Cele mai frumoase decorațiuni interioare

Cele mai frumoase decorațiuni interioare
4.7/5 - (3 votes)

Decorațiunile interioare sunt acele elemente care completează stilul de amenjare interioară pe care vrei să-l abordezi și care înfrumusețează aspectul prin culori, forme și reușesc să să contureze un spațiu care să-ți reflecte personalitatea.

Ce ai citit pe acest blog

Atunci când alegi decorațiuni interioare, cea mai mare provocare este ca acestea să urmeze aceeași direcție de stil și să creeze un aspect unitar.

Nume(Required)

Indiferent de conceptul de design, există o gamă variată de decorațiuni interioare pentru amenajarea unui locuințe care îți oferă posibilități de a personaliza spațiul și pentru a-i oferi un aspect deosebit. Dacă ții se pare prea greu sa alegi decorațiunile potrivite, atunci acest articol te va ajuta.

Cum să alegi decorațiunile potrivite pentru casa ta

Cum alegi decorațiunile interioare

Cum știi că ai ales cele mai potrivite decorațiuni interioare? Pentru a fii sigur că ai făcut cea mai bună alegere, acestea trebuie să îndeplinească mai multe aspecte. Două dintre acestea sunt: completarea designului existent și exprimarea personalității.

Completarea stilului de amenajare înseamnă să introduci în design decorațiuni interioare specifice unui anumit stil pentru a păstra armonia și a oferi o ambianță plăcută care să aducă relaxare. Referitor la al doilea aspect despre exprimarea personalității, recomandarea specialiștilor este să completezi cu decorațiuni interioare care să te reprezinte, pentru a te putea regăsi în acel spațiu. Spre exemplu, dacă îți petreci timpul privind documentare despre evenimente isorice și vizitezi muzee mai des decât prietenii tăi, atunci poți să optezi pentru decorațiuni interioare sub formă de sculpturi tablou aplică din ceramică sau diverse vase.

Continut sugerat: Design Interior Cameră Copii 

Tipuri de decorațiuni interioare

Atunci când spunem decorațiuni interioare, majoritatea dintre noi ne gândim la diverse obiecte de mărimi și culori diferite pe care le așezăm pe o piesă de mobilier în living, pe blatul din bucătărie sau pe un raft deschis în baie, dar în categoria de decorațiuni interioare intră mai multe tipuri de produse. Pentru a complet aspectul camerei putem folosi piese de mobilier, perdele și draperii, statuete, flori, boluri, și multe altele. Iar pentru a le alege, trebuie să ne gândim la locul în care le vom poziționa, stilul de amenajare, dar și rolul pe care vrem să-l îndeplinească. Astel, în urma acestor cerințe există trei categorii de decorațiuni: decorațiuni interioare cu rol estetic și funcțional, decorațiuni interioare cu rol estetic și decorațiuni interioare cu rol fucțional.

Decorațiuni interioare cu rol estetic și funcțional

Există câteva decorațiuni interioare pe care poți să le folosești pentru pentru îmbunătăți aspectul camerei, cât și pentru a-ți îndelini o anumită cerință. De exemplu, lămpile de masă pot fi folosite pentru a completa aspectul camerei, oferind chiar un punct de accent, în funcție de design, și pe lânga asta poate servi ca iluminat funcțional și ambiental. Alte decorațiuni interiore pe care le poți folosi în acest fel sunt: perne, perdele, covoare, oglindă, cuiere, vaze, etc.

Decorațiuni interioare în funcție de cameră

Decorațiuni interioare cu rol estetic

În categoria decorațiunilor care îndeplinesc rol estetic se întâlnesc acele elemente care ne încântă privirea de fiecare dată când întrăm într-o cameră. Astfel, menționăm: picturile, tablourile, sculpturile, lumânările parfumate și alte obiecte decorative care completează designul. Tot aici, vorbim și despre acele decorațiuni care reflectă stilul personal, mai exact fotografii, postere și diverse obiecte luate din vacanțe.

