Idei amenajare apartament 4 camere + pret & Consultație

Idei amenajare apartament 4 camere + pret & Consultație
4.7/5 - (6 votes)

Simți că în ultima perioada nu te mai regăsești în apartamentul tău și toate lucrurile care sunt acolo nu te mai reprezintă și nu îți mai satisfac nevoile? Atunci este un semn clar să trebuie să optezi pentru amenajarea interioară și să dai un nou sens locuinței tale.

Ce ai citit pe acest blog

În funcție de dimensiuni, mod de compartimentare al spațiului și bineînțeles de preferințele personale, există posibilități multiple pentru a crea un design interior inedit care să te încânte din nou. În acest articol am prezentat idei de amenajare apartament 4 camere pe care le poți adopta cu ușurință pentru a obține un aspect deosebit.

Nume(Required)
Amenajări interioare apartament 4 camere

Amenajări interioare apartament 4 camere

O amenajare interioară este mai mult decât vopsirea pereților și amplasarea pieselor decorative și a mobilierului. Toate acestea, împreună cu alte detalii specifice unui anumit stil, precum materiale și texturi și forme, trebuie să creeze o uniune în amenajarea interioară și să dea sens spațiului. Iar pentru a crea această senzație trebuie să alegi cu gijă elementele decorative, să știi care se potrivesc stilului pe care vrei să-l abordezi pentru a avea continuitate în toate celelalte camere.

Lucrurile devin din ce în ce mai complicate pe măsură ce apartamentul este mai mare. Astfel, că în cazul de față, când ne raportăm la amenajare apartament 4 camere, trebuie să avem o atenție sporită. Iată, de ce trebuie să ții cont atunci când creezi design interior apartament 4 camere.

Dacă căutați idei pentru designul interior al unui apartament cu 3 dormitoare, faceți clic pe link-ul Amenajări Interioare Apartamente 3 Camere 

Aspecte în design interior apartament 4 camere

Amenajarea unui apartament cu 4 camere implică o serie de aspecte importante pentru a crea un spațiu funcțional și estetic în care să te regăsești. Iată câteva reguli principale pe care să le aplici pentru a obține design interior apartament 4 camere cu totul nou.

Funcționalitate în design interior apartament 4 camere

Funcționalitate în design interior apartament 4 camere

Planifică cum vei utiliza fiecare cameră în parte. Asigură-te că valorifici spațiul prin amplasarea elementelor corecte, dar cu atenție, pentru a nu crea un design interior 4 camere aglomerat. Într-un apartament cu 4 camere există hol de legătură care de regulă este la intrare și conectează camerele. Astfel, optează pentru culori deschise care să ofere luminozitate întregului spațiu. Și continuă aceeași linie cromatică în creare design interior apartament 4 camere.

Coerență în design interior apartament 4 camere

 Alege un stil sau o temă pentru întregul apartament și respectă-l în fiecare cameră pentru a crea continuitate în design și pentru a evita o atmosferă derutantă. Nu vrei ca atuni când ajungi acasă de la muncă, să ai un design interior apartament 4 camere care să-ți provoace agitație.

Dacă căutați idei pentru mobilarea unui apartament cu 2 camere, faceți clic pe link-ul amenajarea unui apartament cu 2 camere

Culori și texture în design interior apartament 4 camere

Folosește culori și texturi armonioase care să creeze o atmosferă plăcută și coninuă în aceași linie în restul camerelor. Ai grijă la paleta de culori și la modul în care acestea se completează. Spre exemplu, în amenajare apartament 4 camere poți să optezi pentru culori deschise, neutre și să vii în contrast cu albastru deschis sau verde. Realizând această combinație armonioasă de culori, obții un design interior 4 camere în stil neoclasic.

Corpuri de iluminat în design interior apartament 4 camere

Corpuri de iluminat în design interior apartament 4 camere

Pentru amenajare apartament 4 camere care să suprindă la nivel estetic și creativ, combină lumina naturală cu cea artificială. Planifică un sistem de iluminare artificială adecvat pentru fiecare cameră. Luminile ambientale pot fi folosite pentru a accentua anumite zone din cameră, spre exemplu le poți folosi pentru a evidenția un perete. Iar pentru a beneficia mai mult de lumina natural integrează în amenajare apartament 4 camere draperii transparente care vor crea senzația de spațiu mai mare.

