Alege Serviciile Noastre de Design Interior Industrial

Alege Serviciile Noastre de Design Interior Industrial
4.7/5 - (3 votes)

După cum sugerează și numele, design interior industrial este inspirat din arhitectura clădirilor industriale de la sfârșitul secoului al XIX-lea și începutul secolului XX. Ulterior, estetica brută a fost adoptată la construcția altor clădiri publice și odată cu trecerea timpului a devenit un stil de amenajare tot mai solicitat în designul locuințelor.

Ce ai citit pe acest blog

Așadar, dacă vrei abordezi pentru amenajare living stil industrial sau pentru întreaga locuință, dar nu știi ce presupune mai exact, și care sunt elemente de design potrivite pentru acest stil, în acest articol vei găsi răspunsuri la întrebările tale, precum și imagini din care poți să te inspiri pentru a avea un design interior stil industrial desprins din revistele home&deco, dar care îți reflectă personalitatea.

Nume(Required)
Cum recunoști design interior stil industrial

Cum recunoști design interior stil industrial

Stilul industrial design interior se bazează pe o estetică brută datorată de elementele arhitecurale expus,  precum țevi, cărămidă și beton într-o direcție minimalistă. Deisign interior stil industrial mai presupune spații aerisite, acompaniate de culori neutre, cum ar fi alb, negru și gri, care să ofere caracter spațiului, și elemente specifice precum becuri Edison, băncuțe realizate din paleţi de lemn, seif din metal, etc.

 Caracteristici design interior industrial și rolul acestora

Dacă vrei să-ți amenajezi un apartament în stil industrial trebuie să ții cont să incluzi următoarele:

Paleta de culori design industrial

Paleta de culori design industrial

Un design industrial este recunoscut după paleta de culori neutre precum alb, negru, crem și gri și alte variații, precum culoarea lemnului și tonuri de cupru. Iar pentru a obține constrat și a crea un punct de accent se recomandă utilizarea culorilor intense, precum portocaliu, mov, indigo, galben.

​ Finisajele în stilul industrial

În amenajări interioare stil industrial regăsim planuri deschise, speficifice arhitecturii fabricilor și alte structuri de la acea vreme. Cuprinde de asemenea anumite detalii precum cărămizi, lemn, metal, și materiale reciclate. Finisajele sunt imperfecte, pereții sunt scorojiți sau nefinisați. Poți avea zone cu pereți din cărămidă sau placați cu lemn, ori cu tapet ce imită cărămida. Țevile și conductele completează pefect acest tablou industrial. Nu uita să incluzi metal în zona peteților și pe uși.

Cărămida aparentă

 Unul dintre cele mai recunoscute finisaje în design interior industrial este cărămida. Aceasta se folosește pentru a adăuga textură și caracter spațiului. Se poate folosi în amenajare living stil industrial.

Betonul aparent

Betonul aparent este un alt finisaj emblematic al stilului industrial. Pereții sau podelele din beton pot fi tratate cu vopsele sau soluții speciale pentru a obține aspectul brut și urban.

Elemente din metal

Elementele metalice, cum ar fi grinzi, stâlpi sau mobilierul din metal adaugă un farmec aparte în design interior industrial.

Lemn cu aspect învechit

Lemnul vechi este adesea utilizat în amenajări interioare stil industrial, fie pentru pardoseală, piese  de mobilier sau decorațiuni interioare.

Sticlă și oțel

Elementele din sticlă și oțel sunt prezente în design interior stil industrial, aducând lumină și strălucire în spațiu. Ferestrele mari sau ușile din oțel pot fi integrate pentru a completa aspectul.

Finisaje cenușii și neutre

Paleta de culori a finisajelor în stil industrial se concentrează în principal pe tonuri de gri, negru, alb și alte culori neutre. Aceste culori completează atmosfera urbană și industrială a spațiului.

Dacă doriți să obțineți mai multe informații despre Combinarea Culorilor în Designul Interior, vizitați pagina Combinării Culorilor în Designul Interior.

Piese de mobilier și decorațiuni specifice stilului industrial

Piese de mobilier și decorațiuni specifice stilului industrial

Pentru a obține un design interior indutrial trebuie să introduci pise de mobilier obținute prin materiale reciclate sau prin recondiționarea lemnului, urmând o direcție vintage, cu scopul de a oferi autencitate spațiului. Astfel pentru amenjări interioare stil industrail se folosesc materiale precum oțel și fier pentru picioarele scaunelor, canapele cu brațe subțiri și bâncuțe realizate în regim (do it yourself), punându-se astfel accent pe obținerea unui spațiu cât mai personalizat.

