Amenajare living cu șemineu

Amenajare living cu șemineu
4.7/5 - (3 votes)

Indiferent de stilul de amenajare, fie că te îndrepți mai mult către stilul modern sau contemporan, introducerea unui șemineu în living este întotdeauna o idee bună. Amenajare living cu șemineu reprezintă o variantă ideală pentru a înfrumuseța aspectul în living și pentru a oferi o atmosferă caldă și primitoare.

Ce ai citit pe acest blog

Dacă nu ești încă sigur de alegerea modelului și ce presupune un living cu șemineu, acest articol te va lămuri. Rămâi alături de noi și află toate motivele pentru care merită să optezi pentru living cu șemineu și ce model este potrivit pentru stilul de amenajare existent.

Dacă doriți să obțineți Idei de Amenajări Interioare pentru un Living Open Space, faceți clic pe link-ul „amenajari interioare living„.

Nume(Required)

Amenajare living cu șemineu

Pe lângă aspectul elegant și rafinat pe care îl conferă livingului, indiferent de metoda de încălzire, șemineul are avantajul că poate fi amplasat, atât la bloc, cât și la casă. De asemenea, fiind un element de design des solicitat în amenajare living cu șemineu, producătorii s-au adaptat și eu dezvoltat modele care să poată fi integrate în orice stil de amenajare. De exemplu, dacă vrei să-ți amenajezi casa în stil contemporan, poți alege cu ușurință un șemineu electric în living. În acest fel, conferi un aer elegant și creezi și un punct de accent în cameră. Iar dacă vrei să mergi pe un stil clasic de amenajare, poți să optezi pentru un living cu șemineu în care încălzirea să fie pe lemne sau prin conectare la centrală. De asemenea, în amenajare living cu șemineu trebuie să mai ții cont și de atmosfera pe care vrei să o ai în living.

Descoperă mai departe câteva idei despre amenajare living cu șemineu, ce modele să alegi și care este cel mai potrivit loc în care să-l amplasezi.

Semineu de Design Interior

Cum alegi un șemineu pentru living

Fiind un element de design interior care atrage atenția este important să te hotărăști la rolul pe care vrei să-l îndeplinească. Ai nevoie de o piesă centrală sau vrei un șemineu funcțional care să încălzească livingul? Astfel, în funcție de nevoia pe care o ai, poți alege un șemineu electric pe gaz sau pe lemne.

Tipuri de șeminee pentru living

Vezi mai jos mai multe modele de șeminee pe care le poți integra în amenajarea livingului tău.

Șemineu pe gaz

Șemineele pe gaz pot fi împărțite în mai multe categorii, cum ar fi modul de funcționare și designul.

Șemineele funcționează pe bază de combustibil gazos pentru a genera flacăra. Se pot controla cu ajutorul unei telecomenzii sau al unui panou de control instalat în interiorul sau exteriorul casei.

O variantă prietenoasă cu mediul este șemineul cu bioetanol. Acesta utilizează un combustibil ecologic pentru a genera flacăra. Este ușor de instalat și întreținut și nu necesită conducte sau ventilare.

Dacă sunteți în căutarea unor idei atrăgătoare pentru amenajarea curții și fațadelor, faceți clic pe link-ul „Amenajare Curte și Fațade„.

Șemineu pe lemne în living

Șemineu pe lemne în living

Dacă vrei să te îndrepți către amenajare living cu șemineu în stil rustic atunci recomandăm unul cu încălzire pe lemne, care te aduce mai aproape de atmosfera caldă și primitoare, ideală pentru întâlniri cu prietenii sau timpul petrecut cu familia. De asemenea, acest model poate fi și o sursă de încălzire alternativă, mult mai economică.

Șemineu electric în living

Un șemineu electric în living este o variantă pentru a crea un punct de accent și o atmsoferă plăcută în interiorul casei. Pentru a crea un efect spectaculos poți să alegi un model cu diverse funcții, pecum cu iluminare LED sau cu efecte sonore.