În living, recomandăm să incluzi atât lampadare, cât și aplici sau veioze pe care să le amplasezi pe piesele mai mici de mobilier sau poți să optezi pentru variatoare de lumină în funcție de acitivățile desfășurate. Cu ajutorul acestora poți să adopți intensitatea de care ai nevoie, de exemplu, atunci când citești ai nevoie de lumina caldă, iar când faci curat ai nevoie de lumină rece.

Mobila și Depozitarea în design interior 4 camere

Alege mobilierul în funcție de dimensiunile camerelor și utilitatea pe care vrei să o obții. De exemplu, în bucătărie poți utiliza spațiul vertical prin amplasarea rafturilor sau a dulapurilor. Aceasta este o variantă eficientă de depozitare care te ajută la păstrarea ordinii, iar prin detaliile folosite poți crea un aspect deosebit spațiului.

Trucuri pentru amenajare apartament 4 camere

În continuare ți-am prezentat câteva trucuri pe care să le folosești în amenajare apartament 4 camere, care îți vor reduce considerabil timpul de amenjare și le poți folosi în crearea oricărui design.

Trucuri pentru amenajare apartament 4 camere

Delimitează spațiile cu ajutorul covoarelor

Pentru delimitarea zonelor astfel încât să creezi armonie vizuală în amenajare apartament 4 camere, recomandăm să plasezi covoare sau tapițerii pentru o separare a funcțiunilor. Acest lucru poate ajuta dacă ai un living open space și ai nevoie să separi livingul de zona de dining sau de bucătărie. Poți poți folosi o bibliotecă deschisă, o masă de cafea mare sau chiar un covor.

Alege dimensiunile potrivite pentru mobilier

Cu toate că într-un apartament cu 4 camere ai spațiu suficient pentru amplasare obiectelor decorative încearcă să alegi elementele în funcție de necesități și să nu aglomerezi încăperea.  De exemplu, optează pentru o masă de sufragerie extensibilă care poate servi ca pat. Astfel ai un element inovativ în amenajare apartament 4 camere.

Folosește oglinzi

Amplasează oglinzi de dimensiuni mari pentru a reflecta lumina și pentru a da impresia de spațiu mai mare. Așează-le strategic pentru a direcționa lumina în toată încăperea.

Investește în soluții de depozitare

Într-un apartament cu o suprafață mai mare se poate crea imediat dezordine. Având un apartament cu 4 cemere, tinzi să ai mai multe lucruri care nu îți sunt neapărat utile. Pentru a nu aglomera spațiul, investește în soluții ingenioase pentru a păstra ordinea. Poți să incluzi în design rafturi, comode cu sertare pe care să le încorporezi în mobilier. Concentrează-te pe accesoriile de dimensiuni mici, dar cu aspect impozant.

Amenajare apartament 4 camere în funcție de încăpere

Amenajarea unui apartament cu 4 camere poate fi un proiect captivant, dar și complex. Este important să fii atent că urmezi aceeași linie de design în toate camerele, și aici vorbim despre același stil de amenajare. De asemenea este important să ai aceeași paletă cromatică.

Amenajare apartament 4 camere în funcție de încăpere

Idei de amenajare apartament 4 camere – Living

În cele ce urmează ți-am propus câteva idei amenajare 4 camere pentru living, fie că este vorba de unul open space sau separat de bucătărie.

Livingul este inima apartamentului cu 4 camere și adesea este prima încăpere cu care iei contact atunci când intri în apartament. Așadar, asigură-te că incluzi o piesă statement în living care să fie chiar un punct central. De asemenea, pentru a ajunge în living trebuie să mergi pe un hol, și trebuie să fii atent cum faci trecerea de la un model de pardoseală la celălalt. Astfel, dacă pe hol ai ceramică de culoarea nisipului, încearcă să păstrezi o nuanță asemănătoare la pardoseala din living, indiferent dacă este parchet sau marmură. Dacă nu respecți această regulă, poți strica dinamica paletei cromatice și să creezi haos în design interior apartament 4 camere.

În completare design interior 4 camere poți să optezi pentru un covor moale și plăcut la atingere care să-și aducă confort în cameră și să constituie și element decorativ statement.