Referitor la forma pieselor de mobilier, în design interior industrial vei regăsi cercuri, forme su suprafețe pline sau neregulate, fără detalii.

Stiluri de mobilier în design interior industrial

În partea de jos vei ți-am oferit câteva exemple de stiluri de mobilier după care te poți ghida pentru amenajări interioare stil industrial.

Stiluri de mobilier în design interior industrial

Mobilier Queen Anne

Mobilierul Queen Anne se îmaprte în mai multe sub-stiluri, precum  Sheraton, Federal și Chippendale. Piesele caracteristice stilului Federal sunt realizate din esenţă de lemn de nuc cu picioarele subţiri şi curbe cu bază articulată în afară. Piesle Chippendale au bazele picioarelor în formă de gheară, sau volume rotunjite. Spătarele scaunelor au forma literei S.

Mobilier tip Louis Philippe

Este ușor de recunoscut după forma organică, ușor rotunjită şi cu puţine ornamente. De obicei culoarea mobilierului este închisă, și are marmură în design.

Mobilier Victorian sau stil French Provincial

Pisele de mobilier înlocuiesc suprafețele tapițate. Are în componeță culori intense și materiale precum fier, teracotă sau fier.

Mobilier modern

Un design interior stil industrial cu aspect modern se remarcă prin suprafețe lucioase, culori îndrăzențe și materiale precum fibră de sticlă, melamină, etc.

Mobilier contemporan

Mobilierul contemporan este un mix al stilurilor art deco, modern, retro şi urban. Pentru un design industrial se folosesc materiale ca : lemn, piatră, plastic și metal.

Piese de mobilier în amenajare living stil industrial

Piese de mobilier în amenajare living stil industrial

Desigul industrial este cunoscut pentru utilizarea materialelor brute și a elementelor neașteptate. Iată trei piese de mobilier specifice pentru un living decorat în stil industrial:

Masă de cafea din metal și lemn reciclat

Într-o amenajare living în stil industrial nu at trebui să lipsească o măsă de cafea, care poate avea atât rol estetic, cât și funcțional. În ceea ce privește designul, ne referim la o masă cu un cadru din metal grosier sau țevi de conductă, cu o placă din lemn reciclat sau lemn brut, lăsând vizibile semnele trecerii timpului.

Rafturi din țevi de conductă și lemn

În design inteterior industrial, țevile de conductă din fir negru, alături de plăci din lemn reciclat pot servi ca rafturi în living. Rafturile în stil industrial reprezintă un element practic care oferă un aspect deosebit.

Scaun din metal și piele sau lemn brut

Scaunele care au cadre metalice cu șezut și spătar acoperite cu piele veche sau un textil robust, adesea în culori închise și neutre sunt elemente specifice într-un design interior industrial.

Culori design interior industrial

Culori design interior industrial

Stilul industrial design interior este cunoscut pentru paleta sa de culori distinctive, care împrumută influențe din aspectul brut și urban al spațiilor industriale. Aceste culori ajută la crearea unei atmosfere urbane. Culorile specifice în amenajări interioare stil industrial sunt:

Tonuri de gri

 De la tonuri deschise, până la griuri închise de culoarea cărbunelui, inundă apartamentele în design interior stil idustrial. Se pot utiliza atât în partea de finisaje, cât și în tapițeria canapelelor, sau a corpurilor de mobilier.

Nuanțe de caramel și maro

Culoarea cărămizii sau nuanțele de maro adaugă căldură și textură în stil indsutrial design interior. Pot fi folosite pentru a accentua un perete sau pentru mobilier și accesorii.

Alb și Crem

Aceste culori luminoase contrastează perfect cu tonurile mai închise și adaugă lumină și spațialitate camerei. Pot fi folosite pentru pereți sau pentru elemente de mobilier.

Negru Solid

Negru Solid

Negru este o culoare frecvent întâlnită în decorul industrial, oferind o notă de eleganță și rafinament. Poate fi folosit pentru mobilier, accesorii sau detalii de finisare.