Decorațiuni pentru dormitor

Decorațiuni interioare cu rol funcțional

După cum îi spune și numele, în cea de-a treia categorie – decorațiuni interioare cu rol funcțional, întâlnim masa de cafea, scaunul suspendat, rafturile, polițele, etc.

Sfaturi pentru alegerea decorațiunilor interioare

Înainte să alegi decorațiunile interioare, mai ales atunci când ne referim la un proiect de amenajare în fază incpientă, este important să ții cont de câteva aspecte:

Indentifică stilul de amenajare potrivit pentru tine

Înainte de a începe procesul de achiziție al decorațiunilor interioare, este esențial să știi ce stil de amenajare ți se potrivește. În acest sens vei face mai ușor alegerea. Dacă nu știi ce stil este mai potrivit, te poți consulta cu o firmă de design interior. Consultanța în design interior este un serviciu inclus în pachetul de sevicii de la Atrix Concept.

Analizează spațiul

Un alt aspect deosebit de important după ce alegi stilul de amenajare este să analizezi spațiului fiecărei camere pentru a știi ce decorațiuni interioare să alegi, ce formă și ce dimensiuni să aibă.

Dacă dispui de un spațiu mic, poți opta pentru decorațiuni interioare mai subtile și, eventual, de o dimensiune redusă, dar cu o formă abstractă, care să atragă imediat atenția. În schimb, dacă ești norocos și ai suficient spațiu, poți alege decorațiuni interioare de diverse forme și mărimi, cu condiția să se încadreze în designul camerei, sau să alegi decorațiuni interioare în contrast cu stilul de amenajare pentru un stil eclectic.

Continut sugerat: Design interior apartament modern Bucuresti

Decorațiuni pentru bucătărie

Alege culorile potrivite

Culorile joacă un rol important în schimbarea aspectului unei camere, și la fel, de această dată, trebuie să ții cont de culori atunci când alegi decorațiuni interioare. Optează pentru modele și culori care se potrivesc în paleta de culori existentă pentru a avea armonie în design. De asemenea, poți alege culori complementare sau o paletă de culori în tonuri similare pentru a crea o atmsoferă relaxantă.

Cum alegi culorile?

Pentru a avea armonie în design atunci când alegi culorile trebuie să te bazezi pe o direcție. Poți astfel să alegi o schema monocromatică, una de culori analog sau o schema de culori complementare. O schemă moncoromă presupune utilizarea de nuanțe diverse și tonuri neutre. Schemele de culori asemănătoare folosesc culori adiacente pe roata de culori. Astfel, vom avea albastru și violet-albastru, verde și verde-galben, etc). În timp ce o schemă de culori complementare folosește culori opuse pe roata de culori, precum portocaliu și albastru, galben-portocaliu, etc).

Cum alegi imprimeurile?

Imprimeurile joacă un rol important în designul interior, deoarece pot adăuga textură, profunzime și personalitate într-un spațiu. Iată câteva criterii în alegerea imprimeurilor

Analizează dimensiunea și proporțiile

Ai grijă să alegi printuri care se potrivesc dimensiunii spațiului. În general, pentru spații mici, printurile pot crea senzația de aglomerare și pot obosi persoana. Gândește-te și la proporțiile pieselor de mobilier și a altor elemente din încăpere atunci când alegi printurile.

Culori și paletă

 Ia în considerare paleta de culori a camerei și alege printuri care completează aceste culori. Dacă în cameră există culori vibrante, poți opta pentru printuri mai subtile. În schimb, dacă în cameră predomină culori neutre, poți adăuga nuanțe mai îndrăznețe.