Mobilier pentru living în amenajare apartament 4 camere

Optează pentru o canapea mare extensibilă care să atragă atenția și care să ofere suficient spațiu atunci când ai musafirii. Aici trebuie să acorzi o atenție deosebită formei și materialului. Aceste două aspecte trebuie alese în funcție de stilul de amenajare pe care vrei să-l obții în toate cele 4 camere. De exemplu, într-un stil de amenajare glamour se potrivește o canapea Chesterfield tapițată în nuanța violet, iar lângă să așezi o măsuță de cafea Piemonte. În schimb, într-un stil de amenajare clasic poți să incluzi piese de mobilier din diverse epoci, de la antichitate până la epoca modernă, atâta timp cât păstrezi ordinea și simetria. Iar pentru a crea un design interior 4 camere care să reflecte personalitatea, poți să adaugi o bibliotecă cu rafturi pe care să așezi fotografii înrămate sau obiecte decorative luate din vacanțe.

Idei de amenajare apartament 4 camere – Dormitor

Idei de amenajare apartament 4 camere – Dormitor

Așa cum am menționat mai sus, atunci când creezi design interior apartament 4 camere trebuie să în calcul să păstrezi aceeași linie de mobilier și alte piese decorative pentru a avea același stil de amenajare în toată locuința, și de asemenea, să definești funcționalitatea fiecărei camere prin elemente specifice unui stil.

În amenjarea primului dormitor, îți recomandăm de exemplu să folosești o paletă neutră și să mergi pe culori precum alb, crem și gri și să folosești doar corpurile de mobilier strict necesare. În acest caz poți să optezi pentru amenajare apartament 4 camere în stil modern, clasic sau scandinav.

Mobilier pentru dormitor în amenajare apartament 4 camere

Alege un pat tapițat suficient de mare care să se potrivească în design interior apartament 4 camere și să fie funcțional, pe care să poți să-l împarți cu partenerul fără să fie nevoie de compromisuri. Alege lenjerie de pat și perne decorative care să completeze paleta de culori aleasă. Texturile moi și plăcute la atingere vor contribui la confortul general al spațiului.

În completarea designului interior îți recomandăm un set de mobilier pentru dormitor, ca să nu-ți mai faci griji că trebuie să alegi noptiere în aceeași nuanță și același model. De asemenea, o oglindă cu un cadru decorativ poate adăuga lumină și iluzie de spațiu ma mare în cameră. Poziționează-o astfel încât să amplifice lumina naturală, dacă este posibil. Iar, dacă spațiul îți permite, creează o mică zonă de lucru sau citit. Poți adăuga o masă mică sau un birou și o lampă de birou pentru a un spațiu de lucru potrivit dacă lucrezi de acasă.

Amenajare birou în design interior apartament 4 camere

Amenajare birou în design interior apartament 4 camere

Într-un apartament cu 4 camere, de regulă, mai există încă o cameră care servește ca un al doilea dormitor, însă acesta nu este o regulă generală. Astfel, în acea cameră poți amenaja un birou, ideal pentru contextul lucrului de acasă. În continuare ți-am pregătit câteva sfaturi pentru amenajarea unui birou acasă.

Mobilier pentru birou în amenajare apartament 4 camere

Atunci când îți amenajezi un birou acasă trebuie să ții cont să ai o postură care să nu-ți afecteze sănătatea. În acest caz este necesar să ai un mobilier ergonomic. De asemenea trebuie să te asiguri că monitorul este la nivelul ochilor pentru a preveni oboseala gâtului și ochilor.

În ceea ce privește partea cromatică este important să alegi culori care să stimuleze concentrarea și productivitatea, cum ar fi albastru sau verde. Tot pentru a spori productivitatea și de a crea o atmosferă relaxantă, adaugă o vază pe birou în care să pui plantele tale preferate sau un obiect personal care îți influențează starea.

Dacă doriți să aveți idei pentru designul curții și fațadei, faceți clic pe link-ul  Amenajare Curte și Fațade

Idei de amenajare apartament 4 camere – Bucătărie

În amenajarea unei bucătării într-un apartament cu 4 camere trebuie să găsești un echilibru între estetic și funcțional. De obicei în acest tip de plan, bucătăria este mai mare și astfel ești tentat să amplasezi multe corpuri de mobilier și să încarci blatul cu diverse electrocasnice, care nu îți sunt neapărat utile.

Pentru a crea un spațiu luminos și aerist trebuie să lucrezi și la partea cromatică. Optează pentru pereți în culori neutre și un blat cu aspect lucios care să reflecte lumina. În acest caz, alege un blat din granit sau travertin, care nu doar că vor fi ușor de curățat, dar îți oferă durablitate în timp.

