebuie să fie echipată cu un sistem adecvat de ventilare și cu un sistem de curățare și dezinfectare pentru a preveni răspândirea bacteriilor și a altor agenți patogeni.

Zona de cosmetică într-un salon de înfrumusețare

Zona de cosmetică într-un salon de înfrumusețare

Zona în care se realizează procedurile cosmetice ar trebui să aibă un aspect plăcut și relaxant pentru a ajuta clienții să se deconecteze după o zi încărcată. Astfel, trebuie să existe un pat special care să le ofere clienților o poziție relxantă, dar și adecvată pentru serviciul ales. Trebuie să mai fie prezent scaunul cosmeticienei, de pereferat cu bază rotativă, pentru se deplasa cu ușurință către recipientul de ceară, dacă este este un serviciu de epilare sau către produse cosmetice, dacă se realizează un tratament pentru revitalizarea tenului. Alte obiecte nelipsite dintr-un salon sunt o veioză cu lupă ce permite observarea celor mai mici detalii pentru realizarea unor tratamente faciale, pentru pensat, machiaj, etc.

Amenajarea băilor într-un salon de înfrumusețare

Într-un salon de înfumusețare, fiecare cameră sau zonă de lucru trebuie să oglindească calitatea serviciilor oferite. Pe lângă un aspect deosebit și o curățenie deplină, designul unei băi trebuie să contribuie la asepectul general al salonului.

Amenajarea băilor într-un salon de înfrumusețare

Alegerea muzicii ambientale într-un salon de înfrumusețare

Atunci când mergi într-un salon de înfrumusețare este ca și când îți oferi un moment intens de relaxare. Este ca o terapie pentru corp, minte și suflet. O coafură nouă sau o manichiură impecabilă îți influențează starea de spirit într-un mod pozitiv. Însă, pe lângă serviciile impecabile oferite, mai sunt și alte aspecte care contribuie la crearea unei stări de bine.

Muzica ambientală dintr-un salon poate juca un rol semnificativ în crearea unei atmosfere plăcute și relaxante pentru clienți. De asemenea, muzica trebuie să se potrivească cu imaginea salonului. De exemplu, într-un salon amenajat într-un stil elegant poți opta pentru muzică clasică sau jazz.

salon-infrumusetare

De ce să colaborezi cu un studio de design interior?

Pentru a bifa toate aspectele de mai sus și pentru a te bucura de concept de design interior pentru un salon de înfrumusețare care să iasă în evidență, atât prin serviciile oferite, cât și prin estetică, recomandăm să colaborezi cu o firmă de amenajări interioare.

Noi, Atrix Concept, îți oferim un pachet complet cu servicii de design interior. Calitatea și imaginea sunt principiile după care ne ghidăm în amenajarea spațiilor.

Dacă nu te-ai hotărât asupra conceptului, îți oferim consultanță în amenajări interioare. De la realizarea proiectul la cheie, schițe și randări, până la renovări complete prin alegerea finisajelor și a mobilierului, te îndrumăm pentru a ajunge la rezultatul dorit de tine.

În funcție de stadiul proiectul, te putem ajuta cu servicii de proiectare, construcții și renovări, decorare interior exterior și mobilarea spațiului.

Contactează-ne astăzi pentru servicii de amenajări interioare, atât în București, cât și din afara țării.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top