Cea mai bună idee pentru Design Interior Sufragerie Apartament

Design Interior Sufragerie Apartament
4.9/5 - (18 votes)

Atunci când creezi designul interior pentru sufragerie trebuie să ții cont de atmosfera pe care dorești să ai în această cameră. Dacă este vorba de un studio, în care sufrageria servește și ca spațiu de dormit prin prezența unei canapele extensibile, dar și ca zonă de relaxare atunci când ai musafiri, atunci trebuie să optezi pentru un interior sufragerie care să delimiteze cele două funcțiuni. În acest articol, am urmărit să realizăm un mic ghid care să te ajute să-ți creezi un design sufragerie apartament care să-ți încânte privirea de fiecare dată când ajungi acasă.

Ce ai citit pe acest blog

Nume(Required)

Etape în realizare design interior sufragerie

În realizare design sufragerie apartament trebuie să iei în calcul mai multe etape pentru a ajunge la rezultatul dorit. Astfel, în partea de mai jos ți-am prezentat pașii pe care trebuie să-i parcurgi pentru a obține un interior sufragerie ca în revistele de home&deco.

Culori și Texturi

Planificarea spațiului în realizare interior sufragerie

Primul pas în design interior sufragerie apartament este planificarea spațiului. Începe prin a măsura cu atenție camera pentru a afla dimensiunile exacte și forma acesteia. Această informație te va ajuta să realizezi un design care să se încadreze în stilul general de amenajare. De asemenea, știind o dimensiune exactă a spațiului, vei știi să alegi corpurile de mobilier sau sa lași suficient spațiu pentru a amplasa o canapea extensibilă dacă vorbim de un studio.

De asemenea, trebuie să te asiguri că există suficient spațiu pentru ca oamenii să se deplaseze liber prin sufragerie, fără a se împiedica în mobilier sau în alte obiecte de design interior sufragerie. O modalitate bună de a face acest lucru este să creezi zone distincte pentru diferite activități, cum ar fi zona de realxare și zona de dining.

Culori și Texturi în design sufragerie apartament

Alegerea culorilor potrivite este esențială în amenajări interioare sufragerie apartament, deoarece acestea pot influența starea de spirit și atmosfera camerei. De exemplu, culorile calde, cum ar fi nuanțele de roșu și portocaliu pot crea o atmosferă energică și primitoare, în timp ce culorile reci, cum ar fi albastru și verde, pot induce o senzație de liniște și relaxare.

Atunci când alegi cobinația de culori pentru un design interior sufragerie trebuie să ții cont de cromatica din celelalte camere pentru nu crea dezechilibru. Iar ca regulă generală în amenajări interioare, culorile trebuie alese în funcție de gusturile personale și de atmosfera dorită.

Texturile sunt, de asemenea, un element important în design interior sufragerie apartament. Adăugarea de cât mai multe texturi cum ar fi perne moi, covoare pufoase sau perdele din materiale bogate, pot aduce o senzație de confort și căldură în sufragerie. Asigură-te că texturile se completează reciproc și contribuie la echilibrul estetic din sfuragerie.

Poți folosi texturile pentru a separa zona de relaxare de cea de dining. Folosește câte un covor diferit ca model și ca nuanță pentru a evidenția fiecare zonă.

Citiți acest blog: Design Interior Apartament Modern Bucuresti 

Mobilierul potrivit pentru design interior sufragerie

Alegerea mobilierului potrivit pentru sufragerie este o decizie importantă în design interior sufragerie. Trebuie să iei în calcul dimensiunea camerei – acest amănunt îl afli după ce realizezi planul de amenajare pentru interior sufragerie. Pe lângă asta, când alegi piesele de mobilier, trebuie să te asiguri că este funcțional, estetic și se potrivește în designul general al camerei.

