design interior casă în stil contemporan

Adesea, atunci clienții optează pentru un design interior în stil contemporan, cei mai mulți, se simt derutați și nu au o imagine clară de ansamblu cu interiorul decorat în acest stil.

Stilul contemporan in design interior reprezinta o abordare curentă în amenajarea spațiilor și includ elemente inspirate din tendințele actuale, combinate cu tehnologia de ultimă generație. Combinate, creează spații care se remarcă atât la nivel estetic, dar și funcțional. Stil contemporan design interior încurajează exprimarea personalității, ajutând la crearea unui spațiul care să saisfacă gusturile și nevoile fiecărei persoane. Dacă te încântă informațiile pe care ți le-am prezentat până acum, și pare că te-ai lămurit, atunci rămâi cu noi în continuare pentru a afla cum să intoduci stilul contemporan în desig interior pentru a avea o locuință ca în revistele home&deco.

design interior casă în stil contemporan
Nume(Required)

Ceea ce citiți pe blogul "design interior casă în stil contemporan"

Ce înseamnă stil contemporan design interior

Stilul contemporan în design interior reprezintă de fapt un ansamblu de stiluri care populau interioarele din secoului XX. În prezent, pentru a satisface cerințele unui stil de viață al oamenilor, și pentru a contrabalansa agitația urbană, stilul contemporan continuă în aceeași direcție, cu accente din diferite stiluri, dar cu interes spre a oferi o atmsoferă relaxantă când ajungem acasă, duopă o zi de muncă. Astfel, într-un design interior casă în stil contemporan disntingem elemente din mai multe stiluri, printre care eclectic, minimalism, retro, high-tech, etc, având ca rezultat amenajarea unui interior plăcut din punct de vedere estetic, confortabil și funcțional.

Caractersitici stil contemporan design interior

Designul interior contemporan se caracterizeaza prin linii curate, spatii deschise si minimalism. Accentul este pus pe crearea de spații care să ușureze activitățile casnice, motiv pentru care din design interior casă în stil contemporan nu lipesc ultimele gadgeturi.

În esență, stilul contemporan pune accent pe eliminarea detaliilor inutile și pe crearea unui spațiu aerisit și simplu.

Mobila în stil contemporan design interior

Mobila in stil contemporan se caracterizeaza prin linii simple si curate, cu un aspect minimalist si aerisit. Este realizată din materiale precum metalul, sticla si plasticul, care pot fi combinate cu materiale naturale, cum ar fi lemnul sau pielea. Este o atenție desobită către funcționalitate și confort, atât vizual, cât și fizic. Cu rol estetic în design interior casă în stil contemporan, se remarcă piese de mobileir în culori neutre, cu o uoară direcție către minimalism, dar punând accent pe eleganța în amenajare.

Detaliile sunt scoase din decor, piesele fiind fără prea multe ornamentate. Tapițeria este din materiale naturale (bumbac, in, iuta, matase, lână). Iar dacă ai impresia că ește ușor banal prin prisma culorii, nu este deloc adevărat. Se remarcă picioarele canapelelor si fotoliilor cu accente aurii și argintii.

Decorațiuni și accesorii în stil contemporan design interior

La capitolul decorațiuni și accesorii, stilul contemporan în design interior merge pe o direcție simplă, fără o cantitate excesivă de accesorii. De obicei se folosesc puține obiecte, dar de dimensiuni mai mari. Astfel, optează pentru vaze cu dimensiuni mari, statuete sau tablouri cu rame sculptate. Într-un design interiro casă în stil contemporan, sunt eliminate obiectele mici sau bibelourile. 

În schimb, sunt foarte des întâlnite obiectele decorative create de designeri renumiți. Acestea oferă un farmec aparte în design interior casă în stil contemporan și de asemenea, reprezintă o modalitate de personalizare a spațiului. Oricine va veni in vizită, va recunoaște și va aprecia o piesă decorativă creată de un designer.  Iar tot ce cândva se masca (zidăria, instalațiile, țevile etc), se folosesc ca elementele de decor în stil contemporan.

Iluminat în stil contemporan în design interior

Stilul contemporan în design interior se remarcă prin spații deschise, una dintre caracteristici fiind și crearea de spații care favorizează pătrunderea luminii în interior. Astfel, dacă structura arhitecturală îți permite amenajează ferestre floor to ceiling sau draperii transparente pentru a intra soarele în încăpere.

