Amenajare dormitor tineret. Mobilă, finisaje și culori potrivite

Rate this post

Amenajarea unei camere pentru tineret este o provocare pentru părinți. Aceasta trebuie să reflecte personalitatea sa, uneori rebelă și de asemenea, interesele specifice vârstei. Astfel, este nevoie să te înarmezi cu răbdare și să dai dovadă de multă creativitate și de originalitate în alegerea pieselor de mobilier, a finisajelor, culorii și a celorlalte elemente care conturează conceptul de design interior.  Pe lângă asta, stilul de amenajare trebuie să se alinieze cu restul locuinței.

Pentru că știm cât este de dificil să-i îndeplinești dorințele, am creat acest articol pentru a te ajuta să amenajezi o cameră modernă pentru tineret care să-l impresioneze pe adolescentul tău.

Nume(Required)

Concept de design interior pentru o cameră de tineret

Amenajarea unei camere pentru adolescenți este un proces care nu se bazează doar pe crearea unui spațiu estetic și funcțional, ci pe un loc în care simte că se regăsește și poate petrece timp cu prietenii. Pentru un adolescent, camera sa, este locul în care se simte confortabil, unde poate să-și exprime personalitatea. Aici se simte liber, și tot aici află că imaginația nu are limite, așa că este dificil să-i amenajezi camera astfel încât să-i fie pe plac.

Nevoile adolescentului sunt în mare parte dictate de trenduri. Este conectat la mediul online și urmărește persoane influente, așa că nu este exclus să vrea un scaun de gaming pentru că a văzut modelul la un influencer pe rețelele de socializare.

Dacă ești în căutarea mai multor informații despre stilul glamour în designul interior intră pe linkul stilul glamour în design interior

După ce te-ai pus la curent cu noile trenduri, înainte de a achiziționa toate cele necesare trebuie să faci un plan de amenajare al camerei. Să realizezi măsurătorile exacte pentru a știi ce stil de design interior să alegi. Ulterior, în funcție de acest aspect urmează să stabilești paleta cromatică, finisajele, piesele de mobilier și alte elemente care alcătuiesc conceptul de design interior pentru camera de tineret.

În amenajarea unei camere de tineret trebuie să apelezi la creativitate pentru a realiza un concept de design interior cât mai personalizat care să-i fie pe plac. De exemplu, formele abstracte și nuanțele cât mai vibrante sunt aspecte de care te poți lega în amenajare unei camere de tineret. Pereții pot fi îmbrăcați cu diverse afișe, postere sau obiecte personalizate.

Mobilier pentru dormitor de tineret

O cameră de adolescent nu ar trebui să cuprindă foarte multe piese de mobilier, ci doar cele necesare, pentru că focusul ar trebui să fie pe alte elemente de design care contribuie la crearea unui mediu cât mai atractiv. Astfel, într-o cameră de adolescenți ar trebui să se regăsească un pat, un birou, un scaun, un dressing și o bibliotecă. Pe lângă acestea mai poți integra o noptieră pe care să așeze diverse obiecte, un fotoliu puf sau altceva care i se pare util.

Amenajarea spațiul de dormit și de relaxare

Un somn odihnitor influențează puterea de concentrare, starea de spirit și contribuie la o dezvoltare sănătoasă a adolescentului tău. Tocmai de aceea, alegerea unui pat cât mai încăpător și a unei saltele confortabile sunt aspecte esențiale de luat în calcul atunci când amenajezi zona de dormit. O dimensiune ideală a patului este 140 x 160 cm lățime sau mai mare, iar salteaua ergonomică este cea mai bună variantă.

Indiferent dacă obișnuiește să citească o carte înainte de culcare sau vrea un loc pentru a-și lăsa ochelarii sau telefonul, lângă pat ar trebui să se regăsească o noptieră.

Pentru a-i oferi momente de relaxare singur sau împreună cu prietenii, poți să amplasezi fotolii tip puf în diferite culori și dimensiuni. Acestea se potrivesc foarte bine în decor, și în mod cert va deveni obiectul lui preferat din cameră.

Culorile potrivite într-o cameră de tineret

O altă idee cu care sigur adolescentul tău va fi de acord este este vopsirea pereților în culori vibrante. În funcție de cât de mult îndrăznești, poți să combini mai multe culori, de exemplu să decorezi un perete verde și celălalt galben, sau poți opta pentru aceeași culoare peste tot în cameră. Condiția este să se regăsească în stilul de amenajare prezent în casă.

