Cele mai frumoase decorațiuni interioare

Cele mai frumoase decorațiuni interioare
4.7/5 - (3 votes)

Indiferent dacă vrei să schimbi stilul de amenajare interioară, să aduci accente sau să evidențiezi anumite zone, atunci integrarea de decorațiuni interioare în design interior este cea mai bună alegere. Dacă vrei să păstrezi aceeași linie de design trebuie să alegi decorațiuni interioare potrivite pentru stilul de amenajare general. Iar, în cazul în care ți-ai propus să schimbi aspectul apartamentului tău sau doar o singură cameră, atunci alege decorațiuni interioare care să fie în contrast cu aspectul general al locuinței.

Nume(Required)

Indiferent de ce variantă alegi, există o gamă variată de opțiuni disponibile pentru a implementa o anumită personalitate a spațiului, precum și pentru a oferi un plus de eleganță.

Am structurat acest articol ca un ghid pentru a te ajuta să alegi cele mai frumoase decorațiuni de interioare, pentru a înfrumuseța aspectul locuinței tale și de a redefini termenul de “acasă”.

Cum să alegi decorațiunile potrivite pentru casa ta

Cum alegi decorațiuni interioare

Dacă vrei să schimbi aspectul dormitorului tău, dar nu ești încă pregătit să abordezi un alt stil de amenajare și vrei să o iei treptat, atunci cea mai bună variantă este să integrezi decorațiuni interioare. În acest fel, faci trecerea treptat, de la un stil de amenajare la altul, și ai timp să te obișnuiești.

Iată câteva sfaturi utile pentru a alege cele mai frumoase decorațiuni interioare

Indentifică stilul de amenajare potrivit pentru tine

Înainte de a începe procesul de achiziționare al decorațiunilor, este esențial să știi ce stil de amenajare ți se potrivește. În acest sens vei face mai ușor alegerea decorațiunilor. Dacă nu știi ce stil este mai potrivit, te poți consulta cu o firmă de design interior. Consultanța în design interior este un serviciu inclus în pachetul unei firme de profil.

Ca idee de pornire, poți opta pentru a alege decorațiuni interioare pentru un stil clasic și elegant, pentru unul modern și minimalist sau pentru unul eclectic și plin de culoare. Fiecare stil se bazează pe propria sa estetică însă poți să-l personalizezi prin includerea diverselor piese.

Analizează spațiul disponibil

Un alt aspect deosebit de important este să analizezi spațiului fiecărei camere pentru a știi ce decorațiuni interioare să alegi, ce formă și ce dimensiuni să aibă.

Dacă dispui de un spațiu mic, poți opta pentru decorațiuni interioare mai subtile și, eventual, de o dimensiune redusă, dar cu o formă abstractă, care să atragă imediat ateția. În schimb, dacă ești norocos și ai suficient spațiu, poți alege decorațiuni interioare, de diverse forme și mărimi, cu condiția să se încadreze în designul camerei, sau să alegi decorațiuni interioare în contrast cu stilul de amenajare.

Continut sugerat: Design Interior Cameră Copii 

Alege culorile potrivite

Culorile joacă un rol important în schimbarea asepectului unui design interior. Și de această dată, trebuie să ții cont de culori atunci când alegi decorațiuni interioare. Optează pentru modele și culori care se potrivesc în paleta de culori existentă pentru a avea armonie în design. De asemenea, poți alege culori complementare sau o paletă de culori în tonuri similare pentru a crea un efect relaxant sau chiar unul de impact.

Decorațiuni interioare în funcție de cameră

Decorațiuni interioare pot fi amplasate în orice cameră vrei, atâta timp cât îndeplinesc clar rolul. Fie se încadrează în designul general al camerei și al înteregului spațiu, fie au rolul de a contrasta designul, oferindu-ți astfel o direcție în stilul de amenajare eclectic.

În funcție de rolul lor, decorațiuni interioare se impart în două categorii. De exemplu, oglinzile și cuierele sunt decorațiuni interioare cu rol funcțional, nu doar de design. Acestea te ajută la desfășurarea anumitor acitvități, și de regulă sunt amplasate la vedere. Însă, sunt și cazuri, în care, dacă poziționezi oglinda strategic, te va ajuta să maximizezi spațiul din încăpere. Tot în această categorie, intră și veiozele, care au atât rol funcțional cât și decorativ, în funcție de model și forma aleasă.

Decorațiuni interioare în funcție de cameră

Pe de alta parte, există deocorațiuni interioare care au strict rolul de a îmbunătății aspectul unei camere sau de a evidenția o anumită zonă, ca de exemplu amplasarea unui model de vază pe un corp de mobilier din living. Atenția va fi prima data către vază, și ulterior către piesa de mobilier, sau împreună pot crea un punct de accent în încăpere.

Poți alege decorațiuni interioare sub formă de polițe pe care să pui apoi plante curgătoare, sau poți să amplasezi o lampă de masă ca obiect decorative sau o sculptură. Ca regulă generală, atunci când alegi decorațiuni interioare, trebuie să ții cont de stilul de amenajare existent, în cazul dacă vrei să-l păstrezi, și de preferințele personale, iar în final, după ce ai așezat toate piesele decorative trebuie să ai o încăpere aerisită și luminoasă. Astfel, trebuie să ai grijă la câte decorațiuni folosești pentru a nu avea o încăpere încărcată care dă senzația de spațiu îngust și îți limitează relaxarea.