Folosește spoturi, benzi LED si ghirlandele luminoase pentru a accentua mobilierul sau decorațiunile. Corpurile de iluminat pot avea elemente metalice sau colorate, iar ca design interior casă în stil contemporan, formele pot varia, de la modele geometrice geometrice clasice, până la cele sculpturale, voluminoase.  Cele mai spectaculoase par a fi asocierile inedite de corpuri de iluminat din diferite stiluri în aceeași amenajare, penetru a crea lumina ambientală specifică în stil contemporan în design interior.

Citiți acest blog: Stil Eclectic Design Interior 

Alte elemente de design interior în stil contemporan

Stil contemporan design interior se remarcă prin utilizarea de cât mai mule țesături, precum perdele, pleduri, perne decorative, cu imprimeuri colorate, dar folosindu-le echilibrat pentru a nu aglomera încăperea. Ideea este să creezi un contrast simplu și de efect în design interior casă în stil contemporan. De exemplu, poți avea un covor alb, cu o pernă și perdele turcoaz.

Din design interior în stil contemporan nu au cum să lipsească plantele decorative, tot de dimensiuni mari care să ofere dinamism spațiului. Pentru a nu se crea confuzie, doar plantele sunt mari, în schimb, ghivecele sunt simple ca formă și dimensiune, neavând nepărat rol decorativ.

Amenajare camere în stil contemporan

Pentru a-ți amenaja apartamentul în stil contemporan în desing interior trebuie să respecți câteva reguli simple. Una dintre acestea fiind echilibrul cromatic și uniune în decor. Astfel, fiecare cameră, indiferen că este baie sau bucătărie trebuie să urmeze aceeași linie de design. În cazul de față, elementele specifice de stil contemporan desin interior trebuie să se regăsească în fiecare cameră, adaptate bineînțeles în funcție de caracteristicile fiecărei camere.

Amenajare living – Stil contemporan în design interior

În amenajarea unui living în stil contemporan, începe prin adăuga culoare. Alege o paletă neutră pentru a crea fundal liniștit și spațios. Culorile predominante pot fi alb, gri, negru sau bej, iar accentele de culoare pot fi adăugate cu moderație pentru a anima stil contemporan în design interior. Optează pentru mobilier cu linii clare și simple, fără ornamente excesive. Alege piese confortabile și funcționale, cum ar fi o canpanea cu o formă geometrică și picioare din lemn lăcuit scaune cu design simplu. Texturile pot fi variate. Poți include astfel mătase sau catifea pentru crea o atmosferă relaxantă.

În ceea ce privește corpurile de iluminat, în stil conteporan în design interior se pune accent pe eficiență energetică. Astfel, remarcăm în design lămpi de tavan, aplice de perete și lampadare de podea cu becuri LED, care contribuie la o atmosferă plăcută și au un consum mai mic de energie.

Amenajare bucătărie – Stil contemporan în design interior

Stil contemporan design interior în bucătărie trebuie să urmeze aceeași linie de design. Să transmită echilibru în amenajare și să contribuie la aspectul general al locuinței, acela de spațiu aerisit și luminos.

În stil contemporan în design interior în bucătărie, paleta cromatică este compusă din nuanțe neutre cu accente de culoare. Se remarcă prezența imprimeurilor cu forme abstracte care oferă dinamism.

Piesele de mobilier potrivite pentru amenajarea bucătăriei în stil contemporan se evidențiază prin design simplu, forme geometrice, linii simple, tapițerie albă, neagră și în culori neutre, picioare la vedere și finisaje din lemn, combinate cu metal și sticlă.

Într-o bucătărie contemporană în stil contemporan în design interior se remarcă electrocasnice inteligente. Astfel recomandăm să introduci în design mașina de spălat vase, frigiderul inteligent cu termostat cu design contemporan cu wi-fi integrat, pentru a-ți ușura activitățile.

Astfel, în amenajarea unei bucătării în stil contemporan, îți sugerăm să achiziționezi electrocasnice inteligente precum mașina de spălat vase, frigiderul inteligent cu termostat și design modern și un aparat de gătit inteligent, cu wi-fi integrat, pentru o preparare rapidă și precisă a mâncării.

Amenajare baie – Stil contemporan în design interior

Piesele de mobilier și obiectele sanitare sunt alese cu atenție pentru a fi integrate perfect în spațiu, acoperind necesarul și creând un spațiu care să ofere confort. Dulapurile sunt prevăzute cu mânere subtile și), contribuind la aspectul minimalist și ordonat al băii. 

În ceea ce privește materialele, se pune accent pe calitate și durabilitate. Pietrele naturale, cum ar fi marmura și granitul, oferă un aspect luxos și sofisticat. Sticla este utilizată în obiectele sanitare, cum ar fi cabinele de duș sau chiuvetele, pentru a conferi transparență și eleganță. Lemnul, fie natural, fie în variantele sale de lemn laminat sau compozit, aduce o notă de căldură și confort în spațiul modern-contemporan.