Șemineele electrice sunt echipate cu un focar electric care emite căldură și lumină, creând efectul de flacără și de căldură al unui foc real. Aceste focare pot fi controlate manual sau prin intermediul unui panou de control sau prin telecomandă.

Șemineele electrice sunt o variantă mai sigură, putând fi folosite și de către familiile cu copii. De asemenea sunt ușor de instalat indiferent de tipul de locuință, de la apartamente, la case sau spații comerciale. Ele pot fi montate pe perete, încorporate în mobilier sau pur și simplu plasate pe podea.

Șemineele electrice vin într-o varietate de stiluri și finisaje, permițând utilizatorilor să aleagă opțiunea care se potrivește cel mai bine cu estetica și designul general al încăperii.

Tipuri de materiale pentru șemineu

Tipuri de materiale pentru șemineu

Alegerea materialului potrivit pentru un șemineu depinde de mai mulți factori, inclusiv preferințele personale, designul interior și bugetul disponibil.

Piatră naturală

 Piatra naturală, cum ar fi marmura, granitul sau travertinul poate oferi un aspect elegant și clasic în amenajare living cu șemineu. Aceste materiale sunt durabile și rezistente la căldură, și îți oferă posibilități de personalizare datărită culorilor.

Cărămizi

 Modelele de șeminee cu cărămizi oferă un aspect rustic și tradițional. Cărămizile pot fi lăsate la vedere pentru un aspect mai autentic sau pot fi vopsite pentru a se potrivi cu designul interior al încăperii.

Gresie sau ceramică

Gresia și ceramica sunt opțiuni durabile și rezistente la căldură și pot fi utilizate pentru a crea un aspect modern sau contemporan pentru un șemineu. Ele sunt disponibile într-o varietate de culori și modele. Astfel le poți integra cu ușurință în amenajare living cu șemineu.

Oțel sau fier forjat

 Șemineele din oțel sau fier forjat pot oferi un aspect industrial sau vintage. Aceste materiale sunt durabile și pot fi modelate în diverse forme și stiluri pentru a se potrivi cu designul interior al încăperii.

Sticlă

Șemineele cu front de sticlă pot oferi un aspect contemporan și elegant în living. De asemenea contribuie la crearea unei atmosfere relaxante.

Beton aparent

Betonul aparent este o opțiune ideală pentru amenajare living cu șemineu. Acesta poate fi lăsat la vedere pentru un aspect brut sau poate fi finisat pentru o textură și un aspect mai rafinat.

Lemn

Lemnul poate fi utilizat atât ca material de construcție pentru un șemineu, cât și pentru finisaje decorative. Lemnul oferă un aspect natural și cald și poate fi utilizat pentru a aminti de vacanțele petrecute într-o cabană la munte sau de vizitele la bunici iarna.

Idei amenajare șemineu în living

Idei amenajare șemineu în living

Să amenajezi living cu șemineu este una dintre cele mai la îndemână variante pentru a atrage atenția și pentru a crea o atmsoferă primitoare și un sentiment plăcut care aduce relaxare, atât ție, cât și musafirilor. În rândurile care urmează, am oferit câteva idei de amenajare living cu șemineu.

Creează un punct de accent

Dacă alegi să amplasezi un șemineu în living vei putea obține foarte ușor un punct de accent. De exemplu, poți să amplasezi o canapea în formă de U, cu fața la șemineu, și obții astfel un spațiu confortabil și relaxant.

Adaugă un corp de iluminat

Amplasează lângă șemineu un corp de iluminat, de exemplu, poți pune de o parte și de cealaltă două lămpi de podea pentru a evidenția anumite elemente arhitecturale ale șemineului, sau poți să optezi pentru variatoare de lumină.

Obiecte personalizate în zona șemineului

Atunci când alegi locul în care să amplasezi șemineul, asigură-te că incluzi stilul tău personal în decor. Elementele personalizate îmbunătățesc aspectul general al camerei și al întregii locuinței. De exemplu, textilele aduc căldură în design interior șemineu, iar culorile strălucitoare sau modelele îndrăznețe creează o atmoferă interesantă.