De asemenea, și în alegerea printurilor există câteva reguli generale:

  1. Într-o cameră se recomandă să folosești cel puțin trei printuri de dimensiuni diferite;
  2. Imprimeurile trebuie să aibă nuanțe de aceeași intensitate;
  3. Distribuie uniform imprimeurile în cameră;

Decorațiuni interioare pentru living

Livingul este camera care necesită o atenție deosebită în amenajare, deoarece este locul în care te relaxezi sau în care îți petreci timp cu prietenii, sau în unele cazuri, în funcție de compartimentarea apartamentului, livingul este zona de trecere dintr-o cameră în cealaltă. Așadar, în rândurile următoare am prezentat cele mai frumoase decorațiuni interioare pentru a-ți  transforma livingul într-un spațiu primitor și elegant.

Covorul perfect pentru a completa decorul

Atunci când ne referim la cele mai frumoase decorațiuni interioare, nu avem cum să nu vorbim despre covoare, acele textile care, dacă sunt alese corect, pot adăuga un plus de confort și de stil în living. Selectarea unui covor care se potrivește cu mobilierul și cu paleta generală a camerei și într-o formă deosebită poate fi piesa de rezistență din acea cameră. De asemenea, trebuie să acorzi atenției și texturii. Să alegi un covor țesut sau unul din bumbac care să se potivească cu macrameul de pe perete.

Continut sugerat: firma renovari apartamente bucuresti

Decorațiuni pentru birou

Perne decorative pentru un plus de confort

Pernele decorative sunt de asemenea încluse în categoria de cele mai frumoase decorațiuni interioare, care pot aduce o pată de culoare în living și care sunt ușor de înlocuit în cazul în care simți că după ceva timp nu te mai satisface culoare. Pernele cu modele sau nuanțe diverse, completează stilul camerei și oferă posibilitatea de a combina diferite dimensiuni și texturi. De asemenea, poți include în design, perne pe care le-ai luat dintr-o vacanță. În acest caz, combini texturile și culorile pentru a obține un design boem și totodată îți exprimi personalitatea.

Tablouri și artă pentru valoarea estetică

Pereții goi, de regulă cei albi sau gri sunt zonele ideale de a expune cele mai frumoase decorațiuni interioare. În acest sens ne referim la tablouri, fotografii cu familia din vacanță sau de la diferite evenimente.  Acestea pot aduce o notă de originalitate și pot reflecta stilul personal.

Decorațiuni interioare pentru dormitor

Prin definiție, dormitorul este locul în care te relaxezi, astfel, stilul de amenajare și decorațiunile interioare pe care le alegi, contribuie la crearea unei atmsofere care să-ți aducă o stare de bine.

 Vezi în partea de jos câteva idei de decorațiuni interioare pentru dormitor.

Decorațiuni pentru birou

Lenjerii de pat elegante și confortabile

Alegerea lenjeriei de pat potrivite este esențială pentru a crea o atmosferă relaxantă în dormitor, având în vedere faptul că acesta este un spațiu intim fiecărei persoane și este definiția intimității. Astfel, atunci când alegi lenjeria de pat trebuie să fie calitativă și confecționată din materiale delicate cu pielea. De asemenea, culoarea și modelul trebuie să se potrivească cu stilul general al camerei.

Corpuri de iluminat pentru atmosferă intimă

Iluminatul are un impact semnificativ asupra atmosferei din dormitor. Poți alege sisteme de iluminat care să-ți permită reglarea intensității luminii în funcție de nevoi. În cazul în care obșinuiești să citești înainte de culcare, atunci veiozele sau aplicele de perete sunt alegeri excelente pentru această acitivitate, iar în funcție de modelul și forma aleasă, pot deveni cele mai frumoase decorațiuni.

Oglinzi decorative cu rol multiplu

Oglinzile decorative transformă aspectul întregului dormitor și creează senzația unui spațiu mai mare decât este în realitate. Utilizarea unor oglinzi cu rame deosebite sau cu modele diverse oferă un aspect interesant în cameră.  Amplasarea acestora în locuri strategice pentru a reflecta lumina naturală și pentru a crea un efect de deschidere și luminozitate este unul dintre avantaje ale acestor decorațiuni interioare.

