Cum să creezi un design interior de bar remarcabil. Idei și sfaturi practice

design interior de bar
5/5 - (2 votes)

La sfârșit de săptămână, mulți oameni aleg să meargă într-un bar pentru a se relaxa și socializa alături de prieteni sau colegi. Mai sunt însă și alți oameni care se simt mai confortabil acasă și aleg să-și amenajeze popriul bar. Dacă faci parte din a doua categorie sau ești anteprenor și vrei să-ți deschizi un local de tip bar, atunci acest articol este despre tine. În rândurile de mai jos vei găsi idei și sfaturi practice pentru a crea un design interior atractiv pentru localul tău sau pentru barul de acasă.

Nume(Required)

Ce trebuie să știi înainte de a-ți deschide un bar

Înainte să-ți deschizi un bar trebuie să te gândești la publicul căruia vrei să te adresezi. Ce tip de persoane vrei să intre la tine în bar. Categoria de clienți este un aspect important de la care trebuie să pleci atunci când vrei să alegi un design interior de bar. Un alt criteriu pe care trebuie să-l ai în vedere este specificul barului, dacă vrei să ai o atmosferă orientală, clasică sau contemporană.

Ce trebuie să șii înainte de a-ți dechide un bar

Pe baza acestor informații poți să-ți creezi un concept de design interior de bar care să fie aspreciat și cunoscut de un public cât mai mare.

Cum să creezi un design interior de bar atractiv

Să creezi un design interior pentru bar care să atragă atenția și în care clienții să se simtă relaxați, nu este deloc o sarcină ușoară. Deși mâncarea și băutura sunt criterii importante în alegerea unui bar în detrimentul altuia, nu sunt factori decisivi, ci doar fac parte din ecuație.

Ambianța pe care o simt clienții atunci când intră într-un bar le influențează părerea și îi determină să se întoarcă. Aici intervine modul în care este amenajat barul. Pentru a oferi o experiență plăcută trebuie ca toatele elementele care alcătuiesc designul să se combine și să rezulte un spațiu armonios. Trebuie să ții cont de finisaje, materiale, paleta cromatică, piese de mobilier, elemente de decor și corpuri de iluminat. Toate acestea, alături de o servire impecabilă oferă o experiență completă clienților.

Sfaturi generale pentru a crea un design interior de bar

Atunci când vine vorba de crearea unui concept de design interior de bar, specialiștii recomandă să realizezi un plan de amenajare al spațiului pe care vrei să-l folosești și care să reflecte dorințele și ideile tale, pentrua avea un spațiu original. Nu vei găsi niciodată două baruri care să semene între ele, fiecare dorindu-și să impresioneze prin modul de amenajare și prin serviciul oferit.

Cu toate acestea, există câțiva pași pe care oricine trebuie să-i respecte atunci când realizează un concept de design interior pentru bar. După realizarea planului de amenajare urmează să stabilești o tematică în care să se regăsească și un element personal pentru a te evidenția mult mai bine în fața publicului și a rămâne în mintea clientului. Este important să alegi un stil de amenajare care să reprezintă cât mai clar tematica. În momentul în care dorești să urmezi o anumită direcție în crearea unui design interior pentru bar, trebuie ca rezultatul final să reprezinte un spațiu care să ofere o atmosferă caldă, prietenosă și care să binedispună clienții. Sfatul experților este să folosești culori plăcute care să nu deranjeze, materiale confortabile și să acorzi atenție la sistemului de iluminat, mai exact la intensitatea și temperatura luminii, deoarece are un impact major în crearea atmsoferi dorite.

Sfaturi generale pentru a crea un design interior de bar

Mobilierul și elementele de decor în amenajarea unui bar

Alegerea mobilierului este un prim pas important în crearea unui design interior pentru bar. Blatul și scaunele sunt elementele principale dintr-un astfel de loc și pot influența decizia clienților de a reveni. Acestea trebuie să îndeplinească, atât rol estetic, cât și funcțional.

„Dacă aveți o cafenea și căutați design interior pentru cafenea, faceți clic pe linkul design interior cafenea.”

Scaunele influențează atmosfera din bar, oferind plus valoare spațiului. Acestea nu trebuie să fie apropiate pentru a le oferi clienților intimitatea de care au nevoie. După care, dacă vei alege să servești și mâncare sau deserturi, ai grijă să optezi pentru canapele înalte pentru a crea un spațiu confortabil. De asemenea, alege culori cât mai închise pentru a nu deranja. Treuie să iei în calcul și materialele pentru a completa estetica generală. Experții recomandă să folosești scaune tapițate.