Șemineu în living pe același perete cu telelvizorul

Șemineu în living pe același perete cu telelvizorul

Un loc ideal pentru a crea un punct de accent este să amplasezi șemineul pe același perete unde este așezat și televizorul. Dacă vrei să aplici această variantă trebuie să optezi pentru un șemineu care să aibă doar rol decorativ, și deasupra lui, să așezi televizorul.

Integrează șemineul în bibliotecă

Pentru a crea o atmsoferă relaxantă, șemineul, tot decorativ, ar trebui să fie amplasat lângă un raft deschis cu cărți, iar în fața lui să așezi două fotolii sau o canapea de dimensiuni reduse. Obții astfel decorul perfect pentru seri liniștite alături de familie sau în compania prietenilor.

Adaugă plante în decor

Tot pentru amenajare living cu șemineu decorativ recomandarea este să așezi două plante curgătoare. Acestea vor oferi un aer primitor în living. Poți de asemenea să completezi decorul cu lumânări parfumate pentru a intensifica starea de relaxare.

Tipuri de șeminee în funcție de stilul de amenajare

Tipuri de șeminee în funcție de stilul de amenajare

Un criteriu important de care trebuie să ții cont atunci când alegi șemineul pentru living este stilul de amenajare al întregii încăperi pentru a putea crea o atmosferă armonioasă în ceea ce privește designul și estetica acelei camere. Mai jos poți afla cum să faci cea mai bună alegere în materie de tipul de șemineu conform stilului modern, rustic, clasic, dar și tradițional.

Caracteristici șemineu în stil clasic

În stilul clasic de amenajare, cele mai potrivite șeminee sunt cele construite din piatră naturală, precum marmură sau travertin care să ofere un aspect elegant întregii încăperi. Pentru a te încadra în stilul general de amenajare, trebuie să alegi un șemineu într-o culoare neutră sau cu aspect natural, precum nuanțele lemnului și ale nisipului.

Dacă doriți să aveți un design interior în stil eclectic, faceți clic pe link-ul „Stil Eclectic Design Interior„.

Caracteristici șemineu în stil industrial

În stilul industrial de amenajare, șemineele păstrează efectul brut și sunt compus din elemente metalice, beton și sticlă.  Vezi mai jos cateva modele pe care poți să le integrezi în stilul industrial de amenajare.

Șemineu cu cadru metalic

Un șemineu cu un cadru metalic realizat din oțel sau fier forjat este ideal pentru un aspect deosebit în cameră. În designul șemineului mai pot exista linii simple și geometrice sau detalii sudate sau nituite.

Șemineu cu sticlă și metal

Șemineele cu un design combinat cu sticlă și metal pot oferi un aspect deosebit în living. Acesta poate fi înconjurat de un cadru metalic sau de o structură din oțel inoxidabil, iar părțile laterale sau spatele pot fi realizate din sticlă transparentă sau fumurie pentru amenajare living cu șemineu în stil industrial.

Caracteristici șemineu în stil contemporan

Un șemineu în stil contemporan se concentrează pe simplitate, ordine în design și funcționalitate, aducând adesea un aspect minimalist și elegant într-un spațiu. Iată câteva caracteristici comune ale șemineelor contemporan:

Șemineele cu aspect contemporan prezintă adesea linii drepte și simple, fără ornamente excesive sau detalii complicate. Designul lor este minimalist și oferă un aer elegant în living.

Materialele precum oțelul inoxidabil, sticla, piatra neagră sau betonul aparent sunt adesea folosite în stilul contemporan.

Șemineele potrivite stilului contemporan pot fi proiectate pentru a fi mai eficiente din punct de vedere energetic, utilizând tehnologii pentru a reduce consumul de combustibil.

Caracteristici șemineu în stil rustic

Un șemineu în stil rustic creează o atmsoferă caldă, specifică unei seri petrecute în familie. Un model potrivit pentru acest stil de amenajare prezintă elemente naturale și rustice. Mai exact, șemineele rustice sunt construite din materiale precum piatra, cărămida, lemnul sau o combinație între acestea. Aceste materiale adaugă o senzație de autenticitate și căldură în încăpere.