Metalic și Oțel Inoxidabil

Suprafețele metalice, precum oțelul inoxidabil, adaugă farmec industrial autentic. Aceste finisaje pot fi integrate în mobilier, aparate electrocasnice sau accesorii.

Accente de Culoare Vibrante

 Uneori, în stil industrial în design interior se folosesc accente de culoare vibrante, cum ar fi roșu, galben sau albastru închis, pentru a oferi un aspect remarcabil în oricare încăpere.

Combinația acestor culori într-un mod echilibrat și corespunzător poate crea un design interior industrial admirabil. Este important să alegi nuanțele corect și să le dozezi corespunzător pentru a avea efectul dorit.

Dacă doriți să descoperiți Stilul Modern de Design Interior, faceți clic pe link-ul pentru Stilul Modern de Design Interior.

Decorațiuni interioare în design interior industrial

Decorațiuni interioare în design interior industrial

În stil industrial în design interior, accesoriile decorative sunt puține la număr.

Sunt adesea folosite obiecte precum cufere sau cutii metalice, la fel ca lămpile și candelabrele metalice. Elementele carea au în componeță ciment precum vazele, sfeșnicele sau ghivecele pentru plante sunt piese decorative comune în stil industria design interior.

 Iată câteva decoratiuni interioare specifice pentru amenajare living stil industrial

Corpuri de iluminat cu arhitectură urbană

Lămpile și candelabrele cu design industrial, cum ar fi lămpile din fier forjat, lămpi suspendate din metal sau aplice de perete din oțel, sunt copruri de iluminat potrivite pentru amenajări interioare în stil indsutrial.

Perete din caramidă aparentă sau piatră

Pereții de cărămidă expusă sau pereții de piatră oferă un aspect autentic în amenajări interioare stil industrial. Aceste elemente adaugă textură și caracter spațiului și pot fi lăsați în stare brută sau pot fi vopsiți pentru a adăuga un strop de culoare.

Accente Vintage în design interior stil industrial

Accente Vintage în design interior stil industrial

Obiectele vintage sau retro sunt adesea integrate în decorul industrial. De la mașini de scris și telefoane vechi până la obiecte de colecție , aceste accente aduc autencitate spațiului.

Accesorii cu inserții metalice în design interior industrail

 Accesoriile din metal auriu sau argintiu, cum ar fi vazele, ceasurile de perete și oglinzile cu ramă aurie completează perfect design interior stil industrial. Poți folosi oțel inoxidabil, fier forjat sau alte materiale metalice.

Texturi naturale în design interior industrial

Covoarele din iută, pânza de sac sau pielea naturală adaugă textură și căldură spațiului industrial. Aceste materiale naturale completează aspectul în stil industrial design interior.

Decorațiuni recondiționate

 Obiectele reciclate sau reutilizate, cum ar fi paletele din lemn transformate în mobilier sau obiecte de decor, adaugă un aspect sustenabil și autentic în stil industrial în design interior.

Acestea sunt doar câteva exemple de decoratiuni interioare specifice pentru amenajări interioare stil industrial. Esența acestui stil constă în combinarea elementelor brute, autentice și funcționale pentru a crea un spațiu unic, care să reflecte personalitatea.

Amenajare living stil industrial

Amenajare living în stil industrial implică integrarea elementelor care aduc aminte de aspectul brut și urban al spațiilor industriale, pentru a crea un spațiu contemporan adaptat nevoilor și stilului de viață al oamenilor. Iată câteva sfaturi pentru a avea un stil industrial în design interior.

Amenajare living stil industrial

Paletă de culori

Începe cu o paletă de culori care să reflecte aspectul industrial. Nuanțele de gri, negrul, tonurile de maro și sunt culori caracteristice. Combină-le cu nuanțe mai luminoase, cum ar fi alb sau crem, pentru a crea un echilibru și pentru a oferi luminozitate în amenajări interioare stil industrial.

Pereți și finisaje

Pentru pereți, poți opta pentru cărămidă expusă, vopsea în nuanțe de gri sau negru sau chiar pentru tapet cu aspect de beton. Păstrarea texturii sau expunerea structurilor de construcție poate accentua autenticitatea stilului industrial.

Mobilier industrial

Alege piese de mobilier cu un aspect impozant, fabricate din materiale precum lemnul masiv, metalul sau o combinație a acestora. Canapelele și fotoliile cu tapițerie din piele sau catifea în nuanțe închise sunt opțiuni potrivite. De asemenea, mobilierul cu cadre metalice sau aspect uzat poate fi o alegere excelentă în stilul industrial design interior.