Continut sugerat: consultanta interior design

frumoase decorațiuni interioare

Decorațiuni pentru bucătărie

Bucătăria este locul în care oamenii petrec, deseori inconștient, perioade mari de timp, iar aceasta trebuie să îndeplinească atât rol funcțional, cât și estetic. Mai jos ți-am pregătit câteva idei pentru a alege cele mai frumoase decorațiuni interioare care pot transforma bucătăria într-un spațiu plin de farmec.

Plante de interior

Adăugarea plantelor de interior în bucătărie aduce un plus de vitalitate și de culoare. Alegerea plantelor care se dezvoltă armonios în spații cu lumină naturală și care nu necesită prea multă îngrijire este o variantă simplă pentru a adaugă decorațiuni interioare și de a îmbunătății considerabil aspectul. Plantele aromatice, cum ar fi busuiocul sau menta, pot fi utile și în timpul gătitului.

Suporturi și accesorii de depozitare

Păstrarea bucătăriei ordonate și organizate este esențială pentru menținerea funcționalității spațiului util. Poți integra suporturi și accesorii de depozitare care să faciliteze organizarea ustensilelor și a alimentelor și să servească ca decorațiuni interioare.  Cutiile decorative, suporturile pentru condimente și rafturile deschise pot fi atât practice, cât și estetice. Trebuie doar să alegi forma potrivită și să pui accent pe detalii.

Decorațiuni interioare pentru baie

Perdele și draperii pentru un plus de stil

Perdelele și draperiile pot aduce un plus de stil atât bucătăriei, cât și întregii locuințe. Materialele rezistente la umezeală și ușor de curățat sunt recomandate în acest caz, întrucât sunt mult mai ușor de întreținut într-un spațiu care are drept scop principal prepararea și servirea mâncării. În rândul celor mai bune recomandări, se remarcă culorile și modelele care se potrivesc cu designul general al bucătăriei tale și care aduc un aer sofisticat sau rustic.

Decorațiuni interioare pentru baie

Baia este un spațiu destinat relaxării și intimității, așadar, decorațiuni interioare pot contribui la crearea unei atmosfere plăcute și reconfortante. Pentru a te asigura că obții această atmosferă recomandăm să adaugi în design următoarele:

Seturi de prosoape moi și elegante

Un set calitativ de prosoape poate aduce o notă de eleganță și de confort în baie. Alege prosoape cu texturile dorite, și în culorile potrivite designului general al băii. Poți opta pentru seturi sau pentru combinații de culori contrastante, pentru a asigura un efect vizual în baie.

Accesorii pentru organizarea băii

Pentru a menține o baie organizată și un spațiu cât mai funcțional, alege cu grijă decorațiunile interioare care să te ajute în acest sens. De exemplu, suporturi pentru săpun, suporturi pentru periuțele de dinți și organizatoare pentru produsele de îngrijire pot fi utile și estetice în același timp. Precum și în cazul bucătăriei, alege materialele rezistente la umiditate și ușor de curățat.

Oglinzi iluminate pentru machiajul perfect

O oglindă iluminată este o alegere excelentă în baie, mai ales în zona destinată machiajului. Alege o oglindă cu iluminare integrată pentru a obține gradul de lumină adecvat și pentru a asigura distribuirea corectă.

Decorațiuni pentru birou

Biroul este, prin definiție, un spațiu asociat cu inspirația și cu munca. Astfel, este important să creăm un mediu plăcut, care să sporească productivitatea și care să contribuie la o postură sănătoasă pe perioade extinse de timp. Câteva idei eficiente de decorațiuni interioare pentru birou pot fi:

Scaun ergonomic pentru confort maxim

Având în vedere că petrecem mult timp în fața biroului, este esențial să avem un scaun confortabil și ergonomic. Alege un scaun care să ofere suport pentru spate și să permită ajustarea înălțimii. Astfel, vei putea lucra mai eficient și fără disconfort.