În design sufragerie apartament, canapeaua este adesea elementul central. Astfel trebuie să optezi pentru un model care să se înacadreze în stilul de amenajare ales și să fie suficient de spațioasă. De exemplu, pentru un interior sufragerie în stil clasic poți alege o canapea Chesterfield și o masă Piemonte.

Adăugă fotolii cu taburet sau în stil otoman pentru a completa interior sufragerie și pentru a crea un mediu potrivit de relaxare, ideal atunci când ești singur sau când ai musafirii.

Un exemplu de mobilier estetic și funcțional într-un interior sufragerie open space este patul rabatabil. În funcție de designul acestuia există pat rabatabil la perete și pat rabatabil în dulap.

Patul rabatabil la perete este prins cu ajutorul unor balamele sau mecanisme de ridicare, iar picioarele sau suporturile pot fi pliate pentru a-l fixa pe perete.

Atunci când este pliat, patul poate fi ascuns într-un dulap sau într-un spațiu special dedicat.

În schimb, patul rabatabil în dulap este prins cu ajutorul unui sistem de glisare sau balamale și poate fi scos pentru a fi folosit. După utilizare, patul poate fi pliat înapoi în dulap, oferind astfel o soluție de economisire a spațiului în interior sufragerie.

Depozitare inteligentă în interior sufragerie

Crearea spațiilor de depozitare este un aspect care dă bătăi de cap în alegerea unui design interior sufragerie. Indiferent de dimensiunea încăperii, nu ai niciodată suficiente spații de depozitare. De asemenea, atunci când alegi corpurile de depozitare trebuie să creezi un echilibru între funcțional și estetic. Folosește astfel mobilier cu spații de depozitare încorporate, cum ar fi comode sau mese cu sertare.

Rafturile deschise pot fi, de asemenea, o opțiune bună pentru a expune cărți, obiecte decorative sau colecții personale.

Accesorii și Artă în Design Interior Sufragerie Apartament

Iluminatul în design interior sufragerie

Iluminatul este un alt aspect important în amenajarea sufrageriei, deoarece contribuie la crearea atmosferei. Astfel, pentru a obține un aspect plăcut și o atmsoferă caldă și primitoare sugerăm să combini diferite surse de lumina. Folosește o lumină centrală de tavan pentru iluminarea generală, lămpi de podea sau de masă pentru iluminarea ambientală și aplice de perete pentru a evidenția zonele de interes sau diferite piese decorative.

De asemenea, ia în considerare utilizarea luminilor cu intensitate reglabilă pentru a-ți permite să ajustezi nivelul de lumină în funcție de nevoi. De exemplu, atunci când ștergi praful sau desfășori alte activități casnice ai nevoie de intensitate mai mare, iar atunci te relaxezi în compania prietenilor sau citești o carte este ideal să ai intensitate scăzută.

Obiecte decorative în design interior sufragerie apartament

Completează design interior sufragerie prin adăugarea obiectelor decorative. Indiferent de stilul de amenajare poți să optezi pentru perne decorative, pături, tablouri și oglinzi. În timp ce, materialele folosite și texturile vor defini stilul de desing interior. De asemenea, nu uita să adaugi în interior sufragerie și elemente personalizate pentru a individualiza și mai mult spațiul. Include astfel obiecte luate din vacanțe sau piese făcute la comandă.

Arta este o modalitate minunată de a însufleți camera. Alege lucrări de artă care îți plac și care se potrivesc cu tema generală de design interior sufragerie apartament. Poți opta pentru picturi, fotografii, sculpturi sau alte forme de artă care te inspiră.

Design interior sufragerie apartament este un proces complex, însă cu planificare și atenție la detalii, poți transforma acest spațiu într-un loc confortabil și frumos în care să te bucuri de timpul petrecut cu familia și cu prietenii.