Corpuri de Iluminat

Iluminatul este un element esențial în stilul industrial în design interior . Optează pentru lămpi cu aspect industrial, cum ar fi candelabrele cu sârmă expusă, lămpi de podea cu abajururi metalice sau bare de spoturi montate pe tavan. Lămpile cu becuri aparente sau cu filament expus adaugă un farmec în stilul industrial în design interior.

Accente urbane

Adăugă piese cu accent urban în decor, cum ar fi tablouri cu imagini urbane, obiecte industriale, precum ceasuri mari de perete sau mese cu aspect vintage.

La Atrix Concept avem render-uri frumoase pentru designul interior. Pentru a le vizualiza și plasa o comandă, faceți clic pe link-ul Randări Design Interior.

Covoare și texturi

Folosește covoare cu texturi groase sau modele geometrice pentru amenajări interioare stil industrial. Poți opta și pentru textile cu aspect uzat sau catifea pentru a adăuga confort și căldură.

Plante și elemente naturale

Pentru a echilibra aspectul masiv al stilului industrial, adăugați plante în ghivece de metal sau beton. Acestea aduc un strop de prospețime și natură în spațiu.

Detalii și accesorii

Nu uitați să adăugi decorațiuni interioare, cum ar fi perne decorative cu modele geometrice sau texturi interesante, oglinzi mari cu cadre metalice sau rafturi suspendate din lemn și metal care oferă un aspect deosebit în stilul industrial în design interior.

Prin combinarea acestor elemente, vei avea un design interior în stil industrial care emană autenticitate și personalitate. Asigură-te că spațiul este confortabil și că reflectă gusturile și preferințele tale.

Amenajare bucătărie stil industrial

Amenajare bucătărie stil industrial

Amenajarea unei bucătării în stil industrial presupune integrarea elementelor care amintesc de aspectul robust și urban al spațiilor industriale, combinând funcționalitatea cu estetica. Iată câteva sfaturi pentru a amenaja o bucătărie în acest stil:

Paletă de culori

Alege o paletă de culori inspirată din aspectul industrial, cu tonuri de gri, negru, cărămiziu și maro. Aceste culori pot fi complementate cu nuanțe de alb sau crem pentru a adăuga luminozitate în stilul industrial în design interior.

Finisaje și texturi

Optează pentr pentru cărămidă expusă, vopsea în nuanțe de gri sau negru sau chiar și placaje de metal sau lemn pentru pereți. Păstrează texturile naturale sau expune structurile de construcție pentru un aspect autentic în stilul industrial în design interior.

Mobilier

Alege mobilier cu un aspect industrial, cu cadre metalice sau din lemn masiv. Blaturile de lucru pot fi din beton poliat, piatră naturală sau lemn masiv pentru a completa aspectul robust al bucătăriei.

Electrocasnice cu design industrial

Optează pentru electrocasnice cu un design simplu și industrial, cum ar fi frigiderele și cuptoarele din oțel inoxidabil sau electrocasnice cu finisaje mate. Acestea se integrează perfect în stilul industrial și adaugă un aspect modern bucătăriei.

Corpuri de iluminat

 Iluminatul este esențial în amenajarea unei bucătării în stil industrial. Alege lămpi suspendate cu abajururi metalice sau sârmă expusă pentru deasupra insulei de bucătărie sau de deasupra blatului de lucru. Barele de spoturi montate pe tavan sau lămpile de perete pot adăuga textură în stilul industrial design interior.

Accente și detalii

Adăugați accente și detalii care să completeze aspectul industrial al bucătăriei, cum ar fi rafturi din metal expus, accesorii din lemn sau fier forjat, vaze din sticlă sau ceramice și obiecte decorative vintage sau retro.

Plante și elemente naturale

Introdu în stil industrial design interior plante în ghivece de metal sau ceramică pentru a aduce un strop de natură și prospețime în încăpere. Plantele verzi creează un contrast plăcut cu elementele industriale din bucătărie.

Rafturi sau polițe

Optați pentru rafturi deschise sau suporturi pentru ghivece suspendate pentru a expune vesela și ustensilele de bucătărie. Aceasta nu numai că adaugă un element de design industrial, dar și facilitează accesul la obiectele de care aveți nevoie în bucătărie.