Mobiler pentru bucătărie în amenajare apartament 4 camere

Mobiler pentru bucătărie în amenajare apartament 4 camere

În ideea de a economisi spațiu, poți să folosești seturi de mobilier pe colț. Iar pentru un aspect ordonat alege electrocasnice integrate în mobilierul bucătăriei. Aparatele precum cuptorul, plita și frigiderul pot fi ascunse în dulapuri pentru un aspect uniform. Însă, dacă ai suficient spațiu poți adăuga o insulă sau un bar pentru a crea o zonă de luat masa sau pentru pregătirea mesei. Aceasta poate servi și ca spațiu de depozitare suplimentar.

Adaugă accesorii și decorațiuni care să completeze design interior apartament 4 camere. De exemplu, plantele în ghivece, tablourile sau vesela din porțelan pot adăuga un strop de eleganță în bucătărie.

În bucătărie este important să ai o iluminare adecvată care să te ajute la desfășurarea actitvităților. O combinație de iluminare ambientală, iluminare de accent și iluminare de lucru deasupra blatului îți va permite să lucrezi eficient și să creezi o atmosferă plăcută atunci când stai cu cei dragi la masă.

De asemenea, în contextul sustenabilității, gândește-te la un spațiu dedicat pentru colectarea și reciclarea deșeurilor. Poți integra containere pentru reciclare în designul dulapurilor sau al insulei.

Idei de amenajare apartament 4 camere – Baie

Baia în sine este un spațiu dedicat atât relaxării, cât și activităților specifice, precum machiajul, bărbieritul etc. Pentru a crea o atmosferă care să-ți aducă relaxare deplină după o zi obositoare concentrează-ți atenția pe obiecte precum cada sau dușul. Aici ai trei variante. Fie alegi duș cu rigolă (walk – in), cadă, cabină de duș, duș în pardoseală, combinație cadă-cabină de duș.

Cele mai reușit design interior pentru baie este cel în care estetica se îmbina cu funcționalitatea. În amenjarea unei băi trebuie să ții cont de structura spațiului (poziția ușii si a feretrei, după caz) și de dimensiunea acestuia. Gasirea unui echilibru între toate acestea va face ca spațiul să fie unul atât estetic, cât și practic.

De exemplu, într-o baie de dimensiuni reduse este recomandat să optezi pentru duș în pardoseală sau cabină de duș și să plusezi pe detalii. Mânerele de la duș să aibă o anumită formă sau culoare. De asemenea, poți să evidențiezi blatul pe care stă lavoarul. Optează pentru ardezie, care este un material rezistent la apă și care adaugă în acealași timp o notă de elganță spațiului.

O altă variantă este și travertinul. Comparativ cu ardezia, acesta prezintă anumite goluri de diferite forme, care pot oferi consistență în designul interior al băi. Marmura este un alt material recomandat pentru a oferi un aspect elegant în baie. O poți folosi pentru placarea pereților sau pentru pardoseală. Are un aspect neted, ceea ce o face și ușor de curățat, iar varietatea de culori îți permite să o integrezi în design interior apartament 4 camere.

Mobiler pentru baie în amenajare apartament 4 camere

Mobiler pentru baie în amenajare apartament 4 camere

Alege puține piese decorative, dar statement sau optează pentru rafturi încăpătoare dacă vrei să ai mai multe obiecte. Montează suporturi speciale sau etajere de diferite forme și dimensiuni în zona de duș. O oglindă mare deasupra chiuvetei poate face ca baia să pară mai spațioasă și mai luminoasă.

Adaugă accesorii care să completeze designul băii. Dispenserele de săpun, suporturile pentru prosoape și alte accesorii pot fi alese în ton design interior apartament 4 camere.

Plantele în ghivece pot aduce un strop de prospețime în baie și pot contribui la îmbunătățirea calității aerului. Iar dacă optezi pentru o cadă cu hidromasaj montează o priză în apropiere respectând măsurile de siguranță. 

Amenajare apartament 4 camere în funcție de stil

În amenajarea unui apartament cu 4 camere poți alege orice stil vrei și care consider că te satisface la nivel estetic și funcțional. În partea de mai jos ți-am pregătit câteva idei de amanajare apartament 4 camere în funcție de stilul ales.