 Cele Mai Bune Idei de Design Interior Sufragerie Apartamentului

Cele Mai Bune Idei de Design Interior Sufragerie Apartament

Sufrageria este centrul oricărui apartament, un loc în care ne relaxăm, socializăm și ne bucurăm de timpul petrecut acasă. Design interior sufragerie apartament trebuie să fie atât funcțional, cât și estetic plăcut pentru a crea un spațiu care să reflecte personalitatea și stilul proprietarilor. În cele ce urmează ți-am pregătit câteva idei pentru a crea un design interior sufragerie care să-ți ofere confort și să transmită căldură. Pentru a obține această atmoferă trebuie să ții cont de următoarele:

Paleta de Culori Aleasă în Design Interior Sufragerie Apartament

Culorile au un impact semnificativ asupra atmosferei unei sufragerii. Poți opta pentru culori neutre, cum ar fi gri, bej sau alb, pentru a crea un interior sufragerie minimalist, iar ca accent poți să folosești culori pastelate.

Dacă ești o persoană căreia îi place luxul și extravaganța atunci poți opta pentru un design interior sufragerie glamour. Astfel, paleta de culori trebuie să fie formată din galben, turcoaz sau roz. Este important să te asigurați că paleta de culori aleasă se potrivește cu piesele de mobilier pentru a crea un aspect design sufragerie apartament care să te încânte la nivel estetic.

Mobilier Multifuncțional în Design Interior Sufragerie Apartament

Pentru a maximiza spațiul în design interior sufragerie apartament, optează pentru mobilier versatil. Canapele extensibile sau modulare, mese extensibile și piese de mobilier cu spații de depozitare ascunse sunt opțiuni excelente. Acest tip de mobilier să îți adaptezi sufrageria în funcție de nevoi.

Iluminat Ambiental în Design Interior Sufragerie Apartament

Iluminatul ambiental este esențial pentru crearea unei atmosfere plăcute în design interior sufragerie apartament. Lămpile de perete, lămpile de podea și lămpile de masă pot fi utilizate pentru a crea puncte de accent și pentru a evidenția astfel anumite zone. Poți adăuga și bandă LED sub rafturi sau în jurul televizorului pentru un efect în design interior sufragerie apartament.

Spații de Depozitare Eficiente în Design Interior Sufragerie Apartament

Pentru a menține un aspect ordonat în interior sufragerie, introdu în design spații de depozitare inteligent concepute. Rfturile cu polițe, bibliotecile încorporate și mesele cu sertare pot ajuta la organizarea cărților, a obiectelor decorative și a altor obiecte. Folosește cutii decorative sau coșuri pentru a ascunde lucrurile mai puțin estetice.

Piese de Artă și Decor în design sufragerie apartament

Piesele de artă și decorul sunt elemente cheie în deifnitizarea unui stil de amenajare în design interior sufragerie apartament. Tablourile, fotografiile, oglinzile și sculpturile pot adăuga caracter și personalitate sufrageriei. Alege lucrări care te reprezintă și care se potrivesc cu tema generală a camerei. De exemplu, elementele de artă sunt asepecte definitorii în crearea unui stil de amenajare Art Deco. Astfel, dacă vrei să ai un interior sufragerie în acest stil, intgrează tablouri abstracte, care de regulă conțin colurile specficie acestui stil.

Delimitare funcțiuni

Dacă sufrageria servește mai multor scopuri, cum ar fi zona de relaxare și zona de lucru, atunci trebuie să iei în calcul o demilitare cât mai eficientă. Folosește covoare, pentru a evidenția diferite spații și pentru a crea un interior sufragerie organizat.

Alege mobilier care se potrivește cu funcția fiecărei zone, de exemplu, un birou mic sau o masă pentru zona de lucru. Și piesele de mobilier precum bibliotecile sau corpurile cu rafturi deschise sunt o variantă ideală de a delimita funcțiunile. Așezate între locul de luat masa si canapea vor ajuta la separarea zonelor în design interior sufragerie apartament.