Pentru a lua mai ușor decizia ai putea să-l întrebi dacă are o culoare preferată. Dacă nu are, puteți alege împreună ce culori ar fi mai potrivite. În fond este camera lui, și el hotărăște, plus că aceasta este o oportunitate de a petrece timp împreună și în același timp de a-l responsabiliza.

În general, culorile calde sunt cele care stimulează mintea, în timp ce culorile reci îl ajută la concentrare. Dacă trebuie să amenajezi o cameră pentru fete atunci trebuie să te îndrepți către culori, precum roz pal, crem, care să nu iasă prea mult în evidență. Poți să începi cu o paletă cromatică compusă din nuanțe neutre pentru pereți, draperie și covor, iar apoi să completezi cu piese de mobilier pentru dormitor de tineret în nuanțe contrastante pentru a crea un design cât mai atractiv. Pentru a personaliza camera poți să așezi un tablou preferat, o pictură sau ceva reprezentativ.

 În schimb, pentru dormitorul unui băiat, lucrurile se schimbă și trebuie să te gândești să abordezi culori mai puternice, precum mov, albastru, verde, etc.

O altă variantă este să vopsești un perete în alb, ca mai apoi să-l decorezi cu fototapet. Poți alege un tapet cu forme geometrice pentru a crea o cameră modernă pentru tineret.

Tapet magnetic

Poți opta pentru un tapet magnetic pentru a-i oferi adolescentului tău posibilitatea să-și expună lucruri personale, cum ar fi fotografii, notițe, pin-uri și altele.

Tapet magnetic ca tablă de scris

O altă variantă de personalizare a unei camere moderne pentru tineret este așezarea unui tapet de tip tablă pentru scris, unde poate să-și expună ideile și să noteze ce i se pare important. În acest fel devine și o persoană organizată.

Tapet magnetic vopsibil

Aceasta este o variantă pentru a înfrumuseța aspectul camerei, dar și pentru a-i oferi o activitate prin care să-și exploateze creativitatea. Tapetul poate fi personalizat prin aplicarea oricărui fel de vopsea. Poate alege culoarea lui preferată, și astfel obține o cameră modernă pentru tineret pe care să le-o arate prietenilor.

Decorarea tavanului

Când vine vorba de decorarea oricărei încăperi, tavanul este adesea ignorat, însă într-o cameră de adolescenți, acest lucru trebuie să se schimbe. Ia în calcul amenajarea tavanului pentru a contura aspectul camerei. Adăuga culoare, textură, sau să chiar un pattern și obții o cameră modernă pentru tineret.

În camerele mai mici, dacă tavanul este vopsit în aceeași nuanță cu pereții se creează senzația de spațiu mai mare. Dar dacă ești îngrijorat că o culoare vibrantă pe tavan ar ieși prea mult în evidență, optează pentru o vopsea decorativă și formează un cerc plin sau o formă abstractă.

Zona de studiu – Mobilier pentru dormitor de tineret

Zona de studiu ar trebui să fie pe placul adolescentului pentru a-l putea motiva să învețe. Așadar, pentru a crea un spațiu care să-l inspire, trebuie să te orientezi pentru mobilier cât mai practic, atractiv și care să-i mențină și o postură corectă.

Biroul

Alege un birou realizat din materiale de calitate care să fie comod și să-i asigure adolescentului o zonă de lucru eficientă. Ideal ar fi să alegi un lemn mai dur care să fie și rezistent la uzură și de asemenea să se șteargă ușor. După ce ai ales modelul, plasează-l în apropiere de fereastră, pentru ca adolescentul să aibă parte de mai multă lumină naturală atunci când petrece timp la calculator.

Scaunul de birou

O altă piesă importantă dintr-o cameră de adolescent este scaunul de birou. Alege un scaun care să-i ofere confort și să nu-i creeze probleme cu postura. Pentru acest lucru este indicat ca scaunul să fie ergonomic și reglabil.

Bibilioteca

Din categoria pieselor de mobilier ce nu ar trebui să lipsească dintr-o cameră de adolescent menționăm biblioteca. Acolo, adolescentul poate să-și depoziteze cărțile preferate sau alte obiecte pe care le consideră importante. Dacă nu este spațiu suficient pentru a amplasa o bibliotecă poți să optezi pentru rafturi sau polițe.

Decorațiuni pentru o cameră de tineret

Decorațiunile au un rol important în amenajarea unui dormitor de adolescent. Acestea contribuie la crearea unei atmosfere interesante. Un sfat este să-l întrebi ce anume i-ar placea să aibă în cameră. În acest fel petreci timp cu el și îl lași să-și pună amprenta în amenajarea dormitorului. De exemplu, în cazul în care camera este pentru adolescente, poți opta pentru alb în zona pereților, o oglindă de podea și suporturi pentru lumânări sau alte decorațiuni.