Decorațiuni pentru dormitor

Decorațiuni interioare pentru living

Livingul este camera care necesită o atenție deosebită în amenajare, deoarece este locul în care te relaxezi sau în care îți petreci timp cu prietenii, sau în unele cazuri, în funcție de compartimentarea apartamentului, livingul este zona de trecere dintr-o cameră în cealaltă. Așadar, în rândurile următoare am prezentat cele mai frumoase decorațiuni interioare pentru a-ți  transforma livingul într-un spațiu primitor și elegant.

Covorul perfect pentru a completa decorul

Atunci când ne referim la cele mai frumoase decorațiuni interioare, nu avem cum să nu vorbim despre covoare, acele textile care, dacă sunt alese corect, pot adăuga un plus de confort și de stil în living. Selectarea unui covor care se potrivește cu mobilierul și cu paleta generală a camerei și într-o formă deosebită poate fi piesa de rezistență din acea cameră. De asemenea, trebuie să acorzi atenției și texturii. Să alegi un covor țesut sau unul din bumbac care să se potivească cu macrameul de pe perete.

Perne decorative pentru un plus de confort

Pernele decorative sunt de asemenea încluse în categoria de cele mai frumoase decorațiuni interioare, care pot aduce o pată de culoare în living și care sunt ușor de înlocuit în cazul în care simți că după ceva timp nu te mai satisface culoare. Pernele cu modele sau nuanțe diverse, completează stilul camerei și oferă posibilitatea de a combina diferite dimensiuni și texturi. De asemenea, poți include în design, perne pe care le-ai luat dintr-o vacanță. În acest caz, combini texturile și culorile pentru a obține un design boem și totodată îți exprimi personalitatea.

Tablouri și artă pentru valoarea estetică

Pereții goi, de regulă cei albi sau gri sunt zonele ideale de a expune cele mai frumoase decorațiuni interioare. În acest sens ne referim la tablouri, fotografii cu familia din vacanță sau de la diferite evenimente.  Acestea pot aduce o notă de originalitate și pot reflecta stilul personal.

Decorațiuni interioare pentru dormitor

Prin definiție, dormitorul este locul în care te relaxezi, astfel, stilul de amenajare și respective decorațiuni interioare pe care le alegi, contribuie la crearea unei atmsofere care să-ți aducă o stare de bine. Vezi în partea de jos câteva idei de decorațiuni interioare pentru dormitor.

Lenjerii de pat elegante și confortabile

Alegerea lenjeriei de pat potrivite este esențială pentru a crea o atmosferă relaxantă în dormitor, având în vedere faptul că acesta este un spațiu propriu fiecărei persoane și este definiția intimității. Astfel, atunci când alegi lenjeria de pat trebuie să fie calitativă și confecționată din materiale delicate cu pielea. De aseemenea, culoarea și modelul, trebuie să se potrivească cu stilul general al camerei.

Corpuri de iluminat pentru atmosferă intimă

Iluminatul are un impact semnificativ asupra atmosferei din dormitor. Poți alege sisteme de iluminat care să-ți permită reglarea intensității luminii în funcție de nevoi. În cazul în care obșinuiești să citești înainte de culcare, atunci veiozele sau aplicele de perete sunt alegeri excelente pentru această acitivitate, iar în funcție de modelul și forma aleasă, pot deveni cele mai frumoase decorațiuni.

Continut sugerat: Design interior apartament modern Bucuresti

Decorațiuni pentru bucătărie

Oglinzi decorative cu rol multiplu

Oglinzile decorative transformă aspectul întregului dormitor și creează senzația unui spațiu mai mare decât este în realitate. Utilizarea unor oglinzi cu rame deosebite sau cu modele transmite o notă de eleganță și rafinament. Amplasarea acestora în locuri strategice pentru a reflecta lumina naturală și pentru a crea un efect de deschidere și luminozitate este unul dintre avantaje ale acestor decorațiuni interioare.

Decorațiuni pentru bucătărie

Bucătăria este locul în care oamenii petrec, deseori inconștient, perioade mari de timp, iar aceasta trebuie să îndeplinească atât rol funcțional, cât și estetic. Mai jos ți-am pregătit câteva idei pentru a alege cele mai frumoase decorațiuni interioare care pot transforma bucătăria într-un spațiu plin de farmec sun

Plante de interior

Adăugarea plantelor de interior în bucătărie aduce un plus de vitalitate și de culoare în cadrul acestei încăperi. Alegerea plantelor care se dezvoltă armonios în spații cu lumină naturală și care nu necesită prea multă îngrijire este o variantă simplă pentru a adaugă decorațiuni interioare și de a îmbunătății considerabil aspectul. Plantele aromatice, cum ar fi busuiocul sau menta, pot fi utile și în timpul gătitului.