Spații de Depozitare Eficiente în Design Interior Sufragerie Apartament

Plantele în designul interior sufragerie

Adăugarea plantelor în amenajări interioare sufragerie apartament poate aduce un aer proaspăt și natural în încăpere. Plantele de interior nu doar că adaugă frumusețe estetică, ci și îmbunătățesc calitatea aerului. Atunci când alegi plantele trebuie să ții cont de cantitatea de lumină din cameră, dar și de stilul de amenajare ales. De exemplu, dacă alegi o planta cu frunze mari, precum palmier Phoenix, vei avea un design interior sufragerie modern cu accent minimalist.

Astfel, crearea unui design interior sufragerie apartament poate fi o provocare, dar și o oportunitate pentru creativitate. Cu atenție la detalii, o paletă de culori inspirată și mobilier versatil, poți crea un spațiu funcțional și estetic plăcut.

Stiluri pentru Design Interior Sufragerie Apartament

Atunci când creezi designul interior pentru sufragerie trebuie să iei în calcul stilul de amenajare general. Dacă nu știi cum să introduci stilul modern, clasic sau bohemian în interior sufragerei ți-am pregătit mai jos câteva stiluri de amenajări interioare sufragerie apartament și sfaturi utile pentru a economisi timp.

Stilul Modern

Stilul modern este cunoscut pentru eleganța oferită de mobilierul cu liniile fine și drepte, formele geometrice simple și culorile neutre, cum ar fi alb, gri și negru. Mobilierul tapițat cu piele sau din materiale cu aspect metalic se potrivește perfect acestui stil. Adaugă accente de culoare în spațiu prin intermediul pereților sau al pieselor decorative.

Citiți acest articol: Design Living Room Minimalist

Sfaturi pentru amenajări interiore sufragerie apartament în stil modern

Opteză pentru mobilier minimalist cu linii curate și cu suprafețe netede.

Include iluminatul cu LED-uri pentru a evidenția anumite zone sau obiecte.

Adaugă textile și accesorii cu texturi interesante, cum ar fi perne cu imprimeuri geometrice sau covoare cu modele abstracte.

Stilul Scandinav

Stilul scandinav este renumit pentru spațiile generoase și luminate. Într-o sufragerie amenajată în stil scandinav, vei observa multă lumină naturală și piese de mobilier modern.

Culorile predominante sunt albul, griul deschis și tonuri pastelate, iar accentele de culoare vin sub formă de perne, plante de interior și obiectele decorative.

Sfaturi pentru amenajări interiore sufragerie apartament în stil scandinav

Alege piese de mobilier cu linii simple și modern.

Alege podea cu aspect natural pentru a crea o senzație de căldură într-un decor aparent rece.

Adăugă textile din materiale naturale, cum ar fi bumbac și lână, pentru un aspect confortabil.

Cele Mai Bune Stiluri pentru Design Interior Sufragerie Apartament

Stilul Industrial

Acest stil se inspiră din decorul fabricilor industriale și include astfel, elemente brute și materiale industriale, cum ar fi cărămidă aparentă, metal și lemn neșlefuit. De asemenea, în crearea unui design interior sufragerie în stil industrial, țevile sau alte elemente de construcție au rol estetic. Podeaua cu aspect de beton poate completa acest stil, în timp ce mobilierul poate fi confecționat din metal sau lemn vechi reciclat.

Sfaturi pentru amenajări interiore sufragerie apartament în stil industrial

Folosește candelabre mari cu iluminat expus, lămpi cu țevi aparente sau abajururi din metal, vopsite în negru sau gri.

Adaugă tapițerie sau covoare cu aspect uzat pentru un contrast interesant cu elementele industriale.

Adaugă textile cu nuanțe mai închise, cum ar fi negru și gri, pentru a păstra un aspect corespunzător stilului.