În schimb, în amenajarea unui dormitor de băieți, poți alege tablouri inspiraționale sau ceasuri de perete, iar pentru covor poți opta pentru un model geometric în nuanțe mai închise.

Corpuri de iluminat pentru camera de tineret

În amenajarea unui dormitor de adolescenți, la fel ca în celelalte camere, este recomandat să ai trei tipuri de lumină: generală, ambientală și de accent. În acest mod creezi o atmosferă relaxantă și interesantă. Plafoniera și lampa de birou pot servi ca lumină generală, în timp ce lamapadarul poate fi folosit ca lumină ambientală. Pentru lumina de accent poți integra o bandă LED. Recomadarea specialiștilor în design interior este ca lampa de bioru să fie cu becuri LED și cu lumină variabilă pentru ca adolescentul să-și poată ajusta temperatura de culoare în funcție de activitate (lumina rece atunci când învață și cea caldă pentru momentele de relaxare sau când citește.

De asemenea, pentru un design atractiv, poți alege ghirlande luminoase pe care să le instalezi deasupra patului sau să le agăți de alte obiecte decorative.

3d rendering beautiful luxury yellow bedroom suite in hotel with tv and couch

Sfaturi utile pentru amenajarea unei camere de adolescenți

Amenajarea camerei unui adolescent poate fi o experiență plăcută care te va determina să-ți explorezi partea creativă. Cu atenție sporită, poți crea un spațiu personalizat, care să-i aducă confort și care să-l inspire să-și dezvolte pasiunile. Vezi mai jos câteva reguli generale în amenajarea unei camere de adolescenți.

Implică-l în procesul de amenajare – Înainte de a începe procesul de amenajare, discută cu adolescentul pentru a-i afla preferințele, interesele și nevoile.

Pune accent pe personalizare – Abordează un concept de amenajare specific vârstei pentru a-l putea face să se simtă confortabil în camera lui. Folosește culori și accesorii care să îi placă și să îi reprezinte gusturile.

Optimizarea spațiului – Dacă nu dispui de un spațiu mare, atunci alege soluții de depozitare inteligente pentru a maximiza spațiul disponibil. Include mobilier multifuncțional, rafturi supendate, etc;

Alege mobilier versatil și rezistent: Optează pentru mobilier practic, versatil și rezistent, care să poată rezista uzurii;

Permite-i să-și personalizeze spațiul – Oferă-i adolescentului posibilitatea de a-și personaliza camera prin adăugarea de decorațiuni, tablouri sau alte accesorii;

Idei creative pentru amenajarea unui dormitor de adolescenți

Ți-am pregătit mai jos câteva direcții de design pentru a crea un dormitor pe placul adolescenților. De asmenea, am inclus și informații pentru amenajarea unei camere de fete sau de băieți.

Îndreaptă-te către o abordare minimalistă și pune accent pe calitate, nu cantitate. Alege câteva piese remarcabile care reprezintă stilul adolescentului tău. Optează pentru mobilier cu linii drepte și spații de depozitare ascunse pentru a avea un mediu ordonat.

Într-o eră dictată de tehnologie, nu aveam cum să nu menționăm acest aspect în amenajarea unei camere de tieneret. Include în design o boxă inteligentă care să-l ajute la stabilirea unui program. În acest mod va deveni o personă responsabilă.

Alege un calculator performant și alocă spațiu pentru alte dispozitive, precum consolă de jocuri, simulator auto, etc. În ceea ce privește culoarea, optează pentru nuanțe reci de albastru sau verde și accente metalice.

În amenajarea unei camere de adolescente, o idee pe care poți să o urmezi este să creezi un spațiu cu mai multe oglinzi și un stander. Include o oglindă de podea pentru a putea să-și verifice ținuta înainte de a ieși din casă, și completează cu lumini supendate pentru a face ca spațiul să pară mai mare.

Creează o zonă de relaxare prin amplasarea unui cuib, iar pentru a crea un design cât mai atractiv adaugă accente meditraneene cu ajutoru unei palete de culori compusă din tonuri de albastru, verde și culoarea nisipului.

Patul este cea mai mare piesă de mobilier din camera unui adolescent, care influențează percepția asupra decorului. O tăblie tapițată este o modalitate ușoară de a aduce culoare și textură într-o cameră modernă pentru tineret.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

APEL