În partea de jos avem câteva modele de băi în stil contemporan în design interior.

Prima baie este decorată cu elemente aurii, care contribuie la atmosfera de lux a spațiului, precum și cu oglinzi mari, încadrate între detalii metalice. Vis-a-vis de cadrul ce integrează cele două chiuvete și oglinzile, se observă o zonă de vanity cu un aspect deosebit de simplu și de curat, lângă care este situat un fotoliu confortabil de o culoare maro-roșiatică. Se asigură, astfel, echilibrul perfect între funcționalitate, confort și eleganță estetică.

Vezi acest proiect: amenajare interioara baie 

Lângă cada spațioasă este situată o măsuță ce poate servi drept spațiu de depozitare sau drept spațiu pentru susținere a pieselor de decor. Dușul situat în fața căzii contribuie la atmosfera de lux, mai ales prin prezența ușilor de sticlă și prin integrarea unui mozaic sofisticat. Din nou, sunt utilizate numeroase elemente aurii, incluzând ramele ușilor de sticlă și dușul în sine.

A doua baie amintește de elementele naturale prin intermediul accentelor de un verde închis și al tapetului ce imită formele frunzelor. Cada este amplasată în fața acestui decor, lângă măsuțe utile ce imită marmura, completând restul tabloului marcat de modelul marmurei. Oglinda este încadrată pe o porțiune verde a peretelui de accent, având o formă rotunjită specifică acestui stil, fiind situată între modelele marmurei și deasupra unor spații ingenioase de depozitare.

Stil contemporan în design interior la Atrix Concept

La Atrix Concept, atunci când introducem stil contemporan în design interior, ținem cont de câteva reguli pentru a crea spații care să te reprezinte și care să-ți aducă confort. Atenția noastră este în crearea unei linii de design care să surprindă prin estetica deosebită. Vezi mai jos ce înseamnă design interior casă în stil contemporan realizat la Atrix Concept.

Stil contemporan în design interior la Atrix Concept

Design ergonomic și funcționalitate inteligentă

Într-o stil contemporan în design interior, funcționalitatea oferită de electrocasnicele smart, dar și de distribuirea inteligentă a spațiului și a designul ergonomic se întrepătrund pentru a rezulta spații care să aducă confort și să salveze timpul necesar pentru desfășurarea activtiăților.

În design interiro casă în stil contemporan mergem pe ideea de a crea spații de depozitareapentru a menține un spațiu ordonat, așa că introducem în design, dulapuri integrate, sertare ascunse și rafturi din sticlă.

În baie, în stil contemporan în design interior se remarcă lavoare montate pe blat și toaletele suspendate care contribuie la un aspect simplu și curat. Sistemele de duș cu panouri de sticlă și robinete montate pe perete sunt și ele preferate pentru a oferi o atmosferă relaxantă.

Iluminatul adecvat

Iluminatul este un element esențial într-un stil contemporan în design interior. Lumina naturală este valorificată prin ferestre care creează o atmosferă luminoasă și naturală. În ceea ce privește iluminatul artificial, luminile LED reprezintă o opțiune populară datorită consumului redus de energie și duratei lungi de viață.

Un sistem de iluminat bine plasat și variabil în intensitate poate crea diferite ambianțe în funcție de preferințe. Iluminarea corectă în jurul oglinzii este importantă pentru a facilita activitățile de zi cu zi, din baie, cum ar fi bărbieritul sau aplicarea machiajului. De asemenea, se recomandă combinarea de iluminat ambiental și cel direcțional, pentru a crea un spațiu confortabil și funcțional.

Accente decorative și detalii

Deși designul contemporan se bazează pe minimalism, adăugarea unor accente decorative subtile poate transforma complet atmosfera. Plantele verzi sau plantele de decor aduc un plus de vitalitate în concordanță cu natura, contribuind la o atmosferă relaxantă și revigorantă.

Oglinzile cu cadre elegante sunt folosite pentru a crea puncte de interes și pentru a adăuga un aer sofisticat în baie. Prosoapele moi, în culori neutre sau contrastante, și suporturile pentru accesorii, cum ar fi săpunul sau periuțele de dinți, sunt alese cu atenție pentru a completa aspectul general al băii.

În concluzie, pentru a crea un design interior casă în stil contemporan trebuie să pui accent pe funcționale și elegante, prin introducerea unui paleta de culori neutre, materialele de înaltă calitate și corpuri de iluminat.

Prin atenția la detalii și prin implementarea unei abordări creative, poți crea spații care să fie adevărate adevărate în designul interior.

Scroll to Top