Stilul Bohemian

Stilul bohemian este cunoscut pentru diversitatea sa și pentru fuziunea de culori, de modele și de texturi. Un design interior sufragerie apartament în stil boem trebuie să includă piese de mobilier unice și corpuri de iluminat diverse.

Sfaturi pentru amenajări interiore sufragerie apartament în stil industrial bohemian

  • Alege piesele de mobilier și obiectele decorative cu țesături texturate și imprimeuri îndrăznețe.
  • Folosește perne colorate, covoare cu modele, plante de interior și perdele colorate.
  • Include antichitati, tablouri canvas și alte obiecte vintage în design interior sufragerie.

Citiți acest articol: amenajarea unui apartament cu 2 camere

Stilul Clasic

Stilul clasic este atemporal și elegant, bazându-se pe linii simetrice, piese de mobilier rafinate și culori tradiționale. Într-un design interior sufragerie apartament de inspirație clasică, vei găsi adesea canapele cu tapițerie luxoasă, mobilier din lemn prețios și detalii decorative cu influență istorică.

Sfaturi pentru amenajări interiore sufragerie apartament în stil industrial bohemian

Optează pentru culori precum alb, bej, crem, galben pal, oliv și cărămiziu.

Folosește modele de oglinzi mari cu rame ornamentate pentru a adăuga luminozitate și eleganță. Adaugă materiale prețioase precum mătasea naturală, taftaua sau catifeaua.

Alegerea stilului potrivit pentru design interior sufragerie apartament depinde de preferințele personale și de atmosfera pe care vrei să o creezi în acel spațiu.

Fie că optezi pentru un interior sufragerie modern, scandinav sau bohemian, asigură-te că ții cont de asepectele generale pentru a crea un un design corent, plăcut și funcțional.

Design Interior Sufragerie Apartament cu Suprafață Restricționată: Maximizarea Spațiului și Estetica

Design interior sufragerie apartament cu suprafață restrânsă poate fi o provocare, însă și o oportunitate de a crea un spațiu funcțional și estetic plăcut. Cu o planificare atentă și creativitate, poți transforma această cameră într-un loc primitor și confortabil. În rândurile umătoare, ți-am prezentat câteva sfaturi și idei care să te ajute să obții cel mai bun design interior pentru o sufragerie cu spațiu limitat.

Paleta de Culori Deschise în design sufragerie apartament

Culorile deschise și luminoase sunt elemente principale atunci când ai o sufragerie de mici dimensiuni. Nuanțe precum alb, crem, bej și gri deschis pot face camera să pară mai spațioasă și mai luminoasă. Aceste culori reflectă lumina și creează iluzia de spațiu.

Pentru a evita un aspect monoton, poți adăuga câteva accente de culoare cu ajutorul pernelor decorative, al draperiilor sau obiectelor de artă.

Mobilier Multifuncțional în design sufragerie apartament

Alegerea mobilierului adecvat este esențială într-o sufragerie cu spațiu restrâns. Opteză pentru piese de mobilier multifuncționale, cum ar fi canapele extensibile, mese cu funcție dublă (de exemplu, cu spații de depozitare) și fotolii pliabile. Acestea îți permit să economisești spațiu atunci când nu sunt în utilizate.

Depozitare Creativă în design sufragerie apartament

Una dintre cele mai mari provocări într-un spațiu restrâns este crearea spațiilor de depozitare. Utilizeză efieicient fiecare spațiu disponibil prin integrarea de mobilier cu sertare sau cu spații ascunse în design interior sufragerie.

Oglinzi poziționate strategic în design sufragerie apartament

Oglinzile sunt un instrument de design extrem de eficient pentru design interior sufragerie apartament mic. Acestea reflectă lumina și creează iluzia de spațiu. Plaseză o oglindă mare pe un perete sau pe una dintre uși pentru a face camera să pară mai mare și mai luminoasă.