Idei amenajare apartament 4 camere – Stilul clasic

Amenajarea unui apartament cu 4 camere în stil clasic presupune utilizarea elementelor tradiționale, elegante și rafinate. Iată câteva sfaturi pentru a crea un interior în stil clasic.

Optează pentru canapele şi fotolii din piele sau țesături fine, precum catifea, satin sau mătase de damasc. În amenajare apartament 4 camere în stil clasic primează mobilierul cu linii fine și drepte care va pune în evidență spațiul.

Așează pe masa din living sau bucătărie veioze sau lămpi din sticlă transparentă, mată sau modele cu flori aurii sau argintii.

Pentru a adăuga un plus de rafinament în amenajare apartament 4 camere în stil clasic alege  accesorii din porțelan care să se potrivească cu paleta de culori din încăpere. Completează aspectul cu un candelabru din cristal.

Dacă doriți să aveți o renovare completă a unui apartament cu 3 camere în București, faceți clic pe link-ul Renovare completă apartament 3 camere București 

Idei amenajare apartament 4 camere – Stilul boho chic

Dacă vrei să optezi pentru stilul boho chic în amenajare apartament 4 camere trebuie să incluzi o paletă de culori vibrante, precum galben, roz, portocaliu sau tonuri mai reci, de la turcoaz până la albastru sau verde. Poți să aplici aceste culori atât pentru pereți, cât și pentru mobilier sau decorațiuni.

Plantele cu frunze mari sau forme abstracte nu ar trebui să lipsească din acest stil de amenajare. Un exemplu aici ar fi ferigile, cactușii, ficusul, filodendronul și planta flamingo.

Idei amenajare apartament 4 camere – Stilul boho chic

Idei amenajare apartament 4 camere – Stilul industrial

Stilul de amenajare industrial este o idee de amenajare apartament 4 cameră ideală, mai ales dacă este vorba de o locuință la gri sau la roșu, unde ai libertate în design. Astfel, dacă ești tentat să acoperi zidăria, țevile și conductele, află că în stilul industrial acestea sunt elemente diferențiatorii.

Dacă ești atras de acest stil trebuie să lași la vedere țevile din metal, peretii din caramidă și suprafețele din beton sau lemn. Optează pentru ferestre cu arcadă, fără să le acoperi cu perdele. Iar pentru a evidenția estetica originală, folosește lumini și detalii geometrice.

Idei amenajare apartament 4 camere – Stilul Art Deco

În amenajare apartament 4 camere în stil Art Deco are mai multe elemente caracteristice, de exemplu imprimeurile chevron (modelul in zigzag), herringbone (modelul os de peste sau spic de grau) sau lattice (pătrate sau romburi în zigzag) se întâlnesc deseori în interioarele Art Deco. În legătură cu partea cromatică primează culori intense, precum roz, albastru, verde, combinate cu nuanțe metalice sau cu negru.

Mobilierul este lăcuit, lucios, din lemn exotic (abanos, lemn de palmiere). Se găsesc și detalii metalice aurii sau argintii pentru a crea un design interiot 4 camere simplu, dar în același timp deosebit. Tapițeria este monocromă, însă pentru contrast poți adăuga perne sau pleduri cu diverse imprimeuri. De exemplu, poți alege o canapea intr-o culoare indrazneata, precum rosu, dar numai daca pereții sunt zugrăviți într-o nuanță neutră de alb, gri sau bej. 

Preț design interior apartament 4 camere

Pretul pentru un design interior pentru un apartament cu 4 camere poate varia în funcție de mai mulți factori, precum experiența desigenerilor sau a firmei de amenajări interioare. Un alt fctor este complexitatea proiectului. Designurile care implică detalii complexe, soluții personalizate sau tehnologii avansate pot necesita mai mult timp și expertiză, ceea ce se poate reflecta în cost. Costul materialelor și finisajelor poate varia semnificativ preț design interior apartament 4 camere. Utilizarea materialelor de calitate superioară sau a finisajelor personalizate poate duce la creșterea costurilor.

Atrix Concept – firma de amenajare apartament 4 camere

Pentru o ofertă privind amenjare interior 4 camere te așteptăm să ne contactezi la la numărul de telefon afișat pe site, printr-un email sau prin completarea formularului. Echipa noastră te va contacta în cel mai scurt timp posibil pentru a stabili o întâlnire.

Contează pe Atrix Concept – firma design interior București

2 thoughts on “Idei amenajare apartament 4 camere + pret & Consultație”

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top