 De exemplu, în cazul în care optezi pentru un cocnept de design interior de bar în stil industrial  trebuie să folosești scaune din fier forjat și blat din sticlă, însă dacă vrei un design rustic va trebui să te orientezi către lemn și fier. Referitor la materialele canapelelor și la modele, într-un stil de amenajare modern se regăsește o canapea din piele, în timp ce într-un bar amenajat în stil clasic vei vedea o canapea Chesterfield.

Un alt element de design important este raftul din spatele barului. De regulă se recomandă să optezi pentru unu model deschis și spațios pentru a depozita toate accesorile necesare, de la ustensile pentru prepararea băuturilor până la pahare și sticle.

Decorațiuni interioare pentru un design interior de bar

Decorațiuni interioare pentru un design interior de bar

Elementele de decor sunt și ele importante, creând o armonie împreună cu mobilierul. Poți folosi oglinzi mari în apropiere de zona de servit sau la mese pentru a oferi o notă de eleganță spațiului. Tot ce vei alege să folosești ca și decor este important să se regăsescă în tematică aleasă, așadar toate elementele decorative (tablouri, meniu, poze, etc. ) trebuie să facă parte din aceeași categorie.

„Dacă doriți să aveți o cofetărie atractivă, faceți clic pe linkul design interior cofetărie.”

Cum să îți poziționezi lumina în amenajarea unui bar

Lumina din bar este printre cele mai importante elemente, deoarece pe lângă decorațiuni și mobilier, folosind luminile potrivite și aranjându-le în spațiile corespunzătoare, vor crea atmosfera potrivită tematicii alese de tine. În primul rând va trebui să împarți spațiul, să ai o zonă dedicată clienților și una pentru preparea băuturilor.

Având un imapact major la experiența clienților, după ce ai ales corpurile de iluminat trebuie să setezi intensitatea și temperatura. Specialiștii în design interior de bar recomandă să folosești surse de iluminat discrete, precum aplice, plafoniere cu  lumină caldă iar pentru a accentua o anumită zonă poți amplasa un pendul care să remarce prin forma corpului și al becului. Dacă în unitate se află și zone de luat masa, poți să ai lumânări sau câte un lampadar. În zona aleasă pentru clienți vei opta pentru lumini ambientale, iar în zona barului vei alege o lumină de lucru. 

Cum să îți poziționezi lumina în amenajarea unui bar

Ce culori să folosești în amenajarea barului

Culorile folosite în crearea unui concept de design interior de bar trebuie să fie alese în funcție de stilul de amenajare. De exemplu, dacă ai optat pentru a-ți amenaja barul în stil modern atunci vor predomina nuanțe de alb, crem și gri, însă dacă te-ai orientat către un stil maximalist atunci trebuie să se regăsească nuanțe mai vibrante precum mov, galben, verde, etc. După alegerea paletei de culori trebuie să stabilești proporțiile.

Amenajarea unui bar acasă

Amenajarea unui bar acasă este o soluție ideală pentru  a oferi personalitate spațiului și totodată pentru a crea un punct de accent în cameră. În funcție de preferințe și de tipul de locuință poți să optezi pentru a-ți amenaja un bar în living, bucătărie, pe balcon sau terasă, sau chiar la subsol. În rândurile următoare ți-am detaliat tot ce trebuie să știi pentru amenjarea unui bar acasă și cum să obții un aspect deosebit. Indiferent de tipul camerei, pentru crearea unui design interior de bar trebuie să ai în vedere stilul de amenajare prezent pentru a avea un spațiu organizat și armonios.

Mai întâi de toate, până să creezi un design interior pentru bar trebuie să știi care sunt elementele de bază de care vei avea nevoie. Indiferent de concept, pentru a-ți amenaja un bar ai nevoie de o masă lungă, puțin lată, scaune de bar, corpuri de iluminat, etaje și rafturi speciale pentru bătuturi. Poți avea un singur corp de iluminat sau mai multe, cu o lumină caldă și de intensitate medie pentru a crea o atmsoferă intimă și relaxantă.