Design Interior Sufragerie Apartament cu Suprafață Restricționată: Maximizarea Spațiului și Estetica

Mobilier cu Picioare Vizibile în design sufragerie apartament

Mobilierul cu picioare vizibile creează un aspect elegant care face ca spațiul să pară mai mare.

Iluminat Ambiental în design sufragerie apartament

Corpurile de iluminat amplase în diverse zone pot face o diferență semnificativă în design interior sufragerie apartament mic. Folosește lămpile de perete, lămpile de masă și lămpile de podea. De asemenea, iluminatul direcționat poate adăuga profunzime și caracter camerei.

Mobilier încastrat în design sufragerie apartament

Într-un design interior sufragerie apartament cu spațiu restrâns, mobilierul încastrat poate fi o soluție salvatoare. De exemplu, poți opta pentru un șemineu încastrat cu spații de depozitare în jur sau pentru o bibliotecă cu rafturi încastrate pe întreaga lungime a unui perete. Aceste elemente adaugă un caracter distinct și economisesc spațiul.

Astfel, prin atenție la detalii și prin utilizarea inteligentă a culorilor, mobilierului multifuncțional și soluțiile de depozitare creative, poțu transforma acest spațiu într-un loc primitor și estetic plăcut. Experimenteză cu diferite idei și găsește soluțiile care se potrivesc cel mai bine nevoilor și gusturilor personale. Cu puțină planificare și creativitate, poți face ca sufrageria să fie un spațiu confortabil și frumos în ciuda dimensiunii.

Design Interior Sufragerie Apartament cu Spațiu Extins – Creeză un Spațiu Elegant și Funcțional

Design interior sufragerie apartament cu un spațiu extins reprezintă o oportunitate minunată de a te bucura de cât mai multe elemente în amenajare.

Cu atât ai mai mult spațiu la dispoziție, cu atât ai libertatea de a explora o gamă variată de stiluri și de a adăuga elemente de design care să-ți personalitatea. Cu toate acestea este necesar să respecți câteva reguli pentru a nu aglomera spațiul.

Consultați această secțiune: firma renovari apartamente bucuresti 

Planificarea Spațiului

Atunci când ai o sufragerie generoasă este important să planifici corect spațiul pentru a amenaja funcțiunile.

Zona de Relaxare: Aici, amplasează canapele, fotolii și mese de cafea pentru a crea un spațiu confortabil pentru socializare și relaxare. Alege mobilier confortabil și lămpi de masă pentru iluminarea ambientală.

Zona de Dining: Creează o zonă de dining cu o masă și scaune cu un design specific. Acesta poate servi drept spațiu pentru cine în familie sau pentru întâlniri cu prietenii.

Zona de Divertisment: Amplasează televizorul, sistemul audio și, eventual, o consolă de jocuri într-o zonă dedicată pentru divertisment. Asigură-te de faptul că există suficient spațiu pentru a crea o seară de filme cu prietenii sau de jocuri vido.

Zona de Lucru: Dacă dorești o zonă de lucru, amplaseză biroul și scaunul de lucru într-un colț liniștit al sufrageriei. Utilizează biblioteci sau rafturi pentru a-ți organiza documentele și cărțile.

Atrix Concept – firma de amenajări interioare

Atrix Concept este o firmă de design interior din București și din țară, recunoscută în domeniu pentru seriozitate și rapiditatea de execuție a proiectelor de amenajare interioară. De-a lungul timpului am realizat mai multe proiecte de amenajare, de la locuințe, până la clădiri de birouri, spații comerciale și horeca și am adus fericire și mulțumire pe fețele clienților.

Astfel, dacă vrei un design interior sufragerie care să te surprindă din punct de vedere vizual și să fie și funcțional, contează pe Atrix Concep – firma de amenajări interioare din București și din țară.

Contactează acum Atrix Concept la numărul de telefon afișat pe site, printr-un email sau prin completarea formularului și bucură-te de un design interior sufragerie care să-ți îndeplinească așteptările.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top