Șemineele rustice pot avea un design masiv, cu texturi pronunțate, model de pietre neregulate, lemn rustic sau cărămizi aparente. Aceste caracteristici contribuie la aspectul autentic și tradițional al șemineului.

Culorile predominante ale unui șemineu în stil rustic sunt inspirate de natură și de elementele tradiționale ale designului rustic. Astfel poate prezEnta tonuri de maro, cum ar fi ciocolata, nucul, cărămiziu și mahon. Aceste culori reflectă căldura și oferă confort în living.

Griul este o altă culoare comună în șemineele rustice, de obicei sub forma unor nuanțe mai închise, cum ar fi ardezie, cenușiu închis sau cărbune. Aceste culori pot fi prezente în piatra folosită pentru construcția semineului sau în finisajele metalice.

Uneori, șemineele rustice pot include accente subtile de verde sau albastru, inspirate de peisajele naturale. Aceste culori pot fi prezente în detalii decorative sau în obiecte decorative, cum ar fi vazele sau covoarele.

Culorile neutre, cum ar fi crem, bejul sau alb, pot fi folosite pentru a echilibra paleta de culori și pentru a conferi luminozitate în amenajare living cu șemineu.

Caracteristici șemineu în stil scandinav

Caracteristici șemineu în stil scandinav

Șemineul în stil scandinav este caracterizat de simplitate, funcționalitate și un design minimalist, care reflectă estetica nordică și conceptul de „hygge” (confort și atmosferă plăcută). Iată cum ar trebui să arate un șemineu pentru a se potrivi în stilul scandinav.

Design minimalist

emineul scandinav are un design simplu și curat, fără ornamente sau detalii excesive. Predomină liniile drepte și simetria, iar formele sunt adesea geometrice și echilibrate.

Materiale naturale

Materialele naturale, cum ar fi lemnul, piatra și oțelul inoxidabil sunt utilizate în construcția șemineelor scandinave. Lemnul este un material ideal pentru a crea căldură în amenajare living cu șemineu.

Culori luminoase și neutre

Paleta de culori pentru șemineele scandinave include tonuri luminoase și neutre, cum ar fi alb, crem, gri deschis și bej. Aceste culori contribuie la amplificarea luminii naturale și creează o atmsoferă relaxantă și primitoare.

Atmosfera relaxantă

Scopul unui living cu șemineu în stil scandinav este de a oferi o atmosferă caldă, confortabilă și primitoare.

Tipuri de șeminee în stil scandinav

Tipuri de șeminee în stil scandinav

Șemineele în stil scandinav sunt cunoscute atât pentru designul elegant, cât și pentru cel funcțional.

Șeminee pe lemne cu sticlă

Șemineele cu lemne pe sticlă sunt un model des întâlnit în amenajarea unui living în stil scandinav. Sunt îndrăgite deoarece designul acestora nu se demodează niciodată. Te ajută să creezi o atmosferă primitoare în living și în întreaga casă. 

Șemineele pe lemne în stil norvegian cu sticlă pe colț (frontală + laterală)

Aceste modele sunt nelipsite, atât din locuințele din țările nordice, cât și din zonele mai călduroase. Sunt disponibile cu focare de diferite dimensiuni cu sticlă pe două laturi. Acest lucru permite ca flacăra să se vadă mult mai bine și să creeze un efect deosebit. Aceste șeminee completează un stil de amenajare scandinav, transformând în același timp livingul într-un spațiu ideal pentru relaxare și confort.

Șeminee pe paleți în stil norvegian

Sunt o alternativă la șemineele clasice pe lemne, dotate cu sisteme de inovatoare, eficiente și usor de întreținut. Sunt confortabile și ușor de utilizat, răspund nevoilor termice ale casei și funcționează cu parametri tehnici excelenți. Au un design inovator, sunt disponibile într-o varietate de culori, au un consum redus și un randament foarte mare.

Sobă cu paleți în stil norvegian

Modelele de sobe pe paleți sunt ideale pentru un living de mici dimensiuni sau cu parter deschis. Sunt apreciate mai mult pentru echipamentele lor de automatizare integrate, eficiență ridicată, autonomie ridicată și control termic la distanță.