Prin combinarea acestor elemente și accente, veți crea o bucătărie în stil industrial care emană autenticitate și funcționalitate. Asigurați-vă că spațiul este bine organizat și reflectă nevoile și preferințele dvs. personale.

Importanța alegerii elementelor specifice în design interior stil industrial

Elementele în designul interior în stil industrial sunt fundamentale pentru a recrea atmosfera autentică s locuințelor sau a spațiilor comerciale. Aceste elemente nu doar că definesc aspectul estetic al unui interior industrial, ci și aduc cu ele o serie de semnificații și valori asociate cu istoria și funcționalitatea inițială a acestor spații.

Importanța alegerii elementelor specifice în design interior stil industrial

Iată câteva aspecte cheie ale importanței elementelor în designul interior în stil industrial

Elementele industriale aduc un sentiment de autenticitate și istorie într-un spațiu. Structurie de construcție, cum ar fi grinzi metalice sau cărămidă expusă, păstrează amintirea originii industriale a spațiului și conferă caracter și personalitate.

Designul industrial pune accent pe funcționalitate și utilitate. Elementele industriale, precum rafturile deschise, cadrele de ferestre și pardoseala din beton poliat, sunt adesea integrate pentru a servi un scop practic în afară de rolul lor estetic.

Materialele și finisajele folosite în designul industrial sunt adesea durabile și rezistente. Alegerea materialelor precum metalul, lemnul masiv și betonul în design interior stil industrial conferă spațiului un caracter durabil și solid.

Amenajări interioare stil industrial – Atrix Concept

Atrix Concep este o firmă de amenajări interioare care dezvoltă proiecte atât în București, cât și în alte orașe din țară. Atrix Concept este la curent cu tendințele actuale în design interior și îți poate un concept inedit pentru amenajare living stil industrial. Echipa Atrix Concept este mereu în căutarea soluțiilor inovatoare și a materialelor de ultimă generație, pentru a oferi clienților cele mai moderne și funcționale soluții de renovare.

De ce să alegi Atrix Concept pentru servicii design interior stil industrial

Compania de amenajări interioare, Atrix Concept este tot ce ai nevoie pentru a beneficia de un conept unic de amenajarea pentru un design interior stil industrial executat cu precezie și cu interes pentru un spațiul în care să te regăsești. Echipa este compusă din arhitecți, designeri și consultanți în designul interior recunoscuți pentru profesionalism și dedicarea în amenajarea interioară a spațiilor din București și din țară.

Avantajele colaborării cu Atrix Concept

Bine ai venit la Atrix Concept –  firmă de amenajări interioare stil industrial pentru locuințe și spații publice și private din București și din țară cu o vastă experiență în domeniu. De-a lungul timpului am realizat mai multe proiecte de amenajare, de la locuințe, până la clădiri de birouri, spații comerciale și horeca.

Echipa de design de la Atrix Concept are studii recunsocute în domeniu și cetificări în designul interior este la curent cu cele mai noi tendințe de amenajare a spațiilor din București. Știe cum să valorifice potențialul fiecărei locuinței sau spațiul comercial și reușește de fiecare dată să livreze un proiect de amenajare care să satisfacă atât din punct de vedere estetic, cât și funcțional

Servicii design interior industrial

Atrix Concept îți oferă un pachet complet cu servicii de amenajare pentru ca tu să ai într-un final locuința la care ai visat, sau să transmiiți valorile și misunea, dacă este vorba despre un spațiu comercial. Echipa de design de la Atrix Concept are studii recunsocute în domeniu și cetificări în designul interior este la curent cu cele mai noi tendințe de amenajare a spațiilor din București. Știe cum să valorifice potențialul fiecărei locuinței sau spațiul comercial și reușește de fiecare dată să livreze un proiect de amenajare care să satisfacă atât din punct de vedere estetic, cât și funcțional

Astfel, dacă vrei să te bucuri de un spațiu aerist, amenajat cu bun gust, care să reflecte personalitatea și stilul tău, firma Atrix Concept îți oferă o oferă personalizată cu servicii de design interior stil industrial.

Contactează acum Atrix Concept la numărul de telefon afișat pe site, printr-un email sau prin completarea formularului pentru a beneficia de spații amenajate într-un mod cât mai originial. Atrix Concept oferă servicii de amenjare intetioară în București și în alte orașe din țară.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top