Amenajarea unui bar în bucătărie și în living

Amenajarea unui bar în bucătărie și în living

În amenajarea unui bar în living trebuie să ții cont de aceleași reguli ca în situația de mai sus. Astfel, trebuie să găsești un loc, de regulă un colț, și după care să efectuezi măsurătorile necesare pentru a încadra mobilierul în spațiul respectiv.

Potrivit experților în design interior, livingul este cea mai recomandată cameră pentru a-ți amenaja un bar, deoarece îți oferă un cadru relaxant atunci când ai invitați. Dacă ai un living cu bucătărie open space, barul poate fi poziționat perfect între cele două zone, creând un aspect plăcut. Completează designul interior prin adăugarea de accesorii, precum blendere, shakere și impresionează-ți oaspeții cu niște cocktailuri delicioase.

articol sugerat: Stil vintage în design interior

Amenajarea unui bar pe balcon sau pe terasă

Chiar dacă este vorba de un balcon deschis cu o dimensiune mică sau de o terasă de mari dimensiuni, crearea unui design interior de bar va fi o activitate plăcută și creativă.

Dacă ai un balcon mic, atunci este recomandat să folosești o masă pliabilă și să alegi un perete pe care să așezi câteva rafturi sau un dulap în care să depozitezi cele necesare și care să se potrivească cu esteticul balconului. O altă variantă este să ai un bar cu rafturi deschise, însă să ai grijă să nu fie poziționat în lumina directă a soarelui. O opțiune la îndemână poate fi un bar pe roți, pe care îl poți muta cu ușurință în funcție de nevoi.

Dacă dispui de o terasă atunci ai libertate în crearea oricărui design de bar, doar să atribui fiecărui element de design un scop clar pentru a nu aglomera spațiul. Poți de exemplu să alegi un concept de design bazat pe pasiunile tale. Astfel poți avea un bar cu un decor inspirat dintr-un stadion de fotbal sau cinema.

Amenajarea unui bar la subsol

Amenajarea unui bar la subsol

Amenajarea unui bar la subsol poate fi o idee excelentă pentru a crea un spațiu dedicat relaxării. Asigură-te că subsolul este uscat și bine ventilat. Instalează un deumidificator, dacă este necesar, pentru a preveni umezeala și mucegaiul. Ulterior, după ce ai stabilit aceste aspecte, măsoară spațiul pentru a știi unde să montezi masa și restul elementelor de design. Următorul pas este alegerea unui concept și un stil de design interior pentru bar. Fiind un spațiu în afara locuinței poți avea un stil diferit față de ce este în casă.

Instalează rafturi pentru sticle de băuturi, pahare și accesorii de bar. Dulapurile închise pot fi utile pentru depozitarea băuturilor și a ustensilelor. Include în design un mini-frigider sau un răcitor de vinuri pentru a păstra băuturile la temperatura optimă. În ceea ce privește iluminatul, poți folosi lumini ambientale pentru a crea o atmosferă relaxantă, iar pentru a accentua anumite zone din bar poți folosi Lumini LED cu funcție reglabilă. Decorează pereții cu postere, oglinzi, rafturi cu sticle decorative, tablouri sau elemente tematice care completează designul interior de bar.

Soluții de depozitare pentru barul tău de acasă

Dacă vrei să-ți amenajezi un bar acasă atunci trebuie să știi că este nevoie să ai și zone de depozitare. Astfel, ai nevoie de un loc pentru a așeza paharele și accesorile pentru bar. Pentru a economisi spațiu poți opta pentru dulapuri suspendate sau încastrate. O altă variantă ar fi dulapurile cu uși glisante. De asemenea, nu ar trebui să lipsească un suport pentru sticlele de vin pentru a crea un aspect plăcut. În funcție de tematica barului poți alege rafturi cu o anumită textură.

Surse de iluminat pentru un design interior de bar acasă

Dulapurile cu uși glisante sunt practice și economisesc spațiu, fiind o soluție excelentă pentru barurile amenajate în spații mai mici.

Surse de iluminat pentru un design interior de bar acasă

Iluminarea poate avea un impact semnificativ asupra atmosferei din barul tău de acasă. Specialiștii în design interior recomandă să folosești o combinație de iluminat de lucru și iluminat ambiental pentru a crea un spațiu relaxant și primitor. Poți să optezi pentru iluminat pe șină sau tip pendul deasupra blatului pentru a ilumina zona unde se prepară băturile, iar în zona scaunelor să montezi aplice pentru a accentua zona.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

APEL