Șeminee suspendate în stil scandinav

Aceste modele sunt ideale atunci atunci vrei să aduci o atmsoferă elegantă și de lux în living. Cu forme deosebite, individualizează spațiul și atrag imediat atenția.

Caracterisitici șemineu în stil shabby chic

Un șemineu potrivit pentru amenajarea unui living în stil shabby chic este caracterizat de culori calde și pastelate, cum ar fi rozul pal, albastru, verdele pastel sau galbenul pal, care să creeze un aspect învechit, dar spectaculos.

Decorul floral și textilele delicate, cum ar fi dantela, broderiile sau materialele cu imprimeuri florale sunt caracteristici în amenajare living cu șemineu în conceptul chabby chic. Un șemineu în această direcție ar trebui să ofere o atmosferă caldă, primitoare și confortabilă. Adăugarea unor elemente precum perne moi, pături cu diverse imprimeuri sau covoare moi poate accentua această senzație de confort. În amenajare living cu șemineu poți integra vaze, tablouri, materiale, textile colorate sub diferite forme, obiecte artizanale, etc. De asemenea, în jurul șemineului este recomandat să așezi decorațiuni interioare în culori pastelate, cu multe flori sau oglinzi cu rame ornamentale.

Unde poți să așezi șemineul pentru un aspect deosebit în living

Amenajarea unui living cu șemineu poate fi o modalitate minunată de a adăuga un punct de accent și de a îmbunătăți aspectul general al încăperii. Iată câteva variante pentru amplasarea șemineului în living pentru un aspect deosebit:

Perete central

Dacă spațiul îți permite, poți amplasa șemineul pe un perete central al livingului. Astfel, șemineul devine punctul central al încăperii.

Perete pe colț

Dacă nu ai spațiu suficient pe peretele central poți amplasa șemineul într-un colț al livingului. Acest tip de amenajare living cu șemineu poate crea o atmosferă relaxantă și primitoare.

Între rafturi

Poți integra șemineul într-o zonă cu rafturi deschisă pentru o ambianță plăcută în living.

Sub televizorul montat pe perete

Pentru amenajare interioară living cu șemineu cu aspect contemporan poți alege să-l amplasezi sub televizorul care este montat pe perete.

Avantajele colaborării cu Atrix Concept

Avantajele colaborării cu Atrix Concept

Bine ai venit la Atrix Concept – firma de amenajări interioare din București și din țară, cu o vastă experiență în domeniu.

 De-a lungul timpului am realizat mai multe proiecte de amenajare, de la locuințe, până la clădiri de birouri, spații comerciale și horeca, orientate pentru a reflecta personalitatea sau valorile companiei.

Echipa Atrix Concept este compusă din arhitecți, designeri și consultanți în designul interior recunoscuți pentru profesionalism și dedicare în amenajarea interioară a spațiilor din București și din țară.

Îți oferim un pachet complet cu servicii de amenajare pentru ca tu să ai într-un final locuința la care ai visat sau să transmiți valorile și misunea, dacă este vorba despre un spațiu comercial. Echipa de design de la Atrix Concept are studii recunsocute în domeniu și cetificări în designul interior și deține informații despre cele mai noi tendințe de amenajare a spațiilor din București. Știe cum să valorifice potențialul fiecărei locuinței sau spațiul comercial și reușește de fiecare dată să livreze un proiect de amenajare care să satisfacă, atât din punct de vedere estetic, cât și funcțional.

Astfel, dacă vrei un design deosebit pentru apartamentul tău sau un spațiu comercial prin care să transmiți valorile, apelează cu încredere la Atrix Concept – firma de design interior din București și din țară.

Cum iei legătura cu Atrix Concept?

Contactează acum Atrix Concept la numărul de telefon afișat pe site, printr-un email sau prin completarea formularului pentru a beneficia de spații amenajate într-un mod cât mai originial. Atrix Concept oferă servicii de amenajare interioară în București și în alte orașe din țară.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top