Elemente naturale pentru un plus de energie

Elemente naturale pentru un plus de energie

Adăugarea plantelor de interior în birou poate avea un efect benefic asupra stării de spirit și asupra gradului de concentrare. Plantele care se dezvoltă în lumina indirectă și nu necesită prea multă îngrijire sunt variante ideale pentru decorarea unui birou (de exemplu, plante suculente sau ferigile).

Tablouri cu mesaje motivaționale

Decorarea pereților biroului cu tablouri cu peisaje relaxante sau cu mesaje motivaționale poate contribui la o stare de relaxare și la creșterea productivității. Alege imagini sau citate care să te ajute în dezvoltarea personală. Amplasează-le într-un loc vizibil pentru a-ți aminti mereu de obiectivele pe care vrei să le atingi.

Așadar, decorațiunilor interioare sunt o modalitate excelentă de a crea un spațiu care să-ți reflecte stilul personal și care să evidențieze potențialul locuinței. De asemenea, poziționarea aceestora în locuri strategice transformă fiecare cameră într-un spațiu unic și plin de farmec. Fii creativ, alege culori și texturi care te reprezintă și creează un mediu în care să te simți cu adevărat acasă.

Avantajele colaborării cu Atrix Concept

Avantajele colaborării cu Atrix Concept

Bine ai venit la Atrix Concept – firma de amenajări interioare din București și din țară, cu o vastă experiență în domeniu.

De-a lungul timpului am realizat mai multe proiecte de amenajare, de la locuințe, până la clădiri de birouri, spații comerciale și horeca, orientate pentru a crea spații care să reflecte personalitatea sau valorile companiei.

Echipa Atrix Concept este compusă din arhitecți, designeri și consultanți în designul interior recunoscuți pentru profesionalism și dedicarea în amenajarea interioară a spațiilor din București și din țară.

Îți oferim un pachet complet cu servicii de amenajare pentru ca tu să ai într-un final locuința la care ai visat, sau să transmiți valorile și misunea, dacă este vorba despre un spațiu comercial.

 Echipa de design de la Atrix Concept are studii recunsocute în domeniu, certificări în designul interior și deține informații despre cele mai noi tendințe de amenajare a spațiilor din București. Știe cum să valorifice potențialul fiecărei locuinței sau spațiul comercial și reușește de fiecare dată să livreze un proiect de amenajare care să satisfacă atât din punct de vedere estetic, cât și funcțional.

Astfel, dacă vrei un concept deosebit pentru apartamentul tău sau un spațiu comercial prin care să transmiți valorile, apelează cu încredere la Atrix Concept – firma de design interior din București și din țară.

Cum iei legătura cu Atrix Concept?

Contactează acum Atrix Concept la numărul de telefon afișat pe site, printr-un email sau prin completarea formularului pentru a beneficia de spații amenajate într-un mod cât mai originial. Atrix Concept oferă servicii de amenjare interioară în București și în alte orașe din țară.

Întrebări frecvente

Identifică-ți stilul preferat și cercetează tendințele și caracteristicile acestuia. Alege decorațiuni care să se încadreze în estetica stilului respectiv și care să reflecte personalitatea ta.

Folosește metode de curățare și întreținere adecvate pentru fiecare tip de decorațiune. Evită expunerea lor directă la umiditate excesivă și utilizează metode de protecție, cum ar fi utilizarea huselor sau vitrinelor de sticlă.

Poți reîmprospăta decorațiunile vechi prin vopsire, recondiționare sau adăugarea de detalii decorative noi. Folosește-ți imaginația și experimentează cu diferite tehnici și materiale.

Poți găsi decorațiuni interioare de calitate în magazine specializate în mobilă și decorațiuni, pe site-uri de shopping online sau în ateliere și târguri de design. Asigură-te că verifici calitatea și autenticitatea produselor înainte de achiziționare.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top