Suporturi și accesorii de depozitare

Păstrarea bucătăriei ordonate și organizate este esențială pentru menținerea funcționalității spațiului util. Poți integra suporturi și accesorii de depozitare care să faciliteze organizarea ustensilelor și a alimentelor și să servească ca decorațiuni interioare.  Cutiile decorative, suporturile pentru condimente și rafturile deschise pot fi atât practice, cât și estetice. Trebuie doar să alegi forma potrivită și să pui accent pe detalii.

Perdele și draperii pentru un plus de stil

Perdelele și draperiile pot aduce un plus de stil atât bucătăriei, cât și întregii locuințe. Materialele rezistente la umezeală și ușor de curățat sunt recomandate în acest caz, întrucât sunt mult mai ușor de întreținut într-un spațiu care are drept scop principal prepararea și servirea mâncării. În rândul celor mai bune recomandări, se remarcă culorile și modelele care se potrivesc cu designul general al bucătăriei tale și care aduc un aer sofisticat sau rustic.

Decorațiuni pentru baie

Baia este un spațiu destinat relaxării și intimității, așadar, decorațiuni interioare pot contribui la crearea unei atmosfere plăcute și reconfortante. Pentru a te asigura că obții această atmosferă recomandăm:

Seturi de prosoape moi și elegante

Un set calitativ de prosoape poate aduce o notă de eleganță și de confort în baie. Alege prosoape cu texturile dorite, și în culorile potrivite designului general al băii. Poți opta pentru seturi sau pentru combinații de culori contrastante, pentru a asigura un efect vizual în baie.

Accesorii pentru organizarea băii

Pentru a menține o baie organizată și un spațiu cât mai funcțional, alege cu grijă decorațiunile interioare care să te ajute în acest sens. De exemplu, suporturi pentru săpun, suporturi pentru periuțele de dinți și organizatoare pentru produsele de îngrijire pot fi utile și estetice în același timp. Precum și în cazul bucătăriei, alege materialele rezistente la umiditate și ușor de curățat.

Oglinzi iluminate pentru machiajul perfect

O oglindă iluminată este o alegere excelentă în baie, mai ales în zona destinată machiajului. Alege o oglindă cu iluminare integrată pentru a obține gradul de lumină adecvat și pentru a asigura distribuirea corectă.

Continut sugerat: firma renovari apartamente bucuresti

Decorațiuni pentru birou

Decorațiuni pentru birou

Biroul este, prin definiție, un spațiu asociat cu inspirația și cu munca. Astfel, este important să creăm un mediu plăcut, care să sporească productivitatea și care să contribuie la o postură sănătoasă pe perioade extinse de timp. Câteva idei eficiente de decorațiuni interioare pentru birou pot fi:

Scaun ergonomic pentru confort maxim

Având în vedere că petrecem mult timp în fața biroului, este esențial să avem un scaun confortabil și ergonomic. Alege un scaun care să ofere suport pentru spate și să permită ajustarea înălțimii. Astfel, vei putea lucra mai eficient și fără disconfort.

Decorațiuni pentru birou
Elemente naturale pentru un plus de energie

Adăugarea plantelor de interior în birou poate avea un efect benefic asupra stării de spirit și asupra gradului de concentrare. Plantele care se dezvoltă aferent în lumina indirectă și nu necesită prea multă îngrijire sunt variantee optime pentru decorarea unui birou (de exemplu, plante suculente sau ferigile).

Tablouri cu mesaje motivaționale

Decorarea pereților biroului cu tablouri cu peisaje relaxante  sau cumesaje motivaționale poate contribui la o stare de relaxare și la creșterea productivității. Alege imagini sau citate care să valorile și obiectivele personale. Amplasează-le într-un loc vizibil pentru a-ți aminti mereu de obiectivele pe care vrei să le atingi.

Continut sugerat: consultanta interior design

frumoase decorațiuni interioare

Așadar alegerea celor mai potrivite decorațiuni interioare sunt o modalitat excelentă de a crea un spațiu care să-ți reflecte stilul personal și care să evidențieze potențialul locuinței. De asemenea, poziționarea aceestora în locuri strategice transformă fiecare cameră într-un spațiu unic și plin de farmec. Fii creativ, alege culori și texturi care te reprezintă și creează un mediu în care să te simți cu adevărat acasă.

Întrebări frecvente

Identifică-ți stilul preferat și cercetează tendințele și caracteristicile acestuia. Alege decorațiuni care să se încadreze în estetica stilului respectiv și care să reflecte personalitatea ta.

Folosește metode de curățare și întreținere adecvate pentru fiecare tip de decorațiune. Evită expunerea lor directă la umiditate excesivă și utilizează metode de protecție, cum ar fi utilizarea huselor sau vitrinelor de sticlă.

Poți reîmprospăta decorațiunile vechi prin vopsire, recondiționare sau adăugarea de detalii decorative noi. Folosește-ți imaginația și experimentează cu diferite tehnici și materiale.

Poți găsi decorațiuni interioare de calitate în magazine specializate în mobilă și decorațiuni, pe site-uri de shopping online sau în ateliere și târguri de design. Asigură-te că verifici calitatea și autenticitatea produselor înainte de achiziționare.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top
Call Now Button